Random Posts

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Ιστορίες τρέλας στην Υγεία

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΡΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


Πάνω από 3.000 άνεργοι προσελήφθησαν με σύμβαση 12 μηνών χωρίς να έχουν σχέση με τον χώρο της Υγείας. Ενας ηλικιωμένος από τους νεοπροσληφθέντες έπαθε έμφραγμα καθώς έσπρωχνε το φορείο
Την ίδια στιγμή που 36.000 Ελληνες με ειδικές σπουδές και κατάρτιση διεκδικούν μια θέση εργασίας από τις 1.666 που έχει προκηρύξει το ΑΣΕΠ για τα νοσοκομεία, η κυβέρνηση προσλαμβάνει και 3.150 ανέργους από τον ΟΑΕΔ με συμβάσεις 12 μηνών, οι περισσότεροι από τους οποίους κρίνονται ακατάλληλοι από τους ίδιους τους γιατρούς!

Την ώρα που χιλιάδες οικογένειες περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ γνωρίζοντας ότι τα παιδιά τους θα παραμείνουν άνεργα παρά τις σπουδές και τον κόπο που κατέβαλαν για να πάρουν ένα πτυχίο, το υπουργείο Υγείας επιλέγει να διορίσει συμβασιούχους στα νοσοκομεία επειδή με αυτόν τον τρόπο μπορεί να παρακάμψει τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ και να επιλέξει πρόσωπα με κομματικά κριτήρια. Λόγω των επειγουσών αναγκών που έχουν τα νοσοκομεία, ακόμη κι αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να δικαιο­λογηθεί, αρκεί οι νεοπροσληφθέντες να μπορούσαν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.

Αλλά, όπως καταγγέλλουν οι διοικήσεις των ίδιων των νοσοκομείων, οι συμβασιούχοι που έχουν ήδη πιάσει δουλειά είναι εντελώς ακατάλληλοι, καθώς άλλοι βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δύσκολες συνθήκες εργασίας σε χειρουργεία και θαλάμους νοσηλείας και άλλοι δεν έχουν καμία σχέση με τον χώρο. Διασφαλίζουν απλώς έναν μισθό -και μάλιστα με προοπτικές μονιμοποίησης.

Στον κατάλογο των προσληφθέντων με δωδεκάμηνη σύμβαση στα νοσοκομεία, φιγουράρουν 60ρηδες που προσλαμβάνονται ως τραυματιοφορείς και βοηθοί νοσηλευτών, αλλά και οικοδόμοι, αυτοκινητιστές, κομμώτριες, βιοτέχνες, περιπτερούχοι και κάθε λογής μεροκαματιάρηδες που ασφαλώς δικαιούνται μια θέση εργασίας, αλλά όχι στον ευαίσθητο και απαιτητικό χώρο της Υγείας, όταν μάλιστα υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι στην ουρά που έχουν τα απαιτούμενα προσόντα. Χιλιάδες αιτήσεις υποβλήθηκαν στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ τους τελευταίους δύο μήνες του περασμένου έτους όταν έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση θα προσλάβει συμβασιούχους στα νοσοκομεία. Οι περισσότεροι ήταν μακροχρόνια άνεργοι που έχασαν τη δουλειά τους σε προχωρημένη ηλικία.

Από αυτούς, 3.150 προσλαμβάνονται αυτές τις ημέρες στα νοσηλευτικά ιδρύματα των επτά υγειονομικών περιφερειών της χώρας. Δεν πρόκειται για μόνιμες θέσεις, αλλά για θέσεις κοινωφελούς εργασίας, 12μηνης διάρκειας, που σημαίνει ότι σε λίγους μήνες ασθενείς και μόνιμο προσωπικό θα βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι με το τέρας των ελλείψεων και των κενών στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Εκτός κι αν η κυβέρνηση ακολουθήσει την προσφιλή της μέθοδο της παράτασης και ανανεώνει συνεχώς τις συμβάσεις αυτές μέχρι κάποια στιγμή να τους μονιμοποιήσει, παρότι δεν προσελήφθησαν με τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα για το μόνιμο προσωπικό.
Τις τελευταίες εβδομάδες εκατοντάδες άνθρωποι που οδεύουν προς την 6η δεκαετία της ζωής τους ή την έχουν συμπληρώσει κατέκλυσαν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ μέσω των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ στοχεύοντας στα ένσημα και τον μισθό - ο μηνιαίος καθαρός κυμαίνεται στα 680 ευρώ για όσους έχουν υποχρεωτική εκπαίδευση και προορίζονται για θέσεις βοηθητικού προσωπικού και γύρω στα 780 για όσους έχουν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Οι περισσότεροι «νέοι» εργαζόμενοι των νοσοκομείων, οι «12μηνίτες» όπως τους λένε στα νοσοκομεία για να τους διακρίνουν από τους 5μηνίτες ή τους επικουρικούς εργαζομένους, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το πεδίο της υγείας. Το χειρότερο είναι, βεβαίως, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, ότι μόλις προσαρμοστούν και αποκτήσουν κάποια εμπειρία θα πρέπει να φύγουν.
«Δεν ήταν τίποτ’ άλλο παρά μια ακόμη εμβαλωματική λύση που συντηρεί τα προβλήματα και τις ελλείψεις και δεν αντιμετωπίζει τίποτα», λέει ο καρδιολόγος, πρόεδρος των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», Ηλίας Σιώρας, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «η διοίκηση μας διαβεβαίωνε ότι οι 12μηνίτες θα καλύψουν θέσεις σε κλινικές ώστε να μετακινηθούν έμπειροι εργαζόμενοι στα νέα χειρουργεία που παραμένουν ακόμη κλειστά. Φυσικά δεν έχει γίνει τίποτα από αυτά».
Από την αρχή του έτους που άρχισαν να παρουσιάζονται στα νοσοκομεία οι «τυχεροί» που επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα, οι υπεύθυνοι των τμημάτων βρίσκονται αντιμέτωποι με ανθρώπους εξουθενωμένους από το φορτίο της ανεργίας, αλλά και της ηλικίας σε πολλές περιπτώσεις, ενώ παράλληλα δεν διαθέτουν προηγούμενη εργασιακή εμπειρία, ούτε ειδική ούτε γενική, σε νοσοκομείο.
Ταχύρρυθμα σεμινάρια
Σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα άρχισαν να οργανώνονται ατύπως σεμινάρια για τους 12μηνίτες ώστε να εξοικειωθούν με τα βασικά του αντικειμένου τους, ιδίως για τους κανόνες υγιεινής, τους κινδύνους λοιμώξεων, ή τη διαχείριση των ασθενών, π.χ. για τραυματιοφορείς και βοηθούς θαλάμου.
Ωστόσο, τα ταχύρρυθμα σεμινάρια δεν περιλαμβάνουν τρόπους διαχείρισης του άγχους και του άγους που συνεπάγεται για πολλούς από τους εργαζομένους αυτό το νέο, άγνωστο αντικείμενο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση άνεργου ο οποίος προσελήφθη ως τραυματιοφορέας σε μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής. Σύμφωνα με εργαζομένους εκεί, ο τραυματιοφορέας έπαθε καρδιακό ισχαιμικό επεισόδιο ενώ μετέφερε ένα φορείο!
Σε άλλο νοσοκομείο της Αττικής, από τους οκτώ 12μηνίτες που παρουσιάστηκαν, οι δύο έφυγαν προτού καν συμπληρώσουν μία ολόκληρη βάρδια: ο ένας παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί και ο δεύτερος είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο.
Σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας παρουσιάστηκαν να αναλάβουν θέση τραυματιοφορέα οκτώ άνθρωποι ηλικίας άνω των 50 χρόνων, από τους οποίους κανείς δεν είχε εργαστεί σε νοσοκομείο. Ανάμεσά τους και μια 64χρονη γυναίκα με προϋπηρεσία στον χώρο της αισθητικής και του καλλωπισμού, η οποία πρακτικά αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εργασίας, αλλά δήλωσε ότι έχει ανάγκη τη δουλειά και τα χρήματα. Σε μεγάλο νοσοκομείο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας εγκρίθηκαν 20 προσλήψεις, ωστόσο κάποιοι από τους εργαζομένους αποχώρησαν εξαρχής δηλώνοντας αδυναμία προσαρμογής στο συγκεκριμένο εργασιακό περιβάλλον. Οι τραυματιοφορείς που εκπαιδεύονται για να αναλάβουν καθήκοντα είναι, μεταξύ άλλων, ένας οικοδόμος, ένας οδηγός φορτηγού και ένας βιοτέχνης. «Είναι φιλότιμοι, αλλά δεν μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα. Στην πραγματικότητα μόλις αρχίσουν να προσαρμόζονται και μπορούν να εργαστούν θα πρέπει να φύγουν. Παράλληλα, στους 12μηνίτες επενδύουν και οι μόνιμοι εργαζόμενοι, οι οποίοι ναι μεν τους βλέπουν ως πολύ προσωρινή λύση, αλλά βασίζονται σε αυτούς για να ανακουφιστούν από την εργασιακή εξουθένωση, να πάρουν κάποια ρεπό ή άδεια», λένε στελέχη του νοσοκομείου.

Σε μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης, βοηθός νοσηλευτή που παρουσιάστηκε, ανέφερε, προβληματισμένη και η ίδια ότι είχε αποφοιτήσει από τη σχολή της πριν από 24 χρόνια και δεν είχε εργαστεί ποτέ σε νοσοκομείο. Αποφάσισε ωστόσο να παραμείνει για τους 12 μήνες και να καταβάλλει κάθε προσπάθεια. Το αντίθετο έπραξε βοηθός θαλάμου που επέστρεψε στην εργασία της τη δεύτερη μέρα για να ανακοινώσει ότι θα σταματήσει διότι δεν ήταν καθόλου προετοιμασμένη γι’ αυτό που έπρεπε να φέρει εις πέρας.

Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε τραυματιοφορέας 67 ετών η οποία δήλωσε αποφασισμένη να εργαστεί όσο και όπως χρειαστεί προκειμένου να συμπληρώσει τα ένσημά της και να εξασφαλίσει το ποσό που δίνει ο ΟΑΕΔ. Σε νοσοκομείο της Περιφέρειας οι νοσηλευτές της Εντατικής καλωσόρισαν τον νέο τραυματιοφορέα, ετών 55, και τον άκουσαν να λέει φοβισμένα: «Εγώ θέλω να βοηθήσω και να προσφέρω, αλλά δεν γνωρίζω από ασθενείς, βιοτεχνία είχα»...

Με δωρεές καλύπτονται οι ανάγκες

Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να υποστηρίζει ότι τα νοσοκομεία λειτουργούν πλήρως και ότι οι ελλείψεις είναι μόνο στη φαντασία των νοσοκομειακών γιατρών, αλλά η πραγματικότητα και τα στοιχεία τη διαψεύδουν και αφήνουν εκτεθειμένο τον αναπληρωτή υπουργό Παύλος Πολάκης, ο οποίος πρωταγωνιστεί στις επιθέσεις εναντίον γιατρών και ΜΜΕ.
Η αλήθεια είναι ότι οι ελλείψεις στα νοσοκομεία πολλαπλασιάζονται διαρκώς και ορισμένα από αυτά στηρίζονται πλέον στις ευγενικές δωρεές πολιτών, που νοιάζονται για τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας και τα χορηγούν τακτικά με υλικά και τρόφιμα. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που οι διοικήσεις των νοσοκομείων έχουν αναρτήσει στη Διαύγεια, το 2016 ήταν η χρονιά των δω­ρεών, με περισσότερες από 1.200 στα 138 νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι εκείνες για το 2017.  Σε αντίθεση με τις μεγάλες που γίνονταν μέχρι πρότινος -και συνεχίζονται- στο ΕΣΥ από φορείς όπως το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο ΟΠΑΠ, η Εθνική Τράπεζα κ.ά. για υποδομές και εξοπλισμό εκατομμυρίων ευρώ, οι δωρεές πλέον αφορούν βασικά είδη για τη λειτουργία ενός νοσοκομείου.
Επίσης, υπάρχουν και οι χρηματικές δωρεές. Οι περισσότερες γίνονται από απλούς πολίτες, αλλά και από συλλόγους, σχολεία και επιχειρήσεις της τοπικής κοινωνίας.
Ακολουθούν ενδεικτικές περιπτώσεις:

 Στο Νοσοκομείο Καλύμνου προσφέρθηκαν 36 κιλά μακαρόνια, 18 γάλατα εβαπορέ, 20 κιλά ρύζι Καρολίνα,  48 λίτρα γάλα διαρκείας, 120 κιλά κοτόπουλο και 37 κιλά κιμάς.

 Στο Τζάνειο δόθηκαν δεκάδες είδη προσωπικής υγιεινής, όπως σαμπουάν και λοσιόν για τις ανάγκες της μαιευτικής-γυναικολογικής κλινικής.

 Στο Νοσοκομείο Τρίπολης δωρητές πρόσφεραν 40 σεντόνια και 40 μαξιλαροθήκες.

Στο ΑΧΕΠΑ προσφέρθηκαν 21 γυναικείες περούκες για την κάλυψη αναγκών των ογκολογικών ασθενών.

Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης πολίτες προσέφεραν φορητό μηχάνημα ακρόασης εμβρυϊκού καρδιακού ρυθμού, ψυγείο οικιακού τύπου, καθώς και 34 πικέ κουβέρτες.

 Στο Νοσοκομείο Πύργου αρκετές δωρεές επικεντρώνονται στον ιματισμό - μεταξύ άλλων 114 σεντόνια, 71 μαξιλαροθήκες, 9 μπουρνούζια, 13 κουβέρτες, 8 κουβερλί, 9 αδιάβροχες στρωματοθήκες κ.λπ.

 Στο Νοσοκομείο Μολάων δωρήθηκαν 2.000 λίτρα πετρέλαιο και μια συσκευή παραφινόλουτρου για το Εργαστήριο Φυσικοθεραπείας. Επίσης, ομογενείς πρόσφεραν 48.000 σύριγγες, 50.000 βελόνες, 10.000 φλεβοκαθετήρες και 10.000 συσκευές ορών.

Στο Νοσοκομείο Αργους προσφέρθηκαν οπωρολαχανικά και στο Νοσοκομείο Γρεβενών 40 θερμόμετρα και 30 μαξιλαροθήκες.

 Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου δόθηκαν 191 κουβέρτες, 149 σεντόνια, 199 µαξιλαροθήκες, 80 μαξιλάρια, 6.400 σύριγγες με βελόνα 1ML, 3.600 σύριγγες µε βελόνα 5 ML, 360 αυτοκόλλητες ταινίες, καθώς και 19 πατάκια τουαλέτας, 60 καλαθάκια απορριμάτων και 9 πετσέτες μπάνιου.

Στο Νοσοκομείο Πρέβεζας δόθηκαν 60 λίτρα χλωρίνης, 23 σεντόνια και 22 μαξιλαροθήκες.

Στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» δωρήθηκαν διάφορα είδη (μπιμπερό, πιπίλες, φορμάκια, καλτσάκια, γάλα κ.λπ.) για την κάλυψη των αναγκών του 14ου Τμήματος Ειδικής Νοσηλείας Νεογνών.

Στο Θριάσιο προσφέρθηκαν 405 τεμάχια φυσικού χυμού πορτοκάλι 250 ml και 384 τεμάχια ατομικά τυράκια για κάλυψη αναγκών της αιμοδοσίας του νοσοκομείου.

Το Νοσοκομείο Κορίνθου δέχτηκε δωρεά 4 τηλεοράσεων και 4 πιεσόμετρων από σύλλογο νεφροπαθών της πόλης.

Το Νοσοκομείο Χανίων παρέλαβε ένα κοντέινερ με υγειονομικό και παραϊατρικό υλικό.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ


Διπλωματικά αντίποινα κατά της Χάγης - Τι αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο της γείτονος - Υψηλοί τόνοι από Ερντογάν κατά Ρούτε, αλλά και... Μέρκελ

Σε διπλωματικά αντίποινα κατά της Ολλανδίας προχωρά η Τουρκία, μετουσιώνοντας σε πράξη την «πολεμική» ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πολλών υπουργών της κυβέρνησης Γιλντιρίμ κατά της Χάγης.

Με την διπλωματική κρίση να μαίνεται, η Άγκυρα ανακοίνωσε, έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, τα πρώτα επίσημα μέτρα που θα ληφθούν σε βάρος της Ολλανδίας, μετά την απαγόρευση της τελευταίας σε Τούρκους υπουργούς να παραστούν σε συγκεντρώσεις στο έδαφός της, προκειμένου να προωθήσουν το «ναι» στο δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές στην Τουρκία.

Όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, η Τουρκία απαγόρευσε στον Ολλανδό πρέσβη να επιστρέψει στη χώρα (σ.σ. βρισκόταν σε άδεια) και αναστέλλει όλες τις διπλωματικές πτήσεις της Ολλανδίας με προορισμό τα εδάφη της.

Επιπλέον, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει όλες τις πολιτικές επαφές σε υψηλό επίπεδο με την Ολλανδία. Παράλληλα, ο Κουρτουλμούς ανέφερε ότι οι ολλανδικές διπλωματικές πτήσεις δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται στον τουρκικό εναέριο χώρο -η απαγόρευση ωστόσο δεν αφορά στις τουριστικές πτήσεις, όπως διευκρίνισε.

«Η συμπεριφορά που επέδειξαν δεν είναι αποδεκτή. Συνειδητοποιούμε ότι αυτό που συνέβη δεν έγινε τυχαία, αλλά ήταν σχεδιασμένο. Η Τουρκία δεν ευθύνεται για την κρίση» τόνισε ο Κουρτουλμούς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Hurriyet.

Υποστήριξε, δε, πως η συμπεριφορά της Ολλανδίας είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο, λέγοντας πως οι κινήσεις της ολλανδικής κυβέρνησης αποτελούν ένα σημάδι ότι η Ευρώπη καταρρέει.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη πως η Ευρώπη δεν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις που απορρέουν από την συμφωνία για το μεταναστευτικό, τονίζοντας πως, αν χρειαστεί, η Τουρκία θα κάνει βήματα για να επανεξετάσει τη συμφωνία για το μεταναστευτικό ζήτημα.


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΗΣ Ν.Δ.


Δεύτερη δημοσκόπηση μέσα λίγες μόλις ημέρες καταγράφει εικόνα έντονης δυσαρέσκειας της κοινής γνώμης για τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία δείχνει να προηγείται με double score και συγκεκριμένα με 17 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 32,5%, ΣΥΡΙΖΑ 15,5%, Χ. Αυγή 7,5%, ΚΚΕ 7,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,5%, ΑΝΕΛ 2,5%, Ένωση Κεντρώων 2%, Πλεύση Ελευθερίας 2%, Ποτάμι 1,5%.


Δεν είναι ωστόσο το ποσοστό της διαφοράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την κυβέρνηση το εντυπωσιακό στοιχεία του νέου γκάλοπ που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, αλλά τα ποιοτικά στοιχεία που εμφανίζουν ολοένα και μειούμενη την εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς την κυβέρνηση.

Στο ερώτημα «Είστε ικανοποιημένος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» ποσοστό 87% απάντησε «Όχι», ενώ μόλις 7% απάντησε θετικά.

Την ίδια στιγμή, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων κρίνει πως το άνοιγμα της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση τώρα συνιστά αποπροσανατολισμό (δύο στους τρεις ψηφοφόρους γνωμοδοτούν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από πιο σημαντικά ζητήματα), ενώ στο ερώτημα «τι κυβέρνηση θα θέλατε να προκύψει μετά από εκλογές» το 39% απαντά κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, το 19% κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το 13,5% οικουμενική κυβέρνηση.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται καταλληλότερος με 37% έναντι 19% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στην παράσταση νίκης το προβάδισμα της ΝΔ είναι συντριπτικό με 73%.

Παρά το πλεονέκτημα της ΝΔ, η δημοσκόπηση φανερώνει εκ νέου τη συνολική απογοήτευση του εκλογικό σώματος με τον πολιτικό κόσμο. Πάνω από 71 στους 100 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει κάτι να προσφέρει πλέον στη χώρα, αλλά συνάμα το 61% εκτιμά ότι ούτε η ΝΔ μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά. Το 86% πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Η δημοσκόπηση της Opinion Poll

Υπενθυμίζεται ότι εικόνα κατάρρευσης παρουσίαζε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σε δημοσκόπηση της Opinion Poll, που δημοσίευσε την Κυριακή ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής». Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 16,5 ποσοστιαίες μονάδες, με double score από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι πολίτες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία (86,7%) εκτιμά ότι όσο καθυστερεί η αξιολόγηση τόσο τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα για τη χώρα, ενώ το 75,1% απαντά ξεκάθαρα πως δεν πιστεύει τη νέα υπόσχεση της κυβέρνησης, ότι δηλαδή θα υπάρξουν αντίμετρα που θα μηδενίζουν την οικονομική επιβάρυνση στα νοικοκυριά από τα νέα μέτρα.

Η ίδια έρευνα δείχνει επίσης ισχυρό προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα πρωθυπουργού και πολύ χαμηλά ποσοστά για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 31% και ο ΣΥΡΙΖΑ 14,5%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,7%, ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,6% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5% και φαίνεται πως αυτά τα τρία κόμματα έχουν εξασφαλίσει την άνετη είσοδό τους στη Βουλή στις επόμενες εκλογές. Αντίθετα, οριακά εμφανίζονται η Ενωση Κεντρώων με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,6%, ενώ ποσοστό 2% καταγράφουν οι ΑΝ.ΕΛ., η ΛΑΕ και η Ανταρσύα. Το Ποτάμι στο 1%.
Ακόμη, στο ερώτημα ποια είναι άποψή σας για την κυβέρνηση, το 68,9% δήλωσε αρνητική, το 11,8% μάλλον αρνητική, το 8,2% μάλλον θετική και το 8,7 θετική. Ένα ποσοστό 2,4% δεν απάντησε.


ΠΗΓΗ ΤΗΕ ΤΟC


Ο ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ


Στις 31 Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του έργου των σηράγγων στα Τέμπη, που θα αλλάξει ριζικά τα δεδομένα όσον αφορά στην κίνηση οχημάτων στην περιοχή.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του onlarissa.gr, το έργο βρίσκεται στο στάδιο των τελικών δοκιμών στα συστήματα αερισμού, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι σήραγγες θα παραδοθούν στην κυκλοφορία στις 3 Απριλίου, με τις δοκιμές να συνεχίζονται μέχρι τότε. Σημειώνεται πως, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υποδομών που επικαλείται το ypodomes.com, έχει «κλειδώσει» η λειτουργία του τμήματος Ευαγγελισμός-Σκοτίνα, μέχρι τις 31 Μαρτίου, ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την παράδοση του τμήματος που περιλαμβάνει την μεγάλη σήραγγα των Τεμπών μήκους 6χλμ αλλά και τις άλλες 2 (μία στα Τέμπη και μία στον Πλαταμώνα). Με το έργο, εκτιμάται πως θα υπάρξει μείωση κατά 50% του χρόνου μετακίνησης στο τμήμα Ευαγγελισμός - Σκοτίνα

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, η συνολική πρόοδος των εργασιών τον Ιανουάριο του 2017 ήταν στο 95,5% (στο 98% στα τέλη του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής»).

Η Σήραγγα Τεμπών είναι η μεγαλύτερη οδική σήραγγα της Ελλάδας και των Βαλκανίων, με μήκος 6 χλμ. Συνολικά, η κατασκευή του νέου τμήματος του αυτοκινητόδρομου περιλαμβάνει δύο δίδυμες σήραγγες στα Τέμπη μήκους 2 και 6 χιλιομέτρων και μία δίδυμη σήραγγα στον Πλαταμώνα μήκους 2,7 χιλιομέτρων, καθώς και 14 χιλιόμετρα ανοιχτής οδοποιίας, 17 χλμ. δευτερεύουσες οδούς και οδούς εξυπηρέτησης, 22 γέφυρες και τεχνικά, 5 νέους ανισόπεδους κόμβους, κτίρια εξυπηρέτησης σηράγγων, κ.α. Επιπλέον, κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου θα κατασκευαστούν και θα λειτουργήσουν 5 νέοι Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών ανά κατεύθυνση.

«Στόχος του Έργου είναι να μετατρέψει το τελευταίο, πραγματικά επικίνδυνο και νευραλγικό σημείο της οδικής σύνδεσης Αθήνας - Θεσσαλονίκης, σε ασφαλή αυτοκινητόδρομο» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου.

ΠΗΓΗ ΝΕWS 247

vxnews

About vxnews

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :