Random Posts

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Ξανά στο προσκήνιο η τρομοκρατία και επεισόδια μεταξύ μεταναστών

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

- Το κέντρο μεταναστών τυλίχθηκε στις φλόγες μετά τα πρωτοφανή επεισόδια μεταξύ των μεταναστών
- Πολλοί άνθρωποι είναι τραυματίες κάποιοι εξ αυτών σε σοβαρή κατάσταση
- Πληροφορίες λένε ότι κινδύνευσαν πολλά γυναικόπεδα
- Στο νησί κοντά στα επεισόδια βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σταύρος Θεοδωράκης για το συνέδριο της ΚΕΔΕ
- Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το φλεγόμενο κέντρο μεταναστών
Τα επεισόδια ξέσπασαν απόψε στο κέντρο κράτησης. Συγκρκριμένα, τα σοβαρά επεισόδια έγινανμεταξύ Πακιστανών και Σύρων. Κάποιοι από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες τραυματίστηκαν. Ένας τραυματίας είναι σε τόσο σοβαρή κατάσταση που οι πληροφορίες του newsIT λένε ότι οι γιατροί του νησιού δε μπορούν να τον αναλάβουν και εξετάζεται η μεταφορά του για Λέσβο ή για Αθήνα. Επίσης, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με μικροτραυματισμούς, κατάγματα και σπασίματα...
=====
Σε 15 ανέρχονται οι τραυματίες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν, όπως ενημερώνει με tweet ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης.

Πολλοί από τους τραυματίες φέρουν εκδορές, οκτώ χρειάστηκαν περαιτέρω περιποίηση, ενώ για έναν κρίνεται αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά του θα γίνει σε μεγαλύτερο νοσοκομείο εκτός νησιού.

Οι πυροσβέστες ρίχτηκαν αμέσως στη μάχη με τις φλόγες μέσα στο κέντρο κράτησης ενώ τους βοήθησε και μια διμοιρία των ΜΑΤ για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά....

Την ίδια ώρα στο νησί, είναι σε εξέλιξη το συνέδριο της ΚΕΔΕ, στο πλαίσιο του οποίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού - προσφυγικού...

O δήμαρχος της Σάμου πάντως, που ήταν και εκείνος στο συνέδριο, έφυγε εκτάκτως λόγω των επεισοδίων για να πάει στο κρέντρο κράτησης...

Πώς ξεκίνησαν τα άγρια επεισόδια
Σύμφωνα με το i-samos, τα επεισόδια ξέσπασαν στις 20:30 με άγριο πετροπόλεμο αλλά και φωτιές που μπήκαν σε οικίσκους που στεγάζονται μετανάστες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν πολλά γυναικόπαιδα!

Ένας Πακιστανός δέχθηκε σε σιδερένιους λοστούς άγρια χτυπήματα στο κεφάλι και φυγαδεύτηκε σοβαρά τραυματισμένος από ομοεθνείς του έξω από το Κέντρο!

Νωρίτερα μετανάστες που κατάφεραν και βγήκαν από το Κέντρο επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον δημοσιογράφων και πυροσβεστών χωρίς να χτυπήσει κάποιος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ χρειάστηκε η επέμβαση σχεδόν όλης της αστυνομικής δύναμης της Σάμου για να αποκατασταθεί η τάξη, ενώ αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία.

Η αστυνομία κάνει προανάκριση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει πολλές προσαγωγές οι οποίες πρόκειται να μετατραπούν σε συλλήψεις.


ΠΗΓΗ ΝEWSIT


H ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΗΤ ΝΤΗΠΑΡΤΜΕΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Για τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα που τα χαρακτηρίζει «ευάλωτα» και το θέμα της πλαστογράφησης ελληνικών ταυτοτήτων αναφέρεται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε έκθεση του.

Όπως αναφέρει η ετήσια έκθεση για την Ελλάδα, που δόθηκε την Πέμπτη στην δημοσιότητα για το 2015, συνεχίστηκαν τα «μικρά τρομοκρατικά χτυπήματα, κυρίως με βομβιστικά πακέτα, από εγχώριες αναρχικές ομάδες με στόχο να περάσουν περισσότερο το πολιτικό μήνυμα» τους, παρά να προκαλέσουν σωματικές βλάβες. Η συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για θέματα αντιτρομοκρατίας παραμένει ισχυρή», σημειώνει η έκθεση.

Για ακόμη μια ακόμα χρονιά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπογραμμίζει ότι το ευάλωτο των ελληνικών θαλασσίων συνόρων αποτελεί «μια σοβαρή ανησυχία». Επίσης, στην έκθεση σημειώνεται η ευκολία με την οποία μπορεί να πλαστογραφηθούν οι ελληνικές ταυτότητες («αλλοίωση και αντικατάσταση φωτογραφίας») και το γεγονός ότι δεν έχει γίνει πρόοδος.

Η ελληνική κυβέρνηση καταγράφεται ότι για το θέμα αυτό ότι «έχει δεσμευθεί στην αντιμετώπιση του θέματος μέσω της μελλοντικής εισαγωγής βιομετρικών αστυνομικών ταυτοτήτων».



Πηγή: iefimerida.gr


ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Ερντογάν: Η απόφαση θα επηρεάσει «σοβαρά» τις σχέσεις μας - Μέρκελ: Δεν πρέπει να μας επηρεάσει η διαφορά σε ένα μεμονωμένο ζήτημα - Άγνωστο αν θα επηρεαστεί η στάση της Άγκυρας για το προσφυγικό

Παρά τις προειδοποιήσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η γερμανική κάτω Βουλή αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων σε ψηφοφορία που προκάλεσε την έντονη ενόχληση της Άγκυρας.

Από την Ανατολική Αφρική που πραγματοποιεί περιοδεία, ο πρόεδρος της χώρας τόνισε πως η απόφαση που ελήφθη στο Βερολίνο θα επηρεάσει «σοβαρά» τις σχέσεις της χώρας με τη Γερμανία, επισημαίνοντας πως θα χειριστεί το ζήτημα μόλις επιστρέψει στην Τουρκία, ενώ ο πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, καταδίκασε το ψήφισμα κάνοντας λόγο για την ύπαρξη «ρατσιστικού αρμενικού λόμπι», το οποίο είναι υπεύθυνο για την αναγνώριση.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην τουρκική πρωτεύουσα, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχθεί την απόφαση της γερμανικής βουλής για το ζήτημα, σχετικά με το οποίο ούτε οι ιστορικοί δε μπορούν να αποφασίσουν. Ανακαλέσαμε τον Τούρκο πρεσβευτή από τη Γερμανία για διαβουλεύσεις».

Από την άλλη, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος συνοδεύει τον Τούρκο πρόεδρο στην περιοδεία του ανήρτησε μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter γράφοντας: «Ο τρόπος που κάποιος κλείνει τη σκοτεινή σελίδα της ιστορίας δεν πρέπει να γίνεται σπιλώνοντας την ιστορία μίας άλλης χώρας με ανεύθυνες και αβάσιμες κοινοβουλευτικές αποφάσεις».

Τις δηλώσεις του «σουλτάνου» και του νέου πρωθυπουργού της Τουρκίας, μετά την παραίτηση του Αχμέτ Νταβούτογλου, προηγήθηκε η απόφαση της Άγκυρας να ανακαλέσει την Τούρκο πρεσβευτή της στο Βερολίνο, Χουσείν Αβνί Καρσλιόγλου, ως άμεση αντίδραση μετά την απόφαση.

Λίγες ώρες αργότερα από την ανάκληση του πρεσβευτή, υπέγραψαν κοινή ανακοίνωση το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) και το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), στην οποία καταδίκασαν και απέρριψαν το ψήφισμα της γερμανικής κάτω βουλής, υποστηρίζοντας πως βασίζεται σε «αβάσιμους αρμενικούς ισχυρισμούς», ενώ δεν συντάχθηκε με τα παραπάνω κόμματα το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Η  αναγνώριση θα επηρεάσει τη θέση της Άγκυρας στο προσφυγικό;


Παρότι ο Τούρκος πρόεδρος συνηθίζει να εξαπολύει απειλές κατά των αντιπάλων του και αρέσκεται στις κορώνες για να αποδείξει στο λαό του ότι είναι παντοδύναμος, αυτή τη φορά διατήρησε σχετικά ήπια στάση σχετικά με το ζήτημα. Το πιθανότερο βέβαια είναι ότι σχεδιάζει προσεκτικά την απάντησή του στη Γερμανία, τη στιγμή που η χώρα του διαδραματίζει καίριο ρόλο στην προσφυγική κρίση.

Εντούτοις, όπως επισημαίνει ο Μουράτ Γεκτίν της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet δύσκολα η Άγκυρα θα αντιδράσει με υπερβολή στο Βερολίνο.

Έξαλλου, όταν στο παρελθόν είχε ληφθεί η απόφαση για μποϊκοτάζ σε γαλλικά και ιταλικά προϊόντα ως απάντηση και πάλι στο ζήτημα της γενοκτονίας των Αρμενίων, το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό για την Τουρκία. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Γεκτίν η τουρκική κυβέρνηση δεν αναμένεται να θέσει εμπόδια στο ζήτημα του προσφυγικού, καθώς δεν επιθυμεί να κατηγορηθεί ότι τορπιλίζει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, πριν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είχε διαβεβαιώσει ότι οποιοδήποτε και αν είναι αυτό δε θα επηρεάσει τη θέση της Άγκυρας σχετικά με το προσφυγικό, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα λειτουργήσει σαν «τεστ φιλίας» για τη Γερμανία.

Από την άλλη, η γερμανική κυβέρνηση μοιάζει να μη θορυβήθηκε από τις προειδοποιήσεις Ερντογάν για ρήξη στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές,  παρότι στη χώρα ζουν περίπου 4 εκατ. πολιτών με τουρκική καταγωγή. Την ίδια ώρα, δεν ήταν λίγοι οι Γερμανοί κουρδικής καταγωγής που έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την απόφαση της γερμανικής κάτω βουλής. Επομένως, ο Γεκτίν εκτιμά πως η ψήφιση της απόφασης πηγάζει και από τις συσσωρευμένες αντιδράσεις απέναντι στην κυβέρνηση Μέρκελ και Ερντογάν, με αποτέλεσμα η Άγκυρα να υιοθετεί μία σχετικά ήπια στάση, μολονότι η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων θα αφήσει το στίγμα της στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Μέρκελ: Ευρεία και ισχυρή η φιλία με την Τουρκία


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία δεν ήταν παρούσα στην ψηφοφορία καθώς συμμετείχε σε διάσκεψη επιστημόνων, επέλεξε να εστιάσει στους ισχυρούς δεσμούς του Βερολίνου με την Αγκυρα, μετά την απόφαση ανάκλησης του Τούρκου πρεσβευτή από τη γερμανική πρωτεύουσα.

Σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, δήλωσε πως οι δεσμοί Γερμανίας - Γερμανίας είναι ισχυροί, λέγοντας: «Υπάρχουν πολλά που συνδέουν τη Γερμανία με την Τουρκία και ακόμα και αν έχουμε διαφορά απόψεων σχετικά με ένα μεμονωμένο ζήτημα, το εύρος των δεσμών μας, της φιλίας μας, οι στρατηγικοί δεσμοί μας, είναι σπουδαίοι».

Γερμανός ΥΠΕΞ: Ελπίζω να αποφύγουμε τις υπερβολικές αντιδράσεις


Με την ελπίδα να αποφευχθούν οι υπερβολικές αντιδράσεις, σχολίασε την απόφαση από την Αργεντινή όπου πραγματοποίησε επίσκεψη ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως η Γερμανία θα συνεχίσει να διαδραματίζει το ρόλο της ώστε όχι μόνο η Τουρκία και η Αρμενία να συζητούν για τα ζητήματά τους, αλλά και να συνομιλούν μεταξύ τους.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Έχουμε έντονο ενδιαφέρον για στενές σχέσεις με την Τουρκία. Ελπίζω να καταφέρουμε να αποφύγουμε τις υπερβολικές αντιδράσεις».
Αρμένιος πρόεδρος: Η αναγνώριση δε σχετίζεται με τη θέση της Τουρκίας στο προσφυγικό


Πριν την ψηφοφορία ο Αρμένιος πρόεδρος, Σερζ Σαργκσιάν, είχε παρέμβει με συνέντευξή του στη Bild, στην οποία καλούσε τους Γερμανούς βουλευτές να μην υπακούσουν στις προειδοποιήσεις του Ερντογάν και να στηρίξουν με την ψήφο τους την αναγνώριση της γενοκτονίας.

«Δεν είναι σωστό να μην μπορεί να χαρακτηριστεί γενοκτονία η σφαγή των Αρμενίων, μόνο επειδή ο αρχηγός κράτους μίας άλλης χώρας ενοχλείται», είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Αρμενίας, ενώ αναφερόμενος στη Γερμανία είχε τονίσει πως η χώρα φέρει ευθύνη επειδή είναι ισχυρή και η φωνή της Μπούντεσταγκ ακούγεται σε ολόκληρο τον κόσμο, επομένως δε μπορεί να υποκύψει σε ότι αφορά ηθικά ζητήματα και αξίες.

Ο Σαργκσιάν, μάλιστα, επιχείρησε να διαχωρίσει το ζήτημα της αναγνώρισης με το ρόλο της Τουρκίας στο μεταναστευτικό, τονίζοντας πως μία ενδεχόμενη αποτυχία στη συμφωνία για τους μετανάστες ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση δε θα σχετίζεται σε καμία περίπτωση με την έγκριση του ψηφίσματος.

«Το ψήφισμα είναι απολύτως σωστό», εξηγεί Γερμανός καθηγητής

Την ώρα που ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουμλούς, έκανε λόγο για «δηκτική» κίνηση, χαρακτηρίζοντας το ψήφισμα «ιστορικό λάθος», ο Νόρμαν Πιτς, καθηγητής Συνταγματικού και Διεθνούς Δικαίου στο πανεπιστήμιο του Αμβούργου, μιλώντας στο ρωσικό δίκτυο Russia Today εξήγησε ότι η αναγνώριση είναι απολύτως σωστή.

«Το ψήφισμα είναι απολύτως σωστό. Δεκαετίες εντατικών επιστημονικών ερευνών έχουν πιστοποιήσει ότι όσα συνέβησαν το 1915 ήταν πράγματι γενοκτονία. H εκδίωξη, ο εκτοπισμός του λαού, οι σφαγές είναι γενοκτονία. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό», δήλωσε ο καθηγητής για την πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα που οδήγησε στη συστηματική εξόντωση περίπου 1.5 εκατ. ανθρώπων από τις οθωμανικές δυνάμεις.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ;


Στόχος τους ανώτερη δικαστικός - Φόβοι ότι μπορει να αποσταλούν και άλλα δέματα θανάτου προκειμένου να σταλούν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση

Την 3η γενιά της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» βλέπουν οι αστυνομικοί πίσω από την αποστολή του βιβλίου-βόμβα στο σπίτι της προέδρου Εφετών, Ισιδώρας Πόγκα, στον Χολαργό. Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής ανησυχούν, καθώς όλα δείχνουν πως ένας νέος κύκλος επιθέσεων άνοιξε μετά από το Νοέμβριο του 2015 και τη βομβιστική ενέργεια στα γραφεία του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι τρία είναι τα σημεία που προβληματίζουν έντονα τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής.

1.Το γεγονός ότι εκπαιδεύτηκαν νέα μέλη του αντάρτικού πόλης και δραστηριοποιούνται πλέον στην αποστολή δεμάτων-βομβών με στόχο πρόσωπα που είχαν ασχοληθεί με τις λεγόμενες υποθέσεις της νεοτρομοκρατίας. Και αυτό γιατί, οι αστυνομικοί εκτιμούσαν πως τα μέλη της ΣΠΦ που κυκλοφορούσαν ελεύθερα είχαν περιφερειακό ρόλο και δεν είχαν την επιχειρησιακή ικανότητα να αναλάβουν μόνα τους τέτοιες επιθέσεις.

2.Ο μηχανισμός του τρόμο-δέματος θεωρείται ένα επίπεδο πάνω από αυτά που έστελναν τα προηγούμενα χρόνια τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και συνεπώς έχει κατασκευαστεί από νέο «αίμα» που έχει λάβει γνώσεις και εκπαίδευση πιθανότατα στο εξωτερικό.

3. Είναι πολύ πιθανόν, λένε οι πληροφορίες της Αστυνομίας, εκτός από το συγκεκριμένο δέμα να έχουν αποσταλεί ή να αποσταλούν και άλλα προκειμένου να σταλούν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Με αυτό το δεδομένο, λοιπόν, η Αντιτρομοκρατική επανεξετάζει τους στόχους και τα μέτρα φύλαξης σε μια προσπάθεια να αποτραπεί ενδεχόμενο δυναμικό χτύπημα από τη νέα γενιά τρομοκρατών.

Θα μπορούσε να υπάρξει σοβαρά τραυματίας


Η κυρία Πόγκα θεώρησε ύποπτο το φάκελο που παρέλαβε από ταχυδρομικό διανομέα το μεσημέρι της Πέμπτης και έτσι ειδοποίησε την αστυνομία. Η ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισε την περιοχή όπου κατοικεί η δικαστικός  και στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) εξουδετέρωσαν το μηχανισμό.

Όπως διαπιστώθηκε, ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε ένα «άδειο» βιβλίο (είχαν αφαιρεθεί οι εσωτερικές σελίδες και είχε αφεθεί μόνο το χοντρό εξώφυλλο) μέσα στο οποίο υπήρχαν ξυραφάκια, βίδες, επτά φωτοβολίδες με κόκκινο μπαρούτι και καλωδίωση.

Ο μηχανισμός που είχαν φτιάξει οι άγνωστοι αποστολείς θα μπορούσε να προκαλέσει τουλάχιστον το σοβαρό τραυματισμό εκείνου που θα το άνοιγε.

Το τρομο-δέμα στην ανώτερη δικαστικό απεστάλη λίγες μέρες μετά τις απειλές εναντίον των δικαστών που είχαν εξαπολύσει μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς και ο τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, στη διάρκεια της δίκης τους για το σχέδιο "Γοργοπόταμος" -την σχεδιαζόμενη απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές του Κορυδαλλού, που απετράπη λόγω της σύλληψης του δραπέτη, τότε, Ξηρού.


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :