Random Posts

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Οι ειδήσεις της ημέρας

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ


Η τεράστια πίεση της προσφυγικής κρίσης και η επιτακτική ανάγκη για την άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε - Τουρκίας και του Eurogroup αντίστοιχα που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, βρίσκονται από χθες στη Βελγική πρωτεύουσα, με τις διαβουλεύσεις σε όλα τα μέτωπα να είναι ατέρμονες.
Οι οιωνοί για ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στο προσφυγικό δεν είναι ιδιαιτέρως καλοί. Αντιθέτως, ο κ. Τσίπρας θα έρθει αντιμέτωπος με τη σκληρή Αυστρία, τις χώρες του Βαλκανικού διαδρόμου, ενώ μεγάλος είναι ο πονοκέφαλος στο εσωτερικό της χώρας λόγω των χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων που διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες.
Η ατζέντα Τσίπρα στη Σύνοδο - Μπαράζ επαφών
Ο πρωθυπουργός προσέρχεται στην αποψινή έκτακτη Σύνοδο με εθνική γραμμή μετά και το μίνιμουμ συνεννόησης, όπως αυτό αποτυπώθηκε στο συμβούλιο των αρχηγών. Το στίγμα των ελληνικών θέσεων, περιέγραψε από το βήμα της κεντρικής επιτροπής προτάσσοντας τρία βασικά αιτήματα:
μείωση των ροών από την Τουρκία
δίκαιη κατανομή ευθυνών και υποχρεώσεων μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση
συνέπειες για όσες χώρες δεν εφαρμόζουν, από δω και στο εξής, τις κοινές αποφάσεις
Με φόντο τα παραπάνω, ο πρωθυπουργός ξεκινά μπαράζ επαφών από νωρίς. Στις 9.15 το πρωί, προγραμματίζεται να εχει την πρώτη διμερή του επαφή με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Θα ακολουθήσουν, επίσης διμερείς, συναντήσεις  με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μάρκου Ρούτε, με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναμένεται το γεύμα εργασίας αρχηγών κρατών ΕΕ - Τουρκίας.
Χαμηλές προσδοκίες στην κυβέρνηση
Έντονη, πάντως, είναι η ανησυχία των κυβερνητικών στελεχών αναφορικά με τα αποτελέσματα των σημερινών συζητήσεων σε επίπεδο κορυφής. "Το θέμα δεν είναι να δούμε μόνο υπογραφές, αλλά να τηρούνται και οι συμφωνίες", έλεγε υπουργός στο περιθώριο της Κεντρικής Επιτροπής. Πηγαίνοντας ένα βήμα πιο μπροστά, έτερος. κορυφαίος, υπουργός,  σημείωνε στο iefimerida.gr  ότι "ένα καλό αφήγημα θα το δούμε, το θέμα είναι πώς το εφαρμόζεις"!

Αντίστροφη μέτρηση για την αξιολόγηση
Εν αναμονή της επιστροφής των επικεφαλής των θεσμών -πιθανότατα την Τετάρτη ή την Πέμπτη-  ηπιότερος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στην κριτική του έναντι του ΔΝΤ.
Η επιλογή αυτή δεν αποκλείεται να συνδέεται με τα σενάρια που βλέπουν τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας, και που εμφανίζουν όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδεικνύουν μεγαλύτερη διάθεση συμβιβασμών για να κλείσει η αξιολόγηση.

Πηγή: www.iefimerida.gr


ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το συντονιστικό όργανο διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης, ο αριθμός των προσφύγων στην ελληνική επικράτεια ανέρχεται σε 33320.

Ενδιαφέρον έχει ομως η ενημέρωση για τα νέα κέντρα φιλοξενίας που σύμφωνα με το συντονιστικό κέντρο θα λειτουργήσουν από αύριο και συνολικά θα φιλοξενηθούν 17.400 άνθρωποι. Τα 14 νέα hotspots θα λειτουργήσουν αυτήν την εβδομάδα, ενώ ένα ακόμη, στο Λιτόχωρο, προγραμματίζεται για μετά τις 15 Μαρτίου.

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ζήτησε από όλους να ετοιμαστούν για ένα μεγάλο νούμερο προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.«Μέσα σε πολύ μικρό χρόνο πρέπει να στήσουμε χιλιάδες θέσεις πολύ προσωρινής διαμονής. Στο Ελληνικό δεν είναι οι συνθήκες που θέλουμε, αλλά η άλλη λύση είναι άλλες πλατείες», τονισε.

Σημείωσε επίσης ότι χτίζονται 10.000 θέσεις την εβδομάδα, προσθέτοντας ότι μετά την συγκέντρωσή τους θα «δούμε την διανομή τους», επισημαίνοντας οτι «στην αρχή μιας κρίσης προσπαθείς να λύσεις το άμεσο πρόβλημα».

Να υπενθυμίσουμε ότι τόσο ο Γιάννης Μουζάλας όσο και ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έχουν αναφέρει τον αριθμό 150.000 για το πλήθος των προσφύγων που θα μπορούσε να αντέξει η χώρα.

ΠΗΓΗ THE TOC

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Προβάδισμα 2,8 ποσοστιαίων μονάδων έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσκόπηση της Rass για την εφημερίδα «Το παρόν».

Η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου το 26,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 23,4%. Στην τρίτη θέση βρίσκονται το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή με 6,4% και ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,3% και η Ενωση Κεντρώων με 4,7%.

Κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται οι ΑΝΕΛ, (2,8%), το Ποτάμι (2,3%) και η Λαϊκή Ενότητα (2%).

Η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει μεγάλο ποσοστό συσπείρωσης που φτάνει στο 80,8% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μόλις 57,2%.

ΠΗΓΗ THE TOC


Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΔΟΛ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Τι γράφει ο Σταύρος Ψυχάρης αξιοποιώντας τις «δημοσιογραφικές εφεδρείες» - Νέα δημοσιεύματα για μυστικά ραντεβού Τσίπρα με δημοσιογράφους και παράγοντες των ΜΜΕ - Τι απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος

Κάνοντας χρήση των “δημοσιογραφικών εφεδρειών”, στις οποίες είχε αναφερθεί στο πρώτο δημοσίευμα για το μυστικό ραντεβού Τσίπρα - Ψυχάρη, το “Βήμα της Κυριακής” επανήλθε χθες με δύο άρθρα τα οποία αναφέρονται και σε άλλα ραντεβού του πρωθυπουργού με δημοσιογράφους του ΔΟΛ, αλλά και με οικονομικούς παράγοντες που διατηρούν ενδιαφέρον ή συμφέροντα στα Μέσα Ενημέρωσης.

Σε ενυπόγραφο άρθρο του ο Σταύρος Ψυχάρης διαψεύδει τον ΣΥΡΙΖΑ που είχε υποστηρίξει ότι “ουδέποτε σήκωσε το τηλέφωνο ο κ. Τσίπρας για να ζητήσει κάτι από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης”. Τόσο στο δικό του άρθρο, όσο και το δημοσίευμα του Παύλου Παπαδόπουλου, υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας, όταν ακόμη ήταν στην αντιπολίτευση προσπάθησε να δημιουργήσει ερείσματα στο εκδοτικό κατεστημένο και ζήτησε την τοποθέτηση “δικών του δημοσιογράφων” σε καίριες θέσεις. Παράλληλα έκανε σειρά μυστικών συναντήσεων με ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες.

Εάν αυτά ισχύουν, τότε αποδομείται η όλη η ρητορική του Αλέξη Τσίπρα πριν και μετά την κατάκτηση της εξουσίας, περί διαπλοκής που τον πολεμά για την αριστερή του πολιτική. Από το Σάββατο το βράδυ το Μέγαρο Μαξίμου αντέδρασε με μία δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη η οποία αναφέρει: “Ο κατήφορος συνεχίζεται. Τα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής είναι ενδεικτικά για το επίπεδο και την ποιότητα των εμπνευστών τους. Ο αγώνας της κυβέρνησης για τη διαφάνεια στο χώρο των ΜΜΕ αποδίδει και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους”.

Πάντως από την κυβέρνηση ή από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ύπηρξε διάψευση του περιεχομένου των δημοσιευμάτων. Το Βήμα αναφέρεται στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να προσεγγίσει τον ΔΟΛ: «Όλα ξεκίνησαν όταν ο πολιτικός κάλεσε στο γραφείο του έναν δημοσιογράφο της εφημερίδας του εκδότη. Ηταν μέσα Οκτωβρίου του 2013», και παραθέτει τον διάλογο που διεμήφθει: «Ως πολιτικός της Αριστεράς δεν μπορώ να δίνω την εντύπωση ότι βρίσκομαι κοντά στους ισχυρούς του Τύπου, κοντά σε αυτούς που πολλοί νομίζουν ότι συγκροτούν τη λεγόμενη "διαπλοκή"» εξομολογήθηκε ο πολιτικός στον δημοσιογράφο. Ακολούθησε μια παύση για σκέψη. «Ωστόσο», συνέχισε με νόημα έπειτα από την εύγλωττη παύση, «με ενδιαφέρει να έχω καλές σχέσεις με τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης και ιδίως με το ιστορικό εκδοτικό συγκρότημα». Στην συνέχεια σύμφωνα πάντα με το “Βήμα” υπήρξε και άλλη προσπάθεια.

Φέρεται πάλι να λέει ο πρωθυπουργός σε δημοσιογράφο του συγκροτήματος:

- «Αν ήσασταν λιγότερο επιφυλακτικοί μαζί μου, ίσως θα είχα κερδίσει τις εκλογές (του 2012). Γι' αυτό και με ενδιαφέρει η σχέση με τις εφημερίδες και με το κανάλι σας».

- «Θέλετε να συναντήσετε τον εκδότη και ενδεχομένως να διαλυθεί η επιφυλακτικότητα που πιστεύετε ότι υπάρχει; Αλλωστε, Δημοκρατία σημαίνει διάλογος».

«Δεν νομίζω πως θα θελήσει ποτέ να συναντήσει έναν αριστερό πολιτικό όπως εμένα...».
- «Μάλλον κάνετε λάθος...».

Στο άρθρο του ο κ. Ψυχάρης αναφέρει: “Ολη η δημοσιογραφική «πιάτσα» γνωρίζει ότι αρξαμένης της προεκλογικής περιόδου το έτος 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε την εκδίωξη από το Mega Channel του βασικού σχολιαστή του σταθμού. Ο λόγος ήταν ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσε πως ο δημοσιογράφος  μεροληπτούσε εναντίον του κ. Τσίπρα. Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του Προέδρου του Mega με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν επιτρέπει στα στελέχη του να μετέχουν σε τηλεοπτικές συζητήσεις του σταθμού. Τελικώς έγινε μια προεκλογική εκεχειρία: ο ανεπιθύμητος δημοσιογράφος δεν θα μετείχε σε εκπομπές στις οποίες θα έπαιρναν μέρος στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης ο κ. Τσίπρας ζήτησε την αναβάθμιση συγκεκριμένου πολιτικού συντάκτη στο Mega καθώς και την πρόσληψη στο δελτίο του σταθμού κεντρικού αρθρογράφου της «Αυγής». Η κρισιμότερη όμως παρέμβαση του κ. Τσίπρα ήταν η εκ μέρους του διατύπωση του αιτήματος να αντικατασταθεί ο διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα» από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε χρηματίσει επί δεκαετίες υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΟΛ. Η απαίτηση αυτή του κ. Τσίπρα απερρίφθη κατηγορηματικά”.

Στο δικό του άρθρο ο Παύλος Παπαδόπουλος αναφέρει και εκείνος την προσπάθεια του προεκλογικού ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει ο “εμβληματικός” σχολιαστής του Mega Chanell και φωτογραφίζει και τον προτεινόμενο αντικαταστάτη του: «...Αλησμόνητα έχουν μείνει τα επίμονα αιτήματα για την απομάκρυνση του πιο εμβληματικού δημοσιογράφου μεγάλου καναλιού και την αντικατάστασή του από βετεράνο δημοσιογράφο και πολιτικό (που αργότερα ανέλαβε κορυφαία θέση στις μυστικές υπηρεσίες). Εντονα συζητήθηκε η μάταιη προσπάθεια του προέδρου να πείσει μια καλή φίλη του, μια ικανή δημοσιογράφο με βραχνή φωνή και μοιραία μάτια, να δεχθεί να «αποσταλεί» σε μεγάλο κανάλι για να μεταδίδει καθημερινά τις κομματικές θέσεις».

Ο αρθρογράφος συνεχίζει ότι για να δημιουργήσει ερείσματα στον χώρο των συστημικών ΜΜΕ ο Αλέξης Τσίπρας, «ακολουθούσε ένα απόρρητο πρόγραμμα επαφών» και φωτογραφίζει ισχυρούς επιχειρηματίες των ΜΜΕ, δύο εκ των οποίων έχουν δραστηριότητες και στον αθλητισμό: «Στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούσε η πληροφορία πως δεν ήταν λίγοι οι ισχυροί που περνούσαν στα κλεφτά την κόκκινη πλαϊνή σιδερένια πόρτα που οδηγούσε στην εσωτερική αυλή φιλικού νεοκλασικού και από εκεί στο περίκλειστο, ζεστό και ευχάριστα παλιομοδίτικο σαλόνι του πρώτου ορόφου για να συζητήσουν μόνοι με τον πρόεδρο για... το μέλλον της Ευρώπης. Η γειτονιά είχε εντοπίσει μια διπλή προσωπικότητα (δηλαδή του αθλητισμού και της ενημέρωσης) να θεάται τρεις φορές. Το κύριο αντικείμενο της συζήτησης ήταν η... «αναμόρφωση» του καναλιού του για να προσαρμοστεί στη νέα εποχή, κάτι που τελικά δεν έγινε. Κάποιοι επιμένουν επίσης ότι δεν παρέλειψε να επισκεφθεί τη γειτονιά και γόνος με εκρηκτική προσωπικότητα, πατριωτικές ανησυχίες, φαρμακευτικές γνώσεις και την ανάλογη αδυναμία για τον αθλητισμό και την ενημέρωση».

Ο δημοσιογράφος φωτγραφίζει και δύο ισχυρές κυρίες με τις οποίες συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας: «...Ενα ήταν βέβαιο: Η νυσταλέα κάθετος μιας ιστορικής λεωφόρου στη συνοικία της αμφισβήτησης είχε αναβαθμιστεί σε μαγνήτη διασήμων. Είχε γίνει μια... «Οδός Ονείρων» της πολιτικής και της ισχύος. Δεν ήταν η μοναδική οδός με αριστερές ανησυχίες. Εξίμισι χιλιόμετρα βορειότερα, στην οδό των Νυμφών των Δασών, οι επιβλητικές δρύινες εσωτερικές πόρτες του τριώροφου σπιτιού με τη θολωτή όψη, το κόκκινο κρασί Chateau Mouton Rothchild του 2004, ο ροφός και ο κρητικός σκάρος από το Λιβυκό Πέλαγος ψημένος σε χονδρό αλάτι, τα δερματόδετα βιβλία του 19ου αιώνα, τα ανέκδοτα με πρωταγωνιστές ένα προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ και η συλλογή κορυφαίων πούρων Αβάνας συμβόλιζαν την απατηλή γοητεία της εξουσίας. Μάλιστα η υποδοχή στην οδό των Νυμφών ήταν μεγαλοπρεπέστερη εκείνης που επεφύλαξε την ίδια περίοδο η βαθύπλουτη ώριμη κληρονόμος, πρώην σύζυγος σκεπτόμενου γόη του θεάτρου, στην έπαυλη-φρούριό της στα βόρεια προάστια (που είναι χτισμένη στο πρότυπο της κατοικίας του αείμνηστου Μπλέικ Κάρινγκτον από το σίριαλ της δεκαετίας του '80 «Δυναστεία»...)».


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ






Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ


Η αναγκαιότητα του νερού στον οργανισμό είναι γνωστή, μιας και το 60% του σώματός μας αποτελείται από αυτό. Τι συμβαίνει, όμως, όταν κάποιος πίνει πάνω από 3,5 λίτρα την ημέρα;

Μπορεί να ακούγεται πολύ μεγάλη ποσότητα, ωστόσο, φαίνεται πως τα 16 περίπου ποτήρια μπορούν να σας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους, αλλά και να απομακρύνουν τους ενοχλητικούς μαύρους κύκλους.

Τι θα πάθετε, λοιπόν, αν πιείτε 3,5 λίτρα νερό;

Θα αισθανθείτε φουσκωμένοι... αρχικά

Η ξαφνική πρόσληψη νερού θα σας κάνει, αρχικά, να νιώσετε άβολα... πλήρης. Μην ανησυχήσετε, το φούσκωμα θα υποχωρήσει στη συνέχεια και η αίσθηση του βάρους θα απομακρύνεται.

Θα επισκέπτεστε το μπάνιο, συχνά... πολύ συχνά

Οι επισκέψεις στην τουαλέτα θα είναι κάτι παραπάνω από τακτικές, με το σώμα σας να προσπαθεί να αποβάλλει τα περιττά υγρά. Εδώ, υπάρχουν δύο μπόνους: Το πρώτο θέλει να καλωσορίζετε τη νέα σας επίπεδη κοιλιά και το δεύτερο πω θα κινείστε περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας.



Θα τρώτε λιγότερο


Υπάρχει λόγος που οι ειδικοί προτείνουν να πίνετε ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα. Σας κάνει να αισθάνεστε γεμάτοι, κάτι που σας αποτρέπει από το να καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες φαγητού.

Θα γυμνάζεστε καλύτερα

Το νερό βοηθά στη μεταφορά οξυγόνου και γλυκόζης στο σώμα, κάτι που σημαίνει πως θα έχετε περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της άσκησης. Παράλληλα, λειτουργεί ως λιπαντικό των αρθρώσεων και των μυών.

Φροντίστε να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας κάθε 20 λεπτά κατά τη διάρκεια της προπόνησης αλλά και μετά.



Ισως χάσετε βάρος

Σκεφτείτε το: Πηγαίνετε συχνά στην τουαλέτα, τρώτε λιγότερο, γυμνάζεστε αποτελεσματικότερα, όποτε είστε σε καλό δρόμο για να χάσετε βάρος.

Θα περιορίσετε τους μαύρους κύκλους

Οι αντιαισθητικές «σακούλες» κάτω από τα μάτι προκαλούνται συνήθως από την κατακράτηση νερού στην ευαίσθητη περιοχή. Με το να πίνετε νερό βοηθάτε στην αποβολή του υπερβολικού νατρίου, που υπάρχει στον οργανισμό, που προκαλεί το πρήξιμο ακόμα και σε εκείνη την περιοχή.





Πηγή: www.iefimerida.gr

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :