Random Posts

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

Νυκτερινές τροπολογίες στη Βουλή και λουκέτα στις επιχειρήσεις

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Κατατέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή οι τροπολογίες με τις διορθώσεις που απαιτούσαν οι δανειστές στα προαπαιτούμενα προκειμένου να δώσουν το πράσινο φως να κλείσει η αξιολόγηση και να εκταμιευτεί της υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα στη Βουλή έφτασαν τέσσερις τροπολογίες που αφορούν:

το ΕΚΑΣ,
τα ειδικά μισθολόγια,
το ταμείο αποκρατικοποιήσεων
τα «κόκκινα» δάνεια.
Τι αλλάζει στο ΕΚΑΣ -Ποιοι είναι οι χαμένοι
Σύμφωνα με την τροπολογία για το ΕΚΑΣ  ξεκινάει άμεσα η εξοικονόμηση της δαπάνης έως ότου καταργηθεί στο τέλος του 2019. Εως τότε:

από το 2016 έως και το 2017 ανέρχεται σε 570 εκατ. ευρώ
από το 2016 έως και το 2018 σε 808 εκατ. ευρώ
από το 2016 έως και το 2019 (όταν οριστικά καταργείται) σε 853 εκατ. ευρώ
Με τα νέα αυστηρότερα εισοδηματικά κριτήρια αποκλείονται από το ΕΚΑΣ όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν συντάξεις μεταξύ 664-766 ευρώ/μήνα.

Η εφαρμογή των χαμηλότερων εισοδηματικών κριτηρίων για το ΕΚΑΣ, μεταφέρεται από 1η Ιουνίου. Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με αυτό τον τρόπο προκύπτει δαπάνη της τάξεως των 38 εκατ. ευρώ.


Πηγή: www.iefimerida.gr
ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΑ "ΛΟΥΚΕΤΑ"Μπλακ άουτ στην αγορά – Φόβοι για δραματική αύξηση στις επιχειρήσεις που θα κλείσουν από τη νέα φοροκαταιγίδα -Σε 30.000 υπολογίζονται οι θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί από την 1η Ιανουαρίου

Σε επιδημία εξελίσσονται τα διαδοχικά λουκέτα στην αγορά. Μόνο το πρώτο πεντάμηνο του 2016- και σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια- οι επιχειρήσεις που κατέβασαν ρολά σε όλη την χώρα ήταν περισσότερες κατά 2.985 από αυτές που ιδρύθηκαν. Συνολικά μάλιστα στα χρόνια της κρίσης 250.000 επιχειρήσεις ανέστειλαν τη λειτουργία τους οδηγώντας 800.000 εργαζομένους στην ανεργία.

Από την αρχή του χρόνου κατέβασαν ρολά 15.409 επιχειρήσεις, όλων των νομικών μορφών (στοιχεία ΓΕΜΗ). Αριθμός ο οποίος είναι αυξημένος κατά 45,87% σε σχέση με το τι συνέβη το αντίστοιχο διάστημα του 2015 όπου αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο 10.581 εταιρείες. Όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2014 διαγράφηκαν από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) 14.810 εταιρείες, 15.043 επιχειρήσεις το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και 14.403 εταιρείες το πρώτο πεντάμηνο του 2012.


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Η κατάσταση όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία του ΓΕΜΗ, είναι ακόμη πιο απογοητευτική αν στη μεγάλη εικόνα, εκτός από τις διαγραφές εταιρειών μπουν και οι ιδρύσεις επιχειρήσεων. Και αυτό γιατί, για πρώτη φορά στα χρόνια της κρίσης και δη από το 2012 οπότε υπάρχουν ετήσια στατιστικά στοιχεία στο ΓΕΜΗ, το ισοζύγιο μεταξύ συστάσεων επιχειρήσεων – διαγραφών είναι αρνητικό. Δηλαδή οι διαγραφές επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα ξεπέρασαν το πρώτο πεντάμηνο του 2016 κατά 2.949 τις συστάσεις εταιρειών, εν αντιθέσει με ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα το πρώτο πεντάμηνο της φετινής χρονιάς συστάθηκαν μόλις 12.486 επιχειρήσεις, όταν το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν είχαν ιδρυθεί 15.379 από 18.030 που ήταν το πρώτο πεντάμηνο του 2014, 20.024 το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και 19.646 εταιρείες που είχαν ιδρυθεί τους πρώτους πέντε μήνες του 2012. Δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο, μεταξύ 2016 και 2015, έχει καταγραφεί "απροθυμία" 3.000 τουλάχιστον νέων, ή -18,81% σε ποσοστό, να δοκιμάσουν την τύχη τους στον επιχειρηματικό στίβο κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει όσους υποστήριζαν ήδη από την περασμένη χρονιά ότι υπάρχει κόπωση.

Πάντως η μόνη νομική μορφή που "αντιστέκεται” ακόμη σθεναρά, καταγράφοντας διψήφια ποσοστά ανάπτυξη, περί το 14% τη φετινή χρονιά σε σχέση με το 2015, είναι η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία – ΙΚΕ, γνωστή και ως εταιρεία του 1 ευρώ, η οποία είναι η μοναδική που εμφάνισε θετικό πρόσημο στις συστάσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες νομικές μορφές, κάτι που αποδίδεται και στα πλεονεκτήματα της σε όπως η μη υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ όλων των εταίρων, αλλά μόνο του διαχειριστή και του μοναδικού εταίρου.

Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Επιχειρήσεων, οι θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί από την αρχή του έτους υπολογίζονται σε 30.000.

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να συγκέντρωσαν τα φώτα της δημοσιότητας τα «λουκέτα» που μπήκαν σε επιχειρήσεις όπως το ξενοδοχείο «Athens Ledra», η εταιρεία ασφάλειας «Πυρσός Security», το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών «Ηλεκτρονική Αθηνών» και το βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου», αλλά σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης: 21.000 βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης και 63.000 έχουν πολύ χαμηλό δείκτη επιβίωσης
ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ BREXIT ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣτις 23 Ιουνίου οι Βρετανοί καλούνται στις κάλπες για να απαντήσουν στο ερώτημα: «Πρέπει το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση;» Από την απάντηση που θα δώσουν θα εξαρτηθούν πολλά: όχι μόνο το μέλλον της Βρετανίας αλλά συνολικά της Ε.Ε. Το Brexit θα πυροδοτήσει αναμφίβολα ένα ντόμινο απρόβλεπτων εξελίξεων στην Ευρώπη που παλεύει ακόμα να δαμάσει τα κύματα της κρίσης. Σε ένα βαρύ πολιτικά κλίμα που έχει διχάσει την βρετανική κοινωνία, τους πολιτικούς αλλά κυρίως το Συντηρητικό Κόμμα, οι Βρετανοί αμφιταλαντεύονται και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ούτε κατά προσέγγιση το αποτέλεσμα.

O Κάμερον υποσχέθηκε τη διενέργεια δημοψηφίσματος χωρίς να υπολογίσει ότι τελικά το αποτέλεσμα μπορεί να μην ήταν το επιθυμητό
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν θρίλερ

Σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση του YouGov, τα δύο στρατόπεδα του «Ναι» και του «Οχι» ισοψηφούν με 41% ενώ για πρώτη φορά χθες δύο δημοσκοπήσεις φέρουν το «ναι» στο Brexit να προηγείται. Οι δημοσκοπήσεις της εταιρείας δημοσκοπήσεων ICM, αιφνιδίασε τους επενδυτές οδηγώντας σε πτώση τη στερλίνα. Μια τηλεφωνική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Guardian έδειξε ότι το 45% των ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ το 42% θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής. Οι τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις έδιναν μέχρι τώρα σχεδόν όλες τους άνετο προβάδισμα στο στρατόπεδο υπέρ της παραμονής στην ΕΕ. Μια προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, στις 16 Μαΐου, έδειξε ότι η παραμονή στην ΕΕ προηγείτο της εξόδου με διαφορά οκτώ μονάδων. Σε άλλη δημοσκόπηση, που έγινε μέσω του διαδικτύου από την ίδια εταιρεία, δείχνει ότι η "αποχώρηση" προηγείται με 47% έναντι 44% της παραμονής. Η στερλίνα έπεσε αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης, χάνοντας περίπου ένα σεντ έναντι του δολαρίου.Η λάθος επιλογή

Το 2013 ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον βρέθηκε αντιμέτωπος με την άνοδο του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) του Νάιτζελ Φάρατζ, ένα κόμμα που τότε σάρωνε στις δημοσκοπήσεις. Με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των υποστηρικτών του UKIP ήταν πρώην ψηφοφόροι των Συντηρητικών και ο Κάμερον βρισκόταν αντιμέτωπος με ανταρσία στο εσωτερικό του κόμματός του αλλά και με τις αποσχιστικές τάσεις σε Σκωτία και Ουαλία, ο φόβος της ήττας ήταν μεγάλος. Με αυτά τα δεδομένα ο Κάμερον υποσχέθηκε τη διενέργεια δημοψηφίσματος χωρίς να υπολογίσει ότι τελικά το αποτέλεσμα μπορεί να μην ήταν το επιθυμητό.


Μπόρις Τζόνσον κατά Ντέιβιντ Κάμερον

Ο Ντέιβιντ Κάμερον ηγείται της εκστρατείας του «Μέσα» στην Ε.Ε.. Αντίπαλός του είναι ο εκκεντρικός πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον ο οποίος συνδέεται με τον βρετανό πρωθυπουργό από τα μαθητικά χρόνια στο Ιτον και κατόπιν στην Οξφόρδη. Ο Τζόνσον σήμερα αποτελεί το φαβορί στη διαδοχή της ηγεσίας των Τόρις ακόμα και να οι Βρετανοί επιλέξουν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Εννέα στους 10 κορυφαίους οικονομολόγους της Βρετανίας που εργάζονται στο Σίτι του Λονδίνου, σε μικρές επιχειρήσεις και ακαδημαϊκοί πιστεύουν πως η οικονομία θα πληγεί αν η Βρετανία φύγει από την ΕΕ.

Οι επενδύσεις που εισρέουν στη Βρετανία σε ετήσια βάση από χώρες-μέλη της Ε.Ε. ανέρχονται σε 500 δισ. στερλίνες ετησίως ενώ το 45% των βρετανικών εξαγωγών (230 δισ. στερλίνες) και το 53% των εισαγωγών (289 δισ. στερλίνες) σχετίζονται με την ΕΕ.

Οσοι τάσσονται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ υποστηρίζουν ότι η έξοδος θα έπληττε όχι μόνο το κύρος της Βρετανίας παγκοσμίως και την οικονομία της αλλά και την εθνική ασφάλεια. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, το βασικό επιχείρημα όσων τάσσονται υπέρ του Brexit είναι ότι η Ε.Ε. αποτελεί τροχοπέδη για τη Βρετανία επειδή επιβάλλει υπερβολικά πολλούς κανόνες στις επιχειρήσεις και κοστίζει πολλά χρήματα στους ψηφοφόρους χωρίς ανταποδοτικά οφέλη.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος ο ευρωσκεπτικισμός διογκώνεται στην Ευρώπη. Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov για την Handelsblatt σχεδόν το ένα τρίτο των Γερμανών θα ψήφιζε υπέρ της αποχώρησης της χώρας του από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΗΓΗ THE TOCΠΝΙΓΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ


Σε κόκκινο συναγερμό έχουν θέσει οι γαλλικές αρχές δύο περιοχές της χώρας καθώς, οι ισχυρές βροχές των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει μεγάλη άνοδο στην στάθμη του Σηκουάνα και άλλων ποταμών.

Στο Παρίσι, οι κρουαζιέρες με τα ποταμόπλοια ακυρώθηκαν και οι πλωτές κατοικίες εκκενώθηκαν σε όλο το μήκος του Σηκουάνα. Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει απαγορευτεί στους δρόμους δίπλα από τον ποταμό από την Αριστερή Οχθη στα ανατολικά, έως τον Πύργο του Αϊφελ στα δυτικά ,καθώς η στάθμη του νερού ανέβηκε κατά 4,3 μέτρα πάνω από το συνηθισμένο επίπεδο.

Εκτός Παρισιού, πλημμυρισμένες είναι περιοχές στην περιφέρεια Σεν-ε-Μαρν, όπως η Νεμούρ, και στην περιφέρεια του Λουαρέ, όπως το Μονταρζί. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η Πυροσβεστική κλήθηκε για επιχειρήσεις σε 8.000 περιπτώσεις το τελευταίο διήμερο από τα βελγικά σύνορα μέχρι τη Βουργουνδία.


ΠΗΓΗ ΤHE TOC

vxnews

About vxnews

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :