Random Posts

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Η Ευρώπη σε αναβρασμό και η Χιλή κατέκτησε το COPA AMERICA

Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ

Σήμερα ξεκινάει μία από τις πιο κρίσιμες εβδομάδες, αλλά και περιόδους στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα κληθούν να αποφασίσουν για το μέλλον της Ένωσης μετά το βρετανικό δημοψήφισμα και την απόφαση για Brexit.

Έπειτα από σειρά επαφών κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου κατέστη σαφές και έγινε αποδεκτό από τους 27, πως δεν υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες στο εσωτερικό του Ηνωμένου Βασιλείου για να γίνει χρήση αυτή την εβδομάδα του περιβόητου άρθρου 50, του άρθρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα ξεκινήσει τη διαδικασία αποχώρησης. Αξιωματούχος των Βρυξελλών ενημερώνοντας τον Τύπο ανέφερε πως υπάρχει «ευρεία κατανόηση» ανάμεσα στους «27» ότι λόγω της τρέχουσας «πολύ σοβαρής πολιτικής κρίσης» που πλήττει αυτήν τη στιγμή το Ηνωμένο Βασίλειο, η εκκίνηση της διαδικασίας εξόδου αυτήν την εβδομάδα «δεν είναι ρεαλιστική». Οπως σημείωσε πάντως ο αξιωματούχος οι 27 συμφωνούν πως η ενεργοποίηση του άρθρου 50 από τη Βρετανία πρέπει να γίνει «όσο το δυνατό γρηγορότερα» καθώς αυτό είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών. Όπως ανέφερε, αυτό μπορεί να γίνει είτε με γραπτή επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είτε με προφορική δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού παρουσία των υπόλοιπων «27» που θα ενημερώνει σαφώς πως για την πρόθεση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ. Επιπλέον, τόνισε πως η θέση των 27 είναι ξεκάθαρη ως προς το ότι δε θα υπάρξει καμία διαπραγμάτευση με το Ηνωμένο Βασίλειο για τη μελλοντική σχέση των δύο πλευρών μέχρι να γίνει αυτό το βήμα από τη βρετανική κυβέρνηση.

Η εβδομάδα αυτή είναι γεμάτη από επαφές έτσι ώστε να καθοριστεί το πλαίσιο της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ να μεταβαίνει σήμερα στο Βερολίνο όπου μαζί με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ματέο Ρέντζι θα έχουν διαβουλεύσεις σχετικά με το Brexit.

Μάλιστα Ολάντ και Μέρκελ "διαπίστωσαν" την "πλήρη συμφωνία τους στον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης" που δημιουργήθηκε από το βρετανικό δημοψήφισμα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας αργά το βράδυ της Κυριακής, έγινε γνωστό από συνεργάτες του προέδρου της Γαλλίας. Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για περίπου 30 λεπτά. "Διαπίστωσαν την πλήρη συμφωνία τους σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από το βρετανικό δημοψήφισμα.

Μεγάλης σημασίας θα είναι επίσης και η Σύνοδος Κορυφής την Τρίτη και την Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ο βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους υπόλοιπους αρχηγούς της Ευρώπης για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και την εσωτερική κατάσταση της Μεγάλης Βρετανίας κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας την Τρίτη.

Στη συνέχεια, την Τετάρτη, θα υπάρξει μια άτυπη Σύνοδος των 27 εναπομεινάντων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι ώστε να γίνει μια πρώτη συζήτηση της διαδικασίας του «διαζυγίου» και επίσης  να εξεταστεί το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενώσεως σε επίπεδο 27 πλέον μελών.

Πάντως, το ζήτημα του χρονοδιαγράμματος θα τεθεί κατά τη συζήτηση των «28» την Τρίτη για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος όπως και το ζήτημα της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ για το δεύτερο εξάμηνο, την οποία υπό κανονικές συνθήκες θα την ασκούσε το Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής, η εν λόγω συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη κατά τη διάρκεια του δείπνου, οπότε ο Βρετανός πρωθυπουργός θα κάνει μια παρουσίαση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και της κατάστασης που επικρατεί έκτοτε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ερωτηθείς εάν είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην αποχωρήσει τελικά η Βρετανία από την ΕΕ, ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε πως η ΕΕ εργάζεται στη βάση μίας και μόνο υπόθεσης, ότι η βρετανική κυβέρνηση θα εκπληρώσει τη βούληση των Βρετανών πολιτών, η οποία εκφράστηκε μέσα από το δημοψήφισμα.
Τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου, θα συνεδριάσουν ατύπως οι «27» με δύο βασικά θέματα συζήτησης: αφενός τη διαδικασία του διαζυγίου και αφετέρου το μέλλον της ΕΕ. Ωστόσο, δεν αναμένονται αποφάσεις καθώς αυτές θα πρέπει να ληφθούν μετά την επίσημη εκκίνηση της διαδικασίας εξόδου. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματούχο που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος τους Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναμένεται να συγκαλέσει νέα Σύνοδο των «27» μόλις γίνει η επίσημη κοινοποίηση από την πλευρά της Βρετανίας με στόχο να καθοριστούν οι βασικές αρχές της διαπραγματευτικής θέσης της ΕΕ απέναντι στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ αναμένεται να επισκεφθεί αύριο το Παρίσι και το Βερολίνο όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα καγκελάριο, 'Ανγκελα Μέρκελ ενώ την Τρίτη το πρωί θα έχει διμερείς συναντήσεις και με άλλους ηγέτες πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, μεταξύ άλλων με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, με τον πρωθυπουργό της Τσεχίας και επικεφαλής της ομάδας του Βίζεγκραντ, Μπόχουσλαβ Σομπότκα και τον Ολλανδό προωθυπουργό και προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ, Μαρκ Ρούτε.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ





ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ PODEMOS


Αύξησαν τα ποσοστά τους οι συντηρητικοί - Νέο φιάσκο των δημοσκόπων που ανέβαζαν τους Podemos - Πιθανότερο σενάριο η συγκυβέρνηση δεξιών με Ciudadanos

O Μαριάνο Ραχόι και το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του οποίου ηγείται είναι οι μεγάλοι νικητές των χθεσινών εκλογών στην Ισπανία και όπως ήδη δήλωσε δείχνοντας τις προθέσεις του, παρότι δεν διαθέτει αυτοδυναμία, «το Λαϊκό Κόμμα κέρδισε τις εκλογές και έχει δικαίωμα να κυβερνήσει».

Μέτα από ένα εξάμηνο πολιτικής αβεβαιότητας το Λαϊκό Κόμμα με την προεκλογική καμπάνια της «χρήσιμης ψήφου» κατάφερε να αυξήσει το ποσοστό του και τις έδρες του στην ισπανική βουλή, προσελκύοντας όπως όλα δείχνουν ψηφοφόρους από τους νεόκοπους κεντρώους Ciudadanos. Με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων το Λαϊκό Κόμμα παίρνει 33% και 137 έδρες, από 123 στις προηγούμενες εκλογές, το Σοσιαλιστικό Κόμμα 22,7% και 85 έδρες, από 90 που είχε πάρει, οι Unidos Podemos 21,2% και 71 έδρες (αθροιστικά τα δύο κόμματα του συνασπισμού παίρνουν ακριβώς τις ίδιες έδρες) και οι Ciudadanos: 13,3%  και 32 έδρες. Τη μεγαλύτερη απώλεια εδρών σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του Δεκεμβρίου κατέγραψαν οι Ciudadanos (8 έδρες) ενώ το κόμμα του Ραχόι αύξησε κατά 14 τις έδρες του.

Το αποτέλεσμα όμως ήταν μία απογοήτευση και για την Αριστερά και τους Ποδέμος που έμειναν ακριβώς στις ίδιες έδρες. Ενδεικτικό είναι ότι ο στενός συνεργάτης του ηγέτη των Podemos, Ινίγο Ερεχόν, δήλωσε ότι «τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, γιατί επιβραδύνουν την αλλαγή που χρειάζεται η χώρα». Το τελικό αποτέλεσμα διέψευσε τις δημοσκοπήσεις και το exit poll για την σειρά των κομμάτων καθώς προέβλεπαν δεύτερους τους Ποδέμος και τρίτους τους Σοσιαλιστές. Τελικά το Σοσιαλιστικό Κόμμα άντεξε και διατήρησε την δεύτερη θέση ενώ οι Ποδέμος και η Αριστερά έμειναν στην τρίτη θέση.

Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι οι Ισπανοί πολίτες δεν αποδοκίμασαν ούτε την δεύτερη φορά την πολιτική λιτότητας που ακολούθησε στην προηγούμενη θητεία του ο Ραχόι, καθώς επίσης ότι η ενωμένη αριστερά δεν κατάφερε να δημιουργήσει ελπίδα ανατροπής στους ισπανούς ψηφοφόρους.

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας εμφανίστηκε απογοητευμένος και δήλωσε ότι αιφνιδιάστηκε από τα αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση είναι μία ανακούφιση για τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο που μετά και το Brexit, το τελευταίο που θα επιθυμούσαν θα ήταν μία μείζονα αλλαγή στην τέταρτη οικονομία της ευρωζώνης, παρότι μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου οι Podemos είχαν βάλει αρκετό νερό στο κρασί τους κάνοντας την σοσιαλιστική στροφή.

Διεργασίες για σχηματισμό κυβέρνησης
Ακόμη κι έτσι όμως το Λαϊκό Κόμμα δεν σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση ούτε σε συνεργασία με τους Ciudadanos που σημαίνει ότι η πολιτική αβεβαιότητα θα συνεχιστεί. Για τον σχηματισμό κυβέρνησης απαιτούνται οι 176 έδρες από της 350 που αριθμεί η ισπανική βουλή. Το ισπανικό σύστημα προβλέπει ότι ο εντολοδόχος πρωθυπουργός έχει δύο ευκαιρίες για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης: στην πρώτη ψηφοφορία απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία, ενώ στη δεύτερη μπορεί και με τη σχετική πλειοψηφία. Αυτό όμως προϋποθέτει ότι οι Σοσιαλιστές και οι Podemos  θα απέχουν από κρίσιμες ψηφοφορίες ώστε να μπορούν να λαμβάνονται αποφάσεις.

Μετά τις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου ο Μαριάνο Ραχόι είχε αρνηθεί να πάρει την εντολή. Αυτή την φορά όμως καθώς η ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης είναι αδήριτη, εκτιμάται ότι θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες. Στο τραπέζι είναι ακόμη και ο σχηματισμός μεγάλου συνασπισμού Λαικού και Σοσιαλιστικού Κόμματος κάτι που φαίνεται να είναι στις προθέσεις του Μαριάνο Ραχόι. Ωστόσο δεν φαίνεται να το επιθυμεί ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ, καθώς σε αυτή την περίπτωση το κόμμα του μπορεί να έχει την τύχη του δικού μας ΠΑΣΟΚ.

Οι διεργασίες πάντως για τον σχηματισμό κυβέρνησης ήδη άρχισαν. Οι Ciudadanos είναι έτοιμοι να αρχίσουν αμέσως συνομιλίες με το Λαϊκό Κόμμα, όπως δήλωσε ο ηγέτης τους Άλμπερτ Ριβέρα. Ακόμη και μαζί δεν έχουν την απόλυτη πλειοψηφία των 176 εδρών, ωστόσο, τα δύο κόμματα θα μπορούσαν έπειτα από διεργασίες να εξασφαλίσουν άλλες έξι έδρες από περιφερειακά κόμματα από τη Χώρα των Βάσκων και τα Κανάρια Νησιά.

Εναλλακτικά θα μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση μειοψηφίας. Πάντως η δήλωση του Ριβέρα δείχνει ποια είναι η πιθανότερη εξέλιξη. Μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου οι Σοσιαλιστές είχαν επιδιώξει κυβέρνηση με την συμμετοχή και των Podemos και των Ciudadanos, κάτι που είχαν αρνηθεί οι Podemos που δεν επιθυμούσαν τους φιλελεύθερους στον κυβερνητικό συνασπισμό. Προφανώς γι αυτό και ο Ριβέρα μίλησε ήδη για συνεργασία με το πιο κοντινό Λαϊκό Κόμμα. Θεωρητικά πάντως η δυνατότητα των Σοσιαλιστών και των Podemos για σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας δεν αποκλείεται.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


MAINETAI Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ


Μαίνεται σε δύο μέτωπα η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στα Δερβενοχώρια και που μέχρι στιγμής έχει κατακάψει εκατοντάδες στρέμματα πευκοδάσους χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Η πυρκαγιά, η οποία έχει μεγάλη περίμετρο, έχει διασπαστεί σε δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την πλευρά της Μαγούλας και ένα με ανατολική κατεύθυνση, προς την πλευρά της Πάρνηθας. Το Νοτιοδυτικό μέτωπο, είναι μέσα σε χαράδρες και εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, που είναι αδύνατο να πλησιάσουν επίγειες δυνάμεις και αντιμετωπιζόταν από τα εναέρια μέσα, τα οποία όμως σταμάτησαν να πετούν καθώς νύχτωσε. Στο Ανατολικό μέτωπο έχει πέσει μεγάλο βάρος των προσπαθειών των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης προς την Πάρνηθα. Στην πυρκαγιά επιχειρούν 156 πυροσβέστες με 56 οχήματα, 38 άτομα πεζοπόρα και δυνάμεις του στρατού, των ΟΤΑ και εθελοντές και ήδη από το πρωί της Δευτέρας επιχειρούν πάλι τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, ενώ διευκρινίζεται ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Το πρωί της Κυριακής στην προσπάθεια της κατάσβεσης της φωτιάς ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215 κατέπεσε και τυλίχθηκε στις φλόγες ένα χιλιόμετρο βόρεια από τις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας «Τιτάν» στα όρια Αττικής-Βοιωτίας. Οι πιλότοι είναι σώοι. Το αεροσκάφος δεν έχει μηχανισμό εκτίναξης, το οποίο σημαίνει ότι προφανώς το Καναντέρ έκανε βαριά προσγείωση

ΠΗΓΗ ΤΗΕ ΤΟC



ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΥΣ 200 Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Το εσωκομματικό «μπρα ντε φερ» με τους «53» στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενόχλησε το Μαξίμου, καθώς οι κινήσεις της τάσης θεωρήθηκαν αναμενόμενες, χωρίς να λείπει η κριτική από την προεδρική πτέρυγα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε το τοπίο το Σάββατο το πρωί με την αναγγελία της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών αποκλείοντας κάθε περίπτωση η συνεδρίαση να «πνιγεί» στην εσωστρέφεια και στην κριτική για απομάκρυνση του κόμματος από τις πάγιες θέσεις του.
Ο πρωθυπουργός "άνοιξε τα χαρτιά του" σχετικά με τον εκλογικό νόμο, ο "αγώνας δρόμου", όμως για την κυβέρνηση τώρα ξεκινάει. Μπορεί η ικανοποίηση του κόμματος και η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για απλή αναλογική να έγειρε την "πλάστιγγα" για τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης, όμως είναι σαφές πως η προοπτική συγκέντρωσης των 200 ψήφων οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει στην κατεύθυνση της απλής αναλογικής, φέρνοντας με τη μορφή νομοσχεδίου στη Βουλή μόνο τα ζητήματα όπου βλέπει πως υπάρχει κοινός τόπος.
Τα σενάρια που επεξεργαζόταν, σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247, το Μέγαρο Μαξίμου ήταν τρία:
- Το σχέδιο Κουρουμπλή για μειωμένο μπόνους, το οποίο έχανε συνεχώς έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες
- Η κατάθεση ενός νέου συνολικά "πακέτου" για τον εκλογικό νόμο, που, όμως οι επιτελείς και οι "εκλογολόγοι" του Μαξίμου είδαν ότι θέλει πολύ χρόνο.
- Η κυβέρνηση να μείνει στην κατεύθυνση της απλής αναλογικής μόνο με συγκεκριμένες αλλαγές που βλέπουν πως υπάρχει πεδίο συνεννόησης.
Το τρίτο σενάριο θεωρήθηκε το μόνο εφικτό σχέδιο και για αυτό το λόγο στην Ηρώδου Αττικού δεν δίστασαν να κάνουν πίσω, ακόμα και σε αλλαγές που πίστευαν πως πρέπει να προχωρήσουν, όπως η κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών. Κορυφαία στελέχη θεωρούσαν απαραίτητο το σπάσιμό τους προκειμένου "να λήξουν οι βαρονίες", όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά.
Είναι προφανές, πάντως ότι στο Μαξίμου επιθυμούν να φέρουν σε δύσκολη θέση τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος θα κληθεί να καταψηφίσει την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, αφού στο σχέδιο νόμου που θα έρθει στην Βουλή δεν θα γίνεται καμία αναφορά για το πλαφόν του 3% που παραμένει ως έχει.
Η επίτευξη της εξασφάλισης των 2/3 της Βουλής εξακολουθεί να είναι μια διαδικασία δύσκολη, αλλά όχι ανέφικτη. Από το στιγμή που ο Σταύρος Θεοδωράκης εξακολουθεί να ζητάει το μπόνους οι ψήφοι της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ και της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ δεν φτάνουν. Ή θα συναινέσουν και οι 4 "μικροί"  ή θα χρειαστεί η συμβολή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ την οποία στο Μέγαρο Μαξίμου δεν υπολογίζουν. Σε κάθε περίπτωση στο Μαξίμου βλέπουν πως η πίεση που θα υποστούν, σε περίπτωση που δεν ψηφίσουν την απλή αναλογική, θα είναι πολύ μεγάλη.
Η ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου από 200 βουλευτές θα είχε ένα ιδιαίτερο συμβολισμό για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον «ηγεμονικό» ρόλο που θα αποκτούσε στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, ενώ θα έβρισκε την κυβέρνηση σε μια άκρως πλεονεκτική θέση ενόψει και των Συνταγματικών αλλαγών που ετοιμάζει.
Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν αποδέχονται σε καμία περίπτωση την επιχειρηματολογία της ΝΔ περί ακυβερνησίας, απαντώντας πως "κάτι τέτοιο συνέβαινε επί Παπαδήμου με 255 βουλευτές". Μάλιστα κορυφαίο στέλεχος μιλώντας στο NEWS 247 στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγούσε πως "το νέο εκλογικό σύστημα θα αλλάξει και τον τρόπο σκέψης των κομμάτων. Τον τρόπο που κλιμακώνουν την αντιπαράθεση. Δηλαδή αν σκέφτομαι ως συνομιλητή για τη Δευτέρα το πρωί έναν συγκεκριμένο πολιτικό από άλλη πτέρυγα της Βουλής, δεν μπορεί την Κυριακή το βράδυ να τον αποκαλώ ψεύτη και κλέφτη".
Στο ίδιο μήκος κύματος, για πολλούς κυβερνητικούς παράγοντες, η απλή αναλογική σημαίνει το τέλος των μονοκομματικών κυβερνήσεων και διαχωρισμό του πολιτικού σκηνικού στο νεοφιλελεύθερο στρατόπεδο της ΝΔ και στο προοδευτικό που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σχετικά με την ψήφο των ομογενών η ίδια πηγή εξηγούσε πως "είναι πολύ διαφορετικές οι απόψεις, αλλά μια ρύθμιση που θα ορίζει συγκεκριμένο αριθμό εδρών νομίζω ότι θα μπορούσε να βρεθεί με κάποιον τρόπο, έστω και με πολύ κόπο μεταξύ των κομμάτων".
Ο σχεδιασμός του κυβερνητικού επιτελείου θέλει τις αλλαγές του εκλογικού νόμου να κατατίθενται άμεσα στη Βουλή. Η ψήφισή τους θα μετατεθεί μετά τις 10 Ιουλίου και την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Κίνα και την Βαρσοβία.

ΠΗΓΗ ΝΕWS 247







Η ΧΙΛΗ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ COPA AMERIKA

To δεύτερο διαδοχικό Copa America κατέκτησαν οι Χιλιανοί στην διαδικασία των πέναλτι (4-2). Μοιραίος ο Μέσι που αστόχησε στο πέναλτι και για τέταρτη φορά φτάνει στην πηγή, αλλά νερό δεν πίνει με την Αλμπισελέστε! Δυο τελικοί σε 358 ημέρες, 48 προσπάθειες των δυο ομάδων, αλλά κανένα γκολ, έτσι στη ρώσικη ρουλέτα, ο Μπράβο ήταν εντυπωσιακός κι έδωσε μια τεράστια νίκη στην ομάδα του! Τραγικός ο Μπίλια που αστόχησε στο πέναλτι, εκτός... αγώνα ο Βραζιλιάνος ρέφερι, Λόπες που χάλασε το ματς με τις δυο κόκκινες στο α' μέρος.


Η Αργεντινή ξεκίνησε με μεγαλύτερη διάθεση και στο 21' ο Ιγκουαΐν έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όμως το τελείωμα του, έπειτα από το λάθος γύρισμα του Μεδέλ ήταν απογοητευτικό, ξυπνώντας μνήμες από τον χαμένο τελικό του Μουντιάλ απέναντι στη Γερμανία. Στη συνέχεια τα φώτα έπεσαν πάνω στον Βραζιλιάνο ρέφερι του τελικού, Χέμπερ Λόπες, ο οποίος με τις αποφάσεις του και τις δύο κόκκινες που έδειξε Ντίαζ αρχικά και Ρόχο στη συνέχεια, πέρα από τον εκνευρισμό που προκάλεσε στις δύο ομάδες, επηρέασε και το ρυθμό του ματς σε μεγάλο βαθμό. Η λήξη του πρώτου μέρους βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, με το σκορ να μην αλλάζει ούτε στην επανέναρξη. Η κούραση, αλλά και η σκοπιμότητα έκαναν την εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου του Νιού Τζέρσεϊ, με την αναμέτρηση να οδηγείται στην παράταση, καθώς ο Αγουέρο δεν κατάφερε εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δόθηκε στο 84', τελειώνοντας άτσαλα την προσπάθεια του.

Η «αλπισελέστε» έφτασε κοντά στη λύτρωση στο 100' της παράτασης, όμως ο Κλαούντιο Μπράβο και το δοκάρι έσωσαν τη Χιλή στην ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Αγουέρο. Έτσι το ματς οδηγήθηκε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, όπου Μπίλια και Μέσι έγιναν οι μοιραίοι, με την προσπάθεια του τελευταίου να καταλήγει μάλιστα πολύ πάνω από τα δοκάρια. Τον επίλογο στην αναμέτρηση έγραψε ο Φρανσίσκο Σίλβα που διατηρώντας την ψυχραιμία του, νίκησε τον Ρομέρο και χάρισε στη Χιλή για δεύτερη διαδοχική χρονιά τον τίτλο του Copa America.

ΠΗΓΗ ΤΗΕ ΤΟC

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :