Random Posts

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

H επικαιρότητα εν συντομία

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΖΙΚΑ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε τη συγκρότηση μιας «μονάδας συνολικής απόκρισης» για την αντιμετώπιση του ιού Ζίκα, ο οποίος προς το παρόν είναι ενδημικός μόνο στη Νότια Αμερική, αλλά θα μπορούσε να εξαπλωθεί τάχιστα στην Αφρική και την Ασία.
«Δημιουργήσαμε μια μονάδα συνολικής απόκρισης, με όλο το προσωπικό του ΠΟΥ, στην έδρα (του Οργανισμού) και στις κατά τόπους υπηρεσίες» προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απειλή του ιού, δήλωσε ο παιδίατρος Άντονι Κοστέλο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.
Ο ΠΟΥ θέλει να δράσει γρήγορα, ώστε να μην επαναληφθούν οι επικρίσεις που δέχτηκε για την «αδύναμη» αντίδρασή του στην πρόσφατη επιδημία του Έμπολα στην Αφρική. Ο Κοστέλο, που είναι ειδικευμένος στη μικροκεφαλία, επισήμανε ότι η νέα μονάδα θα βασιστεί «σε όλα τα μαθήματα που πήραμε από την κρίση του Έμπολα». Επέμεινε επίσης ότι είναι αναγκαίο να αναληφθεί τάχιστα δράση, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουν οι ειδικοί ότι η κρίση θα περιοριστεί στη Νότια Αμερική, όπου 25 χώρες πλήττονται ήδη από την ιό.

«Ανησυχούμε από το γεγονός ότι θα μπορούσε να επεκταθεί σε άλλες περιοχές του κόσμου και ξέρουμε ότι τα κουνούπια-φορείς του ιού Ζίκα (...) ζουν στο μεγαλύτερο μέρος της Αφρικής, στις χώρες της νότιας Ευρώπης και σε πολλές περιοχές της Ασίας, ιδίως στη Νότια Ασία», πρόσθεσε. «Δεδομένου ότι ζούμε σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο και δεδομένου επίσης ότι κάποια στιγμή (ο ιός) διέσχισε τον Ατλαντικό για να φτάσει στη Νότια Αμερική (...) θα μπορούσε να ακολουθήσει και την αντίστροφη πορεία», κατέληξε ο Κοστέλο.
Από τη Βραζιλία, τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία, η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο εξέφρασε την ανησυχία της για την τάχιστη εξάπλωση του ιού. Δεν υπάρχουν όμως ακόμη ενδείξεις ότι θεατές των αγώνων ακυρώνουν το ταξίδι τους στη χώρα τον Αύγουστο, όπως είπε ο Μάριο Αντράντα, ο διευθυντής επικοινωνιών της επιτροής.
Ο Αντράντα τόνισε ότι η επιτροπή θα τηρήσει τυχόν ταξιδιωτικές οδηγίες που θα εκδοθούν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Πηγή: iefimerida


ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


"Παραλύει" η χώρα σήμερα. Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας. Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Γενική απεργία σήμερα, με ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και οργανώσεις των ελεύθερων επαγγελματικών και επιστημόνων να αντιδρούν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που προωθεί η κυβέρνηση.

Η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή, τρίτη, συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων και των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία στην απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, οι οδοντίατροι, οι φαρμακοποιοί και οι φυσικοθεραπευτές. Επίσης, οι γιατροί αποφάσισαν και αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μέχρι την Τετάρτη.
Παράλληλα, από την εργασία τους απέχουν επίσης δικηγόροι μέχρι τη Δευτέρα και οι συμβολαιογράφοι μέχρι την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό, ενώ κλειστά θα είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).
Απεργία διαρκείας ξεκινούν, επίσης, την Πέμπτη οι οδηγοί ταξί και οι αυτοκινητιστές, καθώς ήδη αρκετές ομοσπονδίες Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. Αντίστοιχη απόφαση έχει λάβει το Σωματείο Ιδιοκτητών Β.Ελλάδας, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένονται οι αποφάσεις και των υπολοίπων σωματείων. Κλειστές θα είναι οι λαϊκές αγορές και τα βενζινάδικα.
Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 09.00 έως τις 21.00 (έξοδος από τα αμαξοστάσια στις 08.30 και αποκατάσταση της κυκλοφορίας έως τις 09.30). Θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20.00.
Οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο (ΗΣΑΠ) και τραμ θα εργαστούν από τις 10.00 έως τις 15.00, κυρίως για να εξυπηρετήσουν τους διαδηλωτές που θα πάρουμε μέρος στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Σε 24ωρη απεργία και οι εργαζόμενοι σε  Προαστιακό και ΟΣΕ. Το Μετρό δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο καθ όλη τη διάρκεια της μέρας
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας έχοντας αναστείλει προσωρινά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της, αποφάσισε νέα απεργία για την Πέμπτη και Παρασκευή 4 και 5 Φεβρουαρίου, ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ κάνει λόγο για "αδιάλλακτη και ανυποχώρητη θέση της κυβέρνησης".
Στην 24ωρη απεργία της ερχόμενης Πέμπτης θα συμμετέχουν και οι ιδιοκτήτες ταξί όλης της χώρας.
Απεργούν οι πάντες και στη Θεσσαλονίκη
Χωρίς αστικά λεωφορεία (κινούνται μόνο ελάχιστα ανά γραμμή με προσωπικό ασφαλείας) και ταξί σήμερα η Θεσσαλονίκη, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Κλειστά θα μείνουν, επίσης, τα εμπορικά και άλλα καταστήματα με αποφάσεις του Εμπορικού Συλλόγου, των επαγγελματιών και των βιοτεχνών.
Για τις 9 το πρωί οι επαγγελματίες έχουν προγραμματίσει διαμαρτυρία με τα αυτοκίνητα τους έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. Έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. Το ΠΑΜΕ στις 10.30π.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Εμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες θα συγκεντρωθούν στις 10.30 π.μ. στη συμβολή της Τσιμισκή με τη Βενιζέλου. Στην Καμάρα καλούν σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Ακυρώσεις πτήσεων από την Olympic Air την Πέμπτη

Δεκαέξι πτήσεις της Olympic Air ακυρώνονται μεθαύριο, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ.
Ο σύλλογος των τηλεπικοινωνιακών υπαλλήλων της ΥΠΑ, συμμετέχει στην απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με 4ωρη στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί από 8:00 έως 12:00.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500(από κινητό).

ΠΗΓΗ NEWS 247



ΠΑΡΑΛΥΕΙ ΚΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Χωρίς αστικά λεωφορεία (κινούνται μόνο ελάχιστα ανά γραμμή με προσωπικό ασφαλείας) και ταξί σήμερα η Θεσσαλονίκη, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.
Κλειστά θα μείνουν, επίσης, τα εμπορικά και άλλα καταστήματα με αποφάσεις του Εμπορικού Συλλόγου, των επαγγελματιών και των βιοτεχνών.
Για τις 9 το πρωί οι επαγγελματίες έχουν προγραμματίσει διαμαρτυρία με τα αυτοκίνητα τους έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. Έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. Το ΠΑΜΕ στις 10.30π.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Εμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες θα συγκεντρωθούν στις 10.30 π.μ. στη συμβολή της Τσιμισκή με τη Βενιζέλου. Στην Καμάρα καλούν σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Πηγή: iefimerida.gr



ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Ατελείωτη- και σε δύσκολο κλίμα- ήταν η συνάντηση του Γιώργου Σταθάκη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των δανειστών την Τετάρτη.
Οι δύο υπουργοί πέρασαν εννέα... δύσκολες ώρες στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, με το κλίμα σύμφωνα με πληροφορίες να είναι εκρηκτικό. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Σταθάκης βρέθηκαν αντιμέτωποι με την άτεγκτοι στάση των δανειστών, καθώς το κουαρτέτο δεν έδειξε καμία διάθεση υποχώρησης σε ότι αφορά τις απαιτήσεις τους για τους δημοσιονομικούς στόχους και το ασφαλιστικό.
Μάλιστα, το ραντεβού των δανειστών με τον αρμόδιο για αυτό το θέμα, Γιώργο Κατρούγκαλο, που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη, μεταφέρθηκε για το μεσημέρι της Πέμπτης. Η είδηση αυτή προκάλεσε κατάρρευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τραπεζικό κλάδο να κάνει «βουτιά» και τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 529 μονάδες, με χαμηλό τζίρο συναλλαγών, στα 51,1 εκατομμύρια ευρώ.
Οσο οι κ.κ. Σταθάκης και Τσακαλώτος συζητούσαν επί εννέα ώρες με τους δανειστές, ο υπουργός Εργασίας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς οι θεσμοί απορρίπτουν την πρόταση της κυβέρνησης για αύξηση των εισφορών κατά 1,5 μονάδα.
Η συνάντηση του κ. Κατρούγκαλου με τους δανειστές θα γίνει με «φόντο» την πανελλαδική απεργία, εξαιτίας της οποίας θα «παραλύσει» η χώρα. Οι διαπραγματεύσεις την Πέμπτη θα ξεκινήσουν στις 2 μ.μ. με τον υπουργό Εργασίας για το συνταξιοδοτικό, ενώ στις 15:30 θα υπάρξει συνάντηση για ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και την κοινωνική στέγαση και μία ώρα αργότερα θα υπάρξει τετ α τετ για την ΤτΕ και τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Τέλος, στις 6 μ.μ. είναι προγραμματισμένη συνάντηση για θέματα ανταγωνισμού και κλειστών επαγγελμάτων.


Πηγή:iefimerida.gr

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :