Random Posts

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

EUROGROUP και ΚΕΕΛΠΝΟ πρωταγωνιστούν στη επικαιρότητα

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ


Αγώνα δρόμου κάνει η κυβέρνηση με στόχο να περάσει από την κρησάρα του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα και να κλείσει το συντομότερο δυνατό η αξιολόγηση, χωρίς μέτρα - κάβα.

Οι προετοιμασίες και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις σε Μέγαρο Μαξίμου και οικονομικό επιτελείο εντείνονται. Ο πρωθυπουργός, μετά την ανάπαυλα των διακοπών του Πάσχα, ανεβάζει στροφές και σήμερα συγκαλεί κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου παρουσία υπουργών και στενών του συνεργατών, για τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης . Και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όμως, θα έχει νέο γύρο επαφών με ομολόγους του σε μια προσπάθεια η Αθήνα να εξασφαλίσει συμμάχους.

Το ΔΝΤ επιμένει στη νομοθέτηση προληπτικών μέτρων. Η κυβέρνηση επιμένει στη θέση που συνοψίζεται στη φράση «η πρότασή μας είναι το δημοσιονομικό φρένο, δεν ψηφίζουμε μέτρα». Το αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχει τεράστια απόσταση ανάμεσα στις δυο πλευρές και παραμένει άγνωστο το αν και με ποιο τρόπο θα μπορέσει αυτή η "διαφορά" να καλυφθεί.

Πρέσινγκ για συμφωνία
Απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr διαβεβαιώνουν πως στην παρούσα φάση γίνονται όλες οι απαραίτητες διεργασίες «προκειμένου να πιεστεί το Ταμείο». Χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει ότι μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για την έκβαση αυτών των προσπαθειών. Για την ώρα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ Αθήνας και δανειστών με το Μαξίμου να απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο προληπτικής νομοθέτησης μέτρων.Στην κατεύθυνση αυτή πάντως, χθες, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη Αθήνας-θεσμών με τη δουλειά πάνω στην πρόταση της Αθήνας να συνεχίζεται.

Επιπλέον, οι προβλέψεις της Eurostat αξιοποιούνται από την κυβέρνηση και περιλαμβάνονται στα «συν». Κυβερνητικός αξιωματούχος, μάλιστα, δηλώνει πως «δεν  μπορούν να είναι αμελητέα για το Ταμείο τα στοιχεία που αναγνωρίζονται από την ECB (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) και την ΕΕ».

Όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι -Τα τρία σενάρια
Το πιο αισιόδοξο σενάριο, στην παρούσα φάση, θα ήταν να μπορέσει να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να υπάρξει συμφωνία μέσα στο Μάιο (ενδεχομένως μέσα από ένα έκτακτο Eurogroup πριν το τακτικό της 24ης Μαΐου). Διακαής επιθυμία της Αθήνας είναι να πάρει μια οικονομική (αλλά και πολιτική) ανάσα και βέβαια μία δήλωση για το θέμα του χρέους.

Με δεδομένη, πάντως, τη διάσταση απόψεων που καταγράφεται, από ΔΝΤ και Γερμανία, τόσο για τη ρύθμιση του χρέους όσο και για τη νομοθέτηση των προληπτικών μέτρων, μια άλλη λύση που θα μπορούσε να προκριθεί είναι το Ταμείο να παραμείνει στο πρόγραμμα ως τεχνικός σύμβουλος. Υπό την αίρεση ότι θα το δεχόταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε...

Τρίτο, και απευκταίο σενάριο, είναι να μην βρεθεί κοινός τόπος και η χώρα να οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές με τον κ. Τσίπρα να αφήνει επί της ουσίας την «καυτή πατάτα» στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη -αν, βέβαια, εκλεγεί ο τελευταίος.

Πηγή: iefimerida.gr


Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ


Η εκδοχή του μικρού θηλυκού… Τομ Σόγιερ είναι η επικρατέστερη από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για την εξαφάνιση της μικρής Μαρίας που βρίσκεται στο νοσοκομείο Παίδων με μικρά δείγματα ασιτίας και αφυδάτωσης. Στις 11:00 το πρωί οι γονείς της που κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνου, μεταφέρθηκαν αρχικά στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και στη συνέχεια στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.


Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ

Από την εξέταση των γιατρών δεν προκύπτει κανένα σημάδι ή ενδείξεις βίαιης απομάκρυνσης που θα μπορούσε να δικαιολογήσει το ενδεχόμενο της αρπαγής της. Ειδικός παιδοψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ., που την προσέγγισε με ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να διακρίνει αν όσα λέει η μικρή προκύπτουν από φόβο ή κάποια απειλή, δεν διαπίστωσε τέτοιες ενδείξεις. Η περιγραφή της ότι χάθηκε όταν απομακρύνθηκε από τους γονείς της για να παίξει με κάποιο σκυλάκι και ένα αλογάκι γίνεται πιστευτή, προς το παρόν. Το μικρό κορίτσι ανέφερε ότι όταν αποφάσισε να καλέσει σε βοήθεια τους γονείς της ήταν ήδη μακριά και κανείς δεν την άκουγε. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το κοριτσάκι ακολούθησε έναν δασικό δρόμο, παράλληλα με τις σιδηροδρομικές γραμμές, ο οποίος καταλήγει στη Λ. Αθηνών, πολύ κοντά στην περιοχή Αφαία Χαϊδαρίου όπου εντοπίστηκε. Το μοναδικό σημείο στην υπόθεση που ερευνούν οι αστυνομικοί είναι η αναφορά της ότι κοιμήθηκε κοντά στο σημείο που βρέθηκε, το οποίο όμως έχει αρκετή κίνηση, κάτι που προκαλεί εντύπωση πως πέρασε απαρατήρητο ένα ασυνόδευτο μικρό κορίτσι.

Οι διωκτικές αρχές είναι αναγκασμένες να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα συλλέγοντας από τα σημεία στα οποία είναι πιστοποιημένη η παρουσία της Μαρίας, δείγματα γενετικού υλικού για να αποκλειστεί η πιθανότητα ύπαρξης τρίτου ατόμου. Το ίδιο έγινε και με τα ρούχα της μικρής Μαρίας, ενώ εξετάζονται τα βίντεο από τις κάμερες των λιγοστών καταστημάτων στην περιοχή. Η 4χρονη όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς, που ήταν, εκείνη απάντησε στο δάσος, και σε άλλη ερώτηση τι ήθελε εκεί, αποκρίθηκε πως χάθηκε και δεν έβρισκε τη μητέρα της, ενώ φοβήθηκε γιατί δεν ήξερε πως θα γυρίσει πίσω.

Η μάντρα αυτοκινήτων του πατέρα της μέσα από την οποία χάθηκε, περιγράφεται από τους αστυνομικούς ως «λαβύρινθος», ο οποίος εξερευνήθηκε από σκυλιά, θερμικές κάμερες και πυροσβέστες της ΕΜΑΚ, ενώ κατέληγε σε έναν μικρό γκρεμό και αριστερά της υπήρχε ο δασικός δρόμος που εικάζεται ότι ακολούθησε το μικρό κορίτσι. Τις ώρες των ερευνών δεν παρατηρήθηκαν κινήσεις ανθρώπων, κάτι που έκανε τους αστυνομικούς να αποκλείουν κατά μεγάλο ποσοστό το ενδεχόμενο τυχαίας αρπαγής της.

Ο άνδρας του Λιμενικού Σώματος, την βρήκε να περπατά στη Λ. Αθηνών, διέκρινε ότι τα χαρακτηριστικά της ταίριαζαν με το χαμένο κοριτσάκι, και φώναξε το όνομά της. Η μικρή ανταποκρίθηκε, έβαλε τα κλάματα και του είπε ότι έχασε τη μαμά του. Οι αναφορές του παππού της Μαρίας για αντιδικία με έναν Ρομά τις προηγούμενες ημέρες εξετάζονται, ωστόσο οι αστυνομικοί και ο πατέρας της μικρής φαίνεται να μην την συσχετίζουν.

Τα πρώτα λόγια της Μαρίας

Πεινάω και διψάω, είπε η μικρή Μαρία στον πρώτο αξιωματικό που είδε μπροστά της όταν έφθασε στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου. Αρχικά οι αστυνομικοί της έδωσαν λίγο τσουρέκι και νερό, όταν η μικρή τους είπε πως κυνηγούσε το σκυλάκι του παππού και το μικρό άλογο που υπήρχε εκεί στην αποθήκη και πως ξαφνικά χωρίς να το καταλάβει έφυγε μακριά από τους δικούς της.

Οι αστυνομικοί την άφησαν να μιλά μόνη της, και τη ρώτησαν μόνο αν κάποιος άγνωστος την είχε βάλει σε αυτοκίνητο ή κάποιο σπίτι, για να πάρουν συνεχόμενες αρνητικές απαντήσεις. «Περπατούσα μόνη μου στα χωράφια. Κάποια στιγμή κουράστηκα και ξάπλωσα στα χορτάρια. Κοιμήθηκα και μόλις ξύπνησα άρχισα πάλι να περπατώ» φαίνεται να λέει το τετράχρονο κορίτσι.

Η απόσταση που φαίνεται να διένυσε η μικρή Μαρία κυμαίνεται από 2,5 έως 4 χιλιόμετρα καθώς δεν κινήθηκε μόνο στον δασικό δρόμο αλλά στα χωράφια και το δάσος. Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για ένα δυνατό και τυχερό παιδί, καθώς είχε ένα αίσθημα αυτοσυντήρησης, ενώ δεν βρέθηκε αντιμέτωπη με αδέσποτα σκυλιά.



 ΠΗΓΗ THE TOC

H KONTΡΑ ΠΟΛΑΚΗ ΚΕΕΛΠΝΟ

Για το επόμενο δεκαήμερο, ίσως και περισσότερο, το ΚΕΕΛΠΝΟ θα είναι ακέφαλο, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για τον διαγωνισμό για τη στελέχωση των ΜΕΘ

Μετά τη «σταύρωση» του προέδρου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) κ. Θανάση Γιαννόπουλου από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλος Πολάκης προκειμένου να μην ελεγχθεί ο διαγωνισμός για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές για τις Εντατικές στον οποίο είχε βάλει «χέρι» ο αναπληρωτής υπουργός, ξεκινά ο... Γολγοθάς για το ΚΕΕΛΠΝΟ, τις πολύπαθες και κλειστές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και τους ασθενείς που θα συνεχίσουν να πεθαίνουν στη λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ.

Η άρνηση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ να δεχτεί τον πίνακα των 100 επιτυχόντων γιατρών και των 400 νοσηλευτών για τις ΜΕΘ που παρανόμως και καθ´ υπέρβαση της αρμοδιότητας του συνέταξε ο κ. Πολάκης και ανήρτησε στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ η συνεργάτιδα του κυρία Αννι Τσισμετζιάν, και εν συνεχεία η απόφαση του ΔΣ να επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό ενεργοποίησαν πρωτοφανείς καθεστωτικές πρακτικές από την πλευρά του κ. Πολάκη, που όχι μόνο αριστερό πρόσημο δεν φέρουν, αλλά ούτε και το αυτονόητο και δεδομένο πρόσημο της νομιμότητας, με αποκορύφωση την απόφαση για παύση του κ. Γιαννόπουλου και την αντικατάσταση του από τον κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ (πρώην επικεφαλής των Γιατρών του Κόσμου).

Ωστόσο, το θέμα της απομάκρυνσης του κ. Γιαννόπουλου δεν είναι απλή διαδικασία όπως επιχειρεί να την παρουσιάσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Η καρατόμηση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, και στελέχους των ΑΝΕΛ, και η τοποθέτηση του κ. Ρόζενμπεργκ από τον κ. Πολάκη με τη συνυπογραφή και του υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθού, δεν πραγματοποιείται ούτε μέσω του facebook ούτε με ανακοινώσεις του υπουργείου. Η πρόταση της ηγεσίας για τον νέο πρόεδρο πρέπει να περάσει από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και στη συνέχεια η σχετική απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει ότι για το επόμενο δεκαήμερο, ίσως και περισσότερο, το ΚΕΕΛΠΝΟ θα είναι ακέφαλο, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για τον διαγωνισμό για τη στελέχωση των ΜΕΘ.

Βεβαίως, μια απο τις... αριστερές εξηγήσεις που δίνεται για το πρόβλημα των κλειστών ΜΕΘ εστιάζει στο γεγονός ότι παρήλθε πλέον η περίοδος της γρίπης, τότε που ανέμεναν για ελεύθερο κρεβάτι έως και 80 άνθρωποι την ημέρα, και η ανάγκη για ανοιχτές κλίνες Εντατικών, και ότι συνεπώς δεν υπάρχει πίεση χρονική για τη λειτουργία τους. Στελέχη του υπουργείου θεωρούν πως υπάρχει περιθώριο ώστε να στελεχωθούν οι ΜΕΘ με τον δέοντα τρόπο, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως στη διαδικασία θα... παρεισφρήσει ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Εν αναμονή της συνεδρίασης του ΔΣ

Στην τελευταία συνεδρίαση του το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ τη Μεγάλη Τρίτη είχε συζητήσει το ενδεχόμενο της συνολικής ακύρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας, με τρία εκ των πέντε μελών να ψηφίζουν υπέρ της ακύρωσης. Εν αναμονή όμως και της εισήγησης της αρμόδιας επιτροπής του ΚΕΕΛΠΝΟ η οποία είχε αναλάβει την διεξαγωγή του διαγωνισμού για τη στελέχωση των ΜΕΘ, το ΔΣ όρισε νέα συνεδρίαση για την Παρασκευή.

Κατά πληροφορίες, το ΔΣ θα συνεδριάσει την ημέρα και ώρα που είχε οριστεί. Θεωρητικά μπορεί να συνεδριάσει χωρίς τη συμμετοχή του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ. Υπάρχει βεβαίως το ενδεχόμενο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει και στην αντικατάσταση των μελών του ΔΣ -ανάμεσα στα οποία σημειωτέον είναι και η σύζυγος του κ. Φλαμπουράρη, Ευσταθία Πανοτοπούλου, γιατρός στον "Άγιο Σάββα".

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :