Random Posts

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Ανασχηματισμός, πορείες και έμμεσοι φόροι στην επικαιρότητα

ΠΟΡΕΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή έχουν προγραμματίσει για σήμερα οι νοσηλευτές του ΕΣΥ.

Μάλιστα, από το πρωί μέλη της Eνωσης Νοσηλευτών Ελλάδας έχουν κρεμάσει πανό με «ματωμένες» ποδιές -βαμμένες με κόκκινο χρώμα- έξω από το υπουργείο Υγείας.

«Είναι μέρα προβληματισμού για τις δραματικές συνθήκες στον χώρο της δημόσιας υγείας, τόσο για τον κλάδο όσο και για τους ασθενείς», λένε οι νοσηλευτές ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), Δημήτρης Σκουτέλης, αναφέρει πως «πρόκειται για μια ιδιαίτερη ημέρα για τον νοσηλευτικό κλάδο, που με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση καθημερινά κάτω από δυσβάστακτες συνθήκες εργασίας προσφέρουν υπηρεσίες σε Ελληνες και πρόσφυγες, ωστόσο απέχει μακράν από το να είναι ημέρας γιορτής».

Σύμφωνα με την ΕΝΕ, η σημερινή ημέρα θα ήταν ημέρα γιορτής, εάν είχαν καλυφθεί οι κενές οργανικές θέσεις των νοσοκομείων και ειδικότερα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), διασφαλίζοντας έτσι τον δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας και δεν αναγκάζονταν οι νέοι συνάδελφοι να αφήσουν την πατρίδα για την εξεύρεση εργασίας.



Πηγή: www.iefimerida.gr






Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΕΜΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ


Σβήνει-γράφει η ελληνική κυβέρνηση τα μέτρα του πακέτου των έμμεσων φόρων, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, τα οποία θα φέρει  στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται να ψηφιστούν την Κυριακή 22 Μαΐου.

Η τύχη του πακέτου, πάντως, θα κριθεί στο σημερινό EuroWorking Group, το οποίο συνεδριάζει διά ζώσης, κάτι που δείχνει και τη σημασία των όσων θα αποφασισθούν. Εκτός από τους έμμεσους φόρους, στο τραπέζι θα πέσουν και οι αυτόματες περικοπές για διόρθωση του ελλείμματος που προτείνει η κυβέρνηση, αλλά και η λύση για το χρέος.

Το πακέτο με τους έμμεσους φόρους, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές στο iefimerida.gr, «θα περάσει άνετα, το ηθικό των βουλευτών είναι καλό», εξηγώντας ότι το μεγάλο δέλεαρ δεν είναι άλλο από το χρέος. Ενδεικτικό, δε, της άνεσης που υπάρχει είναι ότι το βράδυ της περασμένης Κυριακής «έβαλαν πλάτη» και οι 153, δίχως να διαφοροποιηθεί κανείς (ούτε από τους «53»).

Το μείγμα του πακέτου των έμμεσων φόρων

Οπως αποκαλύφθηκε χθες το βράδυ με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη στην ΕΡΤ, η κυβέρνηση αλλάζει το... μείγμα των φόρων στα καύσιμα, χωρίς αυτό να σημαίνει, φυσικά, ότι αλλάζει και ο συνολικός λογαριασμός (1,8 δισ. ευρώ).

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει τελικά αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης, όπως προέβλεπε το προσχέδιο της συμφωνίας με τους δανειστές.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με  πληροφορίες, προτίμησε να πέσει το βάρος στη βενζίνη, αντί στο πετρέλαιο κίνησης.

Στα 1,49 ευρώ η αμόλυβδη
Έτσι ο φόρος στην αμόλυβδη θα αυξηθεί κατά 8 με 10 λεπτά το λίτρο, φέρνοντας στα κρατικά ταμεία 200 εκατ. ευρώ, αντί για 100 εκατ. ευρώ που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, με τη μέση λιανική τιμή να σκαρφαλώνει στα περίπου 1,49 ευρώ. Η επιβάρυνση στο πετρέλαιο κίνησης δεν θα ξεπεράσει τα 3 με 4 λεπτά το λίτρο και η μέση λιανική τιμή αναμένεται να συγκρατηθεί στα περίπου 1,08 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, έρχονται αυξήσεις και στα υπόλοιπα καύσιμα, ήτοι σε:

πετρέλαιο θέρμανσης,
υγραέριο,
αέριο.
Και φυσικά δεν πρέπει να παραβλέπεται ο αστάθμητος παράγοντας της αύξησης των διεθνών τιμών του πετρελαίου, που μπορεί να βάλει «φωτιά» στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Οσον αφορά στα υπόλοιπα μέτρα του πακέτου των έμμμεσων φόρων, είναι τα εξής:

ΦΠΑ στο 24%
Στην καρδιά του καλοκαιριού, την 1η Ιουλίου, δεκάδες κωδικοί των σούπερ μάρκετ θα αλλάξουν, καθώς ο ΦΠΑ ανεβαίνει στο 24%, αφαιρώντας από τα νοικοκυριά περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Επίσης, για μια ακόμα φορά, για να καλυφθούν «τρύπες», ακολουθείται η... πεπατημένη μέσω της αύξησης των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης. Ετσι, την ανιούσα αναμένεται να δουν οι τιμές σε:

Τσιγάρα
Ποτά
Μπύρα
Ταυτόχρονα έρχεται και:

Αύξηση των τελών ταξινόμησης
Και ο κατάλογος δεν εξαντλείται εδώ...

ΕΦΚ στις εισαγωγές καφέ, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμα αν θα επιβάλλεται στο συσκευασμένο προϊόν ή στην πρώτη ύλη
ΕΦΚ στα ηλεκτρονικά τσιγάρα
ΕΦΚ στη συνδρομητική τηλεόραση
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις αντιδράσεις αποσύρθηκε ο φόρος στο Ίντερνετ.

Γρίφος παραμένει η αύξηση του φόρου στον ηλεκτρονικό τζόγο, καθώς έχει περάσει από... σαράντα κύματα, με τη μία ή την άλλη μορφή, και είναι ενδεικτικό ότι η αύξηση στο 35% αποσύρθηκε για να ξανάρθει βελτιωμένη.

Ειδικό τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία
Το... «χάδι» του υπουργείου Οικονομικών θα νιώσει και ο τουρισμός, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιβληθεί από του χρόνου ειδικό τέλος διανυκτέρευσης 1 ευρώ/ανά αστέρι (από 3*) στα ξενοδοχεία και περίπου μισό ευρώ ανά «κλειδί» στα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ενδεικτικό του κλίματος στις διαπραγματεύσεις είναι ότι αν και το οικονομικό επιτελείο είχε υπολογίσει στα 100 εκατ. ευρώ το δημοσιονομικό όφελος, οι δανειστές κατέβασαν τον πήχη στα 70 εκατ. ευρώ, δείχνοντας ότι δεν πιστεύουν το μέτρο.

Περικοπές και στο Δημόσιο

Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης περικοπές περίπου 350 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο. Πέρα από το «πάγωμα» των προσλήψεων, θα υπάρξει και «πάγωμα» των μισθολογικών προαγωγών σε ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς και γιατρούς του ΕΣΥ.


Πηγή: www.iefimerida.gr



ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ


Τα καλά νέα από το πεδίο της διαπραγμάτευσης για ολοκλήρωση της αξιολόγησης στις 24 Μαΐου, έχουν φουντώσει τα σενάρια για ανασχηματισμό. Ανάμεσα στα χαμόγελα που υπάρχουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο πληθαίνουν και οι εκτιμήσεις πως ο χρόνος πλησιάζει για να πραγματοποιηθεί η δέσμευση του πρωθυπουργού στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο "για αξιολόγηση των υπουργών του".
AdTech Ad
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του NEWS 247, ο πρωθυπουργός δέχεται ήδη εισηγήσεις να προχωρήσει στον ανασχηματισμό από τον Σεπτέμβριο και μετά με δεδομένο πως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι το δυνατό πολιτικό "χαρτί" του Αλέξη Τσίπρα που δεν πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα από τις αλλαγές στα χαρτοφυλάκια.
Ο πρωθυπουργός φαίνεται να έχει δυο δρόμους:
- Πρώτα να προχωρήσει στο Συνέδριο, όπου θα αποτυπωθούν οι νέες ισορροπίες στα πρόσωπα και στις τάσεις (π.χ ¨53+¨) με βάση και τις ψηφοφορίες για τη νέα Κεντρική Επιτροπή και την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, οι οποίες θα αποτελέσουν, έως ένα βαθμό, οδηγό στις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα. Έτσι και αλλιώς το Συνέδριο είναι μια διαδικασία που από μόνη της έχει χαρακτήρα εξωστρέφειας και ανανέωσης του κομματικού μηχανισμού.
- Το άλλο σενάριο θέλει τον ανασχηματισμό να γίνεται μέσα στον Ιούνιο, μεταθέτοντας, όμως το Συνέδριο για αργότερα ανάλογα με τις κινήσεις που θα έχει κάνει ο πρωθυπουργός στην "σκακιέρα" του υπουργικού. Αυτή η επιλογή δίνει μια χρονική απόσταση για αποκλιμάκωση της έντασης των "δυσαρεστημένων" συνέδρων από το νέο υπουργικό σχήμα.
Με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά δεν αποκλείεται η κουβέντα περί ανασχηματισμού να λειτουργεί αυτή την ώρα περισσότερο ως πίεση προς τους υπουργούς παρά ως ουσιαστική συζήτηση με άλλη πηγή να τονίζει ότι καμία απόφαση ακόμα και για το χρονικό σημείο των αλλαγών, δεν έχει ληφθεί από τον πρωθυπουργό.
Πολλοί οι "μνηστήρες" για το νέο υπουργικό
Το κλείσιμο της αξιολόγησης ενισχύει τη θέση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην οδό Νίκης με τα σενάρια περί αποχώρησής του να απομακρύνονται. Σε περίπτωση, πάντως που ο τωρινός υπουργός Οικονομικών θεωρήσει ενδεδειγμένη τη μετακίνησή του σε άλλο χαρτοφυλάκιο, ο Γιώργος Χουλιαράκης, αλλά και η Λούκα Κατσέλη είναι δυο πρόσωπα που θα μπορούσαν να τεθούν επικεφαλής της ελληνικής οικονομίας.
Δεν φαίνεται, μέχρι αυτή την ώρα τουλάχιστον, να μετακινούνται από τα υπουργεία τους οι Πάνος Σκουρλέτης, Γιώργος Σταθάκης, Χρηστος Σπίρτζης και Νίκος Κοτζιάς. Λόγω της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, της οποίας ηγείται ο υπουργός Εξωτερικών και συμμετέχει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αλλά και της εμπιστοσύνης που υπάρχει στον Νίκο Τόσκα δεν φαίνεται να έχει βρεθεί υποψήφιος αντικαταστάτης του στην Κατεχάκη.
Στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να παραμείνει και ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, ο οποίος έχει να ολοκληρώσει τις αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο. Το ενδεχόμενο μετακίνησής του σε κάποιο παραγωγικό υπουργείο προϋποθέτει την πραγματοποίηση του ανασχηματισμού σε μεταγενέστερο χρόνο. Δεν αποκλείεται, ωστόσο ο σημαντικός ρόλος του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού στον τομέα των επενδύσεων, αλλά και η αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα πως "το υπουργείο Ανάπτυξης πρέπει να γίνει το πρώτο υπουργείο" να προκαλέσουν πολλές "καραμπόλες" στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.
Οι σχέσεις που έχει ο πρωθυπουργός με τον Γιάννη Δραγασάκη και τον Αλέκο Φλαμπουράρη δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ερμηνειών σχετικά με το ρόλο που θα έχουν στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο. Όπως και στην περίπτωση του Θεόδωρου Δρίτσα (παρότι διαφώνησε με το θέμα του λιμανιού), η παραμονή τους στην κυβέρνηση θεωρείται απαραίτητη, όμως η τελική απόφαση ανήκει στους ίδιους.
Το Μαξίμου φαίνεται να μην έχει παράπονα από το δίδυμο Ξανθού - Πολάκη στο υπουργείο Υγείας, ώστε να συζητείται η απομάκρυνσή τους. Όμως ο θόρυβος που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Αναπληρωτή υπουργού Υγείας ενδεχομένως να είναι η αφορμή για αλλαγές στην οδό Αριστοτέλους.
Αν η Όλγα Γεροβασίλη μετακομίσει από το ισόγειο του Μεγάρου Μαξίμου θεωρείται πιθανή η μετακίνησή της είτε στο υπουργείο Υγείας είτε στο Εσωτερικών. Δεν αποκλείεται, όμως να αναλάβει τελικά και τη θέση της Συντονίστριας της κυβέρνησης.
Τη θέση της κ. Γεροβασίλη, στην περίπτωση που δεν συνεχίσει να βρίσκεται στο βήμα του μπρίφιγκ της Τρίτης, φαίνεται να διεκδικεί ο Νίκος Ξυδάκης, αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.
Με αλλαγή χαρτοφυλακίου ή ακόμα και με την πόρτα της εξόδου "απειλούνται",  σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αριστείδης Μπαλτάς, Δημήτρης Μάρδας, Σια Αναγνωστοπούλου, Βαγγέλης Αποστόλου και Νίκος Παρασκευόπουλος. Αν τελικά εγκαταλείψει το Μαρούσι ο Νίκος Φίλης δεν αποκλείεται να μετακινηθεί στο υπουργείο Πολιτισμού.
Στην περίπτωση που ο Γιάννης Μουζάλας δεν επιθυμήσει την παραμονή στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, δεν αποκλείεται την ευθύνη της προσφυγικής πολιτικής να αναλάβει ο Δημήτρης Βίτσας, ενώ για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο έχει ακουστεί πολύ έντονα και το όνομα του Οδυσσέα Βουδούρη.
Νέα πρόσωπα στο υπουργικό
"Δεν μπορώ να αποκλείσω σε ένα ενδεχόμενο ανασχηματισμό το κυβερνητικό σχήμα να έχει ανθρώπους στα υπουργεία πέραν των γνωστών του ΣΥΡΙΖΑ",  δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη στον ALPHA 9,89. Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των νέων προσώπων που θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν την διεύρυνση που επιθυμεί το Μαξίμου είναι ο Φώτης Κουβέλης και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Από την "δεξαμενή" της κοινοβουλευτικής ομάδας στο νέο υπουργικό συμβούλιο δεν αποκλείεται να μπουν η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Χρήστος Μπάρκας, η Φωτεινή Βάκη και ο Χρήστος Μαντάς. Σκληρή μάχη για το ασφαλιστικό έδωσαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε ο Μιχάλης Σαντορινιός και ο Πέτρος Κωνσταντινέας.

ΠΗΓΗ NEWS 247


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΟΥΤΟΣ...


Το επόμενο Eurogroup θα συνέλθει στις 24 Μαίου, επιβεβαίωσε σε ομιλία του σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ τόνισε ότι "ήρθε η ώρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους".

Σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό Twitter της ιστορικής λέσχης ντιμπέιτ Oxford Union, ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε τα ακόλουθα για την Ελλάδα:

"Το επόμενο Eurogroup θα συνέλθει στις 24 Μαίου. Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε κατάσταση κρίσης, (το οποίο) θα ζημιώσει την Ευρώπη και την Ελλάδα", είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Πρόσθεσε ότι "από το καλοκαίρι (του 2015), το Eurogroup έχει γίνει πολύ πιο παραγωγικό. Ήρθε η ώρα τώρα να μιλήσουμε για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας", αλλά διευκρίνισε ότι "δεν θέλουμε να απαλλαχθούμε από το χρέος - δεν θα υπάρξει κούρεμα - αλλά θέλουμε να βρούμε τρόπους να μιλήσουμε για την ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα. Το χρέος στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλο και η οικονομία τόσο ασταθής, που δημιουργεί τεράστιο θέμα".


Μιλώντας σχετικά με τα νέα μέτρα, ο Ντάισελμπλουμ τα χαρακτήρισε "δύσκολα και σκληρά", υποστηρίζοντας την θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας: "Υποστηρίζω αυτό που κάνουμε στην Ελλάδα, είναι σκληρά μέτρα αλλά χρειάζεται να γίνουν", και πρόσθεσε. "Οι πολίτες θα χρειαστεί να πληρώσουν φόρους - δεν θα είναι δημοφιλές, ιδιαίτερα σε κρίση, αλλά χρειάζεται να γίνει για να οικοδομηθεί μια χώρα. Το πιό λυπηρό πράγμα σχετικά με την Ελλάδα είναι ότι υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο"


ΠΗΓΗ THE TOC


ΠΥΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ



Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας πως το τέταρτο μνημόνιο που έφερε θα είναι διαρκές, με τους πολίτες να πληρώνουν την ανικανότητα Τσίπρα-Καμμένου.

«Το 4o μνημόνιο μπορεί να γίνει και διαρκές, λόγω λάθος χειρισμών της Κυβέρνησης. Μόνιμη επιτήρηση είναι η επιτυχία του κ. Τσίπρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε πως η δέσμευση για τα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για τα επόμενα 15 χρόνια που δεν είναι επιτεύξιμα, θα μας καταδικάσει σε ένα αέναο μνημόνιο.

Υποστήριξε, δε, ότι δέσμευση για το χρέος υπήρχε από το 2012, πρόσθεσε ότι έχουν ευθύνη και οι Ευρωπαίοι για την μή τήρησή της.

Παράλληλα, ανέφερε ότι είναι θετική η συζήτηση για το χρέος αλλά δεν είναι κάτι καινούργιο, ενώ το τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι βαρύ και χωρίς να έχουμε πάρει συγκεκριμένη δέσμευση.

Για την πρόταση Ρέγκλινγκ είπε ότι είναι μία ενδιαφέρουσα πρόταση και πρόσθεσε ότι εμείς θέλουμε κλείδωμα των χαμηλών επιτοκίων και επιμήκυνση της αποπληρωμής .

Σχολιάζοντας τον κόφτη τόνισε πως «τα πρόσθετα μέτρα και ο κόφτης μπήκε στο τραπέζι μετά τις υποκλοπές και τις διαρροές για το ΔΝΤ. Δεν υπήρχε τέτοια συζήτηση πριν».

«Ο κόφτης ζητήθηκε γιατί κανείς δεν εμπιστεύεται την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη», προσέθεσε.

Το αίτημα για εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στις αιτιάσεις περί αλλαγής γραμμής από την ηγεσία της ΝΔ.

Το τίμημα της ανικανότητας της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου το πληρώνει ο Έλληνας πολίτης, είναι το τίμημα της καθυστέρησης και της ύφεσης, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «είναι μία ανίκανη κυβέρνηση και πρέπει να φύγει».

«Εχω την άνεση να μπορώ να κυκλοφορώ στην κοινωνία» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας: «Δεν ξέρω αν ο κ. Τσίπρας έχει την ίδια δυνατότητα». «Δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο γιατί είπε ψέματα στους πολίτες, εγώ δεν θα πω πράγματα που δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε», συμπλήρωσε.

Υπογράμμισε ότι δεν αλλάζει τίποτε στην αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ.

«Θα συνεχίσουμε να ζητάμε εκλογές με ένταση. Δεν πρόκειται να περιοριστούμε σε αυτό, το αίτημα σηματοδοτεί την πρόθεσή μας να συγκρουστούμε με μία κυβέρνηση και να οικοδομήσουμε μία πλατιά συμμαχία με τους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επέρριψε ευθύνες στην Ευρώπη γιατί αποδέχεται το συγκεκριμένο μείγμα μέτρων αλλά και γιατί δεν έχει ανοίξει νωρίτερα η συζήτηση για το χρέος. Απέδωσε στην στάση των Ευρωπαίων το δημοψήφισμα για το Brexit και υπογράμμισε την ανάγκη να διατηρηθεί η ισορροπία στην Ευρώπη.

«Δεν έχουμε επενδύσει στην αποτυχία, αντίθετα λέμε στην κυβέρνηση από το Νοέμβριο να κλείσει την συμφωνία" δήλωσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στις σχετικές κατηγορίες της κυβέρνησης.

Υποστήριξε δε ότι το αίτημα του ΔΝΤ για τον κόφτη μπήκε στο τραπέζι μετά την δημοσιοποίηση των συνομιλιών Τόμσεν - Βελκουλέσκου. Μας ζητούν προληπτικά μέτρα γιατί δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των ολοήμερων σχολειών, υπογραμμίζοντας πως υποβαθμίζονται, καθώς περιορίζονται οι δραστηριότητές τους.

«Η επίσκεψη στο ολοήμερο σηματοδοτεί το ενδιαφέρον της ΝΔ για την δημόσια παιδεία», είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε:

«Υποβαθμίζονται τα ολοήμερα σχολεία και περιορίζεται το εύρος των δραστηριοτήτων τους, σε μία συγκυρία που πρέπει τα σχολεία να προσφέρουν ευκαιρίες. Η πολιτική της κυβέρνησης στο ολοήμερο σχολείο έχει ταξικό πρόσημο, και θίγει τους πλέον αδύνατους».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε και για τη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας πως η δήλωσή του για το νόμισμα έδωσε «τροφή» για παρερμηνείες.

Δεν αμφισβητώ τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά η δήλωσή του για το νόμισμα έδωσε βάση για παρερμηνείες, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόσεθεσε ότι η συνεισφορά του πέρυσι το καλοκαίρι για την παραμονή της χώρας στο ευρώ ήταν σε θετική κατεύθυνση.

Σχετικά με τις προκλήσεις της Τουρκίας και την ένταση που υπάρχει στο Αιγαίο είπε ότι χρειάζεται σοβαρότητα, προσοχή και σημείωσε ότι η εξωτερική πολιτική δεν προσφέρεται για επικοινωνιακά παιχνίδια.

Για την δημόσια τηλεόραση είπε ότι πρέπει να είναι αντικειμενική, να σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων και θα δίνει πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν δείχνει ενδιαφέρον ο ιδιωτικός τομέας.



Πηγή:www.iefimerida.gr

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :