Random Posts

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

To σατραποειδές ΔΝΤ απο τον Κ.Λουράντο (Αναδημοσίευση απο το ΒΗΜΑ της Κυριακής)

Ο κίνδυνος των ψευδεπίγραφων φαρμάκων Ανατρέχοντας στα πεπραγμένα όλων των κυβερνήσεων και των μέτρων που έλαβαν υποτίθεται για την περιστολή των δαπανών και τη διασφάλιση βιώσιμου επιπέδου φαρμακευτικής περίθαλψης, διαπιστώνω με μεγάλη απογοήτευση ότι τελικά δεν έχει γίνει τίποτα Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε ραγδαία επιδείνωση του επιπέδου φαρμακευτικής περίθαλψης.
Τα ψελλίσματα της ελληνικής κυβέρνησης υπό τη δαμόκλειο σπάθη της Κομισιόν κα του σατραποειδούς ΔΝΤ αποδεικνύονται ψευδεπΐγραφα εν τη πράξει. Τρανταχτό παράδειγμα η περιβόητη απελευθέρωση των καναλιών διανομής των ΜΥΣΥΦΑ που ο κ. Χατζηδάκης και ο κ.Σταθάκης φαίνεται να επιθυμούν να υλοποιήσουν διακαώς. Σας παραθέτω αυτολεξεί την έκθεση του ΟΟΣΑ που τα., προτείνει: «Με βάση την πολική εμπειρία απελευθέρωσης της αγοράς των ΜΗΣΥΦΑ, οι επιπτώσεις θα είναι περιορισμένες τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα Το 2007 το μερίδιο αγοράς των μεγάλων σουπερμάρκετ στις πωλήσεις ΜΗΣΥΦΑ περιορίστηκε στο 1,6%, ενώ τα καταστήματα παραφαρμακευτικών προϊόντων αύξησαν το μερίδιο τους κατά 1,4%. Εν τούτοις, τα φαρμακεία διατήρησαν τη μερίδα του λέοντος στην αγορά (97%)». Φρούδες λοιπόν οι ελπίδες εγχωρίων και αλλοδαπών συμφερόντων για την απόσπαση ύλης από τα φαρμακεία με το πρόσχημα του ανταγωνισμού. Οι καταναλωτές ασθενείς προφανώς εκτιμούν την επιστημονική καθοδήγηση του φαρμακοποιού ιδιοκτήτη Ο μεγάλος κίνδυνος όμως έρχεται από το μέλλον. Και αυτός είναι η πώληση μέσω Διαδικτύου. Προφανώς κα ο φαρμακευτικός κλάδος δεν εναντιώνεται στην εξέλιξη της τεχνολογίας. Αλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι οι φαρμακοποιοί στήριξαν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι κατανοούν την αναγκαιότητα της ορθής περιστολής των δαπανών. Τα σημάδια όμως είναι ανησυχητικά Μόνο το 2013 κατασχέθηκαν από την Ιντερπόλ 10.000.000 παράνομα χάπια και απενεργοποιήθηκαν περισσότερες από 13.700 σελίδες που τα εμπορεύονταν. Για τον λόγο αυτόν η Ενωση Ευρωπαίων Φαρμακοποιών (PGEU) ανέπτυξε ένα σύστημα ελέγχου των ψευδεπίγραφων φαρμάκων που διακινούνται μέσω Διαδικτύου, το επονομαζόμενο ENVO. Η εκπρόσωπος της PGE1J κυρία Sonia Ruiz στην πα{^^ τον περασμένο .Σεπτέμβριο στο Ιο Συνέδριο Ευρωπαίων Φαρμακοποιών που διοργάνωσε ο ΠΦΣ τόνισε την αναγκαιότητα της υλοποίησης της εφαρμογής αυτού του συστήματος. Η χώρα μας παρουσιάζει σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος κα για τον λόγο αυτόν ο ΠΦΣ έχει αναλάβει πρωτοβουλία προώθησης του. Το ENVO αποτελεί τη διασφάλιση της υγείας του πληθυσμού και βέβαια την απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή της χώρας μας σε καινοτόμες δράσεις που έχουν σχέση με την Υγεία Q επιτυχείς στρατηγικές στην Υγεία καθορίζοντα από μεθοδευμένες ενέργειες και όχι από επιπόλαιες πολιτικές περικοπών κα έωλη επιχειρηματολογία περί δήθεν προώθησης του ανταγωνισμού. Ο κ. Κωνσταντίνος Λουράντος είναι πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :