Random Posts

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Δημοσιεύματα σχετικά με τις θέσεις του ΠΦΣ και τους ισχυρισμούς των Φαρμακαποθηκαρίων


ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ
Αλαλούμ στην αγορά φαρμάκων
 Αλαλούμ στην αγορά φαρμάκων δημιουργεί το νέο δελτίο ημών ενώ συνεχίζονται οι ελλείψεις εκατοντάδων σκευασμάτων. Χθες, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων, κατήγγειλε αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, με την οποία μειώθηκε κατά 10 ημέρες ο χρόνος διάθεσης αποθεμάτων από τις φαρμακαποθήκες ενόψει της εφαρμογής του νέου δελτίο τιμών. Για ης ελλείψεις ο Σύλλογος «ενοχοποίησε» κυρίως τις εταιρείες και ης συνεχώς μειούμενες ποσότητες που πωλούν καθώς και τις ανεξέλεγκτες και παράνομες εξαγωγές που πραγματοποιεί μέρος των φαρμακείων. Οι εκπρόσωποι των φαρμακαποθηκαρίων υποστήριξαν ότι «επιχειρείται προσπάθεια αναδιανομής της πίτας της φαρμακευτικής αγοράς και μάλιστα με παλιούς χονδροκομμένους τρόπους».
(Aναδημοσίευση απο την εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

......................................................................




Κόντρα φαρμακοποιών και φαρμακαποθηκαρίων
Στα χαρακώματα βρίσκονται οι φαρμακαποθηκάριοι  εναντίον των φαρμακοποιών, με αφορμή το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων.
Η απόφαση του υπουργείου να μειώσει τον χρόνο που έχουν περιθώριο οι φαρμακαποθήκες να διαθέσουν το στοκ των φαρμάκων τους με τις παλιές και άρα υψηλότερες τιμές, από 30 σε 20 ημέρες, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων, που καταγγέλλει το υπουργείο Υγείας για αιφνιδιαστικές αποφάσεις και αφήνει αιχμές «για άλλους παράγοντες του χώρου του φαρμάκου που αποτελούν προνομιακοί  συνομιλητές και διαδρομιστές του υπουργείου». Το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων θα ισχύει για τις  φαρμακαποθήκες από τις 5 4/1/2016 και για τα φαρμακεία από τις 29/1/2016. Σύμφωνα με τον σύλλογο, οι αποθήκες δεν θα προλάβουν να διαθέσουν τα παλιά φάρμακα. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε απάντησή του, επισημαίνει ότι το στοκ των φαρμακαποθηκαρίων ανακυκλώνεται κάθε 20 ημέρες και από την πρώτη ημέρα μετά την έκδοση του δελτίου τιμών με μειωμένες τιμές πωλούν, όμως, με τις παλιές υψηλές προς τα φαρμακεία. Πεδίο αντιπαράθεσης έγιναν και οι ελλείψεις φαρμάκων.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των αποθηκών αυτές αποδίδονται στην παρατεταμένη αβεβαιότητα της αγοράς  λόγω καθυστέρησης  έκδοσης  του δελτίου τιμών, στις μειωμένες ποσότητες που πωλούν οι πολυεθνικές στην Ελλάδα και σε εξαγωγές από μέρος των φαρμακείων. Στην απάντησή του5 οι φαρμακοποιοί τονίζουν ότι η εμπλοκή φαρμακείων στις παράλληλες εξαγωγές «αποτελεί παρεπόμενο της προσπάθειας αύξησης  των ποσοτήτων προς  εξαγωγή των αποθηκών που βγάζουν στην αγορά υπαλλήλους και αγοράζουν τοις  μετρητοίς σκευάσματα».
Πεννυ Μπουλουτζα
(Αναδημοσίευση απο την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :