Random Posts

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Νέα αντιβιοτικά ζητά ο ΠΟΥ

NEA ANTIBIOTIKA ZHTAEI O Π.Ο.Υ.

Νέα αντιβιοτικά θα πρέπει να παραχθούν επειγόντως για να καταπολεμηθούν 12 είδη βακτηρίων, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Μάλιστα προειδοποίησε πως αυτοί οι παθογόνοι μικοοργανισμοί συνιστούν τη μεγαλύτερη απειλή για την υγεία των ανθρώπων.

Ο ΠΟΥ σημείωσε ότι πολλά από αυτά τα βακτήρια έχουν ήδη εξελιχθεί σε θανατηφόρους οργανισμούς, ανθεκτικούς στα περισσότερα αντιβιοτικά φάρμακα.

Τα βακτήρια «έχουν την ικανότητα να βρίσκουν νέους τρόπους για να ανθίστανται στη θεραπεία» τόνισε ο οργανισμός. Για τον σκοπό αυτό οι κυβερνήσεις θα πρέπει να επενδύσουν στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων φαρμάκων. «Η αντοχή στα αντιβιοτικά αυξάνεται και εξαντλούμε πάρα πολύ γρήγορα τις θεραπευτικές επιλογές μας» σημείωσε η Μαρί-Πολ Κίνι, η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια για τον τομέα των συστημάτων υγείας και της καινοτομίας.

«Αν βασιστούμε στις δυνάμεις της αγοράς και μόνο, τα νέα αντιβιοτικά που χρειαζόμαστε κατεπειγόντως δεν πρόκειται να αναπτυχθούν εγκαίρως», υποστήριξε.

Τις τελευταίες δεκαετίες τα πολυανθεκτικά βακτήρια, όπως ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος (MRSA) ή το κλωστηρίδιο το δύσκολο έχουν εξελιχθεί σε παγκόσμια απειλή για την υγεία. Για ορισμένα στελέχη πολυανθεκτικών βακτηρίων, όπως της φυματίωσης ή της γονόρροιας δεν υπάρχουν πλέον θεραπείες.

Ο ΠΟΥ έχει προειδοποίησε ότι πολλά αντιβιοτικά μπορεί να καταστούν άχρηστα αυτόν τον αιώνα. Οι ασθενείς θα μείνουν εκτεθειμένοι σε θανατηφόρες μολύνσεις και θα απειληθεί ο μέλλον της ιατρικής.

Ο κίνδυνος θεωρείται «κρίσιμος» για τρεις οικογένειες βακτηρίων: τα ακινετοβακτήρια, τις ψευδομονάδες και τα εντεροβακτήρια που ανθίστανται ακόμη και στα πιο σύγχρονα αντιβιοτικά και στα οποία οφείλονται οι περισσότερες λοιμώξεις στο νοσοκομειακό περιβάλλον.




Πηγή: www.iefimerida.gr






ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ


Το ταξίδι για τις Απόκριες κατέληξε σε τραγωδία - Σε κατάσταση σοκ ο πατέρας, τραγική πτυχή η αγάπη του για τα γρήγορα αυτοκίνητα - Συγκλονίζει το μήνυμα της αδερφής της 33χρονης: «Ακόμη σας περιμένω, σκοτώθηκα μαζί σας»

Είναι από αυτά τα τραγικά και συνάμα συγκλονιστικά παιχνίδια που παίζει η ζωή και η μοίρα κάθε ανθρώπου ξεχωριστά. Και η μοίρα για την Αποστολία και τον γιο της Παύλο είχε γραφτεί με κοινό παρονομαστή τον θάνατο.

Ο σύζυγός της, Υπάτιος, ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πως ο θάνατος ήρθε με τη μορφή ενός τροχαίου δυστυχήματος από σπορ γρήγορου αυτοκινήτου, από αυτά που και εκείνος θαυμάζει και θα ήθελε να έχει. Άλλωστε η λατρεία του για αυτού του είδους τα αυτοκίνητα φαίνεται και από τη σελίδα του στο Facebook όπου έχει ανεβάσει αρκετές φωτογραφίες τέτοιων οχημάτων.

Δεν μπορεί να πιστέψει πως δεν πρόκειται ποτέ να μάθει τον μικρό του γιο να οδηγεί και πως δεν πρόκειται ποτέ να κρατήσει ξανά στην αγκαλιά του την αγαπημένη του σύζυγο.

Γιατί ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια, όπως λένε συγγενείς και φίλοι.

Η φυσική ανάγκη του Υπάτιου τον ανάγκασε να σταματήσει σε πάρκινγκ. Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο κατευθύνθηκε γρήγορα στις τουαλέτες, ενώ η Αποστολία με τον μικρό Παύλο έμειναν στο αυτοκίνητο.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όμως όλα άλλαξαν στη ζωή του Υπάτιου, αφού έτσι ξαφνικά μια Πόρσε που στο τιμόνι της καθόταν ο Γιώργος Βακάκης, γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo έπεσε πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο πληρώνοντας στο θάνατο φόρο τεσσάρων ψυχών.

Η Αποστολία στα 33 της χρόνια ήταν μια ευτυχισμένη μητέρα, που μεγάλωνε τον γιο της.

Γεννημένη στην Πτολεμαΐδα, μετά το 3ο Λύκειο σπούδασε στο ΕΠΑΛ της πόλης, ενώ μέχρι πρόσφατα εργαζόταν στην εταιρεία FANTASIA που αναλάμβανε τους στολισμούς σε γάμους και βαφτίσεις, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο.

Αυτές τις ημέρες είχε κανονίσει να επισκεφθεί την Πτολεμαΐδα για να δει συγγενείς και φίλους και να χαρούν τις Αποκριές.

Η είδηση του τραγικού θανάτου έπεσε σαν βόμβα στους συγγενείς ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ο Υπάτιος ενημέρωσε τους δικούς του για το τραγικό συμβάν, με όση δύναμη βρήκε εκείνη τη στιγμή, αφού βρισκόταν σε κατάσταση σοκ.

Η κηδεία μητέρας και παιδιού θα γίνει αύριο χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί το μέρος, αφού ο πατέρας κατάγεται από τον Αντίγονο Φλωρίνης ενώ η 33χρονη από την Πτολεμαΐδα.

Εν τω μεταξύ με ανάρτησή της στο Facebook η αδερφή της 33χρονης μητέρας αποχαιρετά την άτυχη Αποστολία καιν τον τρίχρονο ανιψιό της. Το μήνυμά της δεν συγκινεί απλά: «Δεν μπορώ ακόμη να το πιστέψω... ακόμη σας περιμένω. σκοτώθηκα μαζί με εσάς. αδερφούλα μου έλα και πάρε μου όλα τα ρούχα. Αλέν Ντελόν μου η Μπριζί του σε περιμένει αγγελούδι μου. Ο Θεός σας ήθελε μαζί του. Καλό παράδεισο αγάπες μου...».

Το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα έγινε λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής στο 83ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, κοντά στο Ύπατο Θηβών.

«Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Σταμάτησαν στις τουαλέτες και ήρθε η πόρσε να σκορπίσει το θάνατο. Ήταν μέσα στο πάρκινγκ όχι στην άκρη του δρόμου, αλλά μέσα στο πάρκινγκ...», είπε σοκαρισμένος διερχόμενος οδηγός στο LamiaReport.

Παραμένει άγνωστο πώς χάθηκε ο έλεγχος του αυτοκινήτου από τον οδηγό του, γιο του ιδιοκτήτη των Jumbo, το οποίο κινείτο με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο ύψος της Θήβας, σύμφωνα με το συγκλονιστικό βίντεο της σύγκρουσης.


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΝΕΑ ΕΚΔΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ


Μια διαφορετική εκδοχή για τους δύο Τούρκους κομάντος που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα δίνει η Hurriyet.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, και όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, οι δύο λοχίες δεν συμμετείχαν στην ομάδα της Μαρμαρίδας που πήγε να δολοφονήσει τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, όπως ήταν γνωστό μέχρι τώρα.

Κατά την ίδια εφημερίδα, οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί που συνελήφθησαν πρόσφατα στην Αλεξανδρούπολη ήταν ανάμεσα στους 30 κομάντος που ξεκίνησαν με στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου CASA από το Γεσίλκιοϊ της Κωνσταντινούπολης για να πάνε στην Μαρμαρίδα, αλλά τελικά άλλαξε πορεία και προσγειώθηκε στη βάση Ακιντζί στην Άγκυρα.


Το βράδυ της 15ης Ιουλίου, όπως αναφέρει η Hurriyet, εκτός από τα τρία ελικόπτερα Σικόρσκι που πήγαν στη Μαρμαρίδα για να σκοτώσουν τον Ταγίπ Ερντογάν, την ίδια ώρα απογειώθηκε και το αεροσκάφος CASA, αλλά αντί να πάει στη Μαρμαρίδα (αεροδρόμιο Ντάλαμαν), τελικά προσγειώθηκε στη στρατιωτική βάση Ακιντζί, όπου ήταν και η βάση που ξεκίνησε το πραξικόπημα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως σε αυτό το γεγονός αναφέρθηκε στην κατάθεσή του ο κομάντο Μελίχ Αλμπαϊράκ που βρισκόταν στο δωμάτιο όπου είχε πιαστεί όμηρος ο αρχηγός ξηράς το βράδυ της 15ης Ιουλίου.

Ο Αλμπαϊράκ είχε δώσει τα ονόματα των «30» που βρίσκονταν στο αεροσκάφος, από τους οποίους οι 25 συνελήφθησαν, ενώ πέντε κατάφεραν να διαφύγουν. Ανάμεσά τους ήταν και οι Φατίχ Αρίκ και Χαλίτ Τσετίν που διέφυγαν στην Ελλάδα.



Πηγή: www.iefimerida.gr


ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ


Με ανοικτή –τουλάχιστον προς το παρόν την ημερομηνία αναχώρησής τους από την Αθήνα έφτασαν χθες οι επικεφαλής των τεσσάρων θεσμών και από το πρωί ρίχνονται στη… μάχη της διαπραγμάτευσης με την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα. Από το πρόγραμμα των σημερινών συναντήσεων, φαίνεται ότι οι δύο πλευρές θέλουν να κινήσουν γρήγορα τις διαδικασίες, τουλάχιστον γρηγορότερα συγκριτικά με τον προηγούμενο γύρο του Δεκεμβρίου.

Έτσι, ο πρωϊνός γύρος ξεκινάει με την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας και τα ενεργειακά ζητήματα ενώ το απόγευμα θα γίνει η επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων με την περίφημη «επισκόπηση» για να ακολουθήσουν τα –εξαιρετικά κρίσιμα δημοσιονομικά το βράδυ.

Το «στοίχημα» σε αυτή τη φάση είναι να φανεί κατά πόσο οι δύο πλευρές μπορούν να έρθουν σε τεχνική συμφωνία πριν από το Eurogroup της 20ης Μαρτίου κάτι όμως που αυτή τη στιγμή φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο λόγω και των πολλών θεμάτων που πρέπει να κλείσουν αλλά και λόγω της πολυπλοκότητας αρκετών από αυτά. Όταν η ατζέντα περιλαμβάνει ταυτόχρονα και εργασιακό και ασφαλιστικό και φορολογικό τότε είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να αποσαφηνιστεί και η τελευταία λεπτομέρεια. Και να ήταν μόνον αυτά: μέσα στις επόμενες ημέρες θα πρέπει να κλειδώσουν και όλες οι εκκρεμότητες από τα προαπαιτούμενα της β’ αξιολόγησης με τα κυριότερα εξ’ αυτών να είναι τα εξής:

1. Η ολοκλήρωση των μεγάλων ιδιωτικοποιήσεων (περιφερειακά αεροδρόμια, ΟΛΠ, Ελληνικό).

2. H υιοθέτηση του πλαισίου για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις συλλογικές απολύσεις και τις απεργίες.

3.Το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας με τη μεταβίβαση ποσοστού της ΔΕΗ.

4. Η υιοθέτηση των περίπου 230 συστάσεων του ΟΟΣΑ για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

5.  Η νομοθεσία και τα μέτρα για τον έλεγχο των δαπανών στην υγεία (προμήθειες, τιμές φαρμάκων, γενόσημα).

6. Το θεσμικό πλαίσιο για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών.

7.  Οι αλλαγές στη διακυβέρνηση των συστημικών τραπεζών, που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

8.  Το περαιτέρω άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και η εξάλειψη των περιορισμών σε ορισμένα επαγγέλματα, όπως των μηχανικών.

9. Η αναθεώρηση του νόμου για τη χρήση γης και το εθνικό κτηματολόγιο.

10.  Η μεταρρύθμιση του ειδικού μισθολογίου των ενστόλων.

11.  Οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες.

12.  Το πλαίσιο για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.

Με αυτά τα 12 προαπαιτούμενα, ουσιαστικά κλείνουν οι επιμέρους εκκρεμότητες της β’ αξιολόγησης. Και πάλι όμως θα μένουν τα «μεγάλα θέματα» όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά το Eurogroup της περασμένης Δευτέρας.

Έτσι, εκτός από τα προαπαιτούμενα που έχουν περιγραφεί στο μνημόνιο, η «ατζέντα» των επικεφαλής του κουαρτέτου θα περιλαμβάνει και τα ακόλουθα:

·  Να συμφωνήσουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016. Προς το παρόν υπάρχουν τρεις διαφορετικές εκτιμήσεις: η θέση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία ανεβάζει τον πήχη κοντά στο 3%, η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που προσδιορίζει το πρωτογενές πλεόνασμα και η εκτίμηση του ΔΝΤ για 0,9%. «Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ενημερώσει τους θεσμούς για την τελική εκτίμηση κοντά στο 3%» σημειώνει αρμόδια πηγή του οικονομικού επιτελείου. Κρίσιμο θεωρείται το να αποδεχτεί και επίσημα το ΔΝΤ ότι έπεσε έξω στην εκτίμησή του για την προηγούμενη χρονιά καθώς πάνω σε αυτήν έχει στηριχτεί σε μεγάλο βαθμό και η απαίτηση για λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων της τάξεως του 2% για μετά το 2018. Στην πράξη, για να μην χρειαστούν νέα δημοσιονομικά μέτρα μετά το 2018, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να αναγνωρίσει… λάθος 3,6 δις. ευρώ. Επισήμως, η Ελληνική Στατιστική Αρχή και η Eurostat θα ανακοινώσουν το πλεόνασμα του 2016 στις 21 Απριλίου.

· Να προσδιοριστεί ποιο τμήμα της υπεραπόδοσης του 2016 προκύπτει από μέτρα «μόνιμου διαρθρωτικού χαρακτήρα» και ποιο από εφάπαξ παρεμβάσεις οι οποίες δεν έχουν τον ίδιο δημοσιονομικό αντίκτυπο το 2017, το 2018 αλλά και τα επόμενα χρόνια. Ακόμη και αν «κλειδώσει» το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016, οι θεσμοί αναμένεται να απορρίψουν ένα μέρος του αποδίδοντάς το σε μέτρα με εφάπαξ χαρακτήρα. Για παράδειγμα, η υπεραπόδοση από τον φόρο των νομικών προσώπων του 2016 εκτιμάται ότι δεν θα επαναληφθεί το 2017 καθώς σε μεγάλο βαθμό προήλθε από τις αυξημένες προκαταβολές. Από την άλλη, ως μη επαναλαμβανόμενη αναμένεται να αντιμετωπιστεί και η υπεραπόδοση από τον φόρο στα καπνικά προϊόντα η οποία και προήλθε από την «αποθεματοποίηση» στην οποία προχώρησαν οι επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του 2016.

·  Να υπολογιστεί αν υπάρχει «δημοσιονομικό κενό» για το 2017 και για το 2018 το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί με μέτρα. Κατά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων τον Δεκέμβριο, οι δύο πλευρές είχαν διαγνώσει δημοσιονομικό κενό της τάξεως των 700 εκατ. ευρώ ενώ η ελληνική πλευρά είχε προτείνει μέτρα 550 εκατ. ευρώ για την κάλυψή του (σ.σ κατάργηση της έκπτωσης 1,5% σε μισθωτούς και συνταξιούχους, περικοπή έκπτωσης φόρου για τις ιατρικές δαπάνες, παρεμβάσεις στα εισοδηματικά κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης κλπ). Η ύπαρξη και το εύρος του δημοσιονομικού κενού, θα μπει εκ νέου στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την ελληνική πλευρά να τονίζει ότι εξαιτίας της υπεραπόδοσης των εσόδων, έχει ήδη εξαφανιστεί. Με τα σημερινά δεδομένα (σ.σ την υπεραπόδοση του 2016, τις προβλέψεις για την ανάπτυξη του 2017 και του 2018 αλλά και με δεδομένα τα μέτρα που έχουν νομοθετηθεί για φέτος και του χρόνου) το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018 προβλέπεται αυτή τη στιγμή σε πάνω από 3,7%.

· Να προσδιοριστεί το περιεχόμενο αλλά και το εύρος της φορολογικής και της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που θα ενεργοποιηθεί από την 1/1/2019. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση μιλάει ουσιαστικά για ανακατανομή φορολογικών βαρών. Το εύρος αυτής της ανακατανομής (δηλαδή το αν θα είναι ένα, δύο ή περισσότερα δις. ευρώ) δεν έχει ξεκαθαριστεί και εν πολλοίς θα εξαρτηθεί από το πόσο χαμηλά θα θελήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να ρίξει το αφορολόγητο. Μια μείωση στα επίπεδα του μέσου όρου της Ευρωζώνης, θα φέρει μέτρα συνολικού ύψους άνω των δύο δις. ευρώ ενώ ο συνολικός λογαριασμός θα ανέβει ακόμη περισσότερο αν προστεθεί και η περικοπή της «προσωπικής διαφοράς».

Από τη διαπραγμάτευση, δεν θα κριθεί μόνο το εύρος των παρεμβάσεων αλλά και το περιεχόμενο. Το ΔΝΤ για παράδειγμα, δεν φαίνεται να αποδέχεται τα «θετικά μέτρα» που θέλει να περάσει η ελληνική πλευρά όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, του ΦΠΑ στο ρεύμα και στα τρόφιμα, στα εισιτήρια κλπ. Ζητά μειώσεις συντελεστών για τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα προκειμένου να περιοριστεί το κίνητρο για φοροδιαφυγή αλλά και περιορισμό των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων για να τονωθεί η επιχειρηματικότητα. Τέτοιου είδους μειώσεις όμως, αντιβαίνουν στην πολιτική της σημερινής κυβέρνησης καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα εμφανιζόταν να παίρνει χρήματα από τα χαμηλά και μεσαία στρώματα μέσα από τη μείωση του αφορολογήτου και να τα δίνει στις επιχειρήσεις. Κάτι ανάλογο ισχύει και στο ασφαλιστικό με την ελληνική πλευρά να επιδιώκει την προστασία του εισοδήματος των συνταξιούχων.

ΠΗΓΗ ΤΗΕ TOC

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :