Random Posts

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων

                                                                                      
                                                                                                   Αθήνα, 16/12/2015


Παντελή απουσία  διαλόγου με την πολιτεία, καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων, εξαιτίας της απροθυμίας της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να δεχθεί τους εκπροσώπους του Συλλόγου, την ίδια στιγμή που άλλοι παράγοντες του χώρου του φαρμάκου, αποτελούν προνομιακούς συνομιλητές και διαδρομιστές του Υπ. Υγείας.
Τους τελευταίους μήνες, οι  φαρμακαποθηκάριοι αντιμετωπίζουν σειρά δυσμενών συνθηκών που διαμορφώνονται στη αγορά , εξαιτίας εξοντωτικών υπουργικών αποφάσεων, που κατάφορα καταστρατηγούν και παραβιάζουν τον υγιή ανταγωνισμό. Συγκεκριμένα η νέα ΚΥΑ, που καθορίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, επιτρέπει στου συνεταιρισμούς φαρμακοποιών, μέλη της ΟΣΦΕ, να ιδρύουν αλυσίδα φαρμακείων, ενώ εξαιρεί τις φαρμακαποθήκες από τη δυνατότητα αυτή.
Προχθές, με αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, μειώθηκε κατά 10 ημέρες ο χρόνος διάθεσης αποθεμάτων από τις φαρμακαποθήκες ενόψει της εφαρμογής της γενικής ανατιμολόγησης που αναρτήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στην ιστοσελίδα του υπουργείου.
Και ενώ το υπουργείο αξιολόγησε τη μείωση αυτού του χρόνου ως «μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής», στην πραγματικότητα προκαλεί στρέβλωση της αγοράς και χειραγώγησή της.


VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :