Random Posts

Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Χαμός για μια θέση στο Δημόσιο ...

ΣΟΚ - 200.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 243 ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ


Ψάχνουν με αγωνία μια θέση στο Δημόσιο με μισθό 780 € μεικτά για να επιβιώσουν - Ετοιμοι να «ξενιτευτούν» από  το ένα άκρο της Ελλάδας στο άλλο - Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΑΣΕΠ για τον διαγωνισμό του υπουργείου Υγείας

Συναγερμός στο ΑΣΕΠ. Επειτα από χρόνια ανομβρίας στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο, οι πρώτοι διαγωνισμοί δημοσιεύονται αυτές τις μέρες στα ΦΕΚ και τα τηλέφωνα στα γραφεία του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού έχουν πάρει φωτιά. Για την εποχή της κρίσης και της πρωτοφανούς ανεργίας, ένας διορισμός -και μάλιστα μόνιμος- στο Δημόσιο αποτελεί για δεκάδες χιλιάδες Ελληνες ένα όνειρο ή ισοδυναμεί με επιτυχία στο Τζόκερ!

Ανεργοι ή απολυμένοι από τον ιδιωτικό τομέα διεκδικούν μια θέση στον ήλιο και μάλιστα χωρίς τον φόβο της ανεργίας και της απόλυσης στο μέλλον. Και δηλώνουν διατεθειμένοι να υποστούν όποια προσωπική θυσία χρειαστεί για να τη διασφαλίσουν.

Από τις αρχές Ιανουαρίου, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη διοικητικού προσωπικού στα δικαστήρια, αλλά κι ένας διαγωνισμός για την πρόσληψη διοικητικών γραμματέων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Ο διαγωνισμός στον οποίο γίνεται πραγματικός πανζουρλισμός, όμως, είναι αυτός που έχει προκηρύξει το υπουργείο Υγείας για την πρόσληψη παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την πλήρωση 1.666 θέσεων σε όλη τη χώρα.

Μέσα στις 40 ημέρες που είχαν προθεσμία οι ενδιαφερόμενοι για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους, κατατέθηκαν 36.201 αιτήσεις από πολίτες που δηλώνουν πρόθυμοι να εργαστούν οπουδήποτε στη χώρα, μακριά από το σπίτι τους και σε συνθήκες ανθυγιεινές ως απάνθρωπες, μόνο και μόνο για να διασφαλίσουν έναν μισθό 780 ευρώ τον μήνα μεικτά!
Για θέσεις βοηθών νοσηλευτών που κάποτε κανείς δεν ενδιαφερόταν, όπως οι τραυματιοφορείς, οι βοηθοί θαλάμου, σαβανωτών και καθαριστριών, κατατέθηκαν χιλιάδες αιτήσεις, ακόμη και για νοσοκομεία που βρίσκονται πολύ μακριά και η μετακίνηση από τον τόπο διαμονής είναι ασύμφορη.

Οι υπάλληλοι του ΑΣΕΠ τρίβουν τα μάτια τους, παρακολουθώντας ένα μοναδικό φαινόμενο. Οι 36.201 υποψήφιοι που κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους δήλωσαν ότι τους ενδιαφέρουν σχεδόν όλες οι θέσεις που προκηρύχθηκαν σε όλη τη χώρα, καταθέτοντας συνολικά 860.368 διαφορετικές προτιμήσεις!

Κατά μέσο όρο, κάθε υποψήφιος δήλωσε 23 διαφορετικές προτιμήσεις σε νοσοκομεία, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι υπάρχουν υποψήφιοι που απέκρυψαν τίτλους σπουδών και προσόντα μόνο και μόνο για να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας τους.
Αν εξαιρέσει κανείς τις ειδικότητες και τις θέσεις που απαιτούν υψηλή κατάρτιση και τίτλους σπουδών (διαιτολόγοι, φυσικοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, φαρμακοποιοί κ.λπ.), τις οποίες δεν μπορούν να διεκδικήσουν οι πάντες, για τις λοιπές θέσεις δήλωσαν όλοι ότι ενδιαφέρονται, ακόμη κι αν χρειαστεί να «ξενιτευτούν» πολύ μακριά από τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους.
Πρόκειται για ένα φαινόμενο σύγχρονου και αληθινού «survivor» στην Ελλάδα της κρίσης. Μια μάχη επιβίωσης απέναντι στην ανεργία που έχει το αντίτιμό της.

«Δεν με ενδιαφέρει πού θα δουλέψω. Ούτε τι δουλειά θα κάνω. Αρκεί να έχω μια δουλειά. Εναν μισθό. Κάπου να ακουμπήσω και να στηριχτώ οικονομικά» είναι η σκέψη με την οποία κατατέθηκαν οι χιλιάδες αιτήσεις από ανθρώπους απελπισμένους και απογοητευμένους.
Ο συνωστισμός των υποψηφίων στον διαγωνισμό του υπουργείου Υγείας δεν είναι τυχαίος. Πρόκειται για μια διαδικασία προσλήψεων που οι αιτούντες δεν χρειάζεται να έχουν ειδική κατάρτιση, τίτλους σπουδών ή αυξημένες γνώσεις και προσόντα. Ταυτόχρονα είναι ένας διαγωνισμός που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν περισσότερες από μία προτίμηση για τις θέσεις που προκηρύσσονται. Και για να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας, πολλοί τις δήλωσαν όλες!

Πολλοί από τους υποψηφίους διεκδικούν θέσεις που βρίσκονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους. Είναι πολύ πιθανό τα έξοδα διαμονής και διατροφής στον τόπο της εργασίας τους να υπερβαίνουν τον μισθό τους. Δείχνουν διατεθειμένοι να το ρισκάρουν, όμως, μόνο και μόνο με την προοπτική μιας μόνιμης εργασίας που μπορεί αργότερα να γίνει καλύτερη και πιο προσοδοφόρα.

Τα στοιχεία του ΑΣΕΠ για τη συμμετοχή των Ελλήνων στον συγκεκριμένο διαγωνισμό είναι πραγματικά απίστευτα:

■ Οι 36.201 που κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται σχεδόν για όλες τις θέσεις της κατηγορίας τους, όσο μακριά κι αν χρειαστεί να βρεθούν από τις οικογένειές τους. Κι ενώ γνωρίζουν ότι οι πιθανότητες επιτυχίας τους είναι περίπου μία στις χίλιες!

■ Για τις θέσεις νοσηλευτών κατηγορίας Τ.Ε. κατατέθηκαν 156.990 διαφορετικές αιτήσεις (προτιμήσεις) διεκδικώντας 403 θέσεις.

■ Για τις θέσεις βοηθών νοσηλευτών Δ.Ε. κατατέθηκαν 190.812 αιτήσεις διεκδικώντας 324 θέσεις.

■ Για τις θέσεις βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού ειδικότητας μεταφορέων ασθενών Υ.Ε. (τραυματιοφορείς) έσπασαν όλα τα ρεκόρ καθώς κατατέθηκαν 197.000 αιτήσεις! Και διεκδικούν μόλις 242 θέσεις!

■ Συνολικά κατατέθηκαν 860.368 αιτήσεις για όλους τους φορείς και όλες τις κατηγορίες, διεκδικώντας 124 θέσεις Π.Ε., 700 θέσεις Τ.Ε., 494 θέσεις Δ.Ε. και 348 θέσεις Υ.Ε.
Οσο λιγότερα προσόντα απαιτούνται για μια θέση, τόσο μεγαλύτερη ήταν η συμμετοχή.

Απόφοιτοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης κατέθεσαν αιτήσεις 3.113 άτομα, ενώ άλλοι 9.615 είναι απόφοιτοι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Οι υποψήφιοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι 10.605 και οι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης 12.868.
Από τα Κύθηρα ως την Ξάνθη για 600 ευρώ


Η προθεσμία κατάθεσης των σχετικών δικαιολογητικών άρχισε στις 30 Δεκεμβρίου του 2016 κι έληγε αρχικώς στις 6 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, το ΑΣΕΠ αναγκάστηκε να δώσει δύο διαδοχικές παρατάσεις στους δικαιούχους για να καταθέσουν εμπροθέσμως τις αιτήσεις, διαπιστώνοντας αφενός το μεγάλο ενδιαφέρον και αφετέρου τις κραυγές αγωνίας και απόγνωσης όσων διαπίστωναν ότι θα έχαναν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια προοπτική στο μέλλον τους.
Αρχικώς δόθηκε προθεσμία ως τις 15 Φεβρουαρίου, που στη συνέχεια παρατάθηκε για πέντε ακόμη μέρες προκειμένου να προλάβουν όλοι να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.
Στελέχη του ΑΣΕΠ δηλώνουν ότι τέτοια μαζικότητα είχαν χρόνια να συναντήσουν. Αλλά και τέτοια αποφασιστικότητα για μια δουλειά, «όπου να ’ναι και όσο να ’ναι» αρκεί να εγγυάται κάποια ασφάλεια για τα επόμενα χρόνια.

Είναι προφανές ότι όλοι ενδιαφέρονται για μια θέση στα νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων μεγάλων αστικών κέντρων. Οι περισσότεροι δηλώνουν διατεθειμένοι να μετακινηθούν όπου κι αν χρειαστεί. Από τα Χανιά και τα Κύθηρα ως την Κω και την Ξάνθη όπου προκηρύσσονται θέσεις. Και όλα αυτά για ένα μισθό που αρχικώς δεν θα ξεπερνά τα 600 ευρώ στην τσέπη, καθώς το εισαγωγικό μισθολογικό κλιμάκιο για τους νοσηλευτές και τους βοηθούς είναι σήμερα στα 780 ευρώ μεικτά για τους εργαζόμενους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και στα 800 ευρώ για τους αποφοίτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αν ένας υποψήφιος δηλαδή που μένει στην Αθήνα, πετύχει στον διαγωνισμό και προσληφθεί στα Κύθηρα ή στην Ξάνθη, το πιθανότερο είναι ότι για νοίκι, φαγητό και λοιπά προσωπικά έξοδα θα ξοδεύει περισσότερα. Αλλά το κίνητρο για μια εργασία με ασφάλεια και μονιμότητα, υπερνικά πλέον κάθε αμφιβολία ή δισταγμό.

Το ίδιο ισχύει και για τις ειδικότητες που κάποτε δεν πλησίαζε κανένας λόγω της φύσης τους και των κακών συνθηκών εργασίας και τώρα έχουν γίνει κι αυτές περιζήτητες. Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι:

■ Για θέσεις νεκροτόμων-σαβανωτών κατατέθηκαν 2.628 αιτήσεις ακόμη και σε απομακρυσμένα νοσοκομεία.
■ Για θέσεις αποτεφρωτών κατατέθηκαν 1.834 αιτήσεις.
■ Για θέσεις εργατών κατατέθηκαν 3.087 αιτήσεις και για θέσεις καθαριστριών 10.739 αιτήσεις.
Ελπίζουν στις μετατάξεις και στους επιλαχόντες...


Σε κάθε περίπτωση το ενδιαφέρον των Ελλήνων γι’ αυτό τον διαγωνισμό είναι πρωτοφανές, αλλά όχι ανεξήγητο.
Και σχετίζεται άμεσα με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση στις προσλήψεις του δημόσιου τομέα, αλλά και στην αέναη πίστη του Ελληνα στο ρουσφέτι!
Είναι προφανές ότι όσοι διεκδικούν αυτές τις θέσεις δεν σκοπεύουν να παραμείνουν σε αυτή την ειδικότητα για όλη τους τη ζωή. Ελπίζοντας στο αθάνατο ελληνικό δαιμόνιο, αλλά και στο επίσης αθάνατο πελατειακό ελληνικό κράτος, προφανώς σκοπεύουν μετά τον διορισμό τους να διεκδικήσουν μια καλύτερη θέση με μεγαλύτερες αποδοχές, ή ακόμη καλύτερα μια μετάταξη σε υπηρεσία γραφείου, όπως συμβαίνει σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες με το βοηθητικό προσωπικό στο Δημόσιο.

Ταυτόχρονα, όσοι κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους ελπίζουν ότι ακόμη κι αν δεν χριστούν επιτυχόντες στην πρώτη φάση των αποτελεσμάτων που θα ανακοινώσει το ΑΣΕΠ σε μερικούς μήνες, μπορούν να ελπίζουν σε διορισμό στο μέλλον ως επιλαχόντες!

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προσλάβει όσους συμμετείχαν στον διαγωνισμό του 1999, όλοι πλέον ελπίζουν ότι οι προσλήψεις στο εξής δεν θα εξαντλούνται μόνο στις αρχικά προβλεπόμενες θέσεις που προκηρύσσονται, αλλά θα επεκτείνονται και στους επιλαχόντες.
Ειδικά μάλιστα για τον τομέα της υγείας, που οι άμεσες και πιεστικές ανάγκες είναι πολύ περισσότερες από τις 1.666 θέσεις που προκηρύχθηκαν, οι συμμετέχοντες δηλώνουν σχεδόν βέβαιοι ότι ο αριθμός εκείνων που θα προσληφθούν θα είναι μεγαλύτερος.

Με όπλο λοιπόν την ελπίδα, αλλά και την πίστη ότι ίσως αυτή να είναι η ευκαιρία τους όλοι περιμένουν τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Αλλά και την υλοποίηση των κυβερνητικών διακηρύξεων ότι στα νοσοκομεία χρειάζεται πολύ περισσότερο προσωπικό από τις 1.666 θέσεις που προκηρύχθηκαν...

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Το Ταμείο τηρεί σκληρή στάση στο θέμα των ομαδικών απολύσεων ενώ αρνείται να αποδεχθεί τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές και να ανάψει το πράσινο φως για την επιστροφή των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων

Αγεφύρωτες παραμένουν οι διαφορές μεταξύ θεσμών και υπουργείου Έργασίας στο μέτωπο των αλλαγών στα εργασιακά. Η συνάντηση με την υπουργό εργασίας κ. Εφη Αχτσιόγλου ήταν σύντομη,  κράτησε μόλις μια ώρα, που ήταν αρκετή όμως για να διαπιστωθεί  ότι δεν άλλαξε  η στάση των δανειστών σε κανένα θέμα. Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο, το ΔΝΤ τηρεί σκληρή στάση στο θέμα των ομαδικών απολύσεων ενώ αρνείται να αποδεχθεί τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές και να ανάψει το πράσινο φως για την επιστροφή των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Οι εκπρόσωποι της Κομισιόν στους οποίος πόνταρε η ελληνική πλευρά, κρατούν ουδέτερη στάση αλλά δε διαχωρίζουν τη θέση τους από το ΔΝΤ.

Από την προηγούμενη επίσκεψή τους στην Αθήνα, οι δανειστές είχαν κάνει ξεκάθαρο δεν δέχονται την επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης για τον εργαζόμενο ρύθμισης και της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων, που θέτει το υπουργείο Εργασίας. Επίσης  αξιώνουν αύξηση του επιτρεπόμενου ορίου απολύσεων από 5% σε 10%, αλλά και την κατάργηση της διοικητικής προέγκρισης των ομαδικών απολύσεων που διατηρεί ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας.

 Σε ενιαίο μέτωπο, οι θεσμοί ζητούσαν από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να ευθυγραμμίσει τα κατώτατα όρια απολύσεων με την υπάρχουσα κοινοτική οδηγία (98/59/ΕΚ). Παράλληλα, και παρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ζητούν από την ελληνική πλευρά να αντικαταστήσει το σημερινό σύστημα της εκ των προτέρων έγκρισης των ομαδικών απολύσεων από τον υπουργό Εργασίας, με ένα διοικητικό σύστημα κοινοποίησης του πλάνου ομαδικών απολύσεων, μέσω του οποίου θα εξασφαλίζεται η συμμόρφωση της επιχείρησης με τα όσα προβλέπει ο νόμος για πληροφόρηση και διαβούλευση με τους εργαζομένους.


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Αλαλούμ επικρατεί στα κυβερνητικά και στα κομματικά στελέχη για την πιθανολογούμενη συμφωνία με τους εταίρους αλλά και το μείγμα των μέτρων που θα εφαρμοστούν τελικά. Αύριο Δευτέρα συνεδριάζει στις 10:30 το πρωί το υπουργικό συμβούλιο για το στρατηγικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση ενώ η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς για την αξιολόγηση φαίνεται ότι  χτύπησε πάλι...τοίχο.

Φόβος για τα μέτρα, σύγχυση για τα αντίμετρα

Πέραν της υποβόσκουσας σύγκρουσης μεταξύ Μαξίμου και Ευ. Τσακαλώτου για την ένταση της λιτότητας και την ουσία των μέτρων που  ζητούνται για να κλείσει η αξιολόγηση υψηλόβαθμα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη τελούν υπό σύγχυση κυρίως για το περιεχόμενο των αντίμετρων.

Εν αρχή ήταν η πανηγυρική δήλωση του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου σύμφωνα με τη οπαία η χώρα θα έπρεπε  να γιορτάζει το τέλος της λιτότητας. «Η σημερινή ημέρα, η απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων, συμπίπτει με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί μετά από πολύ μεγάλη μάχη για τη χώρα. Όπως στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο το ηθικό φρόνημα των Ελλήνων είχε ανέβει και με την απελευθέρωση της πόλης άνοιξε ο δρόμος για την απελευθέρωση της υπόλοιπης Ελλάδας, γιορτάζουμε σήμερα και την έξοδο από την κρίση με τις προσπάθειες που έχουν γίνει και τελεσφορούν να βγει επιτέλους ο ελληνικός λαός από το χάλι που μπήκε τα τελευταία χρόνια. Πιστεύουμε πως τελειώνει αυτός ο κατήφορος τελειώνει η ύφεση», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε ο αιρετικός ευρωβουλευτής Κ. Χρυσόγονος ο οποίος ξεκαθάρισε ότι στο Eurogroup δεν υπήρξε συμφωνία αλλά συναντίληψη μεταξύ θεσμών και Αθήνας για τα μέτρα ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων που ξεκίνησαν λίγες ημέρες αργότερα στο Χίλτον.

Το τελικό χτύπημα στην κυβερνητική Βαβέλ έδωσε ο ίδιος ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων Ευ. Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή ο οποίος ξεκαθάρισε ότι  «δεν ωραιοποιούμε την κατάσταση ούτε λέμε εμείς ότι τελείωσε η λιτότητα». «Ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι πάμε από την λιτότητα στις διαρθρωτικές αλλαγές και ότι αλλάζει η ατζέντα», υπενθυμίζοντας ότι στην Ευρώπη έχουμε ένα υφεσιακό περιοριστικό πλαίσιο και όχι μόνο για την Ελλάδα, το οποίο είναι ασφυκτικό. Επισήμανε δε ότι τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί εάν δεν συμφωνηθούν όλα, αδειάζοντας όσους έκαναν λόγο για συμφωνία με τους εταίρους που θα σηματοδοτήσει το τέλος της λιτότητας.

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες λέγοντας ότι αυτή η κυβέρνηση θα βγάλει την χώρα από την κρίση.

Ίδιο σκηνικό και με τα «αντίμετρα»

Το πιο μεγάλο αλαλούμ όμως επικρατεί με τα αντίμετρα που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι στην εκπομπή «αταίριαστοι» ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας εμφανίστηκε μπερδεμένος όσον αφορά την λειτουργία των αντιμέτρων. Δεν αποσαφήνισε εάν ψηφιστούν μαζί με τα μέτρα για την μείωση του αφορολόγητου και την μείωση των συντάξεων και πως θα εφαρμοστούν.

Το σύνολο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι μέτρα και αντίμετρα (για την μείωση του ΦΠΑ και του ΕΝΦΙΑ) πρόκειται να εφαρμοστούν και να ψηφιστούν μαζί ενώ τα μηνύματα των δανειστών κάνουν λόγο για ψήφιση των μέτρων τώρα και εφαρμογή των αντιμέτρων μόνο με την επίτευξη των στόχων.

Μόνο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μανιός έχει εκφράσει την αντίθεση του στην μείωση των συντάξεων και φημολογείται ότι στην περίπτωση που περιληφθεί η μείωση των συντάξεων στο πακέτο των μέτρων τότε αναμένεται να παραδώσει την έδρα εμμένοντας στην άποψή του.

Αντίθετα όμως στελέχη της τάσης των 53+ όπως ο Μ. Μπαλαούρας και ο Χρ. Καραγιαννίδης έχουν προετοιμάσει τους συναδέλφους τους ότι όποιος διαφωνεί πρέπει να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα. Το οξύμωρο είναι ότι όλη αυτή η σύγχυση επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο την ίδια στιγμή που οι συνομιλίες με τους εταίρους εμφανίζονται τελματωμένες και οδηγούνται σε νέο αδιέξοδο καθώς δεν επιτυγχάνεται συμφωνία για το κλείσιμο της β αξιολόγησης, αυξάνοντας τις πιθανότητες να οδηγηθούν οι διαπραγματεύσεις έως και τον Μάιο.


ΠΗΓΗ ΤΗΕ ΤΟC

vxnews

About vxnews

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :