Random Posts

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Επιλεγμένες ειδήσεις απο την επικαιρότητα

MΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΖΙΚΑ
Τις πρώτες ενδείξεις ότι ο ιός Ζίκα μπορεί να προκαλέσει το νευρολογικό σύνδρομο παράλυσης Γκιγιέν-Μπαρέ, παρουσίασαν Γάλλοι επιστήμονες.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, αν 100.000 άνθρωποι μολυνθούν με τον ιό, οι 24 θα εμφανίσουν το σύνδρομο παράλυσης, δηλαδή περίπου ένας άνθρωπος ανά 4.150. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Αρνό Φοντανέ του Ινστιτούτου Παστέρ του Παρισιού, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "The Lancet", ανέλυσαν δείγματα αίματος από 42 ασθενείς που είχαν διαγνωσθεί με το εν λόγω σύνδρομο στη διάρκεια του ξεσπάσματος του ιού Ζίκα στην Ταϊτή της Γαλλικής Πολυνησίας, στον Ειρηνικό Ωκεανό, μεταξύ Οκτωβρίου 2013-Απριλίου 2014.

Οι περισσότεροι ασθενείς με σύνδρομο είχαν εκδηλώσει συμπτώμαστα μόλυνσης από τον ιό Ζίκα περίπου έξι μέρες πριν την εκδήλωση νευρολογικών συμπτωμάτων. Όλοι οι ασθενείς διέθεταν αντισώματα κατά του Ζίκα στο αίμα τους. Από τους 42 ασθενείς με το σύνδρομο, οι 16 (38%) εισήχθησαν σε εντατική μονάδα νοσοκομείου και οι 12 (29%) χρειάσθηκαν αναπνευστική υποστήριξη. Κατά μέσο όρο, η νοσηλεία των ασθενών διήρκεσε 11 μέρες, ενώ όσων ήσαν στην εντατική, κράτησε 51 μέρες. Κανένας ασθενής δεν πέθανε, αλλά πολλοί χρειάζονταν βοήθεια για να περπατήσουν αρκετούς μήνες αφότου είχαν αρρωστήσει.

Ο ιός Ζίκα, που μεταδίδεται από τα κουνούπια και έχει προκαλέσει συναγερμό στη Νότια Αμερική, προκαλεί πυρετό, εξανθήματα, πόνους σε μυς και αρθρώσεις κ.α. Εκτός από το σύνδρομο Γκιγιέν-Μπαρέ, έχει συσχετισθεί με μικροκεφαλία σε παιδιά που γεννήθηκαν από Το σύνδρομο Γκιγιέν-Μπαρέ είναι μια διαταραχή που πλήττει το νευρικό και ανοσοποιητικό σύστημα, προκαλώντας συνήθως παροδική παράλυση. Τα συμπτώματα εξελίσσονται γρήγορα, ενώ σε 20-30% των περιστατικών ακολουθεί σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια και το 5% περίπου των ασθενών πεθαίνουν. Η νόσος συνήθως πυροδοτείται από κάποια λοίμωξη και μερικές φορές εμφανίζεται μετά από έρπη, γρίπη ή δάγκειο πυρετό. Στην Ευρώπη από το εν λόγω σύνδρομο πάσχουν ένα έως δύο άνθρωποι ανά 100.000 ετησίως.

«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι ο ιός Ζίκα θα έπρεπε να προστεθεί στον κατάλογο των λοιμωδών παθογόνων μικροοργανισμών που μπορεί να προκαλέσουν το σύνδρομο Γκιγιέν-Μπαρέ», δήλωσε ο Φοντανέ.



Πηγή:www.iefimerida.gr






ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ



Ως το «νέο σύνορο της Ευρώπης» στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την μεταναστευτική κρίση χαρακτηρίζει η Daily Mail τον συρμάτινο αγκαθωτό φράχτη που έχουν δημιουργήσει τα Σκόπια στην Ειδομένη, τονίζοντας μάλιστα το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι πιθανό ότι θα «θυσιαστεί» για να σωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μία αεροφωτογραφία μάλιστα που δείχνει το μέγεθος και το μήκος του φράχτη που «έχτισε» η ΠΓΔΜ, είναι το πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής της βρετανικής εφημερίδας που φέρει τον εξής δραματικό τίτλο: «Το νέο Σιδηρούν Παραπέτασμα που κρατάει πίσω τις ορδές. Ο 19 μιλίων αγκαθωτός φράχτης που χτίστηκε στα σύνορα της ΠΓΔΜ προκειμένου να σταματήσει μία ανθρώπινη πλημμυρίδα μεταναστών, καθώς στην Ελλάδα είπαν ότι αντιμετωπίζει μία «θυσία» προκειμένου να σώσει την Ε.Ε.».

Το δημοσίευμα έρχεται λίγο μετά την άρνηση της Αυστρίας και των Βαλκανικών χωρών, χθες, να να μην άρουν τους περιορισμούς στα σύνορα που οδήγησαν τους Έλληνες «αποκλειστούν από την υπόλοιπη ήπειρο».

Για 30 χιλιόμετρα κατά μήκος συνόρων με την ΠΓΔΜ, οι παράλληλοι φράχτες που έχουν ύψος σχεδόν 2,5 μέτρων κρατούν χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα, σημειώνει η Daily Mail που αναφέρεται και στις δηλώσεις που έκανε ο Αυστριακός Καγκελάριος ότι οι συνοριακοί έλεγχοι εισήχθησαν στην Ευρώπη προκειμένου να τερματιστεί το «ανοργάνωτο χάος».

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, η απόφαση της Αυστρίας να βάλει όριο στον αριθμό των προσφύγων που θα δέχεται οδήγησε σε αυτή την κατάσταση, στον εγκλωβισμό δηλαδή περισσότερων από 27.000 προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.

Το δημοσίευμα όμως κάνει εκτενή αναφορά και στις δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ η οποία χθες είπε ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν την χώρα που θα πάρουν άσυλο. Ταυτόχρονα αναφέρει και τις δηλώσεις του Σλοβάκου πρωθυπουργού: «Έχει έρθει η στιγμή που η Ελλάδα είναι πιθανό να θυσιαστεί». Οπως τόνισε μάλιστα ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός σε συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα τον είχε προειδοποιήσει λέγοντάς του τα εξής: «Θα είναι δική σου ευθύνη επειδή δεν έκανες τίποτα στα Ελληνο-τουρκικά σύνορα».



Πηγή: www.iefimerida.gr



NEA ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


- Κλιμακωτές μειώσεις στο άθροισμα της κύριας και της επικουρικές σύνταξης
- Χάνουν ως και 750 ευρώ/χρόνο όσοι παίρνουν μια μεσαία σύνταξη
- Από 5% ως και 12% οι νέες μειώσεις, δείτε τα παραδείγματα
- Σενάριο τρόμου για μείωση ως και 45% στις υψηλές συντάξεις
Έρχονται μειώσεις στις συντάξεις και τα ποσά θα υπολογίζονται στο άθροισμα επικουρικής και κύριας σύνταξης. Οι μειώσεις θα είναι από 5% ως και 12% και θα ξεκινούν από τα 1.200 ευρώ.

Τα σενάρια για το ασφαλιστικό φέρνουν μειώσεις ως και 750/ευρώ το χρόνο για τους συνταξιούχους με μεσαία σύνταξη, ενώ υπάρχει και... τρομοσενάριο για μειώσεις ως και 45% στις υψηλές συντάξεις με κόφτη στα 1.500 ευρώ/μήνα.

Το σχέδιο, βάσει πληροφοριών, προβλέπει μειώσεις από 5% ως και 7% για τους συνταξιούχους που παίρνουν ποσά από 1.200 ως και 1.500 ευρώ και μειώσεις από 8% ως και 12% για τα ποσά από 1.500 ως και 2.000 ευρώ το μήνα.

Ένας συνταξιούχος δηλαδή με 1.200 ευρώ κύρια και άλλα 200 επικουρική θα χάσει 84 ευρώ , ενώ ένας συνταξιούχος με άθροισμα στα 1.500 ευρώ θα χάσει ποσό σύνταξης της τάξης των 105 ευρώ.

Με μειώσεις από 8-12% για τα ποσά άνω των 1.500 ευρώ, τα οποία λαμβάνουν περίπου 350.000 συνταξιούχοι οι μειώσεις είναι μεγαλύτερες. Για παράδειγμα για μια σύνταξη των 1.600 ευρώ η μείωση είναι στα 128 ευρώ, ενώ για μια σύνταξη της τάξης των 1.800 ευρώ η μείωση είναι 180 ευρώ.

Ο μέσος όρος των μειώσεων στις συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ/μήνα είναι στα 750 ευρώ/χρόνο.

Για να μην πειραχτούν οι συντάξεις κάτω από τα 1.500 ευρώ υπάρχει ένα εναλλακτικό σενάριο που λέει όλες οι συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ να περικοπούν και να πέσουν σε αυτό το ύψος, κάτι που θα σημάνει μειώσεις της τάξης ως και 45% καθώς το πλαφόν που είναι σήμερα στα 2.773 θα πέσει στα 1.500 ευρώ/ μήνα.

Οι συντάξεις (κύρια και επικουρική) μετά τις νέες περικοπές

Συνολικό ποσό   Ποσοστό μείωσης Ποσό μείωσης    Νέα σύνταξη
1.200   0%      0       1.200
1.300   5%      65      1.235
1.400   6%      84      1.316
1.500   7%      105     1.395
1.600   8%      128     1.472
1.700   9%      153     1.547
1.800   10%     180     1.620
1.900   11%     209     1.691
2.000 και άνω   12%     240     1.760


 πηγη NEWS IT.GR


ΕΜΠΟΔΙΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ


Νέα ακόμα πιο επικίνδυνη τροπή παίρνει η προσφυγική κρίση με την Τουρκία να εκμεταλλεύεται την κατάσταση στην πλέον κρίσιμη για την Ελλάδα συγκυρία. Η Αγκυρα τραβάει το σκοινί μπλοκάροντας τα σχέδια των νατοϊκών επιχειρήσεων στο Αιγαίο αρνούμενη να δώσει έγκριση στα πολεμικά σκάφη να πλέουν στα χωρικά της ύδατα. Πρόκειται για τα σκάφη του ΝΑΤΟ που παίρνουν μέρος στις επιχειρήσεις πάταξης του κυκλώματος των διακινητών που βρίσκονται στην Τουρκία και που μέχρι στιγμής εξαιτίας της άρνησης της Τουρκίας δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου ειδήσεων που επικαλείται ευρωπαίο αξιωματούχο, η Αγκυρα είπε «όχι» στα αιτήματα της γερμανικής διοίκησης της ναυτικής αποστολής του ΝΑΤΟ. «Η εντολή που ανέλαβε το ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα, αφού οι χώρες-μέλη του συμφώνησαν επί του σχεδίου για τις επιχειρήσεις των νατοϊκών πλοίων στο Αιγαίο αποσαφήνισε κάπως τα πράγματα, όχι όμως το πρόβλημα της εισόδου στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Από την αρχή ξέραμε ότι οι Τούρκοι είναι δύσκολοι και θα είναι δύσκολοι» στο θέμα αυτό, σχολίασε η διπλωματική πηγή.

Οι τουρκικές αρχές "ζήτησαν από τον Γερμανό διοικητή", τον αντιναύαρχο Γιεργκ Κλάιν, "να πάει στην Άγκυρα για να καθοριστεί η ζώνη όπου θα μπορεί να αναπτυχθεί" η δύναμη του. "Τώρα γίνεται διαπραγμάτευση μεταξύ των Γερμανών και των Τούρκων", είπε ο ίδιος διπλωμάτης και πρόσθεσε ότι η Τουρκία «δεν δείχνει κανέναν ή ελάχιστο ζήλο» να παραλάβει τους πρόσφυγες που διασώζονται από τα πλοία του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της επιχείρησής τους.

Τούρκοι αξιωματούχοι ανέφεραν στην  Hurriyet ότι εκτός από το κομμάτι της τεχνικής συμφωνίας για τη δράση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, απομένει ακόμη ο «σχεδιασμός» των χαρτών».

Προκαλούν και το Βερολίνο

Η αδιαλλαξία της Αγκυρας αποτυπώνεται σε μια σειρά προκλήσεων με αποκορύφωμα την άρνησή της να επιτρέψει στην γερμανίδα υπουργό Άμυνας Ούρσουλα Φον ντερ Λάινεν να μεταβεί στην Τουρκία από τη Λέσβο, με το επιχείρημα πως πρόκειται για αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη. Νωρίτερα, οι τουρκικές αρχές είχαν αρνηθεί να δώσουν διπλωματική άδεια στην γερμανίδα υπουργό για να μεταβεί με το πολεμικό πλοίο «Βόννη» στα τουρκικά παράλια για να δει η ίδια την κατάσταση που επικρατεί στο σημείο με τους πρόσφυγες.  Ειδικότερα, η γερμανίδα υπουργός Άμυνας είχε προγραμματιστεί επίσκεψη στην Τουρκία με ενδιάμεσο σταθμό τη Λέσβο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τουρκικές αρχές δεν επέτρεψαν τη μετάβαση με ελικόπτερο από τη Μυτιλήνη προς την γείτονα, ισχυριζόμενες ότι το νησί αποτελεί στρατιωτικοποιημένη ζώνη.

Κι αυτό ενώ ο Ντόναλτντ Τουσκ πρόκειται να μεταβεί την Πέμπτη στην Αγκυρα για συνομιλίες με τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέντ Νταβούτογλου.

Πάντως για την ώρα ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών κάνει λόγο για εκνευρισμό και όχι για ένταση στο Αιγαίο. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Νίκος Κοτζιάς ανέφερε πως για να κινηθούν οι Τούρκοι στη Συρία πρέπει να έχουν ευρύτερες πλάτες δηλαδή το ΝΑΤΟ.  «Εκνευρισμό καταγράφω στο Αιγαίο όχι ένταση. Δεν θα το έλεγα επιθετικότητα αλλά νευρικότητα της Τουρκίας, είπε ο υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζοντας πως παρά τις δυσκολίες έχουμε έναν διπλωματικό διάλογο. «Δεν νομίζω ότι η Τουρκία θέλει να καταστρέψει την Ελλάδα αλλά να ηγεμονεύσει στην περιοχή. Έχουμε διαύλους επικοινωνίας» ανέφερε και επισήμανε πως ο Ερντογάν δεν έχει κάνει θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια. «Εγώ το θεωρώ θετικό αυτό». «Ο εφιάλτης μου είναι να ξεσπάσει μεγαλύτερη κρίση στη Μέση Ανατολή και να έχουμε να κάνουμε με δεκάδες εκατομμύρια πρόσφυγες» ανέφερε  ο υπουργός Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ THE TOC

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :