Random Posts

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Η επικαιρότητα εν συντομία

ΧΑΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Περισσότεροι από 25.000 πρόσφυγες έχουν δημιουργήσει μια ανθρώπινο καραβάνι και αναζητούν τρόπο διαφυγής από τη χώρα.

Ολοι προσπαθούν να φτάσουν στην Ειδομένη προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη, αφού κανείς δεν θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα. Ωστόσο με τα σύνορα να είναι κλειστά, η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανακόψει τις ροές και να περιορίσει τους

Σε απόγνωση είναι πλέον η κυβέρνηση με το προσφυγικό και σε μία προσπάθεια να ανακόψει τη ροή των προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα προχωρά σε μία πολιτική καθυστερήσεων στη μεταφορά τους.

Οπως δήλωσε και ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας για 2-3 ημέρες θα σταματήσει η μεταφορά προσφύγων από τα νησιά στην Αθήνα, ενώ σε μία προσπάθεια να μην επιβαρυνθούν κι άλλο τα νησιά ενδέχεται τα πλοία να χρησιμοποιηθούν ως χώροι προσωρινής διαμονής.

Τους κρατάνε στα νησιά γιατί δεν υπάρχουν χώροι φιλοξενίας
Οπως ανέφερε ο κ. Δρίτσας, μιλώντας στο MEGA, στόχος είναι να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος ώστε να διαμορφωθούν νέοι χώροι προσωρινής παραμονής μεταναστών στην Αττική και σε άλλα σημεία της χώρας.
Αυτό το σχέδιο για τα νησιά, κυρίως για Λέσβο, Χίο και Σάμο, έχει δύο εκκινήσεις, επισήμανε ο κ. Δρίτσας. Η μία είναι, οι εταιρίες να μην εξαντλούν τη δυναμικότητα μεταφοράς και η δεύτερη τα τρία διαθέσιμα πλοία -ένα στη Μυτιλήνη, ένα στη Χίο και ένα στη Σάμο- να λειτουργήσουν ως ξενοδοχεία για τους πρόσφυγες και μετανάστες, έως ότου αναχωρήσουν για το λιμάνι του Πειραιά.
ο κ. Δρίτσας διευκρίνισε πως αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκην ότι τα πλοία δεν θα αναχωρούν από όλα τα νησιά, εξηγώντας ότι αν σε κάποιο νησί υπάρχει πολύς κόσμος τότε τα πλοία δεν θα ξεκινούν για τον Πειραιά, αλλά σε αντίθετη περίπτωση θα πραγματοποιούν κανονικά το δρομολόγιό τους και υπογράμμισε: Δεν θα δημιουργήσουμε μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση στα νησιά.

Στον Πειραιά το πλοίο «Αριάνδη» με 1.473 μετανάστες και πρόσφυγες
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάνδη", μεταφέροντας 1473 μετανάστες και πρόσφυγες από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Συγκεκριμένα το πλοίο παρέλαβε 1331 άτομα από τη Μυτιλήνη και 142 από τη Χίο.
Στις 8 έφτασε και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star 2 μεταφέροντας 279 μετανάστες και πρόσφυγες. Συγκεκριμένα, το πλοίο έχει παραλάβει 48 άτομα από τη Ρόδο, 56 από την Κω και 175 από τη Λέρο. Οι μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ.

Αυτοσχέδιο hotspot στο ΕλληνικόΧθες το βράδυ μεταφέρθηκαν από τον Πειραιά με λεωφορεία περίπου 800 πρόσφυγες στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Μέσα σε λίγες ώρες ο χώρος μετατράπηκε σε ένα αυτοσχέδιο hotspot. Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως δεν θέλουν να μείνουν εκεί και δηλώνουν πως θέλουν να πάνε στα σύνορα.
Ο χώρος στο πρώην αεροδρόμιο δεν ήταν έτοιμος για να τους φιλοξενήσει. Ανοιξε η πρώην αίθουσα αναχωρήσεων προκειμένου να κοιμηθούν και να προστατευθούν από το κρύο, ενώ νερό και φαγητό τους πήγαν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις.
Καταυλισμός προσφύγων ο σταθμός μετεπιβίβασης του ΟΛΠ
Καθημερινά φθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά καραβιές με μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι αναζητούν στη συνέχεια τρόπο να πάνε στα σύνορα.
Μάταια όμως τις περισσότερες φορές, αφού τα  σύνορα είναι κλειστά και οι άνθρωποι αυτοί εγκλωβίζονται στη χώρα μας. Πολλοί πρόσφυγες με τις οικογένειες τους έφτασαν με τα πλοία που κατέπλευσαν στον Πειραιά και έχουν εγκλωβιστεί εκεί, βρίσκοντας προσωρινό καταφύγιο στο σταθμό μετεπιβίβασης του ΟΛΠ.
Εκεί άνδρες, γυναίκες και παιδιά μένουν για κάποιες ώρες ή μέρες αναζητώντας πληροφορίες, αλλά και λύσεις για να ξεκινήσουν το ταξίδι για την έξοδο από την Ελλάδα.
Η κατάσταση στον Πειραιά θυμίζει καταυλισμό. Η δυστυχία, οι κακουχίες, η αγωνία και ο φόβος είναι ζωγραφισμένα στα πρόσωπα των ανθρώπων που στοιβάζονται στο σταθμό μετεπιβίβασης του ΟΛΠ και αναζητούν λύση στο Γολγοθά τους.

Γέμισε το εθνικό οδικό δίκτυο μετανάστες και πρόσφυγες
Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησαν από τα Διαβατά το ταξίδι τους προς την Ειδομένη κι άλλοι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Κέντρο Μετεγκατάστασης. Ήδη από την Πέμπτη έφυγαν από το Κέντρο Μετεγκατάστασης Διαβατών περίπου 400 άτομα, τα περισσότερα από Συρία και Ιράκ, αφού είχαν ανοίξει τον φράχτη, για να πάνε στην Ειδομένη. Λίγες ώρες μετά, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, οι περισσότεροι επέστρεψαν. Όσοι δεν επέστρεψαν, έχουν ήδη φτάσει στα σύνορα.
Στην Κοζάνη, ομάδα 80 προσφύγων (οικογένειες κυρίως) αποχώρησε από το κλειστό Γυμναστήριο της Λευκόβρυσης και ξεκίνησε την Πέμπτη με τα πόδια για την Ειδομένη.
Από τα Τέμπη ξεκίνησαν χθες πεζή εκατοντάδες πρόσφυγες: Ανδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά, πήραν μαζί τους τις αποσκευές τους, μπουκάλια νερό και λίγο ψωμί για το δρόμο για να διανύσουν μια απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων. Αρκετοί από αυτούς κρατούν ελληνικές σημαίες, σαν ένα σινιάλο φιλίας προς τη χώρα μας.

Στην εθνική οδό Τρικάλων-Ιωαννίνων, όπως καταγράφει το trikalanews.gr περίπου 40 πρόσφυγες έχουν σταματήσει στο ύψος της Βασιλικής εξουθενωμένοι από την πεζοπορία 3 ωρών.
Πλέον τίθεται θέμα δημόσιας ασφάλειας επί της Εθνικής Οδού, με τον κίνδυνο για τροχαίο δυστύχημα να είναι εξαιρετικά αυξημένος. Οι πεζοπόροι πρόσφυγες και μετανάστες, χωρίς δυνάμεις και πλέον χωρίς στέγη δεν μπορούν να επιστρέψουν στο Κλειστό Γυμναστήριο των Τρικάλων, αφού τους έχουν εγκαταλείψει οι δυνάμεις τους. Η μόνη περίπτωση της επιστροφής τους είναι να δεχθούν να τους μεταφέρει το λεωφορείο που τους οδήγησε μέχρι το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο, αλλά είναι άγνωστο αν θα την δεχθούν.

Πηγή:iefimerida.gr


ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


Το νέο σχέδιο εγκλωβισμού των μετανστών και των προσφύγων στα νησιά επιβεβίωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για «σχέδιο επιβράδυνσης των μεταναστών» από τα νησιά από σήμερα και για το Σαββατοκύριακο. Διευκρίνισε, όμως, πως αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκην ότι τα πλοία δεν θα αναχωρούν από όλα τα νησιά, εξηγώντας ότι αν σε κάποιο νησί υπάρχει πολύς κόσμος τότε τα πλοία δεν θα ξεκινούν για τον Πειραιά, αλλά σε αντίθετη περίπτωση θα πραγματοποιούν κανονικά το δρομολόγιό τους

και υπογράμμισε: Δεν θα δημιουργήσουμε μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση στα νησιά. Πρόκειται για ένα εντελώς προσωρινό μέτρο.

Στόχος, όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, είναι να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος ώστε να διαμορφωθούν νέοι χώροι προσωρινής παραμονής μεταναστών στην Αττική και σε άλλα σημειά της χώρας.
Αυτό το σχέδιο για τα νησιά, κυρίως για Λέσβο, Χίο και Σάμο, έχει δύο εκκινήσεις, επισήμανε ο κ. Δρίτσας. Η μία είναι, οι εταιρίες να μην εξαντλούν τη δυναμικότητα μεταφοράς και η δεύτερη τα τρία διαθέσιμα πλοία -ένα στη Μυτιλήνη, ένα στη Χίο και ένα στη Σάμο- να λειτουργήσουν ως ξενοδοχεία για τους πρόσφυγες και μετανάστες, έως ότου αναχωρήσουν για το λιμάνι του Πειραιά
Οι πληροφορίες ανέφεραν την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση έδωσε απευθείας εντολή στις ναυτιλιακές εταιρείες να περιορίσουν κατά το ήμισυ τη χωρητικότητα των πλοίων που κάνουν τα δρομολόγια από τα νησιά του Αιγαίου προς τον Πειραιά.
Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι τα πλοία από τα Δωδεκάνησα, που κάνουν τακτικά δρομολόγια προς το λιμάνι του Πειραιά, δύο φορές την εβδομάδα, μεταφέροντας έκαστο (π.χ. το Blue Star) 1.900 επιβάτες, υποχρεούνται να αλλάξουν το πρωτόκολλό τους και να μεταφέρουν μόλις 950.

Στο πλαίσιο της απόφασης της κυβέρνησης, σύμφωνα με το lesvosreport.gr, ακυρώθηκε το δρομολόγιο του «Tera jet», που επρόκειτο ν' αναχωρήσει το βράδυ της Πέμπτης από Μυτιλήνη για Πειραιά.

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης έχει ήδη προκαλέσει ένταση σε πολλά νησιά -κυρίως σε όσα έχουν hotspots-, καθώς πρόσφυγες και μετανάστες συνωστίζονται στα λιμάνια, αδυνατώντας να κατανοήσουν για ποιο λόγο τα πλοία δεν «φορτώνουν» ακόμα περισσότερους εξ αυτών, και γεμίζουν μόνο κατά το ήμισυ.
Έτσι, το πρόβλημα μεταφέρεται και πάλι στα νησιά, όπως π.χ. η Κως και η Λέσβος, που «βουλιάζουν» από πρόσφυγες, μολονότι οι ίδιοι οι αλλοδαποί είχαν λάβει διαβεβαιώσεις ότι δεν θα παραμένουν στα κέντρα καταγραφής και ταυτοποίησης για περισσότερες από 48 ώρες.
Με δεδομένο ότι, για παράδειγμα, από τα Δωδεκάνησα τα τακτικά δρομολόγια είναι δύο φορές την εβδομάδα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο κίνδυνος είναι να προκληθεί ένα χάος άνευ προηγουμένου.

Πηγή:iefimerida.grΦΥΛΑΚΑΣ "ΑΓΓΕΛΟΣ"Ο Mahe, το λαμπραντόρ που δεν εγκαταλείπει ποτέ το 9χρονο αυτιστικό αφεντικό του, ούτε στο κρεβάτι του νοσοκομείου.
Ο Mahe, είναι ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ο οποιος είναι ο φύλακας άγγελος ενός 9χρονου αγοριού με αυτισμό. Δεν φεύγει ποτέ από δίπλα του, ούτε όταν το αφεντικό του βρίσκεται στο νοσκομείο για εξετάσεις.
Ο Τζέιμς Ισαάκ, δεν μπορεί να μιλήσει ενώ αποφεύγει κάθε άγγιγμα και κάθε οπτική επαφή με την οικογένειά του.
Ο μόνος που θέλει να τον αγγίζει, ακόμα και να κοιμάται μαζί του, είναι ο υπέροχος σκύλος του.
Πρόσφατα, το 9χρονο αγόρι, χρειάστηκε να εισαχθεί στο Νοσοκομείο Παίδων του Wellington, για να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, ούτως ώστε να διαπιστωθούν τα αιτία των κρίσεων του.
Είναι τόσο ισχυρό το δέσιμο ανάμεσά στο παιδί και τον σκύλο του που οι γιατροί επέτρεψαν στον Mahe να μπει στο νοσοκομείο και να μείνει δίπλα στον Τζέιμς για να τον προσέχει και να τον κρατάει ήρεμο.
Και φυσικά, το μαύρο λαμπραντόρ δεν έφυγε από κοντά του ούτε λεπτό.
Ο 9χρονος υπεβλήθη σε ολική αναισθησία και ο σκύλος παρακολουθούσε με ανησυχία τη διαδικασία, γρυλίζοντας στο πρόσωπο του αφεντικού του.
«Είχε μείνει ακίνητος και κοιτούσε τον Τζέιμς, δείχνοντας να ανησυχεί πραγματικά» είπε η μητέρα του 9χρονου.
Και ενώ η μητέρα του Τζέιμς περίμενε στο καφέ του νοσοκομείου μέχρι να ολοκληρωθεί η μαγνητική, ο σκύλος κάθισε δίπλα της, προσπαθώντας να την ηρεμήσει, όπως είχε ηρεμήσει και τον γιο της.
H φωτογράφος του νοσοκομείου, η Louise Goossens, απαθανάτισε τις στιγμές αυτής της ιδιαίτερης και τόσο αληθινής σχέσης ζωής ανάμεσα στο αυτιστικό παιδί και τον σκύλο του.
Και οι φωτογραφίες που ανέβασε ο πατέρας του Τζέιμς στο facebook, κάνουν τον γύρο του κόσμου.

ΠΗΓΗ THE TOC


ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ..."ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ"


Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος εκβιαστών, μετά τις συλλήψεις του Π. Μαυρίκου, εκδότη της "Ακρόπολης" και των δημοσιογράφων Π. Μουσσά και Χ. Φράγκου.

Οι τρεις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης κατ' επάγγελμα και κατά συναυτουργία και δωροδοκία. Ο Π. Μαυρίκος βαρύνεται και για την πράξη της παράβασης του νόμου περί όπλων.
Από τις εκθέσεις Απομαγνητοφώνησης Ψηφιακών Δίσκων (DVD), που κατέγραψε η Διεύθυνση Εκβιαστών και περιλαμβάνονται στη δικογραφία, αποκαλύπτεται το πώς δρούσε το κύκλωμα και πώς έστηναν παγίδες στα υποψήφια θύματά τους.
Διάλογος

Π. Μουσσάς: Ελα, σου εξασφάλισα ένα χιλιαρικάκι ακόμη από την ΕΥΔΑΠ.
Ιδιοκτήτης σαιτ: Μην μου πεις ρε φίλε, αυτό είναι ηρωικό...πω πω πως τα κατάφερες;
Π. Μουσσάς: Την Δευτέρα θα πάρεις τηλέφωνο την Αμαλία... θα ζητήσεις ένα χιλιάρικο επί τρία.. τρεις μήνες μαζεμένους θα πάρεις. Ναι;
Ιδιοκτήτης σάιτ: Είσαι θεός φίλε, είσαι θεός.

Εκδότης: Πες στον Αρχιμανδρίτη... Τον Διάκο ρε παιδί μου από την εκκλησία.
Π. Μουσσάς: Ναι, ναι.
Εκδότης: Οτι αύριο υπάρχει μεγάλο κομμάτι στη σελίδα 3 στα Πολιτικά. Οπου του λέμε μπράβο που κατάφερε με τον αγιασμό

Π. Μουσσάς: Ο άλλος (σ.σ εκδότης) κούλαρε και περιμένει εντολή ποιον θα γ.......σει. Κοίταξε να σου πω το κόλπο. Βγαίνει ο τρελός, και χτυπάει όποιον θέλει, από εκεί και πέρα. Μετά βάζουμε τα σάιτ και ακολουθούνε.
Α.Κ : Εσύ έχεις μάθει τίποτα; Με έχουν στο κάδρο;
Δημ: Να σου πω, το κάδρο είναι...σαν το...μπαινοβγαίνεις εύκολα.

Αντωνία Ξυνού

ΠΗΓΗ NEWS 247

vxnews

About vxnews

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :