Random Posts

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την Υγεία

Καθολική πρόσβαση στη δημόσια υγεία για tους ανασφάλιστους : ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΥΒΙΩΤΟΥ 

Παρεμβάσεις με σαφές κοινωνικό πρόσημο υπέρ των αδυνάτων στον τομέα της δημόσιας υγείας περιλαμβάνει το νομοσχέδιο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις».

 Για πρώτη φορά, προβλέπεται καθολική, δωρεάν υγειονομική κάλυψη για τους ανασφάλιστους πολίτες, που θα μπορούν να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη με προϋπόθεση την κατοχή ΑΜΚΑ.
Καλύπτονται όμως και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως παιδιά, έγκυες γυναίκες, ηλικιωμένοι με χρόνια νοσήματα και πρόσφυγες αιτούντες άσυλο ή νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής, ενώ το κόστος να καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ. Επιπλέον, θεσπίζεται λίστα για τα χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία με στόχο τη μείωση της αναμονής και καταργείται για τους περιθαλπτόμενους χρονίως πάσχοντες η συμμετοχή στην περίθαλψή τους. Καταργείται επίσης η παρακράτηση συντάξεων ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας και όσων φιλοξενούνται σε δομές κλειστής περίθαλψης. Συστήνονται γραφεία προστασίας δικαιωμάτων ληπτών υπηρεσιών υγείας στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία θα έχουν ως κύρια αρμοδιότητα τη συλλογή και διεκπεραίωση καταγγελιών για φαινόμενα διαφθοράς και χρηματισμού γιατρών. Επανακαθορίζεται ο τρόπος πλήρωσης των θέσεων των γιατρών στο ΕΣΥ και δίνονται κίνητρα για την κάλυψη θέσεων στην Περιφέρεια από αγροτικούς γιατρούς, ενώ ορίζεται και η ίδρυση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας στη Σαντορίνη. Ρυθμίζονται οι παθογένειες του ΕΚΑΒ Στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των παθογενειών του ΕΚΑΒ. Συγκεκριμένα, επαναφέρεται η χορήγηση της ειδικής αποζημίωσης για το προσωπικό που εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία με ειδικά αεροπορικά μέσα και εξαιρούνται από τις περικοπές οι μετακινήσεις εκτός έδρας και η αποζημίωση για την προμήθεια στολής για το 2016. Τέλος, ρυθμίζεται η ασφάλιση του προσωπικού του ΕΚΑΒ (Aναδημοσίευση απο την ΑΥΓΗ )

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :