Random Posts

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Εμβόλιο για τοξικό σοκ και νεα συμφωνία ζητά ο Στουρνάρας

ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΞΙΚΟ ΣΟΚ


Αυστριακοί επιστήμονες ανέπτυξαν το πρώτο στον κόσμο ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο για το σύνδρομο τοξικού σοκ.

Οι ερευνητές του Τμήματος Κλινικής Φαρμακολογίας του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης (MedUni) και της βιοϊατρικής εταιρείας Biomedizinische Forschungsgesellaschaft, με επικεφαλής την καθηγήτρια Μάρτα Έϊμπλ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό για λοιμώδη νοσήματα «The Lancet Infectious Diseases», όπου παρουσίασαν τα θετικά αποτελέσματα της πρώτης κλινικής δοκιμής του εμβολίου.

Το σύνδρομο τοξικού σοκ είναι μια σοβαρή κυκλοφορική και οργανική ανεπάρκεια, η οποία προκαλείται από τοξίνες βακτηρίων της ομάδας του σταφυλόκοκκου. Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του ΄80, σε νεαρές γυναίκες που χρησιμοποιούσαν «σούπερ-ταμπόν» (εξ ου και το «παρατσούκλι» της ασθένειας).
Οι σταφυλόκοκκοι ζουν σχεδόν σε όλους τους ανθρώπους και είναι συνήθως αβλαβείς. Όμως σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα όπως το σύνδρομο τοξικού σοκ, το οποίο προκαλεί σήψη ή δηλητηρίαση του αίματος.
Ιδιαίτερα κινδυνεύουν νεφροπαθείς που κάνουν αιμοδιάλυση, χρόνιοι ασθενείς, άνθρωποι με ηπατοπάθειες, όσοι αναρρώνουν από επεμβάσεις καρδιάς κ.α. Στις μισές περίπου περιπτώσεις η νόσος σχετίζεται με την περίοδο των γυναικών.

Το εμβόλιο, που δεν έχει σχεδόν καθόλου παρενέργειες, δοκμάσθηκε για την ασφάλειά του (φάση 1) σε 46 νέους άνδρες και γυναίκες και βασίσθηκε σε μια ανενεργή τοξίνη του σταφυλόκοκκου. Ο εμβολιασμός του στο δέρμα μοιάζει με τον αντίστοιχο για τέτανο, παρέχοντας προστασία για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Μόλις εμβολιασθεί κανείς, αποκτά αντισώματα κατά του σταφυλόκοκκου, τα οποία ενεργοποιούνται, όταν ο μικροοργανισμός καταστεί απειλητικός.

Ήδη, ξεκίνησε η φάση 2 της κλινικής δοκιμής σε μεγαλύτερο δείγμα ανθρώπων, προκειμένου να επιβεβαιώσει τα αρχικά θετικά ευρήματα. Θα περάσουν μερικά χρόνια, μέχρι το εμβόλιο χρησιμοποιηθεί κλινικά.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)



Πηγή: www.iefimerida.gr




ΖΗΤΑΕΙ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ


Νέα συμφωνία με τους ευρωπαίους δανειστές, η οποία θα περιλαμβάνει ελάφρυνση χρέους και μείωση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για το 2018, ζητά ο Γιάννης Στουρνάρας με άρθρο-παρέμβαση στους Financial Times.

«Οι ευρωπαίοι εταίροι μας δεν έχουν ακόμη εκπληρώσει τη δέσμευσή τους να παρέχουν περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους. Συμφώνησαν σε αυτό τον Νοέμβριο του 2012 και θα έπρεπε να είχε συμβεί το 2014 όταν η Ελλάδα πέτυχε ένα πρωτογενές πλεόνασμα 1,5 δισ το 2013. Ποτέ δεν συνέβη. Η απόφαση καθυστέρησε λόγω του εγχώριου εκλογικού κύκλου των διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών. Το ίδιο συνέβη και στις 24 Μαΐου του τρέχοντος έτους, όταν το Eurogroup ανέβαλε και πάλι τη σχετική απόφαση για το 2018 , παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε ρητά την ανάγκη να διατηρηθούν οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της ελληνικής κυβέρνησης σε διαχειρίσιμα επίπεδα και ο λόγος του χρέους προς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν σε μια πτωτική τάση» σημειώνει ο διοικητής της ΤτΕ.

Νέα συμφωνία με τους ευρωπαίους δανειστές, η οποία θα περιλαμβάνει ελάφρυνση χρέους και μείωση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για το 2018, ζητά ο Γιάννης Στουρνάρας
Νέα συμφωνία με τους ευρωπαίους δανειστές, η οποία θα περιλαμβάνει ελάφρυνση χρέους και μείωση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για το 2018, ζητά ο Γιάννης Στουρνάρας
«Είναι πλέον καιρός να βρεθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ των μεταρρυθμίσεων και ανακούφιση χρέους. Από το 2010, η Ελλάδα έχει υποστεί μια μνημειώδη δημοσιονομική προσαρμογή , σε μια κλίμακα που καμία άλλη χώρα δεν έχει βιώσει από τη Μεγάλη Ύφεση. Παρά τις καθυστερήσεις υπήρξαν αρκετές επιτυχίες διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και της αγοράς προϊόντων» προσθέτει.

Όπως σημειώνει ο κ. Στουρνάρας, «τώρα η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα συμφωνία με τους εταίρους και τους δανειστές της, προκειμένου να προχωρήσουμε μπροστά . Δεν είναι ρεαλιστικό, ούτε κοινωνικά εφικτό, να απαιτήσουμε η Ελλάδα να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5 τοις εκατό του ΑΕΠ από το 2018 και εξής. Αυτό θα πρέπει να μειωθεί στο 2 τοις εκατό, επιτρέποντας ένα πιο ισορροπημένο μείγμα οικονομικής πολιτικής, με έμφαση στη μείωση της φορολογίας, την ενθάρρυνση των ιδιωτικών επενδύσεων και τη συμβολή σε βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης».

Δεν είναι ρεαλιστικό, ούτε κοινωνικά εφικτό, να απαιτήσουμε η Ελλάδα να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5 τοις εκατό του ΑΕΠ από το 2018 και εξής
Δεν είναι ρεαλιστικό, ούτε κοινωνικά εφικτό, να απαιτήσουμε η Ελλάδα να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5 τοις εκατό του ΑΕΠ από το 2018 και εξής
«Επιπλέον, η κυβέρνηση, η Τράπεζα της Ελλάδα και οι τράπεζες πρέπει να αντιμετωπίσουν την πιο σοβαρή απειλή για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα: το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs). Αυτό είναι κυρίως το αποτέλεσμα μιας επταετούς ύφεσης που έχει μειώσει το ΑΕΠ κατά περισσότερο από 25 τοις εκατό. Οι ελληνικές τράπεζες , μετά από διαδοχικές (και επιτυχημένες) ανακεφαλαιοποιήσεις εν μέσω δύσκολων συνθηκών, έχουν τώρα αρκετά κεφάλαια, προβλέψεις και εξασφαλίσεις και έτσι είναι σε θέση να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Οι πρόσφατες ευνοϊκές τροποποιήσεις της νομοθεσίας , καθώς και οι πιο ευνοϊκές συνθήκες στην ελληνική οικονομία μετά τo Eurogroup του Μαϊου κάνουν αυτές τις πρωτοβουλίες ευκολότερες», αναφέρει.

«Μειωμένοι τελικοί δημοσιονομικοί στόχοι και η ελάφρυνση του χρέους είναι τα κίνητρα που θα κρατήσουν την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία σε κίνηση . Οι μεταρρυθμίσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, η ανάπτυξη της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, η ενισχυμένη είσπραξη των φόρων και η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι οι ενέργειες στις οποίες οι έλληνες πολιτικοί θα πρέπει να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα και σε πνεύμα εθνικής ενότητας, προκειμένου να επιτευχθεί υψηλή και βιώσιμη ανάπτυξη» καταλήγει στο άρθρο του ο Γ. Στουρνάρας.

ΠΗΓΗ ΤΗΕ TOC



ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ


Αυτόπτες μάρτυρες καταθέτουν ότι ο δράστης φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» πριν σφάξει με μαχαίρι έναν 42χρονο αστυνομικό - Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο Ολάντ

Επιστρέφει στη Γαλλία ο τρόμος του Ισλαμικού Κράτους καθώς ο άνδρας που το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη σκότωσε έναν αστυνομικό και την σύζυγό του υποστήριξε πως ανήκει στην οργάνωση.

Ο δράστης, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, έπεσε νεκρός από πυρά μελών της μονάδας RAID των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας, που ανακάλυψαν τον γιο του ζευγαριού, τριών ετών, σώο.

Νωρίτερα ο δράστης είχε δολοφονήσει τον 42χρονο αστυνομικό, Ζαν Μπαπτίστ Σαλβέν, με μαχαίρι χτυπώντας τον εννιά φορές στο στομάχι και στη συνέχεια είχε ταμπουρωθεί στο σπίτι του στην περιοχή Ιβλίν κοντά στο Παρίσι.

Όταν οι αστυνομικοί της ειδικής αντιτρομοκρατικής ομάδας RAID πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι εντόπισαν τη σορό της γυναίκας.

Ήταν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους άνδρες της RAID που ο δράστης υποστήριξε ότι ανήκει στο Ισλαμικό Κράτος. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν, μάλιστα, σε ερευνητές ότι ο δράστης κραύγασε «Αλλάχου Άκμπαρ» όταν επιτέθηκε στον αστυνομικό.

Λίγη ώρα αργότερα το πρακτορείο ειδήσεων Άμακ που απηχεί τις θέσεις των τζιχαντιστών μετέδωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το έγκλημα, όπως συνέβη πριν από δύο ημέρες με το μακελειό στο Ορλάντο.

Η επίθεση εναντίον του αξιωματικού της αστυνομίας, που υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα του Λε Μιρό, έγινε περί τις 21:00 (22:00 ώρα Ελλάδας) στη συνοικία Μανιανβίλ, στο Ιβλίν, δυτικά του κέντρου του Παρισιού. Λίγη ώρα αργότερα όλοι οι περίοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, ενώ η αστυνομία απέκλεισε όλη την περιοχή, πριν φθάσει επιτόπου μια μονάδα της RAID. «Άρχισαν διαπραγματεύσεις και καταρτίστηκε ένα σχέδιο επίθεσης», αφηγήθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας Πιερ-Ανρί Μπραντέ. «Οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν αποτέλεσμα και αποφασίστηκε επίθεση», πρόσθεσε.

Η σύντροφος του αξιωματικού που δολοφονήθηκε, ήταν διοικητικός υπάλληλος στο αστυνομικό τμήμα του Μαντ λα Ζολί, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην αστυνομία.

«Θα χυθεί άπλετο φως» στην «ακριβή φύση» αυτής της «φρικιαστικής τραγωδίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αναφερόμενος στην επίθεση, προσθέτοντας ότι θα έχει μια συνάντηση το πρωί στο Ελιζέ για να ενημερωθεί για την πορεία της έρευνας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ εξέφρασε την «τεράστια θλίψη του» και εξήρε τον «επαγγελματισμό» των μελών της RAID και σήμερα το πρωί θα επισκεφθεί τα αστυνομικά τμήματα του Μιρό και του Μαντ λα Ζολί για να «εκφράσει την αλληλεγγύη της κυβέρνησης».


ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΝΤΙΣΝΕΫΛΑΝΤ

Πληροφορίες ότι ο μακελάρης του Ορλάντο εξέταζε την πιθανότητα να χτυπήσει την Ντίσνειλαντ στην ίδια περιοχή, δημοσιεύει το περιοδικό People.

Επικαλούμενο πηγή από τις ομοσπονδιακές αρχές που ερευνούν την πιο αιματηρή μαζική δολοφονία στα χρονικά των ΗΠΑ μετά την 9/11, το περιοδικό υποστηρίζει μάλιστα ότι σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ομάς Ματίν μαζί με την σύζυγό του Νουρ Ζαχι Σάλμαν, επισκέφθηκαν την Ντίσνεϊ τον περασμένο Απρίλιο.

Η σύζυγος του μακελάρη, Σάλμαν, είπε στις ομοσπονδιακές αρχές ότι ο άντρας της πιο πρόσφατα ανίχνευε ως στόχους για επιθέσεις την Downtown Disney, η οποία – εν αντιθέσει με τα 4 θεματικά πάρκα της Ντίσνεϊ, δεν έχει φύλαξη και συσκευές εντοπισμού μεταλλικών αντικειμένων κατά την είσοδο επισκεπτών.



Ο Ματίν αγόρασε δύο πυροβόλα όπλα 4 μέρες πριν το μακελειό

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στις 4 Ιουνίου, μια εβδομάδα πριν την φονική επίθεση στο Ορλάντο, είχε αγοράσει ένα τουφέκι AR-15, ένα αυτόματο όπλο Sig Sauer RMCX. Είχε επίσης στην κατοχή του ένα πιστόλι Glock 17,9 χιλιοστών και ένα περίστροφο Smith&Wesson διαμετρήματος 0,38 χιλιοστών.

Τον είχε ανακρίνει δύο φορές το FBI

Ο Ματίν, είχε ανακριθεί από το FBI - και μάλιστα 2 φορές, το 2013 και το 2014.
Η πρώτη ανάκριση προέκυψε μετά από αναφορές συναδέλφων του για σχόλια στη δουλειά του. ΤΟ FBI πήρε συνεντεύξεις από αυτόπτες και αυτήκοους μάρτυρες και από τον ίδιο τον Ματίν, δύο φορές, αλλά η έρευνα τελικά έκλεισε, σύμφωνα με μια ομοσπονδιακή πηγή επιβολής του νόμου.
Το 2014 το FBI άνοιξε δεύτερη έρευνα για πιθανούς δεσμούς του Ματίν με τον Μονερ Μοχάμεντ Αμπου Σαλχά, τον πρώτο γνωστό Αμερικανό βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος ανατινάχθηκε στη Συρία το ίδιο έτος. Ο Ματίν, ανακρίθηκε αλλά δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία εκείνη την εποχή και η έρευνα έκλεισε, σύμφωνα με την ίδια πηγή που επικαλείται το People.

Εικόνα: Disney

Τι έψαχνε στο Facebook την προηγούμενη Κυριακή

Κατά τον προηγούμενο μήνα, ο Ματίν χρησιμοποίησε έναν από τους αρκετούς λογαριασμούς που διαχειρίζονταν στο Facebook για να κάνει αναζήτηση στο FBI και τοπικά αστυνομικά τμήματα. Επίσης έκανε αναζήτηση για το ζευγάρι εκτελεστών του Σαν Μπερναρντίνο οι οποίοι τον Μάρτιο του 2015, είχαν ανοίξει πυρ σε εκδήλωση υπαλλήλων της ομώνυμης κομητείας, σκοτώνοντας 14 και τραυματίζοντας 21.

Την περασμένη Κυριακή, μια εβδομάδα ακριβώς πριν το λουτρό αίματος που προκάλεσε στο γκεϊ κλάμπ του Ορλάντο, ο Ματίν είχε κάνει ανάρτηση δηλώνοντας την πίστη και την υποταγή του στον ηγέτη του ISIS Αμπου Μπακ Αλ Μπάγκνάντι, γράφοντας: Μακάρι ο Αλλάχ να με δεχθεί»...

Πηγή:www.iefimerida.gr

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :