Random Posts

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Η επικαιρότητα εν συντομία

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΝ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ


Κανένα τρακτέρ στην Αθήνα. Πάνω σε αυτή την φράση έχει στηθεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της αστυνομίας για την πιθανότητα μετακίνησης αγροτικών μηχανημάτων προς την πρωτεύουσα την ερχόμενη Παρασκευή.  Οκτώ αστυνομικά μπλόκα, σε τρεις ζώνες, θα εμποδίσουν την οποιαδήποτε προσπάθεια διέλευσης. Αστυνομικές κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ θα στηθούν στα διόδια Αφιδνών, Ελευσίνας, στο Παλατάκι Χαϊδαρίου, στον Άλιμο, στον Σταυρό Αγ. Παρασκευής, στον κόμβο Κατεχάκη, στο λιμάνι του Πειραιά με τελευταίο ανάχωμα στις στήλες Ολυμπίου Διός, αρχές Λ. Συγγρού.

 Για την αντιμετώπιση του συλλαλητηρίου των αγροτών θα διατεθεί το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων της Αττικής. Τα λεωφορεία και ημιφορτηγά με τα οποία θα έρθουν στην πρωτεύουσα οι αγρότες θα σταθμεύονται στη Λ. Αθηνών και σε χώρο του ταεκβοντο στο Φάληρο. Την Παρασκευή θα αυξηθούν τα αστυνομικά μέτρα και στα μπλόκα των αγροτών στην περιφέρεια, για την αποτροπή μετακίνησής τους σε επαρχιακές πόλεις.

Στελέχη του Λιμενικού Σώματος θα αποτρέπουν την επιβίβαση αγροτικών μηχανημάτων σε πλοία της γραμμής στα λιμάνια των νησιών και κυρίως από αυτά της Κρήτης, όπου αναμένεται η μετακίνηση αγροτών του νησιού προς την Αθήνα. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ήδη έχουν έρθει σε επικοινωνία με επικεφαλής των αγροτών, που κάνουν λόγο για μία ειρηνική κινητοποίηση, ενώ δεν αποκλείεται να τους επιτραπεί η «κατασκήνωση» στην Πλατεία Συντάγματος, όπως οι ίδιοι έχουν δηλώσει ως πρόθεση.

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ Σταύρου Μπαλάσκα στον Σκάϊ, ο οποίος ανέφερε ότι το 20% των αστυνομικών των ΜΑΤ είναι παιδιά αγροτών. Είναι παιδιά ηλικίας από 19 έως 27 ετών, τα οποία κανείς δεν γνωρίζει πως θα αντιδράσουν σε περίπτωση που τους δοθεί η διαταγή να σταματήσουν τους αγρότες. «Είναι πρόβλημα για τους αστυνομικούς να βρεθούν αντιμέτωποι με λαϊκές μάζες, οι οποίες έχουν δίκιο», τόνισε ο κ. Μπαλάσκας και υπενθύμισε πως «σε παλιότερες κινητοποιήσεις των αγροτών, όταν η τότε κυβέρνηση φοβήθηκε πως τα ΜΑΤ θα πετάξουν κάτω τα γκλομπ και τις ασπίδες, αποφασίστηκε να ξεφουσκώσουν τα λάστιχα των τρακτέρ…».

Η Τροχαία είναι η αρμόδια υπηρεσία για την εφαρμογή του νόμου που προβλέπει την απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέως οχημάτων εντός πόλης αλλά όπως επισημαίνουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κατ’ ουσίαν τα ΜΑΤ είναι αυτά που θα σηκώσουν το βάρος της επιχείρησης διότι η Τροχαία δεν μπορεί ως υπηρεσία να εμποδίσει την κάθοδο τρακτέρ.

Κάθοδος στην Αθήνα 20.000 αγροτών

Στην Αθήνα αναμένεται να βρεθούν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συντονιστικών οργάνων των αγροτών, περίπου 15.000-20.000 αγρότες.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Όλγα Γεροβασίλη έδωσε το στίγμα του αστυνομικού σχεδιασμού όταν δήλωσε: «Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι και κανόνες που πρέπει να τηρηθούν. Είναι δουλειά της Τροχαίας να δει τι θα κάνει σε αυτό το θέμα. Υπάρχουν κανόνες για το ποια οχήματα μπορούν να μπουν στο κέντρο της Αθήνας. Ο αγροτικός κόσμος να απομονώσει αυτούς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τις κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει. Καλούμε τους αγρότες σε ειλικρινή διάλογο», ενώ ξεκαθάρισε ότι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι ανοχή αλλά κατανόηση στις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Κλειστά επ αόριστον τα Τέμπη

Την ίδια ώρα επ' αόριστον κλειστά παραμένουν τα Τέμπη, ενώ αντιπροσωπεία των αγροτών της περιοχής συμμετείχε στη πανελλαδική συνάντηση των μπλόκων στον Προμαχώνα.

Στόχος είναι οι προτάσεις αυτές να τύχουν της έγκρισης και λοιπών μπλόκων που θα τις υπογράψουν.  Σήμερα, Τετάρτη το κείμενο θα σταλεί  στον  Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είναι και ο βασικός αποδέκτης αλλά και προς τον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα και οι αγρότες αναμένουν από τους αποδέκτες να μελετήσουν τις προτάσεις τους, προκειμένου να λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

ΠΗΓΗ THE TOC





ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, από τη σκληρή επιτροπεία των δανειστών, καλείται να βρει ο πρωθυπουργός.

Τα χρονικά περιθώρια είναι, πλέον, ασφυκτικά με την πρώτη αξιολόγηση να βρίσκεται πραγματικά «στον αέρα», ενώ άγνωστη παραμένει η ακριβής ημερομηνία επιστροφής των θεσμών. Τα… καρφιά προς την ελληνική κυβέρνηση για τις διαφορές -σε δημοσιονομικά και ασφαλιστικό- συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Χαρακτηριστική, ήταν η δήλωση Ντάισελμπλουμ ότι «πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ωστόσο, έστειλε χθες το μήνυμα ότι «η μπάλα είναι στο γήπεδο των θεσμών». Και επανέλαβε την πάγια θέση της Αθήνας ότι θέλει να φτάσει γρήγορα στην πρώτη αξιολόγηση, με στόχο να ανασάνει η οικονομία. Παραδέχτηκε, μάλιστα, ότι επ' αυτού «εντάσσονται και όλες οι αγωνίες μας».

Τι θα πει ο Τσίπρας
Υπό αυτό το πρίσμα και σε συνδυασμό με τις κλιμακούμενες κινητοποιήσεις των αγροτών, ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί στις 10.30 υπουργικό συμβούλιο.

Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, η πορεία των διαπραγματεύσεων, τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας και βέβαια το αγροτικό, αναμένεται να βρεθούν στο τραπέζι της συνεδρίασης.

Κυβερνητικός παράγοντας μιλώντας στο iefimerida.gr προανεγγέλει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θα ανακοινώσει ότι είναι ανοικτός σε βελτιωτικές προτάσεις για τους αγρότες», καλώντας τους σε διάλογο, όχι όμως από μηδενική βάση.
Μια πρώτη σκέψη του επιτελείου  του υπουργού Εργασίας ειναι να μειωθούν οι αφαλιστικές εισφορές των αγροτών και να εισπράττουν λιγότερη σύνταξη. Πρόταση που, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα ανακοινωθεί σημερα από τον πρωθυπουργό αλλά θα "πέσει" στο τραπέζι του διαλόγου.

Όσο για το νομοθετικό έργο, κύκλοι του Μαξίμου θυμίζουν πως ήδη έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο Βερναρδάκη για τη Δημόσια Διοίκηση, καθώς και το «Παράλληλο Πρόγραμμα», που αφορα κυρίως τους ανασφάλιστους, και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο πρωθυπουργός θα μιλήσει και για τις επόμενες πρωτοβουλίες.

Δεδομένο θεωρείται ακόμη,ότι ο πρωθυπουργός θα εξαπολύσει και επίθεση κατά τις διαπλοκής, ιδιαίτερα για τις τηλεοπτικές άδειες.

Πηγή: iefimerida.gr


ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ


Μετά τα πρόστιμα στους ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν πέρασαν τα ΙΧ τους ΚΤΕΟ, αλλά και σε αυτούς που επιμένουν να τα κυκλοφορούν ενώ είναι ανασφάλιστα, αναμένεται να σταλούν ραβασάκια και σε όσους δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας.

Πρόκειται για περίπου 800.000 κατόχους ΙΧ που δεν κατέβαλαν τα τέλη κυκλοφορίας, οι οποίοι τώρα θα κληθούν να καταβάλουν εις διπλούν τα οφειλόμενα ποσά.
Η προθεσμία που θα δοθεί στους παραβάτες ιδιοκτήτες οχημάτων για την εφάπαξ εξόφληση των τελών και των προστίμων θα είναι ένας μήνας.
Υπενθυμίζεται πως για όσο διάστημα παραμένουν απλήρωτα τα τέλη κυκλοφορίας για ένα όχημα ο κάτοχός του δεν μπορεί να το μεταβιβάσει είτε με πώληση είτε με δωρεά είτε με γονική παροχή.

Η διαδικασία και η δυνατότητα για 24 δόσεις

Τα μη καταβληθέντα εμπρόθεσμα τέλη κυκλοφορίας μαζί με το προβλεπόμενο πρόστιμο θα βεβαιωθούν στα ονόματα των κατόχων οχημάτων που τα οφείλουν.
Οι κάτοχοι των οχημάτων θα κληθούν με ειδοποιητήρια, που θα τους κοινοποιηθούν στα e-mail τους μέσω των εφαρμογών του συστήματος ΤΑΧΙSNET,  να εξοφλήσουν εφάπαξ τα συνολικά ποσά τελών και προστίμων μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του επόμενου μήνα.
Σε κάθε περίπτωση, κατά την οποία η προθεσμία αυτή θα παρέλθει και δεν θα πληρωθεί το οφειλόμενο ποσό τελών και προστίμου το συνολικό αυτό ποσό θα καταστεί ληξιπρόθεσμο χρέος και θα επιβαρύνεται περαιτέρω με μηνιαίους τόκους. Από τη στιγμή αυτή, το Δημόσιο μέσω της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. θα μπορεί να διεκδικήσει το οφειλόμενο ποσό με την επιβολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή με κατασχέσεις σε καταθέσεις και εισοδήματα του οφειλέτη (μισθούς, συντάξεις, ενοίκια κ.λπ.)
 Το συνολικό ποσό των τελών κυκλοφορίας και του αντίστοιχου προστίμου, από τη στιγμή που θα καταστεί ληξιπρόθεσμο, θα μπορεί να ρυθμιστεί για να εξοφληθεί τμηματικά έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις, με βάση την «πάγια ρύθμιση» του ν. 4152/2013.


Πηγή:iefimerida.gr

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :