Random Posts

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Τα νέα ...μειώμενα μέτρα , το προσφυγικό αλλά και οι κίνδυνοι για τους καρκινοπαθείς στην επικαιρότητα

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ 3% ΤΟΥ ΑΕΠ


«Τελικά δεν πάμε για μέτρα 4,5% που θέλει το ΔΝΤ, αλλά 3% του ΑΕΠ» ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ

Σε μέτρα άνω των πέντε δισ. ευρώ έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την Τρόικα, όπως προκύπτει από τα λόγια κυβερνητικού στελέχους, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

«Τελικά δεν πάμε για μέτρα 4,5% που θέλει το ΔΝΤ, αλλά 3% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 5,5 δισ.» ανέφερε το κυβερνητικό στέλεχος, μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, μετά το τέλος της συνεδρίασης του ΚΥΣΟΙΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλήματα φαίνεται πως υπάρχουν ακόμα και για τα φορολογικά μέτρα του 2018, το ύψος των οποίων έχει προσδιοριστεί στα 1,8 δισ. ευρώ.

Αναφορικά με το χρέος, για το οποίο η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα καταφέρει να κερδίσει κάτι, στην ερώτηση αν «η στάση του κ. Σόιμπλε προβληματίζει την κυβέρνηση», η απάντηση του κυβερνητικού στελέχους ήταν ότι πρέπει να προχωρήσει (το θέμα του χρέους), αφού κάτι τέτοιο είναι επιθυμία και του ΔΝΤ, χωρίς να κρύψει όμως τον προβληματισμό του για την στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο οποίος θεωρεί ότι η σχετική συζήτηση είναι δευτερεύουσας σημασίας τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Όσο για τη διαπραγμάτευση, στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει κλείσει μέχρι τις 15 Απριλίου, όπως αναφέρει το ίδιο στέλεχος, σύμφωνα με το newmoney.gr.

Παράλληλα κατώτατη σύνταξη 380 ευρώ απαιτεί το ΔΝΤ για  15 χρόνια ασφάλισης αντί για 392 που ορίζει το μνημόνιο, πιέζοντας για χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης που οδηγούν σε περαιτέρω μείωση των νέων συντάξεων έως και 30%.

Ένα βήμα πίσω έχει κάνει η κυβέρνηση, αντιπροτείνοντας νέους συντελεστές που οδηγούν σε μειώσεις 10% έως 20%.

Η κλίμακα της ελληνικής πρότασης ξεκινά από 0,77% για κάθε έτος μέχρι την 15ετία από 0,80% της αρχικής πρότασης. Προβλέπει συντελεστή 0,95 για κάθε έτος ασφάλισης μεταξύ 19 και 21 (από 1,04) 1,4 για τα έτη από 24 έως 27 (από 1,29),  1,84 για τα έτη 33-36 (έναντι 1,69 της αρχικής πρότασης) και 2% για τα έτη 40 έως 42, όπως προέβλεπε και η αρχική πρόταση Κατρούγκαλου.

πηγη ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ




ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΝΗΣΙΑ

Την μεταφορά υπεράριθμων προσφύγων/μεταναστών σε «γειτονικά νησιά που είναι άδεια μέχρι στιγμής» σχεδιάζει η κυβέρνηση. Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, από την Χίο. «Ο σχεδιασμός προχωράει στην σωστή κατεύθυνση και οι κάτοικοι της Χίου δεν θα πρέπει να ανησυχούν», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, κατά την επίσκεψη του στο hot spot της Χίου όπου έτυχε «θερμής υποδοχής» από τους πρόσφυγες.

Με συνθήματα «freedom» (ελευθερία), «no Turkey» (όχι στη Τουρκία) και «open Vial» υποδέχθηκαν δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες στο hot spot της ΒΙΑΛ τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Πρόσφυγες και μετανάστες ακολούθησαν με συνθήματα τον αναπληρωτή υπουργό μέχρι τη  έξοδό του από το κέντρο.


Ο αναπληρωτής υπουργός αφίχθη στη Χίο προερχόμενος από την Μυτιλήνη και έφτασε λίγο μετά τις 5 xθες το απόγευμα στην ΒΙΑΛ, συνεδοευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη. Ενημερώθηκε – κυριολεκτικά στο «φτερό» σε μια τροχάδην περιήγησή του στους χώρους του hot spot – από τους υπεύθυνους του κέντρου, καθώς και την ηγεσία της αστυνομίας.

Στις σύντομες δηλώσεις του έκανε γνωστό ότι διεξάγονται συνομιλίες μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας για το πρακτικό θέμα της εφαρμογής της συμφωνίας και ειδικότερα την επανεισδοχή των προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει πότε θα γίνει αυτό. Σε ερωτήσεις σχετικά με τη ύπαρξη εναλλακτικού σεναρίου σε περίπτωση που ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που παραμένουν στο χοτ σποτ καταστεί μη διαχειρίσιμος ο Νίκος Τόσκας, είπε ότι εκτός των άλλων μελετάται η μεταφορά των υπεράριθμων προσφύγων και μεταναστών «σε γειτονικά νησιά που είναι άδεια μέχρι στιγμής».

Σχετικά με το αίτημα όσων διαμένουν υπό περιορισμό στο hot spot για μη επιστροφή στην Τουρκία ή στις χώρες προέλευσής τους ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε χαρακτηριστικά πως «σε αυτή την περίπτωση δεν είναι τι θέλει ο καθένας, είναι τι προβλέπουν οι διαδικασίες και οι συμφωνίες».

Απαντώντας σε ερώτηση του astraparis.gr για το τι θα γίνει αν υπάρξουν σημαντικές προσφυγικές ροές και με το δεδομένο ότι ήδη το hot spot έχει ξεπεράσει την χωρητικότητά του, ο κ. Τόσκας φάνηκε ότι δεν είναι ενημερωμένος, αφού είπε ότι η ΒΙΑΛ δεν έχει πιάσει το όριό της (σήμερα έχει 1342 άτομα με ανώτατο όριο τα 1100).

Περαιτέρω δε δήλωσε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα γίνει μετακίνηση σε άλλα νησιά, που δεν έχουν πρόβλημα κορεσμού των κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας, χωρίς και πάλι να προσδιορίσει πώς θα γίνει πρακτικά κάτι τέτοιο.

ΠΗΓΗ THE TOC


ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ

Ο χρόνος αναμονής για ακτινοθεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία κυμαίνεται από 2 έως 5 μήνες, χρονικό διάστημα που επιβαρύνει την υγεία του ασθενούς και επηρεάζει δυσμενώς και συχνά καθοριστικά την εξέλιξη της νόσου - Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιληφθεί άμεσα του θέματος

Την απαράδεκτη κατάσταση, με τις πολύμηνες αναμονές για ακτινοθεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία, που θέτει σε κίνδυνο, την υγεία των ογκολογικών ασθενών, καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με επιστολή του στο υπουργείο Υγείας.

Ο ΙΣΑ ζητά από την πολιτική ηγεσία να αναλάβει τις ευθύνες της και να επιληφθεί άμεσα του θέματος καθώς, όπως υποστηρίζει, η κατάσταση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, για την ζωή των ασθενών, με δεδομένο ότι παραβιάζονται οι κανόνες άσκησης ιατρικής και οι κατευθυντήριες θεραπευτικές οδηγίες (θεραπευτικά πρωτόκολλα).

Ο χρόνος αναμονής για ακτινοθεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία κυμαίνεται από 2 έως 5 μήνες, χρονικό διάστημα που επιβαρύνει την υγεία του ασθενούς και επηρεάζει δυσμενώς και συχνά καθοριστικά την εξέλιξη της νόσου.

Επιπρόσθετα ο τεχνολογικός εξοπλισμός των ακτινοθεραπευτικών κέντρων στις δημόσιες δομές είναι απαρχαιωμένος και υπολείπεται κατά πολύ των αναγκών της χώρας. Με βάση τα διεθνή δεδομένα, η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει 60 μηχανήματα ενώ έχει 37, από τα οποία μόνο 24 είναι στο δημόσιο τομέα.

«Έχουμε καθημερινές καταγγελίες από καρκινοπαθείς που βρίσκονται σε απόγνωση, με πολύ σοβαρές μορφές καρκίνου που θα έπρεπε να ξεκινήσουν άμεσα τη θεραπεία τους και εντούτοις είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν για μήνες. Η τριτοκοσμική αυτή κατάσταση θέτει σε κίνδυνο την ζωή των ασθενών καθώς έχει δυσμενέστατη επίπτωση στην πρόγνωση της νόσου. Η πολιτεία έχει τεράστιες ευθύνες και πρέπει άμεσα να επιληφθεί το θέματος», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Ο ΙΣΑ υπογραμμίζει πως θα παρακολουθήσει το θέμα και θα διερευνήσει το ενδεχόμενο να αποδοθούν και ποινικές ευθύνες για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΌΓΕΥΜΑ Η ΜΑΧΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή αναμένεται να ανεβάσει στο «κόκκινο» το θερμόμετρο στο πολιτικό σκηνικό με την κυβέρνηση να επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση και να αλλάξει την ατζέντα στο πεδίο της καταπολέμησης της διαφθοράς που θεωρεί προνομιακό.
AdTech Ad
Στη σημερινή διευρυμένη συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ αναμένεται να γίνει ένας σχεδιασμός της «μητέρας των μαχών» στη Βουλή με το Μαξίμου να βρίσκει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να «μπετονάρει» τους βουλευτές της, αλλά και να «ανακατέψει την τράπουλα» των δημοσκοπήσεων που φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί τη ΝΔ μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία του κόμματος.
Τα τελευταία στοιχεία από τις διάφορες λίστες φοροδιαφυγής (Μπόργιανς, Λαγκάρντ), τα δάνεια χωρίς επαρκείς εγγυήσεις που έχουν δοθεί, οι πολιτικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, οι υποθέσεις διαπλοκής που επιχείρησε να συγκαλύψει το προηγούμενο σύστημα εξουσίας, τα εξοπλιστικά προγράμματα, η υπόθεση Siemens, το κύκλωμα των εκβιαστών δημοσιογράφων με τα «γαλάζια τιμολόγια»,  καθώς και ζητήματα διασπάθισης του δημόσιου χρήματος θα είναι μερικά από τα θέματα που θα αναπτύξει ο πρωθυπουργός στις 7 το βράδυ από το βήμα της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στο ζήτημα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, σχετικά με την υπόθεση Βγενόπουλου, επιχειρώντας να αντιστρέψει το κλίμα και να περάσει στην αντεπίθεση και για το συγκεκριμένο θέμα.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως στη συζήτηση αναμένεται να ακουστεί και το όνομα του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης επί κυβερνήσεως Σαμαρά, ενώ θα υπάρχουν αναφορές σε φωτογραφικές τροπολογίες της τελευταίας στιγμής που θεωρήθηκαν παρέμβαση στη δικαιοσύνη με στόχο την συγκάλυψη.
Ειδικές τοποθετήσεις θα υπάρχουν από τους αρμόδιους υπουργούς Νίκο Παρασκευόπουλο και Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού εξηγούσε στο NEWS 247, πως στόχος είναι να δοθεί μια καθαρή εικόνα για τις προθέσεις της κυβέρνησης να στηρίξει τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο της χώρας, να μιλήσει επί της ουσίας για την διαφθορά, αλλά και να ζητήσει συγκεκριμένες απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο Αλέξης Τσίπρας, έχοντας στα χέρια του μια σειρά από στοιχεία και έγγραφα, αναμένεται να ζητήσει από τον πρόεδρο της ΝΔ να στηρίξει την προσπάθεια εξυγίανσης του δημόσιου βίου.
Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνιζαν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε όλες τις «βολές» που θα εκτοξευθούν από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς στο Μαξίμου γνωρίζουν καλά πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιχειρήσει διεύρυνση της συζήτησης σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας.


ΠΗΓΗ NEWS 247


ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΚΟΟΛ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ


Ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα αλκοόλ είχε καταναλώσει ο δημοφιλής τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης πριν από ενάμιση μήνα, όπως προκύπτει από την αιματολογική και τοξικολογική εξέταση.
AdTech Ad
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», η ποσότητα που βρέθηκε να έχει καταναλώσει ο γνωστός καλλιτέχνης είναι άνω του 1,5 γραμμαρίου ανά λίτρο, όταν το όριο είναι 0,50 γραμμάρια. Αντιθέτως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο αίμα του άτυχου καλλιτέχνη δεν βρέθηκε οποιαδήποτε άλλη ουσία (ναρκωτικά, φάρμακα κ.λπ.).
Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247, το πόρισμα δεν έχει παραδοθεί ακόμα επισήμως στην τροχαία ελληνικού και αναμένεται να παραδοθεί την προσεχή Τετάρτη ή Πέμπτη.
Την ίδια ώρα στελέχη της Πυροσβεστικής που έχουν ενημερωθεί για τη διαδικασία απεγκλωβισμού του τραγουδιστή και των δύο γυναικών από το μοιραίο τζιπ σημείωναν ότι «έχει παραδοθεί σχετική έκθεση στην Τροχαία Ελληνικού όπου προσδιορίζεται με απόλυτη σαφήνεια ότι το ΙΧ οδηγούσε ο καλλιτέχνης και οι ισχυρισμοί περί του αντιθέτου που διατυπώνονται δεν έχουν οποιαδήποτε βάση».
Το τροχαίο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον Παντελή Παντελίδη ενώ οι δύο συνεπιβάτιδες τραυματίστηκαν σοβαρά στις 8:20 της 18ης Φεβρουαρίου στη γέφυρα της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στο ύψος του παλιού αερολιμένα Ελληνικού.
Ο εντοπισμός της μεγάλης ποσότητας αλκοόλ στο αίμα του οδηγού του ΙΧ αναμένεται να είναι ο πλέον καθοριστικός παράγοντας στη διερεύνηση του δυστυχήματος. Κρίσιμες παράμετροι θα είναι η ταχύτητα τη στιγμή της εκτροπής του οχήματος αλλά και η καταλληλότητα των παλαιών κιγκλιδωμάτων -η γέφυρα κατασκευάστηκε το 1969 και ήταν η πρώτη αερογέφυρα εν Ελλάδι- που εισήλθαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και προκάλεσαν σημαντικούς τραυματισμούς στους επιβάτες.

ΠΗΓΗ NEWS 247

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :