Random Posts

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Aνακοίνωση του ΕΜΑ για το Zinbyta

ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΟ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ξεκίνησε την επανεξέταση του φαρμάκου Zinbryta (δραστική ουσία daclizumab).

Το φάρμακο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ενηλίκων με υποτροπιάζουσες μορφές σκλήρυνσης κατά πλάκας, ή αλλιώς, πολλαπλής σκλήρυνσης, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Όπως αναφέρεται, «η επανεξέταση ξεκίνησε σε συνέχεια περιστατικού θανάτου από κεραυνοβόλο ηπατική ανεπάρκεια ενός ασθενούς που έλαβε θεραπεία με Zinbryta σε μια μελέτη παρατήρησης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και τέσσερις άλλες περιπτώσεις σοβαρής ηπατικής βλάβης».

Σημειώνεται ότι ο κίνδυνος ηπατικής βλάβης με το Zinbryta ήταν ήδη γνωστός κατά την έγκρισή του τον Ιούλιο του 2016 και ελήφθησαν διάφορα μέτρα για τη διαχείρισή του, συμπεριλαμβανομένης της παροχής εκπαιδευτικού υλικού για τους επαγγελματίες υγείας και για τους ασθενείς σχετικά με τον τρόπο πρόληψης ή μείωσης της ηπατικής βλάβης.

Η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης Αξιολόγησης Κινδύνου (PRAC) του EMA θα αξιολογήσει τώρα όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και θα καθορίσει εάν υπάρχουν επιπτώσεις από τη χρήση του προϊόντος και εάν υπάρχει ανάγκη εισαγωγής τυχόν νέων μέτρων για την ελαχιστοποίηση αυτού του κινδύνου. Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, ενώ η ανασκόπηση βρίσκεται σε εξέλιξη, οι επαγγελματίες υγείας που χρησιμοποιούν το Zinbryta θα πρέπει να παρακολουθούν στενά τους ασθενείς τους και να συζητούν μαζί τους τον κίνδυνο ηπατικής βλάβης και πιθανών συμπτωμάτων.

Οι ασθενείς θα πρέπει να επικοινωνούν αμέσως με τον γιατρό τους εάν εμφανίσουν συμπτώματα ηπατικών προβλημάτων, όπως ανεξήγητη ναυτία, έμετο, κοιλιακό άλγος, κόπωση, απώλεια όρεξης, κιτρίνισμα του δέρματος και των ματιών και σκούρα ούρα.

Το Zinbryta είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ενηλίκων με υποτροπιάζουσες μορφές σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Διατίθεται ως ενέσιμο διάλυμα σε προγεμισμένες συσκευές τύπου πένας και σύριγγες. Εγχύεται κάτω από το δέρμα μία φορά τον μήνα.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ Ο ΓΚΙΛΝΤΙΡΙΜ


Στο χωριό Λύκειο της Θράκης βρέθηκαν περισσότεροι από 5.000 μουσουλμάνοι, που αποθέωσαν τον Γιλντιρίμ - Η σύζυγος του Τούρκου πρωθυπουργού επισκέφθηκε πρώτα το Εσκί Τζαμί και στη συνέχεια την αποκαλούμενη «τουρκική νεολαία» - Αναφορά στο καλό κλίμα της επίσκεψης Γιλντιρίμ έκανε ο Γιάννης Αμανατίδης

Υπερπαραγωγή αποδείχθηκε η ιδιωτική επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ στη Θράκη. Ο κ. Γιλντιρίμ το βράδυ της Δευτέρας έλαβε μέρος στο Ιφτάρ, το κύριο δείπνο που έχουν οι μουσουλμάνοι για το ραμαζάνι.

Στο χωριό Λύκειο της Θράκης βρέθηκαν περισσότεροι από 5.000 μουσουλμάνοι, που αποθέωσαν τον Γιλντιρίμ σε μια εκδήλωση που πάντα διακρίνεται από έντονα ανθελληνικά στοιχεία

Ο κ. Γιλντιρίμ μάλιστα άλλαξε το πρόγραμμά του και αντί να πάει σε συσκευαστήριο αγροτικών προϊόντων που ανήκει σε μουσουλμάνο πολίτη, προσκύνησε σε τζαμί στο κέντρο της Κομοτηνής. Ο κ. Γιλντιρίμ επέλεξε να επισκεφθεί πρώτα το τζαμί της οδού Φιλιππουπόλεως, όπου τον περίμενε πλήθος κόσμου. Τον κ. Γιλντιρίμ συνόδευε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα βρέθηκε στις εγκαταστάσεις τις ΥΑΚΑ Ι.Κ.Ε. όπου και ανέμενε τον Τούρκο Πρωθυπουργό.

Το πρόγραμμα ωστόσο του κ. Γιλντιρίμ άλλαξε εκ νέου με την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της εταιρείας να ματαιώνεται και τον ίδιο να επισκέπτεται το Τούρκικο Προξενείο, πριν αναχωρήσει για το  γεύμα Ιφτάρ.

Ακολούθως, είχε επαφές στο τουρκικό προξενείο με τους βουλευτές και στελέχη της μειονότητας.

Αμέσως μετά το τέλος του Ιφτάρ, πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Αμανατίδη, σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα στο παράρτημα του δημαρχείου Αρριανών. Όπως δήλωσε ο κ. Αμανατίδης, στη σύντομη, διάρκειας ενός 10λέπτου συνάντηση, εξέφρασε στον Τούρκο πρωθυπουργό, τις ευχαριστίες του «για το πνεύμα το οποίο εκπέμφθηκε για τη συνύπαρξη των θρησκευτικών μειονοτήτων στην περιοχή». Ο υφυπουργός Εξωτερικών δώρισε στον κ. Γιλντιρίμ μία γραβάτα κόκκινου χρώματος, το οποίο όπως είπε είναι το αγαπημένο χρώμα του Τούρκου πρωθυπουργού, καθώς κι ένα κομποσκοίνι από το Άγιο Όρος, σε ανταπόδοση του δώρου που ο ίδιος δέχτηκε νωρίτερα από τον κ. Γιλντιρίμ, που ήταν ένα κεχριμπαρένιο κομπολόι προσευχής, ενώ έκανε εκ νέου αναφορά στο καλό κλίμα που υπήρξε σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψής του.

Αμέσως μετά ο κ. Γιλντιρίμ επισκέφθηκε το τοπικό τζαμί προκειμένου να προσευχηθεί, ενώ ο κ. Αμανατίδης αναχώρησε για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όπου περίμενε τον Τούρκο αξιωματούχο για να τον αποχαιρετήσει.

Ξεχωριστό πρόγραμμα ακολούθησε η σύζυγός του Τούρκου πρωθυπουργού Σεμιχά Γιλντιρίμ.

Η κ. Γιλντιρίμ έφτασε με διαφορετική πτήση στο αεροδρόμιο της Καβάλας στις 5.00 το απόγευμα της Δευτέρας και ακολούθως μετέβη οδικώς στην Κομοτηνή, όπου επισκέφθηκε πρώτα το Εσκί Τζαμί και στη συνέχεια την αποκαλούμενη «τουρκική νεολαία». Εκεί την υποδέχτηκαν γυναίκες και παιδιά του συλλόγου οι οποίοι και ετοίμασαν μια μικρή γιορτή προς τιμήν της.

Ο γείτονας έχει ανάγκη και τη στάχτη του γείτονα

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ μιλώντας στους πιστούς του τζαμιού Κιρ Μαχαλά, αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε στις συνομιλίες που είχε στην Αθήνα. «Στην Αθήνα, στη συνάντησή μας με τον πρωθυπουργό (Αλ. Τσίπρα) αξιολογήσαμε τα διμερή θέματα και αποφασίσαμε από κοινού αντί να επιμένουμε στα θέματα που δεν συμφωνούμε, να ξεκινήσουμε από αυτά στα οποία συμφωνούμε. Και στη συνέχεια να προχωρήσουμε στα θέματα διαφωνιών μέσω διαλόγου. Εμείς είμαστε γείτονες και έχουμε ένα ρητό: Ο γείτονας έχει ανάγκη ακόμα και τη στάχτη του γείτονα. Κατά συνέπεια βασική αρχή της γειτονίας είναι οι καλές σχέσεις. Έχουμε πάρα πολλά να μοιραστούμε, γιατί πρέπει να μαλώνουμε;» ανέφερε.

Γιλντιρίμ: Ο Ερντογάν μου είπε ότι είστε και πολίτες της Ελλάδος

«Πέρα από τα χαιρετίσματά του, ο κ. Ερντογάν μου είπε να σας πω ότι εκτός ότι είστε ομογενείς και ομόθρησκοι, είστε και πολίτες της Ελλάδος. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να προσπαθείτε και να εργάζεστε για να αναπτυχθεί η χώρα αυτή και τα προβλήματά της θα τα βλέπετε και ως δικά σας προβλήματα. Και από την άλλη, να διατηρείτε τις αξίες σας και τα πιστεύω σας. Και θα προσπαθείτε να γαλουχείτε τα παιδιά σας με αυτές τις αξίες. Αυτό ισχύει και για τους Ρωμιούς πολίτες μας που ζουν στην Τουρκία. Εσείς κατά μία άποψη αποτελείτε γέφυρα για να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας. Για τον λόγο αυτό, εμείς το (μειονοτικό) δεν το θεωρούμε πρόβλημα. Να ξέρετε ότι η Τουρκία είναι πάντα στο πλευρό σας. Θα αναπτύξουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας με την Ελλάδα με διάλογο. Έχουμε προβλήματα και θα τα επιλύσουμε. Έχουμε προβλήματα στο Αιγαίο, θα τα λύσουμε. Εσείς έχετε προβλήματα που αφορούν την παιδεία, με τους μουφτήδες. Αντιστοίχως υπάρχουν προσμονές της Ελλάδος για το θέμα της Θεολογικής Σχολής (της Χάλκης). Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε, δεν θα τα αποφύγουμε, οι άνθρωποι συνεννοούνται μιλώντας».

Πρόκληση Γιλντιρίμ στην Αθήνα

Νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας στην Αθήνα, ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε προχωρήσει σε μια απίστευτη πρόκληση την οποία ανέχθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος δεν απάντησε αν και είχε το χρόνο και την ευκαιρία να το κάνει. Αυτό έγινε στην κοινή συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο πρωθυπουργοί.

«Λάβαμε υπόψη μας το θέμα των παραβάσεων και παραβιάσεων που γίνονται εκατέρωθεν. Το θέμα είναι να μην κορυφώνεται η ένταση» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός χωρίς να πάρει απάντηση από τον Αλέξη Τσίπρα μολονότι με τη τη λογική του συμψηφισμού, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας προσπάθησε να κατοχυρώσει με δημόσια δήλωση που έκανε ευρισκόμενος στην ελληνική πρωτεύουσα ότι παραβιάσεις στο Αιγαίο κάνουν και τα ελληνικά μαχητικά, ανατρέποντας μία πάγια γραμμή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Ουσιαστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός αξιοποίησε αριστοτεχνικά τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού που είχε προηγηθεί όταν ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στην ίδια συνέντευξη τύπου ότι «η θετική ατζέντα πρέπει να βασιστεί στις σχέσεις καλής γειτονίας και σεβασμού χωρίς εκατέρωθεν ενέργειες που την υπονομεύουν».

Κυβερνητικές πηγές: Ο Τσίπρας έθεσε ζήτημα τερματισμού των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο

Η κατ' ιδίαν συνάντηση του Τσίπρα με τον Γιλντιρίμ, διήρκεσε δύο ώρες. Συζήτησαν κυρίως για το Κυπριακό, το Αιγαίο, το μεταναστευτικό και τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο άνδρες συζήτησαν όλες τις πτυχές του Κυπριακού, σε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν οι μεγάλες διαφορές που υπάρχουν στο ζήτημα των εγγυήσεων και της ασφάλειας.Αναφορικά με την τουρκική παραβατική δραστηριότητα στο Αιγαίο, ο κ. Τσίπρας έθεσε εμφατικά το θέμα, με αναλυτικούς πίνακες με στοιχεία των παραβιάσεων, και τόνισε την ανάγκη άμεσου τερματισμού τους και την προώθηση της θετικής ατζέντας.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως, για πρώτη φορά, αναδεικνύεται μία πολυεπίπεδη σύγχρονη θετική ατζέντα (οικονομία, ενέργεια, μετανάστευση, μεταφορές, ασφάλεια, στήριξη σε ΕΕ, τουρισμός), η οποία όμως πρέπει να υλοποιηθεί στη βάση της καλής γειτονίας και του αλληλοσεβασμού.

Έθεσε εκτεταμένα το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων και τόνισε ότι είναι απαραίτητος ο τερματισμός της τουρκικής παραβατικής δραστηριότητας στο Αιγαίο και η εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.

Το ζήτημα των «8» ετέθη από την πλευρά του πρωθυπουργού της Τουρκίας, ωστόσο δεν αποτέλεσε βασικό θέμα στις συζητήσεις. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας έδειξε να κατανοεί το σεβασμό των αποφάσεων της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση, διεξήχθησαν διευρυμένες συζητήσεις με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, του υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα, του επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Βαγγέλη Καλπαδάκη και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρη Παρασκευόπουλου και ομολόγων τους από την τουρκική κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΠΥΡΑ ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ

Τα πυρά του σε υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έστρεψε – χωρίς να τους κατονομάσει ο επικεφαλής του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ ο κ Ρέγκλινγκ επεσήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει την «ιδιοκτησία» του τρέχοντος προγράμματος.
«Ιδιοκτησία σημαίνει ότι όλοι στην κυβέρνηση και ευρύτερα στο Δημόσιο στηρίζουν το πρόγραμμα. Κι αυτό που βλέπουμε κάποιες φορές έως σήμερα, είναι ότι δουλεύουμε πολύ καλά με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, όμως κάποιοι άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης ορισμένες φορές αμφισβητούν μέτρα τα οποία έχουν συμφωνηθεί, συγκεκριμένες αποκρατικοποιήσεις, κι αυτό στέλνει ένα μήνυμα στις αγορές και ευρύτερα στο ευρωπαϊκό κοινό ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν στηρίζει πλήρως το πρόγραμμα. Και αυτό δεν είναι καλό σε ό,τι αφορά την εμπιστοσύνη» είπε με έμφαση ο επικεφαλής του ESM.

Παράλληλα ως προϋπόθεση επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές, ακόμη και εντός του 2017 έθεσε την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση στο μνημόνιο.

Οπως είπε ο κ. Ρέγκλινγκ η Ελλάδα, «αργότερα εντός του έτους ή τον επόμενο χρόνο θα είναι πιθανό να επιστρέψει στις αγορές, αν το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων συνεχιστεί με επιτυχία όπως έχει συμφωνηθεί. Κι αυτό γιατί οι αγορές παρακολουθούν πολύ προσεκτικά τι συμβαίνει με την ιδιοκτησία του προγράμματος, το αν η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει όσα έχουν συμφωνηθεί με το Eurogroup και τον ΕSM. Αν συμβεί αυτό τότε πιστεύω ότι είναι λογικό να στραφεί στις αγορές».

Ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος από τη συμφωνία της 15 Ιουνίου στο Eurogroup, απάντησε: «Πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό βήμα. Δεν είναι το τέλος του προγράμματος. Όπως είπε και πρόεδρος του Eurogroup, έχουμε ακόμα ένα χρόνο με το υπάρχον πρόγραμμα. Όμως αυτό ήταν το σημαντικό βήμα, το οποίο χρειάζονταν τώρα».

Μάλιστα υπογράμμισε ότι το πιο σημαντικό για τους Έλληνες πολίτες «είναι να καταλάβουν ότι υπάρχει μια μακροπρόθεσμη δέσμευση από το Eurogroup να είναι έτοιμο να βοηθήσει περαιτέρω μακροπρόθεσμα, αν υπάρξουν απροσδόκητες εξελίξεις οι οποίες κάνουν τη "ζωή" της ελληνικής οικονομίας δύσκολη. Πιστεύω ότι είναι μια πολύτιμη δέσμευση που δεν έχουν άλλες χώρες εκτός Ευρώπης. Αυτό δείχνει τη συνεχή αλληλεγγύη που δείχνει το Eurogroup για την Ελλάδα, στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον».

Ως προς τη συμμετοχή του ΔΝΤ χωρίς χρήματα αλλά σε καθεστώς stand by ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε: «Δεν νομίζω ότι το ΔΝΤ διαχωρίζει την πολιτική του προσαρμόζοντάς τη σε αναπτυσσόμενες χώρες και πιο ώριμες οικονομίες». Υπενθύμισε δε ότι πρόκειται για συνταγή του ΔΝΤ, η οποία είχε χρησιμοποιηθεί ξανά σε αναπτυσσόμενες χώρες κατά τη δεκαετία του 1980.

Ο επικεφαλής του ESM πρόσθεσε ότι αυτό το εργαλείο του ΔΝΤ, «να έχει μια συμφωνία επί της αρχής όταν αναμένει πιο συγκεκριμένες αποφάσεις από τους πιστωτές για πιθανή ελάφρυνση του χρέους, είναι ανεξάρτητο από την οικονομική κατάσταση μιας χώρας».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο να αναλάβει πλέον ο ESM τν ρόλο του ΔΝΤ είπε: «Πολλοί υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να διευρύνουμε τις ευθύνες κάτι το οποίο θεωρώ ότι μπορεί να γίνει, ίσως μετά το τέλος του ελληνικού προγράμματος, το επόμενο έτος. Όποτε ξεσπάσει μια επόμενη κρίση, πράγμα το οποίο δεν προβλέπω στο εγγύς μέλλον, πιθανόν θα αντιμετωπιστεί χωρίς το ΔΝΤ. Οπότε ο ESM, από αυτή την άποψη θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες και μπορεί να διευρύνει την εξουσία του».


Πηγή: iefimerida.gr


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟ

Ζητούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τις επικοινωνίες του ισοβίτη Γιαννουσάκη με λιμενικό ο οποίος υποστήριζε πως τηλεφωνεί εκ μέρους του υπουργού Άμυνας - Θεοδωράκης: Ο κ. Καμμένος δημιουργεί προβλήματα στη χώρα

Το ένα μετά το άλλο τα κόμματα της αντιπολίτευσης θέτουν ερωτήματα και ζητούν απαντήσεις για δημοσιεύματα που φέρουν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να παρεμβαίνει σε δικαστική υπόθεση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καρφί» της 17ης Ιουνίου, ο κ. Καμμένος προχώρησε σε παρεμβάσεις σε ισοβίτη, προκειμένου ο τελευταίος να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένου επιχειρηματία.

Το θέμα έθεσε και ο πρόεδρος του Ποταμιού μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. «Εμείς είμαστε ξεκάθαροι. Θεωρούμε ότι ο κ. Καμμένος δημιουργεί προβλήματα, όχι στην κυβέρνηση – αυτό είναι πολύ δευτερεύον – αλλά στη χώρα. Κάνει απρόβλεπτες παρεμβάσεις. Είναι ανησυχητικό για έναν Υπουργό Αμύνης καθώς διαχειρίζεται ένα πολύ ευαίσθητο πόστο. Θα πρέπει με κάθε τρόπο ο κ. Τσίπρας να ελέγξει τον απρόβλεπτο κ. Καμμένο. Δεν θέλω να πω παραπάνω» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ζήτημα μείζονος σημασίας για τη Δημοκρατία χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης των διαλόγων με ισοβίτη του Noor 1 και την εμπλοκή του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου. Σε δηλώσεις που έκανε στην Κοζάνη, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι η ΝΔ ζητά να πάει το θέμα στη Βουλή και παράλληλα σημείωσε ότι «ίσως να φέρει σειρά αποκαλύψεων για πολύ σημαντικά πράγματα».

«Η ομολογία της παρέμβασης  γίνεται  από τον ίδιο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, μετά από σχετικό δημοσίευμα σε εβδομαδιαίο έντυπο» επισήμανε και ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή: «Η επικοινωνία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον κρατούμενο υπήρξε άμεση ή έμμεση και αν το γεγονός αυτό ήταν σε γνώση του Συμβουλίου της Φυλακής; Σε ποιο σημείο της διαδικασίας και με ποιο τρόπο έγινε η, κατά δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, παρέμβασή του στην Εισαγγελία και ποιες ήταν οι ενέργειες του Υπουργού Δικαιοσύνης;»

Σε θέση άμυνας η κυβέρνηση...


Ο υπουργός Δικαιοσύνης από την πλευρά του είπε πως είναι «βορβορώδης και βροντώδης η προσπάθεια οικονομικών συμφερόντων να διαμορφώσουν μια κατάσταση και ένα κλίμα αποπροσανατολισμού στην κοινή γνώμη μέσω ανακοινώσεων κομμάτων και φιλικών ΜΜΕ. Ο κ. Κοντονής υποστήριξε πως «Η κυβέρνηση έκανε αυτό που έπρεπε και έδωσε την εντολή στην αρμόδια εισαγγελία για να πράξει τα δέοντα. Εχει ζητηθεί και δικαστική συνδρομή από ξένο κράτος. Την αλήθεια θα την μάθουμε. Εύχομαι να μην εμπλέκεται Έλληνας πολίτης σε αυτή την αθλιότητα που θα σκορπούσε το θάνατο σε νέους και νέες και την απόγνωση σε χιλιάδες οικογένειες. Αυτή την υπόθεση με όλες τις δυνάμεις της η ελληνική κυβέρνηση θα την ψάξει και θα βρει την αλήθεια παρέχοντας συνδρομή σε ό,τι ζητήσει η δικαιοσύνη».

Απαντώντας ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος (ΝΔ) στην τοποθέτηση Κοντονή, εξήγησε πως «το θέμα που θέτουμε εμείς δεν αφορά την διαλεύκανση της υπόθεσης. Μακάρι να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και "να καούν στην πυρά". Το ζήτημα που θέτουμε είναι θεσμικής φύσεως και έχει να κάνει με την φερόμενη -από πολλά δημοσιεύματα- επικοινωνία κορυφαίου υπουργού με ισοβίτη για ναρκωτικά. Είναι κορυφαίο θεσμικό θέμα. Καταθέσαμε ερώτηση και αναμένουμε απαντήσεις. Είναι αδιανόητο για εμάς να παίρνει τηλέφωνο στις φυλακές ένας υπουργός».

Επίσης, ο γραμματέας της ΚΟ του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Αλήθεια, πόσο άνετα αισθάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο συνέταιρός τους στην κυβέρνηση και υπουργός Εθνικής Άμυνας συνομιλεί με ισοβίτη; Ελπίζω να μην μας πει πάλι ο κ. Καμμένος, ότι το νούμερο το σχημάτισε κατά λάθος το παιδί».

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :