Random Posts

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Η επικαιρότητα εν συντομία

KAΡΔΙΑ ΑΠΟ "ΧΡΥΣΑΦΙ"


Η 18χρονη Νεκταρία αποκαλύπτει την καρδιοπάθειά της με τον πιο άμεσο και αληθινό τρόπο, δείχνοντας σε όλους μας πως οι καρδιοπαθείς μπορούν να έχουν μία φυσιολογική ζωή

H Νεκταρία Αναστασοπούλου ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου αποφάσισε να "περάσει" το δικό της μήνυμα σε μία εξομολόγηση που συγκίνησε το διαδίκτυο για τον σωστό λόγο.
Η 18χρονη κοπέλα ζει στα Γιάννενα και σπουδάζει στο Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών Ιωαννίνων. Όπως εξομολογήθηκε με χιούμορ, δύναμη και υπερηφάνεια στο βίντεο που ανέβασε στο Facebook, έχει υποβληθεί σε τρεις επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς στην Αμερική και δίνει τον δικό της αγώνα για ζωή, προσπαθώντας να κάνει γνωστή την πάθηση της (Συγγενής Κυανωτική Καρδιοπάθεια) και να την "απενεχοποιήσει". Κυρίως όμως, μοιράζει αληθινή αγάπη.
Όπως λέει, πόνεσε πολύ όταν έβλεπε στο νοσοκομείο κι άλλα άρρωστα παιδιά. Έχει σημάδια από όλες αυτές τις εγχειρήσεις και δεν διστάζει να τα δείξει στην κάμερα και σε όσους βλέπουν το βίντεο της.
"Αν έχεις αγάπη μέσα σου, είσαι υγιής. Δυσλειτουργική καρδιά είναι αυτή που δεν έχει αγάπη μέσα της. Zήσε την κάθε μέρα, ρούφα τη ζωή μέχρι την τελευταία σταγόνα"

Το μήνυμα της είναι μήνυμα ελπίδας και ζωής. "Δεν αξίζει να χαραμίζουμε τις στιγμές μας για βλακείες. Ζήστε την κάθε μέρα σας όσο καλύτερα γίνεται, μην αγχώνεστε και μη στενοχωριέστε για πράγματα που δεν αξίζουν", λέει η Νεκταρία.
Συμβουλεύει μάλιστα όσους έχουν την ίδια πάθηση με εκείνη, να μιλάνε ανοιχτά για αυτό και μην νοιώθουν άβολα. "Να μιλάτε και ζείτε με αυτό".
"Οποιοσδήποτε προσπαθεί να σε κάνει να νιώσεις άβολα, αυτός έχει την άρρωστη καρδιά. Αν έχεις αγάπη μέσα σου, είσαι υγιής. Μια άρρωστη καρδιά δεν είναι αυτή που έχει ασθενήσει ή έχει πάρει φάρμακα. Δυσλειτουργική καρδιά είναι αυτή που δεν έχει αγάπη μέσα της", αναφέρει στο βίντεο της. "Όσοι με ακούτε και θέλετε να συνεισφέρετε σε αυτή τη μάχη κατά των Συγγενών Καρδιοπαθειών υπάρχει ο Σύλλογος "Η Καρδιά του Παιδιού" στην Αθήνα. Θα σας παρακαλούσα να στείλουμε αυτό το μήνυμα μακριά".
Το βίντεο δημοσιεύθηκε από την Νεκταρία ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Δεν μιλά για τους "ερωτευμένους λόγω ημέρας", αλλά για την δύναμη της ψυχής, καθώς στις 14 Φεβρουαρίου είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών. Και ναι, η Νεκταρία μας λέει να ερωτευθούμε πραγματικά τη ζωή μας:

Το μήνυμα της που συνοδεύει το βίντεο:
Χρόνια πολλά σε όλους τους ερωτευμένους και φυσικά σε όλους εμάς τους καρδιοπαθείς. Έφτιαξα αυτό το βίντεο για να μιλήσω για μένα προσωπικά και να σκορπίσω λίγη δύναμη κι αγάπη! Βοηθήστε το να πάει μακρυά διότι, δυστυχώς, δεν το ξέρει πολύς κόσμος ότι σήμερα είναι η Π.Η.Σ.Κ. ! #Αγάπη_μονο
Βαθιά υπόκλιση στη Νεκταρία.

ΠΗΓΗ NEWS 247


ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Κλειστά τα Τέμπη, ο Ισθμός, τα Μάλγαρα - «Παρασύρονται από πολιτικές σκοπιμότητες» λέει η Γεροβασίλη - Το Μαξίμου προαναγγέλλει συνάντηση με την επιστροφή Τσίπρα από Βρυξέλλες

Σε πείσμα της κυβερνητικής προπαγάνδας μέσω της οποίας επιχειρείται προσπαθεί να διασπαστούν τα μπλόκα στους εθνικούς δρόμους, οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, επιμένοντας στο αίτημα τους να αποσυρθεί το σχέδιο Κατρούγκαλου για να ξεκινήσει διάλογος.

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου η οποία υποστήριξε ότι είναι «πλειοψηφικό» το κομμάτι που ανταποκρίθηκε στα κελεύσματα του Μαξίμου, στήθηκαν νέα μπλόκα με τρακτέρ στον Μπράλο και στο Κιλελέρ, στην παλιά εθνική οδό Λάρισας - Βόλου.
Με δεδομένο ότι τα Τέμπη εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά επ' αόριστον, όπως και η νέα και παλαιά εθνική οδός Κορίνθου - Αθήνας, στον Ισθμό, η χώρα έχει στην πράξη χωριστεί στα τρία, γεγονός που προκαλεί τεράστια προβλήματα στη διακίνηση εμπορευμάτων εντός της χώρας αλλά και προς το εξωτερικό.

Οι ισχυρισμοί ότι η πλειοψηφία των αγροτών συντάσσεται με τους κυβερνητικούς χειρισμούς πέφτουν μέχρι στιγμής στο κενό και, παρά τις αντιπαραθέσεις που σημειώνονται μεταξύ των «μπλόκων», τα όσα περί εκτόνωσης της έντασης των διαμαρτυριών διακινούνται από τους κυβερνητικούς προπαγανδιστές κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνονται από τα όσα συμβαίνουν στους δρόμους.

Η κυβέρνηση «επενδύει» στην κόπωση των διαμαρτυρομένων και επιδιώκει να σπείρει τον διχασμό μεταξύ τους, προλειαίνοντας το έδαφος για να συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ορισμένους από τους αγροτοσυνδικαλιστές με τους οποίους άνοιξε διαύλους επικοινωνίας το Μαξίμου.

«Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την ανταπόκριση ενός μεγάλου μέρους του αγροτικού κόσμου στην πρόσκληση της κυβέρνησης για ειλικρινή διάλογο», υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, δηλώνοντας ότι στην κυβέρνηση έχουν υποβληθεί τρία αιτήματα για διάλογο, ένα στις 10/2 και δυο στις 15/2. «Εκτιμούμε ότι το κομμάτι των αγροτών που ανταποκρίνεται στην κυβερνητική πρόσκληση είναι πλέον πλειοψηφικό», πρόσθεσε και κάλεσε «και τις υπόλοιπες συλλογικότητες να επανακαθορίσουν τη στάση τους και να μην παρασύρονται από πολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες». «Η κυβέρνηση μελετά τα αιτήματα των αγροτών και αμέσως με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες θα γίνει η συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό», κατέληξε.

Σφοδρή αντιπαράθεση, στο μεταξύ, παρατηρείται ανάμεσα στους εκπροσώπους μπλόκων που πήγαν στο Μαξίμου και σε όσους αρνούνται τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, επιμένοντας σε διάλογο από μηδενική βάση. Χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής του μπλόκου της Νίκαιας, Βαγγέλης Μπούτας, χαρακτήρισε τους επισκέπτες του Μαξίμου «λαγούς» και διορισμένους σε διοικητικά συμβούλια Οργανισμών του Υπουργείου Γεωργίας. «Εσύ είσαι προβοκάτορας και λαγός» του απάντησε ο Γιάννης Παναγής από το μπλόκο των Κερδυλλίων Σερρών που ήταν ένας από αυτούς που πήγαν στο Μαξίμου.

Οι αγρότες της Νίκαιας που αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν να προχωρήσουν το πρωί της Τετάρτης σε καταλήψεις όλων των εφοριών της Θεσσαλίας και την Παρασκευή σε κατάληψη του κτιρίου των δικαστηρίων.

Τη στάση τους σκληραίνουν και οι αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών οι οποίοι προχωρούν από την Τετάρτη σε πολύωρους πλήρεις αποκλεισμούς του αυτοκινητόδρομου Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ





ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Οι δύο εκκρεμότητες της Ελλάδας, το hotspot της Κω και το Κέντρο στα Διαβατά, βαραίνουν το οπλοστάσιο του πρωθυπουργού κόντρα στους «σκληρούς» του Βίζενγκαρντ, που απαιτούν καλύτερη φύλαξη - «Κλειδί» η Τουρκία, θα επιμείνει η Αθήνα

Τριήμερο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα διαφανεί εάν υπάρχει διάθεση από τους ευρωπαίους εταίρους να συνδράμουν στην αντιμετώπιση του ζητήματος των προσφύγων και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ή η ελληνική κυβέρνηση θα μείνει μόνη της σε αυτά τα δύο δραματικά μέτωπα και τις μεγάλες κρίσεις, είναι αυτό που ξεκινά σήμερα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει από σήμερα στις Βρυξέλλες προκειμένου να συναντήσει τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και να δει τις προθέσεις, που υπάρχουν από την πλευρά της ευρωπαϊκής ένωσης στα δύο μείζονος σημασίας θέματα. Επιδιώκει έτσι να προετοιμαστεί για την σύνοδο κορυφής αύριο και μεθαύριο, στο περιθώριο της οποίας θα υπάρξει τριμερής συνάντηση του κ. Τσίπρα με την καγκελάριο Μέρκελ και τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά και μία μίνι σύνοδος για το προσφυγικό, μεταξύ συνολικά 11 χωρών, που έχουν άμεση εμπλοκή με το ζήτημα.

Η Αθήνα θεωρεί κλειδί στην αντιμετώπιση του προσφυγικού το ρόλο της Τουρκίας, ζητώντας από τις Βρυξέλλες να πιέσουν την Άγκυρα ώστε η γειτονική χώρα να σταματήσει αποφασιστικά τις προσφυγικές ροές και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της που περιλαμβάνονται στη συμφωνία της με την ΕΕ. Παράλληλα η ελληνική κυβέρνηση, επικαλούμενη και το γεγονός ότι κατά βάση έχει ανταποκριθεί στις τελευταίες απαιτήσεις των Eυρωπαίων για τα hot spot, θα ζητήσει να σταματήσει η συζήτηση που τροφοδοτούν ορισμένες χώρες περί κλεισίματος των συνόρων και απομόνωσης της Ελλάδας, με την έξοδο από τη Σένγκεν. Σημειωτέον ότι ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί και με τον Τσέχο ομόλογό του Μπ. Σομπότκα, το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς η Πράγα περιλαμβάνεται στις δυνάμεις που ζητούν ουσιαστικά κλείσιμο των συνόρων.

Για τη διατύπωση και την ευτυχή κατάληξη των αιτημάτων της Αθήνας, η κυβέρνηση έχει ήδη τις υποστηρικτικές δηλώσεις που έκανε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος μίλησε για την πρόθεση της ΕΕ για μαζικές επαναπροωθήσεις μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία, αλλά και θετικά σχόλια για την ολοκλήρωση των κέντρων υποδοχής.

Πέρα από το προσφυγικό ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να θέσει και πάλι το θέμα της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος, ζητώντας ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης με βάση τη συμφωνία του καλοκαιριού και θα επικρίνει τους κύκλους εκείνους των δανειστών – κυρίως το ΔΝΤ – που ζητούν  την υλοποίηση μέτρων, που δεν περιλαμβάνονται στα συμφωνηθέντα. «Υλοποιούμε τη συμφωνία, κάντε και σεις το ίδιο» είναι το μήνυμα της Αθήνας, η οποία ευελπιστεί ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες αντιλαμβάνονται πως δεν υπάρχουν περιθώρια, για παράταση της εκκρεμότητας με τόσα καυτά μέτωπα, όπως το προσφυγικό, να αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή.


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :