Random Posts

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Kαλά τα νέα για το Πουλίδο άσχημα τα νέα για την αξιολόγηση

AΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ

Από 1η Ιουνίου αλλάζει το σκηνικό- ανεβαίνουν παντού οι τιμές

Ο Ιούνιος των έμμεσων φόρων και του «κόφτη», ο Ιούλιος των εκκαθαριστικών, ο Αύγουστος του ΕΝΦΙΑ και... ο Δεκέμβριος των τελών κυκλοφορίας.

Το εξάμηνο που ακολουθεί αναμένεται βαρύ για τους φορολογούμενους οι οποίοι από την 1η Ιουνίου πρέπει να βάλουν πολύ... βαθιά το χέρι στην τσέπη αφού ο λογαριασμός θα είναι «καυτός» και οι επιβαρύνσεις δεδομένες. Από την 1η Ιουνίου, λοιπόν, το σκηνικό αλλάζει.

Δείτε αναλυτικά

Ιούνιος
-αύξηση ΦΠΑ
-Κατάργηση έκπτωσης ΦΠΑ σε έντεκα νησιά
-απόσυρση τέλος-αυξάνονται τα τέλη ταξινόμησης ΙΧ
-20 λεπτά πάνω του κουτάκι της μπίρας
-10%οι λογαριασμοί συνδρομητικής τηλεόρασης
-από 2,2 έως 2,27 ευρώ μειώνονται μισθοί και συντάξεις λόγω αλλαγών στην παρακράτηση

Ιούλιος - Σεπτέμβριος - Νοέμβριος
-τρεις δόσεις φόρου εισοδήματος, τέλους επιτηδεύματος και φόρου πολυτελούς διαβίωσης -αυξημένες προκαταβολές για ελεύθερους επαγγελματίες - αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης για το 2015

Αύγουστος - Σεπτέμβριος - Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος
-σε πέντε μηνιαίες δόσεις η εξόφληση του φουσκωμένου ΕΝΦΙΑ

Δεκέμβριος
-τέλη κυκλοφορίας για το 2017


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ






ΝΕΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Αναζητείται σημείο επαφής στις μεγάλες εκκρεμότητες για την εκταμίευση της  δόσης, έτσι ώστε να μην επιβεβαιωθεί ο κίνδυνος να έχουμε φάει το… γάιδαρο (δηλαδή μέτρα 5,4 δισ και κόφτη) και να κολλήσουμε στην… ουρά.

Κατ’ αρχάς στο ζήτημα της αναδρομικής επιστροφής του ΕΚΑΣ, οι δανειστές δεν φαίνεται να πολυπείθονται από το σχεδιασμό και τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξει τρύπα στον Προϋπολογισμό, την ώρα που η ελληνική πλευρά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν όσοι συνταξιούχοι πήραν το επίδομα αλλά το χάνουν πλέον λόγω εισοδηματικών κριτηρίων. «Δεν πρόκειται να ζητηθούν τα αναδρομικά. Έχουμε τα χρήματα» τόνισε στο iefimerida κυβερνητικός αξιωματούχος, συμπληρώνοντας ότι θα χρειαστούν νομοτεχνικές διορθώσεις.
Στον αέρα βρίσκεται και το ζήτημα των δανείων που έχουν δοθεί με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς ΕΚΤ και ΔΝΤ επιμένουν ότι δεν πρέπει να εξαιρούνται από την πώληση σε funds. Άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος, μιλώντας στο iefimerida δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τη στάση των δανειστών, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται ότι με την εμμονή τους δημιουργούν και δημοσιονομικό πρόβλημα, καθώς η κατάπτωση των εγγυήσεων επιβαρύνει το Χρέος άρα και τις δανειακές ανάγκες κατά 1,5 δισεκατ. ευρώ.
Παράγοντας του οικονομικού επιτελείου εκτίμησε, πάντως, ότι το πρόβλημα είναι τεχνικό και θα επιλυθεί εντός των ημερών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η βαριά ατζέντα των τελευταίων προαπαιτούμενων- που συμπεριλαμβάνεται και το Υπερταμείο- προκάλεσε εντάσεις στην τηλεδιάσκεψη και δεν ήταν λίγες οι φορές που υψώθηκαν οι τόνοι πάνω από σύνηθες, καθώς άπαντες στην ελληνική πλευρά αντιλαμβάνονται ότι οι εκκρεμότητες πρέπει να έχουν διευθετηθεί ως τα μέσα της εβδομάδας.



Πηγή: www.iefimerida.gr


ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΚΗ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

«Η συμφωνία είναι κακή, διότι ο κ.Τσίπρας τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε ότι, «η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει ακόμα, συμφωνία για το χρέος δεν υπάρχει και επιπλέον έχουμε πρόσθετα μέτρα, πέραν της συμφωνίας του καλοκαιριού».

«Η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση έχει κόστος και οι πολίτες θα το αντιληφθούν» σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Αναφορικά με την ψήφιση της συμφωνίας το περασμένο καλοκαίρι, από την ΝΔ, υπογράμμισε ότι, «εμείς δεν ψηφίσαμε τα μέτρα, αλλά την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας».

«Ο κ.Τσίπρας επέλεξε το μείγμα της πολιτικής, κάτι το οποίο είπαν ξεκάθαρα και οι δανειστές», είπε αναφερόμενος στους αυξημένουςφόρους που πρόκειται να εφαρμοστούν άμεσα και προβάλλοντας την εναλλακτική πρόταση της παράταξής του, είπε «εμείς έχουμε άλλο δρόμο, αυτό με τον οποίο περιορίζονται οι δαπάνες» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι, «η οικονομία δεν θα ανακάμψει με αυτά τα μέτρα».

Ερωτηθείς τι θα έκανε διαφορετικά, αν είχε εκλεγεί η ΝΔ στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου, απάντησε ότι, «εμείς θα ακολουθούσαμε ένα διαφορετικό μείγμα μέτρων, υπάρχει άλλος δρόμος για να πετύχουμε τους ίδιους δημοσιονομικούς στόχους» και αναφέροντας παράδειγμα διαφορετικής πολιτικής, είπε ότι, «υπάρχουν στρεβλώσεις στα μισθολόγια των δημοσίων υπαλλήλων, εμείς δεν θα δίναμε αυξήσεις κι αν το κάναμε, θα φροντίζαμε να τις πάρουν αυτοί που τις αξίζουν».

«Ο κ.Τσίπρας φροντίζει να τις πάρουν οι πολιτικοί του υπάλληλοι» πρόσθεσε σχετικά, τονίζοντας ότι, δεν θα συμμετάσχει στο παιχνίδι του ταξικού διχασμού.

Ερωτηθείς γιατί ζητεί εκλογές, απάντησε ότι, δεν του αρέσουν τα ψέματα και ο λαϊκισμός και ότι θέλει «συμφωνία αλήθειας. «Χρειαζόμαστε ένα καινούριο πλαίσιο συμφωνίας, το οποίο ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί να κερδίσει, γιατί δεν έχει αξιοπιστία» και περιγράφοντας το πλαίσιο μιας εναλλακτικής συμφωνίας, πρότεινε «να υλοποιηθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις που περιέχονται στο πρόγραμμα, ταυτόχρονα όμως, θα συμφωνήσουμε για χαμηλότερα πλεονάσματα. Θα πείσουμε τους δανειστές ότι, μπορούμε να πετύχουμε λίγο χαμηλότερα πλεονάσματα».

«Ο Τσίπρας οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού», είπε, επαναλαμβάνοντας ότι, «ο κ.Τσίπρας δεν έχει αξιοπιστία».

«Συμφωνούμε με τις ιδιωτικοποιήσεις, διαφωνούμε με το υπεραμείο»

«Το κάθε ελληνικό νοικοκυριό θα είναι φτωχότερο στο τέλος του 2016 κατά 5000 ευρώ, σε σχέση με το τι θα είχε γίνει αν δεν είχε βγει ο κ.Τσίπρα» ανέφερε σχετικά με το κόστος των νέων μέτρων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι, «οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι το 2014 τα πράγματα ήταν καλύτερα. Ο λαός δεν θα δώσει στον κ.Τσίπρα συγχωροχάρτι για τα όσα έγιναν το πρώτο μισό του 2015».

«Συμφωνούμε με τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί να τις υλοποιήσει. Διαφωνούμε με το υπερταμείο με ζωή 99 χρόνια. Το υπερταμείο και ο κόφτης είναι το τίμημα της έλλειψης αξιοπιστίας στον κ.Τσίπρα» είπε σχολιάζοντας τα τελευταία μέτρα που ελήφθησαν στα πλαίσια της συμφωνίας με τους δανειστές.

«Το ψέμα και η αλήθεια είναι σημαντικά στην πολιτική ζωή, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι εδώ υπήρξε ένας Πρωθυπουργός ο οποίος είπε ψέματα και εξαπάτησε τους πολίτες, καθώς και ότι αυτό έχει κόστος», είπε εκτοξεύοντας νέα επίθεση κατά του Πρωθυπουργού.

«Ο λαϊκισμός δεν είναι μόνο αριστερός, είναι και δεξιός, το έχω ζήσει κι εγώ αυτό. Είχαμε κι εμείς κακές συνήθειες, τις οποίες αντιγράψαμε από τον βασικό μας αντίπαλο, το ΠΑΣΟΚ», είπε κάνοντας αυτοκριτική.

Οι στόχοι της Νέας Δημοκρατίας

Σχετικά με εναλλακτικά μέτρα τα οποία προτείνει η ΝΔ και θα μπορούσαν να φέρουν το ρυθμό ανάπτυξης στο 4%, τα επόμενα χρόνια, σημείωσε ότι, αν η παρατάξή του ήταν ή θα γίνει κυβέρνηση, θα έκανε τα εξής:

-Φορολογικό σύστημα: απλή φορολογική κλίμακα, προσαρμοζόμενη στους συντελεστές, ανάλογα με το σύστημα

-Να γίνει ελκυστική η χώρα στους επενδυτές.

Σχετικά με το δεύτερο, ανέφερε ότι, «οι επενδύσεις πρέπει να φτάσουν στο ευρωπαϊκό Μέσο όρο, Η Ελλάδα έχει γίνει φτηνή για επενδύσεις, η Ελλάδα έχει πλεονεκτήματα».

Όπως είπε, ο πρόεδρος της ΝΔ, οι βασικοί άξονες του προγράμματος του κόμματος, θα παρουσιαστούν τον Σεπτέμβριο στην Θεσσαλονίκη.

«Η πίτα πρέπει να μεγαλώσει, δεν πρέπει να ασχοληθούμε με το μοίρασμα της μιζέριας, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

Αναφερόμενος στο σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιώργου Κυρίτση, σημείωσε ότι, «εγώ απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες, είτε ψήφισαν ναι είτε όχι, είτε ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα επενδύσω σε ταξικό διχασμό.   Ο πλούτος θα πρέπει να επιμεριστεί δίκαια» και εκτοξεύοντας νέα επίθεση στον Πρωθυπουργό, είπε ότι, δεν θα επενδύσει στον ταξικό διχασμό, «όπως κάνει συνειδητά ο κ.Τσίπρας».

«Όλοι γνωρίζουν ότι, η Ελλάδα θα πάει μπροστά μέσα από μία νέα συμφωνία» επανέλαβε.

Nα αποσυρθεί η διάταξη για τις off shore

Για τη διάταξη που αφορά στις off shore εταιρείες, η οποία αποκαλύφθηκε από τον Τύπο, παραδέχτηκε ότι, «θα έπρεπε να είχε εντοπιστεί από τους βουλευτές μας» και συμπλήρωσε ότι, «μέσα σε 7.500 σελίδες, που έπρεπε να διαβαστούν σε 48 ώρες, αυτό δείχνει ότι, η κυβέρνηση είχε σκοπό να το περάσει στα ψιλά»

«Σήμερα ρωτάμε γιατί το κάνει αυτό η κυβέρνηση, ας δώσει εξηγήσεις για το ποιους αφορά η διάταξη» είπε και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη. Κατηγόρησε για ακόμα μία φορά τον Αλέξη Τσίπρα ότι, «έχει αντιγράψει όλες τις κακές τακτικές του πελατειακού κράτους», σημειώνοντας ότι, προσλαμβάνει ανθρώπους με τους οποίους έκαναν μαζί καταλήψεις».

«Εγώ δεν θα διχάσω, γιατί και αυτό είναι διαφθορά, διαφθορά των συνειδήσεων» είπε χαρακτηριστικά.

 «Δεν βλέπω καμία εσωστρέφεια στην ΝΔ, κάναμε ένα ανοιχτό συνέδριο, αλλάξαμε το καταστατικό μας, το θέσαμε στο δημόσιο λόγο», είπε αναφερόμενος στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας και υπογράμμισε ότι, είναι ο πρώτος πρόεδρος του κόμματος με θητεία, η οποία θα λήξει το 2021. «Στην ΝΔ θα ακούγονται διαφορετικές  απόψεις. Θέλουμε να μεγαλώσουμε την ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά.

«Στόχος μας η αυτοδυναμία»

«Ζήτησα εκλογές επειδή πείστηκα ότι το κόστος παραμονής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος παραμονής της», είπε αναφερόμενος στο πάγιο αίτημά του για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

«Δεν θα επενδύσω στη λογική του ώριμου φρούτου, έχουμε δουλειά να κάνουμε μπροστά μας, κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι», υπογράμμισε.

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις, είπε ότι, «η ΝΔ είναι 8 μονάδες μπροστά και ότι, υπάρχει ουσιαστικό προβάδισμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», σχολιάζοντας ότι, «πάνω σε αυτά πρέπει να χτίσουμε».

«Στόχος μας είναι η αυτοδυναμία», είπε, σημειώνοντας πως, «στόχος μας είναι να προσεγγίσουμε πολίτες από μεγαλύτερο φάσμα. Διεκδικούμε στήριξη από πολίτες οι οποίοι δεν εκφράζονται πολιτικά. Αυτοί οι πολίτες αρχίζουν και μας ακούν, δεν μας έχουν εμπιστευτεί πλήρως», εκτίμησε και επανάλαβε ότι, «ηπαραμονή της κυβέρνησης δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει κι εγώ αυτό οφείλω να το επισημαίνω στους πολίτες».

Σχετικά με τη συνάντηση που θα έχει σήμερα με την Άγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα 40 χρόνια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Λουξεμβούργο, σημείωσε ότι, «είναι σπουδαία πολιτικός, αλλά τα του οίκου μας αφορούν εμάς» και συμπλήρωσε ότι, δεν δέχτηκε κανένα τηλεφώνημα «το οποίο να μας καταδεικνύει τη στάση μας ως αξιωματική αντιπολίτευση».

«Πρέπει να πείσω την κ. Μέρκελ ότι, εμείς διαθέτουμε ένα άλλο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση» ανέφερε περιγράφοντας τους στόχους της συνάντησης, αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις και τα χαμηλά πλεονάσματα.

«Θα κερδίσουμε τις εκλογές»

«Θα κερδίσουμε τις εκλογές με απόθεμα καχυποψίας», εκτίμησε και σημείωσε ότι, προτιμά έναν χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από την ΝΔ, «οι οι πολίτες ότι, αυτοί έκαναν πέντε πράγματα».

«Δεν πρόκειται να κοροϊδέψω κανέναν, καλύτερα να πούμε λιγότερα πράγματα προεκλογικά και να κερδίσουμε τις εκλογές βήμα – βήμα», είπε χαράσσοντας της προεκλογική γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 «Μη μας κρίνεται για το τι δεν κάναμε, αλλά για την ειλικρίνεια και τις προθέσεις μας. Η καχυποψία υπάρχει και θα υπάρχει και μετά την εκλογή μας, όμως θα κριθούμε όχι για τον τρόπο με τον οποίο εκλεχθήκαμε, αλλά για το τι αφήσαμε πίσω μας.

Δεν είμαι άγνωστος, έχω άποψη και δεν έχω πει ψέματα».Τέλος, εκτίμησε ότι, «από τον Σεπτέμβριο και μετά η πραγματικότητα των πολιτών θα είναι χειρότερη. Η οικονομία δεν θα ανακάμψει, θα έχουμε μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές ανακατατάξεις».

ΠΗΓΗ THE TOC


AΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛΙΔΟ

Ο Άλαν Πουλίδο απελευθερώθηκε από τους απαγωγείς του και είναι δίπλα στην οικογένειά του, απολύτως καλά στην υγεία του!Το πρωί της Δευτέρας (για την Ελλάδα), έγινε γνωστό αρχικά από ΜΜΕ στο Μεξικό ότι ο παίκτης του Ολυμπιακού είναι ελεύθερος κάτι που επιβεβαιώθηκε επισήμως από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.«Η περιπέτεια του Άλαν Πουλίδο έλαβε τέλος. Είναι με την οικογένειά του και είναι καλά στην υγεία του».Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν στο Μεξικό, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των Αρχών στην περιοχή όπου κρατείτο, συνελήφθη τραυματισμένος και ένας από τους απαγωγείς του.Τα δημοσιεύματα στο Μεξικό ανέφεραν ότι η επιχείρηση της Αστυνομίας και των άλλων αρχών στέφθηκε με επιτυχία και ότι ο Πουλίδο πήγε για ένα τσεκ απ σε νοσοκομείο της Βικτόρια. Ήδη υπάρχουν φωτογραφίες όπου φαίνεται ότι ο Πουλίδο έχει έναν ελαφρύ τραυματισμό στο χέρι.Στην κλινική της Βικτόρια ήταν μαζί του και ο κυβερνήτης της Πολιτείας Ταμαουλίπας, ο οποίος δήλωσε ότι το σημαντικό είναι ότι ο Πουλίδο είναι ελεύθερος και ότι η προσπάθεια για τη διάσωσή του είχε αίσιο τέλος. Ο Πουλίδο είπε στις κάμερες μόνο: «Είμαι καλά».Την είδηση της απελευθέρωσης του Πουλίδο επιβεβαίωσε πρώτος ο δικηγόρος του παίκτη, Φελίπε Αγιάλα. Νωρίτερα, στη διάρκεια της νύχτας, είχε μεταδοθεί στο Μεξικό ότι οι απαγωγείς είχαν επικοινωνήσει με την οικογένεια του Πουλίδο για να ζητήσουν λύτρα. Ο Πουλίδο είχε απαχθεί τα ξημερώματα της Κυριακής όταν επέστρεφε από διασκέδαση μαζί με την κοπέλα του, Ιλεάνα Σάλας, την οποία οι απαγωγείς άφησαν ελεύθερη λίγο αργότερα. Η κινητοποίηση των αρχών στο Μεξικό ήταν άμεση και τεράστια για την απελευθέρωση τελικά του 25χρονου ποδοσφαιριστή.Ο Ολυμπιακός ήταν από την πρώτη στιγμή σε επικοινωνία με τους οικείους του Πουλίδο και τις αρχές του Μεξικού. Πολλά ήταν τα μηνύματα συμπαράστασης από συμπαίκτες του Μεξικανού, αλλά και από συμπατριώτες του διάσημους ποδοσφαιριστές. Μεγάλη έκταση πήρε η περιπέτεια του Πουλίδο σε όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη που μεταδίδουν πια την ευχάριστη είδηση της απελευθέρωσής του.


ΠΗΓΗ PAME SPORTS.GR

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :