Random Posts

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Πλησιάζει η πληρωμή της ... υποδόσης και ο Ερντογάν μετατρέπει τη Αγία Σοφία σε τέμενος

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΣΗ


Προθεσμία 'εως σήμερα, δίνει το EuroWorking Group στην Ελλάδα για να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να απελευθερώσει την δόση των 7,5 δισεκατ. Ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, το EWG δίνει στην Αθήνα την προθεσμία αναμένοντας την επιβεβαίωση ότι όλα τα εκκρεμή ζητήματα θα έχουν επιλυθεί ως αύριο, Τρίτη.

Τα «αγκάθια» που παραμένουν και που πρέπει να επιλύσει ως αύριο η Αθήνα αν θέλει να πάρει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 7,5 δισεκατ. Ευρώ είναι:

Η μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ,
Η επένδυση για το χώρο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού
Οι αλλαγές στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
Η νομική προστασία των μελών τόσο του ΤΑΙΠΕΔ όσο και του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.
Τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους μεγάλους καταναλωτές.
Το «θρίλερ» μεταδίδει και το πρακτορείο Bloomberg αλλά και Ελληνες ανταποκριτές στις Βρυξέλλες.


Η συνεδρίαση των του EWG έληξε μετά από 3 περίπου ώρες και στο τραπέζι ήταν και η έκθεση συμμόρφωσης (compliance report) της Κομισιόν η οποία είναι θετική για την χώρα μας.

Η διαδικασία εκταμίευσης

Ακόμη και αν η Αθήνα συμμορφωθεί ως αύριο, Τρίτη, αυτό δεν σημαίνει ότι εκταμιεύεται και η δόση.

Αρχικά, οι θεσμοί πρέπει να αποστείλουν επιστολή στο EuroWorking Group που να επιβεβαιώνουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση.

Αμέσως μετά ξεκινούν οι διαδικασίες στα εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών (Γερμανία, Ολλανδία, Φινλανδία, Σλοβακία κ.α) ώστε να εγκρίνουν μετά από ψηφοφορία την εκταμίευση.

Θα ακολουθήσει για το τελικό «πράσινο φως» το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης ESM (το επόμενο είναι προγραμματισμένο να γίνει κατά την διάρκεια του Eurogroup/Ecofin στις 16-17 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο).

Από τις 17 ως τις 23 Ιουνίου (που διεξάγεται το βρετανικό δημοψήφισμα) αναμένεται να εισρεύσει στα ταμεία της Ελλάδας η πολυπόθητη δόση των 7,5 δισεκατ. ευρώ.Πηγή: www.iefimerida.gr


ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΣΙΠΡΑ


Στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν ότι μένουν παρά μόνο μικρές τεχνικές λεπτομέρειες για το οριστικό κλείσιμο της συμφωνίας, η οποία πάντως πήρε νέα παράταση 24ωρών στη συνεδρίαση του EWG, το οποίο ζήτησε από την Αθήνα να τακτοποιήσει έως την Τρίτη όλες τις εκκρεμότητες.

Ο Πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να επισκεφτεί αιφνιδιαστικά, νοσοκομεία ή κοινωνικές δομές δήμων τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια.
Στην κυβέρνηση αναμένουν με αγωνία τον προσδιορισμό της ημερομηνίας όπου θα εκταμιευθεί η δόση των 7,5 δις.ευρώ και προετοιμάζουν πυρετωδώς την επόμενη μέρα από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών έλεγαν ότι η εκταμίευση θα γίνει έως το τέλος Ιουνίου.

Οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο κόμμα έχουν καταθέσει εισηγήσεις στον Πρωθυπουργό να πρωταγωνιστήσει ο ίδιος στην προσπάθεια να αναδειχτεί το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης και η έμφαση που δίνει ο κυβερνητικό συνασπισμός στην ανάπτυξη και στις νέες θέσεις εργασίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επενδύσει στο πολιτικό κεφάλαιο του Αλέξη Τσίπρα σε μία ύστατη προσπάθεια να ανατραπεί το δυσμενές κλίμα που έχουν διαμορφώσει τα οικονομικά μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση.

Το Μαξίμου θα κινηθεί σε δύο άξονες προκειμένου να ανατρέψει το αρνητικό κοινωνικό κλίμα: από την μία πλευρά θα επιτίθεται στα ..συμφέροντα και στην διαπλοκή την οποία θα ταυτίζει με κάθε ευκαιρία με το παλαιό πολιτικό σύστημα και από την άλλη θα προσπαθεί να αναδείξει τα σημεία της κοινωνικής πολιτικής που υπερτερεί η κυβέρνηση έναντι των αντιπάλων της.

Πορεία προς τον λαό

Στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο Μαξίμου σχεδιάζουν την καλοκαιρινή πορεία προς τον λαό του κυβερνώντος κόμματος όπου θα πρωταγωνιστήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να επισκεφτεί αιφνιδιαστικά, νοσοκομεία ή κοινωνικές δομές δήμων τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια σε μία προσπάθεια να αναδείξει την διαφορά στην κοινωνική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ σε σχέση με της κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Παράλληλα με τις δημόσιες εμφανίσεις του Πρωθυπουργού, οι οποίες δεν θα έχουν σχέση με ανοιχτές συγκεντρώσεις αλλά με στοχευμένες παρεμβάσεις, ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να ξεδιπλώσει το αφήγημα της επόμενης μέρας της συμφωνίας για την κυβέρνηση.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο γνωρίζουν ότι η κοινωνία βράζει και εντείνονται οι αντιδράσεις διαφόρων κοινωνικών ομάδων με την εφαρμογή των μέτρων, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο το έργο της διαμόρφωσης ενός νέου πολιτικού αφηγήματος για την κυβέρνηση με επίκεντρο την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική.

Ευελπιστούν όμως ότι τόσο η ΝΔ όσο και τα άλλα κόμματα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς θα διατηρήσουν το χαμηλό προφίλ που έχουν στο κοινοβούλιο όσον αφορά την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλιστεί μία ανοχή προς το Μαξίμου το πρώτο χρονικό διάστημα.

Το νέο αφήγημα και οι παραιτήσεις

«Για να πείσουμε την κοινωνία πρέπει πρώτα να έχουμε πείσει τους εαυτούς μας και τα κομματικά στελέχη για το σχέδιο που έχουν διαμορφώσει για την επόμενη μέρα», σημειώνει κυβερνητικός αξιωματούχος στο TheTOC.gr υπογραμμίζοντας ότι ακόμα και η στρατηγική της κυβέρνησης για στροφή στην κοινωνία τελεί υπό την αμφισβήτηση των κοινωνικών ακόμα και των κομματικών αντιδράσεων οι οποίες αυξάνονται μέρα με την ημέρα κυρίως στην περιφέρεια.

Χαρακτηριστική είναι η παραίτηση του Γ. Τριανταφυλλίδη υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 και Προέδρου στην ΑΔΕΔΥ Ροδόπης. Στην δήλωση παραίτησής του, επιτίθεται στην πολιτική που ακολουθεί η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την, μάλιστα, πως θέτει στο περιθώριο την κομματική βάση.

Αναφέρει χαρακτηριστικά για την κυβερνητική πολιτική ότι «δυστυχώς, επιβεβαιώνουν αυτό που λέει ο Λαός «ότι μόνο μια αριστερή Κυβέρνηση μπορούσε να περάσει αυτά τα μέτρα». Και ακόμη χειρότερα αμαυρώνοντας την ιδέα της Αριστεράς, περνάνε το εγκληματικό μήνυμα ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ!!! Ότι οι ακολουθούμενες πολιτικές είναι μονόδρομος και εμείς πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να αποδεχτούμε φρόνιμα τη μοίρα μας. Εξάλλου ο ίδιος ο Τσίπρας το ομολόγησε ωμά ότι δεν μπορούμε σήμερα να ασχολούμαστε με φαντασιώσεις για μια άλλη κοινωνία και πλέον δεν απευθυνόμαστε στο «αριστεροχώρι», αλλά σε ευρύτερους χώρους.

Με λίγα λόγια λέει ότι όποιος από το κόμμα αντιστέκεται θα τον φάει η μαρμάγκα. Επομένως ή υποτάσσεσαι και γλύφεις ή πετιέσαι στον καιάδα. Το γνωστό δηλαδή του Μπους «ή είσαι μαζί μας ή εναντίον μας»».

ΠΗΓΗ ΤΗΕ ΤΟC


ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ


Μετά από αμήχανη σιωπή αρκετών ωρών και αφού είχαν ήδη σημειωθεί αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο, το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε με μία ανακοίνωση στην απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να αρχίσει να διαβάζεται καθημερινά το Κοράνι στο Ναό της Αγιάς Σοφιάς κατά την διάρκεια του ραμαζανιού.

Χθες πρώτη ημέρα του Ραμαζανιού, για πρώτη φορά μετά το 1934 οπότε και μετατράπηκε σε μουσείο, διαβάστηκε μέσα στην Αγιά Σοφιά η πρωινή προσευχή από το Κοράνι. Η τελετή έγινε στο πλαίσιο του "sahur" (πρωινή προσευχή και γεύμα πριν από την έναρξη της νηστείας), παρουσία του γενικού γραμματέα θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας, ο οποίος δήλωσε υπερήφανος.

Για τις ημέρες του Ραμαζανιού, η Αγιά Σοφιά μετατρέπεται φέτος σε μουσουλμανικό τέμενος και καθημερινά θα αναγιγνώσκεται το Κοράνι μέσα στον ναό προς χάριν της πανηγυρικής θρησκευτικής μουσουλμανικής εκπομπής του τουρκικού κρατιμού καναλιού ΤRT.

Το πρόγραμμα θα προβάλλεται καθημερινά στις 2 τα ξημερώματα για 30 μέρες. Η εκπομπή, θα περιλαμβάνει προσευχές, αναγνώσεις του Κορανίου αλλά και συζητήσεις με θέμα "την αδελφότητα στο Ισλάμ, την δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την φιλανθρωπία".

Η απόφαση για όλα αυτά όπως είναι φυσικό ανήκει στον Ταγίπ Ερντογάν. Η απόφαση έρχεται στον απόηχο μίας μεγάλης συγκέντρωσης φανατικών μουσουλμάνων που έλαβε χώρα έξω από τον ιστορικό ναό, την επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης πριν λίγες ημέρες. Οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν τη μόνιμη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε την Δευτέρα το απόγευμα με μία ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Καταδικάζουμε ως οπισθοδρομική την ανακοίνωση των τουρκικών Αρχών για τον προγραμματισμό της ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, επ’ ευκαιρία του Ραμαζανιού. Εμμονές, που αγγίζουν τα όρια της θρησκοληψίας, για μουσουλμανικές τελετές σε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι ακατανόητες και φανερώνουν έλλειψη σεβασμού και επαφής με την πραγματικότητα. Επιπλέον, τέτοιες ενέργειες δεν είναι συμβατές με σύγχρονες, δημοκρατικές και κοσμικές κοινωνίες.»

Σε δική της ανακοίνωση η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά ζήτησε να “σεβαστούν όλοι -και η Τουρκία και η διεθνής κοινότητα- την Αγιά Σοφία στην Κωνσταντινούπολη”. Πρόσθεσε για την απόφαση του Ερντογάν ότι “Προφανώς δεν είναι ότι καλύτερο", πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει με ποιον τρόπο θα αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση, σημείωσε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και ζήτησε τη στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Πρώτη είχε αντιδράσει η ΝΔ με ανακοίνωση της αρμόδιας συντονίστριας Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη η οποία επεσήμανε ότι "Η απόφαση των τουρκικών Αρχών για προγραμματισμό ανάγνωσης του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας για τον επόμενο μήνα, την μετατρέπει ουσιαστικά σε τζαμί για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια. Αποτελεί ενέργεια προκλητική, ακατανόητη και δείγμα έλλειψης σεβασμού έναντι των ορθοδόξων χριστιανών ανά την υφήλιο και δεν συνάδει με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας".

Τη θλίψη του και τον έντονο προβληματισμό του εξέφρασε και το Ποτάμι. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "αποτελεί προσβολή του πολιτισμού και της ιστορίας ότι θα γίνεται καθημερινά -κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού- η ανάγνωση του Κορανίου στον κορυφαίο αυτό μνημειακό χώρο της Κωνσταντινούπολης απέναντι ακριβώς από τον οποίο βρίσκεται το μεγάλο Τέμενος Σουλτάν Αχμέτ". Το Ποτάμι ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση να προβεί επίσημα σε όλες τις απαραίτητες παραστάσεις, τόσο προς την τουρκική όσο και προς άλλες πρωτεύουσες αλλά και προς τους αρμόδιους Διεθνείς Οργανισμούς, προκειμένου να προκαλέσει την ευαισθησία τους για τη βαρύτητα των τουρκικών αποφάσεων. Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση της Άγκυρας να μη λησμονεί ότι η Αγία Σοφία έχει καταχωρηθεί από την Ουνέσκο στον κατάλογο των θησαυρών της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και προσθέτει "Ο δυτικός προσανατολισμός της Τουρκίας επιβάλλει τη διατήρηση του χαρακτηρισμού της ως μουσείου".

Απίστευτη δήλωση Ξυδάκη

Και όμως, ο αρμόδιος Έλληνας υπουργός Νίκος Ξυδάκης δεν το θεωρεί, όπως είπε, τραγικό...: «Δεν είναι τίποτα τραγικό, δεν είναι έλλειψη σεβασμού να διαβαστεί ένα θρησκευτικό κείμενο...Έλλειψη σεβασμού θα ήταν να γίνουν απρέπειες…».


Το υπουργείο Εξωτερικών έχει επί της ουσίας επιλέξει το ρόλο του παρατηρητή, αν όχι κάτι χειρότερο. Τόσο εμπρός στις προκλήσεις των Τούρκων που μετατρέπουν την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, όσο και των Αλβανών που παραμονή της επίσκεψης του Νίκου Κοτζιά στα Τίρανα επαναφέρουν θέμα εμπολέμου και τσάμηδων και ενώ τους τελευταίους μήνες είναι σε εξέλιξη επιχείρηση υπαρπαγής περιουσιών των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου με την συνεργασία των κυβερνητικών αρχών, τηρεί σιγή.


Στην απόφαση των τουρκικών αρχών για προγραμματισμό ανάγνωσης του Κορανίου εντός της Αγιάς Σοφιάς, που τη μετατρέπει ουσιαστικά σε τζαμί, όπως σημειώνει η ΝΔ, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε με διαρροή στην οποία κάνει λόγο για “έλλειψη σεβασμού έναντι θρησκευτικών μνημείων”.


Σύμφωνα με την ίδια διαρροή «Η ανακοίνωση του τουρκικού κρατικού καναλιού ΤRΤ περί καθημερινής ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγία Σοφία, φαίνεται να έρχεται από μια άλλη εποχή”. Κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν ακόμη ότι “Τυχόν τέτοιες ενέργειες είναι αναχρονιστικές και ακατανόητες και φανερώνουν έλλειψη σεβασμού έναντι θρησκευτικών μνημείων που αποτελούν σύμβολα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς”. Και μόνον μετά την έντονη αντίδραση από την αντιπολίτευση με καθυστέρηση, το ΥΠΕΞ έβγαλε ανανοίκωση στην οποία τονίζει: «Καταδικάζουμε ως οπισθοδρομική την ανακοίνωση των τουρκικών Αρχών για τον προγραμματισμό της ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, επ’ ευκαιρία του Ραμαζανιού.


Εμμονές, που αγγίζουν τα όρια της θρησκοληψίας, για μουσουλμανικές τελετές σε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι ακατανόητες και φανερώνουν έλλειψη σεβασμού και επαφής με την πραγματικότητα. Επιπλέον, τέτοιες ενέργειες δεν είναι συμβατές με σύγχρονες, δημοκρατικές και κοσμικές κοινωνίες».

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ "ΘΑΝΑΤΟΥ" 21.000 ΕΥΡΩ

Το «συμβόλαιο θανάτου» του 63χρονου συνταξιούχου ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη… κόστισε 21.000 ευρώ για την 49χρονη Ανέλια Αλεξάντροβα. Έκλεισε τη «συμφωνία» με έναν από τους τρεις δολοφόνους, τον 29χρονο Λιβίου- Κονσταντίν Κοκρίς (φωτογραφία) από τη Ρουμανία,  αντί 15.000 ευρώ. Η 26χρονη συμπατριώτισσά της, «μεσάζοντας» στην εύρεση των εκτελεστών, πήρε 3.000 ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό πήρε και ο 32χρονος Βούλγαρος, που την βοήθησε να μεταφέρει τον καταψύκτη και να τοποθετήσουν το πτώμα στο εσωτερικό του.

Είχε αποφασίσει να τον σκοτώσει, να βάλει στο χέρι τις 250.000 ευρώ των κοινών τους τραπεζικών λογαριασμών και να τελειώσει τις προστριβές μαζί του. Ο άτυχος άνδρας μάλιστα είχε υποκύψει στην απαίτησή της, παρότι είχε την επιμέλεια του 14χρονου γιου τους, να επιτρέψει τη διαμονή του στο σπίτι της την περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών του 2015.

Η γυναίκα-«αράχνη» αναζητούσε δολοφόνους. Εκμυστηρεύτηκε την πρόθεσή της στην 26χρονη συμπατριώτισσας της Γιορντάνκα Στοίτσεβα. Εκείνη βρήκε τον 29χρονο Ρουμάνο, που ήταν ο βασικός φυσικός αυτουργός της δολοφονίας. Εκείνος με τη σειρά του βρήκε δύο άγνωστους ακόμη συμπατριώτες του, προκειμένου να τον βοηθήσουν στην διάπραξή της και να πάρουν μερίδιο από την αμοιβή του. Όταν όλα ήταν «έτοιμα», η Αλεξάντροβα έστησε την παγίδα θανάτου με δόλωμα την δήθεν ασθένεια του 14χρονου παιδιού τους, όπως και την θέληση του συνταξιούχο ναυτικού να τον πάρει μαζί του σε εορταστικό γεύμα με φίλους του.

Αρχές Ιανουαρίου, ο 63χρονος πήγε στο διαμέρισμα της οδού Ευαγγελιστρίας στην Καλλιθέα. Εκεί τον περίμενε, η πρώην σύζυγός του, η φίλη της και οι τρεις δολοφόνοι. Μόλις μπήκε στο διαμέρισμα δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι. Στη συνέχεια τον έδεσαν χειροπόδαρα και ενδεχομένως τον ανάγκασαν να πιει αλκοολούχο ποτό στο οποίο είχαν ρίξει αγχολυτικά-υπνωτικά σκευάσματα. Το θύμα έπεσε σε λήθαργο και έπειτα κάλυψαν το κεφάλι του με πανί που τύλιξαν με μονωτική ταινία. Ο θάνατος ήταν ασφυκτικός αλλά ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν επήλθε πριν ή μετά την τοποθέτησή του στον καταψύκτη.

Οι δράστες πήγαν στο σπίτι του ναυτικού αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα. Το κοιμισμένο ή νεκρό σώμα του άτυχου άνδρα παρέμεινε για ένα 24ωρο στο σπίτι. Την επόμενη μέρα η 49χρονη αγόρασε έναν καταψύκτη, τον μετέφερε στο σπίτι με την βοήθεια του 32χρονου Βούλγαρου, και έβαλαν το θύμα στο εσωτερικό του.

Από εκείνη τη στιγμή οι δράστες διέφυγαν στο εξωτερικό, εκτός της 26χρονης, που έπαιξε τον ρόλο του μεσάζοντα στην αναζήτηση των δολοφόνων. Ο 32χρονος Βούλγαρος είναι έγκλειστος στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών κατηγορούμενος για κλοπές.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής είχαν εντοπίσει στο διαμέρισμα αποτυπώματα του 29χρονου Ρουμάνου, ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παραβάσεις του… ΚΟΚ, όπως και του 32χρονου Βούλγαρου. Αναζητούσαν τον ενδιάμεσο κρίκο, και τον βρήκαν στο πρόσωπο της 26χρονης Βουλγάρας. «Πίστευαν ότι αν φύγουν από την Ελλάδα δεν θα συλληφθούν, γι αυτό χρησιμοποίησαν τον καταψύκτη, προκειμένου να κερδίσουν χρόνο για τη διαφυγή τους» αναφέρουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί. Η απαξία της ανθρώπινης ζωής που αφαίρεσαν, ήταν χαρακτηριστική στην συμπεριφορά της 26χρονης Βουλγάρας, η οποία στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής, νομίζοντας ότι αυτό που έκανε ήταν μηδαμινό και θα αφεθεί ελεύθερη, ζητούσε αλοιφή για επαλείψει το πρόσφατο… τατουάζ που είχε κάνει στο χέρι της!

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης προκειμένου να συλληφθεί η 49χρονη, η ταυτοποίηση παρουσίας της οποίας την τοποθετεί στην Βάρνα της Βουλγαρίας, και στη συνέχεια αναμένεται να εκδοθεί στη χώρα μας.

Αναζητήσεις έχουν εκδοθεί και για τον 29χρονο Ρουμάνο δολοφόνο, τα τελευταία ίχνη του οποίου είχαν εντοπιστεί στην Μάλτα…

Μεγάλο ζητούμενο είναι η επιμέλεια του 14χρονου αγοριού, την οποία αυτή τη στιγμή έχει το Ελληνικό Κράτος, που θα είναι αναγκασμένο να μεταφέρει το παιδί σε κάποιο ίδρυμα, εκτός και αν υπάρξει ενδιαφέρον της επιμέλειας από κάποιο συγγενικό πρόσωπο του θύματος.


ΠΗΓΗ ΤΗΕ ΤΟC

vxnews

About vxnews

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :