Random Posts

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Οι ειδήσεις της ημέρας

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΣΠΙΡΙΝΗΣ


To να λαμβάνει κανείς σε τακτά χρονικά διαστήματα ασπιρίνη για πολύ καιρό θα περιορίσει ξεκάθαρα τον κίνδυνο να προσβληθεί από καρκίνο του παχέος εντέρου, καταδεικνύουν τα αποτελέσματα δύο μεγάλων ερευνών που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Οι έρευνες που δημοσιεύτηκαν στα Journal of the American Medical Association, Oncology υποστηρίζουν ότι η χρήση της ασπιρίνης θα μπορούσε να αποτελέσει ένα συμπλήρωμα στα οφέλη της προληπτικής κολονοσκόπησης και άλλων μεθόδων πρόληψης, χωρίς ωστόσο να τα υποκαθιστούν.
«Μπορούμε επομένως να συστήσουμε σε έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων να εξετάσουν το ενδεχόμενο να λαμβάνουν ασπιρίνη με στόχο να μειώσουν τον κίνδυνο που διατρέχουν να νοσήσουν από καρκίνο του παχέος εντέρου» δήλωσε ο δρ. Άντριου Τσαν, επικεφαλής της μονάδας κλινικής επιδημιολογίας του γενικού νοσοκομείου της Μασαχουσέτης (MGH), ένας από τους βασικούς συντάκτες της έρευνας.
Εντούτοις, υπογράμμισε, «σε αυτό το στάδιο, δεν βρισκόμαστε σε θέση να προβούμε σε μια γενική σύσταση της χρήσης της ασπιρίνης για την πρόληψη όλων των μορφών καρκίνου».
«Τα αποτελέσματα των εργασιών μας δείχνουν ότι η ασπιρίνη μπορεί να προλάβει έναν σημαντικό αριθμό καρκίνων του παχέος εντέρου, περισσότερους από εκείνους που μπορούν να προληφθούν χάρη στην ανίχνευση. Και μπορεί να προλάβει τη νόσο επιπλέον μεταξύ των πληθυσμών που δεν επωφελούνται από μία κολονοσκόπηση» υπογράμμισε ο Τσαν.
Πολυάριθμες μελέτες έχουν ήδη καταδείξει το γεγονός ότι να παίρνει κανείς τακτικά ασπιρίνη είναι ένα μέσο για να προλάβει τον καρκίνο του παχέος εντέρου, ωστόσο οι επιπτώσεις στη μείωση του συνόλου των καρκίνων δεν έχουν προς το παρόν ξεκάθαρα εδραιωθεί, επισημαίνουν επίσης οι ερευνητές που κάνουν λόγο για μία απόλυτη μείωση του μόλις 3% όλων των μορφών καρκίνου.
Οι ερευνητές ανέλυσαν τα ιατρικά δεδομένα 136.000 συμμετεχόντων, ανδρών και γυναικών, σε μια περίοδο 32 ετών.

Βάσει των αποτελεσμάτων εκείνοι που δήλωσαν ότι λαμβάνουν τακτικά ασπιρίνη, δηλαδή μια τυπική δόση (300 μιλιγκράμ) ή χαμηλότερη (80 μιλιγκράμ) τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, μειώνουν τον κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του παχέος εντέρου κατά 19% και κατά 15% τον κίνδυνο όλων των μορφών γαστρεντερικών όγκων σε σύγκριση με εκείνους που δεν παίρνουν ασπιρίνη τακτικά.
Εντούτοις, η τακτική κατανάλωση της ασπιρίνης δεν είχε ως αποτέλεσμα ειδικά τη μείωση του κινδύνου καρκίνου του μαστού, του προστάτη ή των πνευμόνων, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.
Ο προστατευτικός αντίκτυπος του αντιφλεγμονώδους φαρμάκου γίνεται αισθητός έπειτα από 5 χρόνια συνεχούς χρήσης με τις δόσεις να κυμαίνονται από ενάμιση δισκίο μία φορά την εβδομάδα ή μια μικρότερη δόση καθημερινά.
Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι η τακτική λήψη ασπιρίνης θα μπορούσε να προλάβει έως και 30.000 γαστρεντερικούς καρκίνους τον χρόνο στις ΗΠΑ, όπως και 7.500 όγκους του παχέος εντέρου στα πρόσωπα άνω των 50 ετών που υποβάλλονται σε κολονοσκόπηση και 9.800 καρκίνους στα 30 εκατομμύρια ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση στις μεθόδους ανίχνευσης.


Πηγή: www.iefimerida.gr



ΣΤΙΣ 12.00 ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Γνωρίζοντας καλά πως οι πιέσεις που θα δεχτεί στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας θα είναι μεγάλες ο Αλέξης Τσίπρας θα περάσει στις 12 το μεσημέρι το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.
AdTech Ad
«Στόχος μας είναι να υπάρξει μια κοινή εθνική γραμμή», τόνιζαν συνεχώς πολλά κυβερνητικά στελέχη πριν και μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου.
4 είναι τα ζητήματα στα οποία στοχεύει ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας και θα τεθούν προς συζήτηση στα άλλα πολιτικά κόμματα:
1) Διαχείριση του Προσφυγικού:
Η Ελλάδα υλοποιεί τις υποχρεώσεις της, όχι απλώς απέναντι στην Ε.Ε. αλλά κυρίως απέναντι στους ίδιους τους πρόσφυγες και με βάση τις ανθρωπιστικές ανάγκες.
2) Μετεγκατάσταση
Άμεση απαίτηση της Ελλάδας είναι να ενισχυθεί και να επιταχυνθεί η διαδικασία μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα και επανεγκατάστασης από την Τουρκία. Για το ζήτημα αυτό, θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη αναφορά στο κείμενο συμπερασμάτων στη Συνόδου, που θα περιγράφει με σαφήνεια τις σχετικές διαδικασίες.
Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί από την ελληνική πλευρά στη δίκαιη και αναλογική κατανομή των προσφυγών από τα κράτη μέλη. Ο πρωθυπουργός θα εξηγήσει στους πολιτικούς αρχηγούς ότι θα ζητήσει από τις Βρυξέλλες να ξεκαθαρίσουν πόσοι πρόσφυγες θα πάνε σε κάθε χώρα και πότε. Αυτό θα γίνει ανάλογα με τον πληθυσμό, το ΑΕΠ, αλλά και τις υποδομές της κάθε χώρας.
Ενδεικτικά είναι τα νούμερα που παρουσιάζει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος στο NEWS 247 εξηγώντας πως από τους 160.000 πρόσφυγες που πρέπει να μετεγκατασταθούν η Γερμανία, βάση την αναλογική κατανομή, θα έπρεπε να πάρει το 18% του προσφυγικού πληθυσμού, η Αυστρία 2,4% και η Ελλάδα μόλις 1,63%.
Οι συγκεκριμένη «αριθμητική» αναμένεται να είναι ένα «όπλο» στα χέρια του Έλληνα πρωθυπουργού την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς όπως τόνιζε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή «ο καθένας κάνεις ό,τι θέλει και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα».
3) Οικονομική βοήθεια:
Χρειάζεται επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης όλων των μορφών οικονομικής βοήθειας.
4) Τουρκία
Πρέπει να εφαρμοστεί αποτελεσματικά και υπεύθυνα η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας ώστε να ανασταλούν οι ροές και η παράνομη διακίνηση.
Άμεσος στόχος είναι επίσης να ενισχυθεί και να καταστεί σαφέστερη η διαδικασία για την επανεισδοχή μεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο.
Η απάντηση της Ελλάδας στις μονομερείς ενέργειες

Την διπλωματική «βεντάλια» που θα απλώσει το Μέγαρο Μαξίμου στην Βελγική πρωτεύουσα εξετάζουν προσεκτικά όλο το τελευταίο διάστημα. «Εμείς δεν συζητάμε το βέτο αυτή τη στιγμή», τόνιζαν κυβερνητικές πηγές, συμπληρώνοντας όμως πως «όσοι κάνουν μονομερείς ενέργειες δεν μπορεί να μείνουν χωρίς καμία απάντηση».
Κορυφαίο στέλεχος που έχει άριστη γνώση των διαπραγματεύσεων και των συζητήσεων που γίνονται στις Βρυξέλλες εξηγούσε στο NEWS 247, σε σχέση με τις κυρώσεις που μπορεί να επιβληθούν στις χώρες  που προχωρούν σε μονομερείς ενέργειες, πως «μπορεί ακόμα και κονδύλια να τους κόψουμε. Δεν πρέπει να είναι αλά καρτ η προσέγγιση και να παίρνουν χρήματα π.χ., για τις αγροτικές επιδοτήσεις και αυτοί να δρουν μονομερώς. Υπάρχει μια αντίρροπη πίεση από μεγάλες δυνάμεις κυρίως από το Βερολίνο».
Καμένος vs Μουζάλας

Με κυρίαρχο θέμα το προσφυγικό και όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς να τοποθετούνται το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο «σημαδεύτηκε» από την αναφορά του Πάνου Καμένου που διαχώρισε τη θέση του σε σχέση με την επιλογή του Γιάννη Μουζάλα να μην επιτρέψει την είσοδο των τηλεοπτικών συνεργείων στα hot spots. «Εγώ θέλω να μπαίνουν κάμερες στα hot spots για να δουν τι δουλειά έχει γίνει» φέρεται να είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτηση της Έλενας Κουντουρά στο υπουργικό συμβούλιο, καθώς μεταξύ άλλων φέρεται να τόνισε πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα λιμάνια των νησιών, καθώς οφείλεται  η εικόνα που παρουσιάζουν να είναι πολύ καλύτερη. Και σαν παράδειγμα προς μίμηση η υπουργός Τουρισμό ανέφερε τον Πειραιά.
Ο κ. Βίτσας οριοθέτησε τον στόχο  της κυβέρνησης μέχρι την επόμενη Δευτέρα τονίζοντας πως «πρέπει να πετύχουμε ισορροπία σε όσους μπαίνουν και βγαίνουν από τη χώρα».
«Κανένα θέμα ασφαλείας δεν υπάρχει στη χώρα από την εισροή των μεταναστών» τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Τόσκας.
Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, έκανε γνωστό στο υπουργικό συμβούλιο πως η κυβέρνηση έχει σχεδόν έτοιμο νομοσχέδιο για την λειτουργία των hot spots.
Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά ελεγχόμενη και διαχειρίσιμη εκτιμούσαν οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης αποχωρώντας από τον 1ο όροφο της Βουλής που συνεδρίαζε για σχεδόν 3 ώρες το υπουργικό συμβούλιο.
Τσίπρας – Νταβούτογλου

Στις 11 το βράδυ της Τετάρτης και για μισή ώρα ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του γνωρίζοντας πως το «κλειδί» τόσο της επικείμενης Συνόδου Κορυφής όσο και του προσφυγικού βρίσκεται στη γείτονα χώρα.
Η στάση της Τουρκίας φαίνεται να έχει προβληματίσει πολύ το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς καλά ενημερωμένες πηγές σημείωναν πως μέχρι πρότινος «υπήρχε ένα μεγάλο ερωτηματικό για το αν αυτό που θέλει η Αθήνα είναι κρατήσει αποστάσεις από την Τουρκία ή να υπάρξει μια νέα προσέγγιση».
Και μπορεί ο πρωθυπουργός να ανακοίνωσε πως θα μεταβεί κανονικά στο Ανώτατο Συμβούλιο Ελλάδας – Τουρκίας, που θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη στις 8 Μαρτίου, παρουσία πλήθους υπουργών, όμως ακόμα και για αυτό το θέμα φέρεται να υπήρχαν «δεύτερες σκέψεις» μέχρι και την τελευταία στιγμή.

ΠΗΓΗ ΝΕWS 247


ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ


«Έπειτα από δύσκολες διαπραγματεύσεις πετύχαμε μια συμφωνία με την Ελλάδα. Και μένουμε σε αυτήν. Επομένως το Grexit δεν είναι στο τραπέζι, αλλά εναπόκειται στην Ελλάδα να τηρήσει όσα έχουν συμφωνηθεί. Εμείς τα τηρούμε».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα χρειάζεται τώρα επιπλέον αλληλεγγύη, λόγω της προσφυγικής κρίσης.

«Υπάρχει μια νέα κατάσταση, η προσφυγική κρίση, και για αυτό η Ελλάδα χρειάζεται, πέρα από την παλιά συζήτηση, επιπλέον αλληλεγγύη και αυτό είναι που της προσφέρουμε», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε εκδήλωση στο Λονδίνο, αλλά διευκρίνισε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται προκειμένου να ανακτήσει ανταγωνιστικότητα - και είναι δύσκολος αυτός ο δρόμος».

Είναι δύσκολο, αλλά αυτό κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα και αυτό λέει ξανά και ξανά, συνέχισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Τόνισε δε την ανάγκη να πειστεί ο ελληνικός λαός ότι ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων είναι ο σωστός προκειμένου να ανακτήσει κανείς την ανταγωνιστικότητά του και ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας. «Καλή τύχη!», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο επικείμενο δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Σόιμπλε ξεκαθάρισε ότι «μετά το Brexit δεν υπάρχει άλλη συμφωνία» αποκλείοντας το ενδεχόμενο «ειδικής συμφωνίας» μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βρετανίας, σε περίπτωση που η χώρα αποφασίσει την έξοδό της. «Η συμφωνία είναι συμφωνία, έξω σημαίνει έξω. Ελπίζω να πάρετε την σωστή απόφαση», είπε και δήλωσε κατ' επανάληψη ότι η ΕΕ επιθυμεί την παραμονή της Βρετανίας, ενώ αναγνώρισε ότι η Ευρώπη θα γίνει πιο ασταθής και λιγότερο ανταγωνιστική με την έξοδό της. Από την άλλη πλευρά εξήγησε ότι δεν θα υπάρξει άλλη συμφωνία με την ΕΕ μετά το Brexit, αλλά και ότι το Λονδίνο θα ήταν πολύ δύσκολο να διαπραγματευτεί εκ νέου π.χ. 60 εμπορικές συμφωνίες που έχει σήμερα υπογράψει η ΕΕ με άλλες χώρες. «Καλή τύχη!», είπε και σε αυτή την περίπτωση.



Πηγή:www.iefimerida.gr



ΕΒΑΛΑΝ ...ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΕΠΟ ενημέρωσε τη FIFA για την απόφαση Κοντονή - Ολυμπιακός: Η απόφαση για διακοπή του Κυπέλλου εξισώνει θύτες και θύματα - Και οικονομικές προεκτάσεις από την απόφαση της κυβέρνησης

Έκρυθμη είναι πλέον η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, να  βάλει λουκέτο στο κύπελλο Ελλάδος εξαιτίας των επεισοδίων στην Τούμπα. Μία απόφαση  «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι».

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπήκε και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που είναι και η διοργανώτρια αρχή.  Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ,  η ΕΠΟ ενημέρωσε ήδη  τους υπεύθυνους της UEFA  αλλά και τον Τζιάνι Ινφαντίνο, τον νέο-εκλεγμένο πρόεδρο της FIFA για τις εξελίξεις ανοίγοντας κατά μέτωπο κόντρα με τον υφυπουργό Αθλητισμού. Στόχος είναι να ασκηθούν πιέσεις στην πολιτική ηγεσία για  αλλαγή της απόφασης, υπό τον φόβο  του αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από όλες τις διοργανώσεις. Ενδεχόμενο  που μπορεί να οδηγήσει τις ΠΑΕ  στην απόφαση να πιέσουν τον υφυπουργό να αλλάξει άποψη. Επίσης, η ΕΠΟ εξετάζει  το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά . Υπάρχει όμως και οικονομική προέκταση στο θέμα της αναβολής αφού από την μη τέλεση των αγώνων Κυπέλλου ο ΟΤΕ ΤV πλήττεται οικονομικά και αναμένεται να διεκδικήσει τα διαφυγόντα του κέρδη. Χρήματα χάνει και η ΕΠΟ.

Πάντως, ο  νόμος 4326 δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να αποφασίσει να παρέμβει για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό , είτε επιβάλλοντας πρόστιμα ή τιμωρίες στις ομάδες είτε αποφασίζοντας την αναστολή της αγωνιστικής δράσης.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΠΟ επισημαίνει: «Η απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού να καταργήσει με προσχηματικές δικαιολογίες και την επίκληση φανταστικών μελλοντικών κινδύνων τη διοργάνωση του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων, είναι πρωτοφανής στις σύγχρονες αστικές δημοκρατίες. Αποτελεί σε κάθε περίπτωση ευθεία και απαράδεκτη παρέμβαση στη ρήτρα ανεξαρτησίας του ποδοσφαίρου, όπως αυτή ισχύει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, μέρος του οποίου θέλει να αποτελεί η Ελλάδα.

Η απόφαση αυτή:

• καταργεί χωρίς κανένα λόγο μια ολόκληρη ιστορική ποδοσφαιρική διοργάνωση

• δικαιώνει τους ενόχους των επεισοδίων κάθε χρώματος και στρέφεται εναντίον των υγιών φιλάθλων, των ομάδων και τελικά του ιδίου αθλήματος

• επιχειρεί να επιβάλει τον κρατικό έλεγχο στο άθλημα έτσι όπως ο κ. Κοντονής και οι κάθε είδους σύμβουλοί του τον αντιλαμβάνονται

Είναι μια απόφαση  που στερείται νομικής και ουσιαστικής βάσης, υπηρετεί  συγκεκριμένα ποδοσφαιρικά συμφέροντα και καθοδηγείται επικοινωνιακά από συγκεκριμένη μερίδα των ΜΜΕ που κόπτονται, δήθεν, για την εξυγίανση.

Με την απόφαση αυτή ο κ. Κοντονής:

• προσπαθεί να δικαιολογήσει την πλήρη ανυπαρξία του ως Υφυπουργός Αθλητισμού στα θέματα του ποδοσφαίρου

• παραπλανεί την Κυβέρνηση για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου, ενοχοποιώντας την ΕΠΟ ως δήθεν αποκλειστικά υπεύθυνη για αυτά

• αθωώνει τους φυσικούς αυτουργούς και καταδικάζει το ποδόσφαιρο

Την απόφαση αυτή η ΕΠΟ θα την προσβάλλει ενώπιον των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαστηρίων, αλλά και ενώπιον των διεθνών ποδοσφαιρικών Αρχών.

Ο κύριος Κοντονής ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις πιθανές λύσεις που μπορούν να δοθούν σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς του αθλήματος.

Ουδέποτε επέλεξε τη συνεργασία ως μέθοδο εξυγίανσης και ανάπτυξης του ποδοσφαίρου.

Έδειξε καθαρά από την αρχή, ότι ο μοναδικός του στόχος είναι η άλωση της ΕΠΟ, προκειμένου να διασφαλίσει τον πολιτικό έλεγχο του ποδοσφαίρου, για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών και επιδιώξεων, τους οποίους η ελληνική κοινωνία και ποδοσφαιρική οικογένεια αντιλαμβάνεται».

Βολές κατά της ΕΠΟ της ΚΕΔ , του διαιτητή του αγώνα της Τούμπας αλλά και παραγόντων εξαπέλυσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονής μέσω ανακοίνωσης που εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού:

« 1. Η καταδίκη της βίας και των αγριοτήτων στους αγωνιστικούς χώρους γίνεται από την κυβέρνηση χωρίς αιρέσεις, αστερίσκους και προϋποθέσεις. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση λειτουργεί υπονομευτικά στις προσπάθειες που καταβάλλονται να παταχθούν τα αντικοινωνικά φαινόμενα και στην ουσία τα υποθάλπει και τα νομιμοποιεί.

2. Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι ο ίδιος διαιτητής ο οποίος εφάρμοσε αυστηρά τον κανονισμό της Ε.Π.Ο. (και όχι νόμο όπως ορισμένοι αναφέρουν) τον Νοέμβριο για τα ίδια και χειρότερα γεγονότα αποπειράθηκε τρεις φορές κατά παράβαση των ίδιων κανονισμών, να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το χθεσινό αγώνα.

3. Επίσης εύλογα είναι τα ερωτηματικά που συνεχώς προκαλούνται στην κοινή γνώμη, ως προς τα κριτήρια ορισμού διαιτητών από την Κ.Ε.Δ. σε κρίσιμους αγώνες, όταν κατά τεκμήριο, ικανότεροι διαιτητές ορίζονται να διαιτητεύσουν λιγότερο κρίσιμους αγώνες. Οι διοικήσεις της Ε.Π.Ο. και της Κ.Ε.Δ. οφείλουν να δώσουν ουσιαστικές απαντήσεις και να μην παριστάνουν τους θιγόμενους.

4.Είναι ανάγκη στη σημερινή κατάσταση όλοι οι παράγοντες των ομάδων να αντιληφθούν ότι εμπρηστικές δηλώσεις, μετάθεση ευθυνών πάντα σε άλλους για όσα συμβαίνουν και δικαιολόγηση των εκτρόπων, δημιουργούν περιβάλλον καταστροφής, διάλυσης και ανυποληψίας του ποδοσφαίρου.

5.Αποδεικνύεται από τα πράγματα ότι η Ε.Π.Ο. δεν είναι ικανή να παρέμβει με γενναίες λύσεις στις διαχρονικές παθογένειες που η ίδια με τις πρακτικές της δημιούργησε. Η ανισονομία, η αναξιοπιστία και η εσωστρέφεια έχουν ως αποτέλεσμα την εκτεταμένη βία στους αγωνιστικούς χώρους και συνιστούν τη βασική αιτία της σημερινής εξέλιξης.

6.Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και κυρίως της έντονης καχυποψίας και αμφισβήτησης που οδηγούν στην αναξιοπιστία, σε βαρβαρότητες στους αγωνιστικούς χώρους και τη διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης και της έννομης τάξης, αποφασίστηκε η οριστική διακοπή κάθε διαδικασίας και αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο όπως προβλέπεται στο Νόμο και αφού τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.

7.Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Όσοι δε, δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη όσα με συνέπεια και μεθοδικότητα πράττει, να γνωρίζουν ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει άμεσα σε περαιτέρω αποφάσεις».


Ολυμπιακός: «Τα επεισόδια έχουν δράστες και υπαίτια ΠΑΕ, να συνεχιστεί το Κύπελλο»


Ο Ολυμπιακός εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η απόφαση του Υφυπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για οριστική ματαίωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδος είναι μια απόφαση η οποία σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα σοβαρά φαινόμενα βίας.

Τα χθεσινά επεισόδια στο γήπεδο της Τούμπας έχουν συγκεκριμένους δράστες και υπαίτια ΠΑΕ, που πρέπει να υποστούν τις αυστηρές συνέπειες, όπως προβλέπεται από το Πειθαρχικό Δίκαιο και τον Αθλητικό Νόμο.

Η συγκεκριμένη απόφαση δημιουργεί τεράστιες αγωνιστικές και οικονομικές ζημιές στο σύνολο των ομάδων που συμμετείχαν στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος χωρίς να έχουν την παραμικρή συμμετοχή στα συγκεκριμένα επεισόδια.

Είναι μια απόφαση που δεν εξισώνει απλώς τους θύτες με τα θύματα, αλλά δημιουργεί το πρωτοφανές οξύμωρο, η υπαίτια για τα επεισόδια, ΠΑΕ ΠΑΟΚ, να αποκομίζει σημαντικά οφέλη δεδομένου ότι με την οριστική διακοπή του Κυπέλλου εξασφαλίζει την παρουσία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εις βάρος ανταγωνιστριών ομάδων που συμμετέχουν ακόμα στο θεσμό και ταυτόχρονα αποφεύγει να υποστεί τις συνέπειες της απόφασης της να μην αγωνιστεί στον επικείμενο επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου.

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με νηφαλιότητα να λάβουν τις απαιτούμενες αποφάσεις για την καταπολέμηση των φαινομένων βίας και όχι αποσπασματικές αποφάσεις που τραυματίζουν περαιτέρω το ποδόσφαιρο και στην πραγματικότητα τιμωρούν μόνο τους πραγματικούς φιλάθλους και τους ποδοσφαιριστές. Επιδίωξη όλων μας πρέπει να είναι η ομαλή ολοκλήρωση του θεσμού του Κυπέλλου και η διεξαγωγή του Τελικού σε συνθήκες ποδοσφαιρικού πολιτισμού».


ΠΑΕ ΑΕΚ: «Θα πάμε μέχρι τέλους…»


Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΚ τάσσεται υπέρ της απόφασης Κοντονή  και επισημαίνει:
««Η ΠΑΕ ΑΕΚ αποδέχεται την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή, αν και δεν έχουμε την παραμικρή ευθύνη για τη διακοπή της εφετινής διοργάνωσης του Κυπέλλου και φυσικά θιγόμαστε άμεσα με τη στέρηση της διεκδίκησης ενός τίτλου, που τόσο πολύ ήθελαν οι οπαδοί μας.

Για μία ακόμα φορά η υπεύθυνη στάση μας απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο επιβάλλει τη θυσία του συμφέροντος της ομάδας μας υπέρ της μεγάλης προσπάθειας για την εξυγίανσή του και την απαλλαγή του από τους ανθρώπους που σήμερα διαφεντεύουν τις τύχες του και το οδηγούν στην πλήρη απαξίωση και στον αφανισμό.

Στηρίζουμε τις προσπάθειες της Πολιτείας για… κανονικό ελληνικό ποδόσφαιρο και απολογούμαστε εμείς στους οπαδούς μας για τη δικαιολογημένη πικρία τους, αφού σε τρία εντός έδρας ντέρμπι στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν έδωσαν το παραμικρό δικαίωμα για να υφίστανται σήμερα αυτή την «τιμωρία».

Οι αναβολές από μόνες τους δεν αρκούν! Η θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι μία και μόνη και την είχαμε εκφράσει, πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα με την τωρινή ηγεσία της ΕΠΟ και της ΚΕΔ στην οποία κυριαρχούν υπόδικοι παράγοντες, που ολοένα και περισσότερο ενισχύουν την αναξιοπιστία και είναι με την ποινικά κολάσιμη δραστηριότητά τους οι ηθικοί αυτουργοί των φαινομένων βίας στα ελληνικά γήπεδα.

Ως ΠΑΕ ΑΕΚ θέλουμε ένα και μόνο πράγμα: Να πάρουμε πίσω τις Κυριακές που μας έχουν στερήσει, να φτιάξουμε και πάλι το ελληνικό ποδόσφαιρο, να δούμε και πάλι τους φιλάθλους να επιστρέφουν στις εξέδρες των γηπέδων. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για αυτό. Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος χωρίς να υπολογίζουμε το όποιο κόστος, αλλά θα τα καταφέρουμε!

Το ποδόσφαιρο δεν γίνεται να παραμένει στα χέρια των καταστροφέων του.»


Η αντίδραση του Ατρομήτου


Έντονα προβληματισμένοι είναι  στον Ατρόμητο με την απόφαση ματαίωσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Περίμεναν την αναβολή του αγώνα με την ΑΕΚ, αλλά όχι και την  οριστική διακοπή της διοργάνωσης.

 Από την ΠΑΕ, αναμένεται να κατατεθεί στον Υφυπουργό Αθλητισμού σχετικό έγγραφο που θα ζητά την επανεξέταση αυτής της απόφασης. Επίσης  θα  καταθέσουν  και τις θέσεις τους  προκειμένου να διασφαλιστεί ένας τελικός χωρίς επεισόδια. Από τον Ατρόμητο δεν είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο ο τελικός να γίνει στην Περιφέρεια.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :