Random Posts

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Η επικαιρότητα εν συντομία

ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ
Με 194 ψήφους υπέρ και 55 ψήφους κατά, αλλά και 51 απόντες, ψηφίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα από τη Βουλή, το σύμφωνο συμβίωσης. Η συζήτηση στην ολομέλεια σημαδέυτηκε από έντονους διαξιφισμούς, ενδοκυβερνητικές κόντρες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πολλά υπονοούμενα και αντεγκλήσεις μεταξύ πολλών βουλευτών.



Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε ουσιαστικά από ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ενωση Κεντρώων και Ποτάμι ενώ η ΝΔ όπως και οι ΑΝΕΛ ψήφισαν κατά συνείδηση. Καταψήφισαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.
Απουσίες με νόημα από την ψηφοφορία από τον ο υπ. Αμυνας Πάνο Καμμένο,  τον αν. υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκο Μπόλαρη, τον  Ευ. Μεϊμαράκη, τον Αντώνη Σαμαρά, τον Κώστα Καραμανλή και τον Αδωνι Γεωργιάδη

ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ
Στους 11 έφθασαν οι νεκροί από το νέο ναυάγιο με μετανάστες που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Φαρμακονήσι όταν ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με πληροφορίες, 29 άτομα, βυθίστηκε υπο αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται 5 παιδιά, 4 άντρες και δύο γυναίκες.

ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Β. ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ
Τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών της ΝΔ δόθηκαν τα μεσάνυχτα στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ Γιάννη Τραγάκη ο Ευ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει το 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τρίτος ο Απ. Τζιτζικώστας με 20,3% και τέταρτος ο Άδωνις Γεωργιάδης με 11,4%.
Θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος εκλογών στις 10 Ιανουαρίου με τη «μονομαχία» Ε. Μειμαράκη – Κ. Μητσοτάκη

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :