Random Posts

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Πολυνομοσχέδιο 7500 σελίδων και νέες επιβαρύνσεις..

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


Το βράδυ της Τετάρτης έφτασε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο όγκος του πολυνομοσχεδίου, που αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή, ξεπερνά τις 7.000 σελίδες, ενώ ο «κόφτης»- ο προληπτικός μηχανισμός- δεν περιλαμβάνεται στον βασικό «κορμό» του, αλλά θα κατατεθεί σε τροπολογία.

Το πολυνομοσχέδιο φέρνει μέτρα 1,9 δισ. ευρώ μέχρι το 2018 και στο πακέτο περιλαμβάνονται η αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24% και ειδικούς φόρους σε καύσιμα, τσιγάρα, τηλεφωνία, καφέ. Περιλαμβάνει ακόμη μεταρρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας, στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων και στα δάνεια.

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου στις συναρμόδιες επιτροπές θα ξεκινήσει αύριο Πέμπτη στη μία μετά το μεσημέρι. Η συζήτηση στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει το Σάββατο, και η ψήφισή του αναμένεται την Κυριακή.

Δείτε αναλυτικά το πολυνομοσχέδιο

Τα βασικά φορολογικά μέτρα του νομοσχεδίου

Μείωση φόρου για αγρότες: μόνο στους κατ' επάγγελμα

Αύξηση φόρου στα μερίσματα (15% από 10%) για εισοδήματα από 1/1/2017

ΕΝΦΙΑ:

    Αυξάνονται οι συντελεστές του βασικού φόρου για τα οικόπεδα
    Αυξάνονται οι συντελεστές για το συμπληρωματικό φόρο και συμπεριλαμβάνονται τα αγροτεμάχια
    Αυξάνεται ο συμπληρωματικός φόρος για νπιδ και νπδδ καθώς και για τις ανώνυμες εταιρίες επένδυσης ακινήτων
    Καταργείται η απαλλαγή από το συμπληρωματικό φόρο για ακίνητα που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή ή την επιχειρηματική δραστηριότητα
Αύξηση ΦΠΑ στο 24% από 1/6

Καταργείται από 1/6 ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά: Σύρος, Θάσος, Άνδρος, Τήνος, Κάρπαθος, Μήλος, Σκύρος, Αλόννησος, Κέα, Αντίπαρος, Σίφνος

Από 1/1/2018 Φόρος Διαμονής ανά ημέρα:

    0,50 ευρώ ως 2 αστέρια
    1,5 ευρώ για 3 αστέρια
    3 ευρώ για 4 αστέρια
    4 ευρώ για 5 αστέρια
    0,25 ευρώ ως 2 κλειδιά
    0,50 ευρώ για 3 κλειδιά
    1 ευρώ για 4 κλειδιά
Από 1/6 Τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης 10%

Από 1/1/2017 Τέλος σταθερής τηλεφωνίας 5% (άρα και στο Ίντερνετ)

Νέος ΕΦΚ από 1/1/2017:

    0,10 ευρώ ανά ml στα φιαλίδια των ηλεκτρονικών τσιγάρων
    3 ευρώ/κιλό στον καβουρδισμένο καφέ
    2 ευρώ/κιλό στο μη καβουρδισμένο καφέ
    4 ευρώ/κιλό στο στιγμιαίο καφέ
    4 ευρώ/κιλό στα παρασκευάσματα με βάση τον καφέ
Νέα Τέλη Ταξινόμησης από 1/6 με βάση τη φορολογητέα αξία και τις εκπομπές ρύπων- Για πρώτη φορά επιβάλλεται Τέλος Ταξινόμησης και στα υβριδικά (το 50% του αντίστοιχου για τα συμβατικά)

Αυξάνεται στο 26% από 20% ο αναλογικός φόρος στα τσιγάρα

Διπλασιάζεται ο ΕΦΚ στη μπύρα

Αυξήσεις ΕΦΚ καυσίμων:

    3 λεπτά στην αμόλυβδη
    8 λεπτά στο πετρέλαιο
    10 λεπτά στο υγραέριο κίνησης
    5 λεπτά στο πετρέλαιο θέρμανσης
Απαλλάσσεται από ΕΦΚ το φυσικό αέριο για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Μειώνεται ο ΕΦΚ κατά 1,20 ευρώ το φυσικό αέριο για θέρμανση



Πηγή: www.iefimerida.gr



ΟΧΙ ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ


Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε είναι πρόθυμος να προχωρήσει σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, μόνο όμως μετά τις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές που θα γίνουν το 2017 στη Γερμανία, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Σε εμπιστευτική επιστολή του προς την επιτροπή προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου, που περιήλθε εις γνώση της γερμανικής εφημερίδας, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι είναι πρόθυμο να ελαφρύνει το βάρος του χρέους της Ελλάδας για να φτάσει σε ένα βιώσιμο επίπεδο, κάνοντας έτσι κάποιες υποχωρήσεις προς το ΔΝΤ, το οποίο κατ'επανάληψη έχει καλέσει τους ευρωπαίους να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη κίνηση, απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα συμμετάσχει στο νέο πακέτο διάσωσης.


Πρόθυμο να προχωρήσει σε μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους αλλά μετά το 2017 εμφανίζεται το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με την Handelsblatt
«Αυτά τα μέτρα θα εξαρτηθούν από την πλήρη εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος μέχρι το 2018» αναφέρεται στο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο ουσιαστικά παραπέμπει τα όποια σχέδια για μετά τις γερμανικές εκλογές που θα γίνουν το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Η αναβολή των όποιων μέτρων για μετά το τέλος του ελληνικού προγράμματος το 2018 σημαίνει επίσης ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν θα χρειαστεί πλήρη κοινοβουλευτική έγκριση, αλλά απλώς την έγκριση της επιτροπής προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής.


«Η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι αναγκαία» αναφέρει στην επιστολή του προς τη γερμανική Βουλή το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας
Βερολίνο και ΕΕ επιθυμούν να παραμείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, αναφέρει η Handelsblatt.  «Η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι αναγκαία» σημειώνει στην επιστολή του το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, υποσχόμενο ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να το πετύχει.

Nτομπρόβκσις: Εχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις για το ΔΝΤ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται ώστε να διασφαλίσει τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, όμως οι δύο πλευρές έχουν διαφορετικές εκτιμήσεις για την κατάσταση του χρέους στην Ελλάδα και τις μεταρρυθμίσεις ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλτνις Ντομπρόβσκις, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Politico.

Όπως σημείωσε ο κ. Ντομπρόβσκις, το Ταμείο έχει διαφορική ανάλυση από την Κομισιόν για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά και πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμόσει η Αθήνα ώστε να πετύχει τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους.


Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο
"Δεν μπορούμε να λάβουμε αποφάσεις για το ΔΝΤ, εργαζόμαστε ώστε να διασφαλίσουμε πως το Ταμείο θα είναι μέσα", είπε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Ο κ. Ντομπρόβσκις αναφέρθηκε και στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και τις δυνατότητες που υπαρχουν, τονίζοντας πως μια από τις επιλογές για τους ευρωπαίους θα ήταν να εξαγοράσουν δάνεια που έχει δώσει το ΔΝΤ στην Ελλάδα και να τα αντικαταστήσουν με ευρωπαϊκά δάνεια, τα οποία έχουν χαμηλότερο επιτόκιο και καλύτερους όρους.

Γερούν Ντάισελμπλουμ, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Κλάους Ρέγκλιγνκ
Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής δέχθηκε και μια ερώτηση με έμμεση αναφορά στο Grexit. Ειδικότερα, το ερώτημα αφορούσε το πόσα μέλη θα έχει η ευρωζώνη τα επόμενα χρόνια. Όπως απάντησε, ο ίδιος μιλά μόνο για διεύρυνση και όχι για περιορισμό της ζώνης του ευρώ.


ΠΗΓΗ THE TOC


ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

Ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή της Ειδομένης όταν περίπου 300 πρόσφυγες μετακίνησαν παρατημένο βαγόνι τραίνου προς το μπλόκο των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στο σημείο

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης επιχειρώντας να διαλύσουν το πλήθος.

Προς στιγμήν φάνηκε να αποκλιμακώνεται η ένταση, αλλά στην συνέχεια οι πρόσφυγες και μετανάστες ανασυγκροτήθηκαν και συνέχισαν να σπρώχνουν το βαγόνι, ενώ ακολούθησε νέος γύρος ρήψης χημικών από τους αστυνομικούς, με την άλλη πλευρά να πετάει προς το μέρος τους πέτρες.

ΠΗΓΗ THE TOC


ΧΑΘΗΚΕ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ

Στο αεροσκάφος που είχε ξεκινήσει από το Παρίσι επέβαιναν 69 άτομα - Μεγάλη επιχείρηση σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του Airbus A320

Ένα θρίλερ είναι σε εξέλιξη από το πρωί της Πέμπτης καθώς χάθηκε από το ραντάρ ίχνος πτήσης της Egyptair.

Η πτήση MS804 είχε ξεκινήσει από το αεροδρόμιο Charles De Gaulle του Παρισίου με προορισμό το Κάιρο.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή αεροπορική εταιρεία στο Airbus A320 βρίσκονταν 59 επιβάτες και δεκαμελές πλήρωμα. Ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονταν ένα μικρό παιδί και δύο βρέφη.

H πορεία της πτήσης σύμφωνα με το Flightradar.com

Η επαφή με την πτήση χάθηκε στις 2:45 τα ξημερώματα (ώρα Αιγύπτου) ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν στα 37.000 πόδια. Όταν εισήλθε τουλάχιστον 10 μίλια εντός του εναέριου χώρου της Αιγύπτου χάθηκε από τα ραντάρ.

Πρόκειται για μια πτήση που διαρκεί συνήθως περίπου τέσσερις ώρες.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν ήδη αρχίσει να συγκροτούνται ομάδες έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του αεροσκάφους που πιθανολογείται ότι έπεσε στη θάλασσα. Την εκδοχή αυτή υποστήριξε μιλώντας στο Sky News και εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Αιγύπτου.

Όπως μεταδίδει το Sputnik, το αεροσκάφος λίγο πριν χαθεί είχε περάσει πάνω από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με στέλεχος της EgyptAir που μίλησε στο CNN δεν υπήρξε κάποιο σήμα κινδύνου από το αεροσκάφος, το οποίο είχε κατασκευαστεί το 2003. Όπως είπε ο πιλότος είχε περισσότερες από 6.000 ώρες πτήσης, με τις 2.000 από αυτές να έχουν γίνει σε αεροσκάφος Airbus A320. Οσο για τον συγκυβερνήτη είχε 2.766 ώρες πτήσης.


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


3 ΣΤΑ 3 ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΒΙΛΛΗ


Έκανε απίστευτη ανατροπή μετατρέποντας το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου στο θριαμβευτικό 3-1 επί της Λίβερπουλ, που έμεινε εκτός Ευρώπης για τη νέα σεζόν - Ακόμη ένας χαμένος τελικός για τον Κλοπ

Η Σεβίλλη είναι η βασίλισσα του Europa League και το απέδειξε στον τελικό της Βασιλείας, καθώς με εντυπωσιακή ανατροπή νίκησε 3-1 τη Λίβερπουλ και πήρε το τρόπαιο για τρίτη σερί χρονιά.

Για πρώτη φορά στην ιστορία κάποιος παίρνει το συγκεκριμένο τρόπαιο τρίτη σερί χρονιά, ενώ η μοναδική που είχε δύο σερί πριν ομάδα της Ανδαλουσίας ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, ως UEFA Cup φυσικά (1985, 1986).



Εξασφάλισε συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, ενώ έφτασε στα 5 τρόπαια και έφτιαξε... διαφορά από Λίβερπουλ, Ίντερ και Γιουβέντους που έχουν από 3. Μάλιστα, αυτά τα 5 τρόπαια η Σεβίλλη τα έχει κατακτήσει σε ισάριθμους τελικούς (2006, 2007, 2014, 2015, 2016).

Η Λίβερπουλ δε θα παίξει στην Ευρώπη τη νέα σεζόν, ενώ στον τελικό της Βασιλείας όλα καλά πήγαιναν για αυτή στο πρώτο ημίχρονο, καθώς προηγήθηκε με 1-0 στο 35' με γκολάρα του Στάριτζ και έδειχνε να έχει τον έλεγχο.



Ο Γκαμεϊρό όμως ισοφάρισε σε 1-1 με το πιο γρήγορο γκολ σε 2ο ημίχρονο στην ιστορία όλων των ευρωπαϊκών τελικών (17''), η ομάδα του Ουνάι Έμερι πήρε τον έλεγχο και πέτυχε δύο γκολ ακόμη με τον Κόκε, γράφοντας... ιστορία, ξανά!

Για πρώτη φορά έχασε τελικό στην συγκεκριμένη διοργάνωση η Λίβερπουλ (3 τρόπαια 1973, 1976, 2001), ενώ συνολικά πλέον στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει 8 τρόπαια σε 12 τελικούς (είχε 8 στα 10, αλλά ηττήθηκε στους δύο τελευταίους από Μίλαν και Σεβίλλη).



Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Κολό Τουρέ (83' Μπεντεκέ), Λόβρεν, Αλμπέρτο Μορένο, Εμρέ Τζαν, Μίλνερ, Λαλάνα (73' Τζο Άλεν), Φιρμίνο (69' Ορίγκι), Κοουτίνιο, Στάριτζ.

Σεβίλλη: Σόρια, Μαριάνο, Ραμί (77' Κολοτζιετσάκ), Ντανιέλ Καρίσο, Σέρχιο Εσκουδέρο, Κριχόβιακ, Εν'Ζονζί, Μπανέγα (93' Κριστόφορο), Κόκε, Βιτόλο, Γκαμεϊρό (93' Ιμπόρα).


Τα τέσσερα ρεκόρ της Σεβίλλης

Η Σεβίλλη για τρίτη σερί σεζόν κατέκτησε το τρόπαιο, γεγονός που αποτελεί μοναδική επίδοση, αφού καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο, ούτε στο Europa ούτε στο UEFA. Τα τέσσερα ρεκόρ που έκαναν οι Ανδαλουσιανοί:

1) Εγινε η πρώτη ομάδα που κατακτά τρία Europa League/UEFA Cup στη σειρά.
2) Ο Ουνάι Έμερι κατέκτησε τον τρίτο τίτλο τού Europa League με την ίδια ομάδα και μάλιστα στη σειρά.
3) Έγινε η πρώτη ομάδα που κερδίζει το τρόπαιο πέντε φορές.
4) Η Ισπανία έγινε η πιο επιτυχημένη χώρα στη διοργάνωση, έχοντας κατακτήσει 10 τρόπαια συνολικά.


Κυριαρχία των Ισπανών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Η νίκη της Σεβίλλης και η κατάκτηση του Europa League συνέχισε ένα τρομερό σερί των ισπανικών ομάδων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια.

Από το 2014 μέχρι και τώρα οι δύο διοργανώσεις της UEFA καταλήγουν σε ισπανικά χέρια.

Χρονιά – Τσάμπιονς Λιγκ – Γιουρόπα Λιγκ
2014 - Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίλλη
2015 – Μπάρτσελόνα – Σεβίλλη
2016- (Ρεάλ Μ. ή Ατλέτικο Μ. ) – Σεβίλλη

Δεν του πάνε οι τελικοί του Κλοπ

Με κάτω το κεφάλι έχει συνηθίσει να φεύγει από τελικούς ο Γιούργκεν Κλοπ και αυτό δεν άλλαξε ούτε την Τετάρτη. Ο Γερμανός τεχνικός, δεν κατάφερε να οδηγήσει την Λίβερπουλ στην κατάκτηση του Europa League και ο τελικός που έχασε από την Σεβίλλη ήταν ο πέμπτος της καριέρας του.

Ο Κλοπ, έχασε και το Capital One Cup από την Σίτι, ενώ κατά το παρελθόν είχε χάσει με την Ντόρτμουντ τα Κύπελλα Γερμανίας του 2014 και του 2015, αλλά και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2013 από την Μπάγερν.


Εκτός Ευρώπης τη νέα σεζόν η Λίβερπουλ

Μόνο με το πρωτάθλημα Αγγλίας και γενικότερα με τις εγχώριες διοργανώσεις θα ασχολείται τη νέα σεζόν η Λίβερπουλ. Οι «Reds» μετά την ήττα τους από τη Σεβίλλη στον τελικό του Europa League αλλά και την 8η θέση που τερμάτισαν στην Premier League, δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν την επόμενη χρονιά σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Το ίδιο, πάντως, για τη Λίβερπουλ είχε συνέβη και τη σεζόν 2013-14, όταν δεν είχε καταφέρει να βγει στην Ευρώπη, κάτι που της είχε βγει σε καλό, αφού είχε διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική.


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :