Random Posts

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Και ξαφνικά προέκυψε φορολογικό και ασφαλιστικό ....

ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ


Όλα για όλα θα τα παίξει το υπουργείο Οικονομικών με το αφορολόγητο  της νέας φορολογικής κλίμακας, καθώς απέρριψε και τη συμβιβαστική πρόταση της Κομισιόν και πλέον ή θα καταφέρει να ψηφίσει την περιορισμένη μείωση του στις 9.090 ευρώ ή θα υποστεί βαριά διαπραγματευτική ήττα υποχωρώντας τελικά υπό τις ασφυκτικές πιέσεις που ήδη ασκούνται στις σκληρές θέσεις των δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση της Κομισιόν προβλέπει για την πρώτη χρονιά μείωση της έκπτωσης φόρου στις 2.000 ευρώ, δηλαδή αφορολόγητο 9.090 ευρώ, όπως προβλέπει και το ελληνικό σχέδιο. Τη δεύτερη χρονιά η έκπτωση να μειωθεί στα 1.900 ευρώ δηλαδή αφορολόγητο 8.636 ευρώ και την τρίτη χρονιά στα 1.800 ευρώ δηλαδή αφορολόγητο 8.182 ευρώ. Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης ζητούσε τη μείωση της έκπτωσης φόρου στα 1.800 ευρώ με τη μία.

Η συμβιβαστική πρόταση της Κομισιόν- που οδηγεί πάντως στο ίδιο αποτέλεσμα με τις θέσεις του ΔΝΤ- απορρίφθηκε από τον Ε. Τσακαλώτο, ο οποίος προανήγγειλε την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου την επόμενη εβδομάδα. Κατά την παρουσίαση της ελληνικής θέσης λίγο έλειψε, πάντως, να γίνει κόμπλα, καθώς εκ παραδρομής- όπως αποδείχθηκε μετά- ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η έκπτωση φόρου θα σβήνει κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος πάνω από τις 20.000 ευρώ,  παραπέμποντας έτσι στο προηγούμενο σενάριο, που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων λόγω των τρομακτικών επιβαρύνσεων ακόμα και στα μικρομεσαία εισοδήματα.

Αυτό που θα κατατεθεί στη Βουλή προβλέπει σβήσιμο κατά 10 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος, αλλά ακόμα κι έτσι δεν λείπουν οι επιβαρύνσεις, χωρίς να εξαιρούνται ούτε τα χαμηλότερα εισοδήματα, που τελικά περιορίζουν τις απώλειες τους λόγω της μικρότερης έκτακτης εισφοράς. Ειδικότερα με τη νέα κλίμακα και τη νέα έκτακτη εισφορά έρχονται:

αύξηση φόρου ως 136 ευρώ για εισοδήματα ως 20.000 ευρώ (2 εκατ. φορολογούμενοι)
αύξηση φόρου ως 176 ευρώ για εισοδήματα ως 25.000 ευρώ
μείωση φόρου ως 399 ευρώ για εισοδήματα ως 40.000 ευρώ
Με 50.000 χάνουν 576 ευρω
Με 100.000 χάνουν 3.851 ευρώ.
Στα… ψιλά πέρασε το άλλο «εργαλείο» της νέας κλίμακας. Όσοι έχουν μικτά εισοδήματα,  δηλαδή κι από μισθωτές υπηρεσίες κι από μπλοκάκι, αυτά εφεξής θα αθροίζονται και θα φορολογούνται με την ίδια κλίμακα, προκαλώντας πολλαπλά εμφράγματα σε όσους κινούνται πάνω από τις 20.000 ευρώ. Για παράδειγμα, μισθωτός που έχει κι από μπλοκάκι συνολικό εισόδημα 30.000 ευρώ, θα κληθεί να πληρώσει 756 ευρώ επιπλέον φόρο!



Πηγή: www.iefimerida.gr




ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Δύο κρίσιμα νομοσχέδια, το φορολογικό και το ασφαλιστικό, καταθέτει χωρίς την έγκριση του κουαρτέτου η κυβέρνηση, προκαλώντας ήδη αντιδράσεις από δανειστές.

Η ανακοίνωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε το απόγευμα της Τρίτης, ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσει το ασφαλιστικό και το φορολογικό προκάλεσε αίσθηση. Λίγες ώρες νωρίτερα, οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς είχαν «ναυαγήσει» και οι εκπρόσωποί τους είχαν αποχωρήσει από την Αθήνα.

Ο υπουργός Οικονομικών έσπευσε να διευκρινίσει ότι τα εν λόγω νομοσχέδια, θα έρθουν με την κανονική διαδικασία και όχι του κατεπείγοντος, ως εκ τούτου θα ψηφιστούν περί τα τέλη Απριλίου. Παράλληλα, ευελπιστεί ότι θα έχει κλείσει και η συμφωνία. Εσπευσε επίσης να πει ότι είναι «ανοικτός στις όποιες παρατηρήσεις των θεσμών» αυτή την εβδομάδα μέχρι να εισαχθούν τα ν/σ στη Βουλή αλλά και στη συνέχεια: «Θα έχουμε ευκαιρίες μετά για όποιες τροποποιήσεις αν και όποτε χρειαστούν» είπε.

Απέφυγε να πει ότι συνιστά μονομερή ενέργεια, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι η κατάθεση νομοσχεδίων είναι και ένα μέσο πίεσης προς τους δανειστές. Ωστόσο, άλλο η κατάθεση και άλλο η ψήφιση.

Κύκλοι του ΔΝΤ από την πλευρά τους, προειδοποίησαν ότι θα θεωρήσουν μονομερή ενέργεια την κατάθεση των δύο νομοσχεδίων της κυβέρνησης χωρίς την συναίνεση του Ταμείου – με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Λίγο αργότερα, κύκλοι του μεγάρου Μαξίμου έσπευδαν να διευκρινίσουν αμέσως μετά την συνέντευξη Τύπου ότι «δεν πρόκειται για μονομερή ενέργεια, γίνεται απλώς για εξοικονόμηση χρόνου». Σε ερώτηση αν υπάρχει plan B οι κύκλοι Μαξίμου απαντούσαν: «Η κυβέρνηση δεν έχει plan B, άλλοι έχουν...» αφήνοντας να εννοηθεί ότι κύκλοι των θεσμών επιδιώκουν να εξωθήσουν αλλού τα πράγματα.



Πηγή: www.iefimerida.gr


ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ


Το «παιχνίδι» στα χέρια του επιχειρεί να πάρει ο Αλέξης Τσίπρας τόσο με την κατάθεση των δυο νομοσχεδίων στη Βουλή όσο και με τις προσωπικές επαφές που ξεκινά σήμερα με στόχο το γρήγορο κλείσιμο της συμφωνίας
Να προλάβει τα «χειρότερα» θέλει το Μέγαρο Μαξίμου βλέποντας, πως με τις πιέσεις που έχει δεχτεί η ελληνική πλευρά, ειδικότερα από το ΔΝΤ, το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης αρχίζει να θυμίζει το περσινό καλοκαιρινό «θρίλερ».
Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν κατάφερε να επιτύχει την σύνταξη των δυο κειμένων, που θα αποτελούσαν το πλαίσιο της συμφωνίας, η εναλλακτική πρόταση που πρόκρινε το Μαξίμου, μετά και τη χθεσινή μεσημεριανή σύσκεψη, ήταν η κατάθεση των δυο νομοσχεδίων στη Βουλή για το ασφαλιστικό και την φορολογία εισοδήματος εν μέσω της διαπραγμάτευσης.

Αυτό που ξεκαθαρίζουν από το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι πως η κατάθεση των δυο νομοσχεδίων δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μονομερή ενέργεια, καθώς η ψήφισή τους δεν σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί χωρίς την συγκατάθεση των θεσμών και την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.
«Μονομερής ενέργεια είναι ό,τι δεν εμπεριέχεται στη συμφωνία και όχι η κίνηση της κυβέρνησης», τόνιζε χαρακτηριστικά κορυφαία κυβερνητική πηγή.
Από το Μέγαρο Μαξίμου έχει δοθεί ήδη εντολή στην Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης να ξεκινήσει την σύνταξη των νομοθετημάτων γνωρίζοντας καλά πως σημεία «αγκάθια», όπως οι επικουρικές συντάξεις, ενδεχομένως να χρειαστεί να τροποποιηθούν.
Στόχος είναι η συζήτηση των νομοσχεδίων στις επιτροπές και στην Ολομέλεια της Βουλής να συμπέσει με την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.
Κυβερνητικά στελέχη ευελπιστούν πως μέσω αυτής της διαδικασίας θα επιταχυνθεί ο ρυθμός και ο χρόνος της αξιολόγησης και η Ελλάδα θα δείξει για άλλη μια φορά τη βούληση της για την επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση των συνομιλιών επιζητώντας το ίδιο και από την άλλη πλευρά.
Μέσα από αυτή την διαδικασία στο Μαξίμου βλέπουν την ευκαιρία η νομοθετική διαδικασία στη Βουλή να γίνει με διαφορετικό τρόπο από ότι συνήθως χωρίς να χρειαστεί να «επιστρατευτεί» για άλλη μια φορά η διαδικασία του κατεπείγοντος που προκαλούσε πάντα δυσφορία σε ολόκληρο το Σώμα.
Σε συνομιλίες του NEWS 247 με κορυφαία στελέχη γίνεται κατανοητό πως στις σκέψεις των επιτελών του Μαξίμου είναι μέσα από αυτή την διαδικασία να «περιφρουρηθούν» οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, αλλά την ίδια ώρα να αναδειχθούν για άλλη μια φορά οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στους θεσμούς.
Δεν ήταν τυχαία, άλλωστε η χθεσινή αναφορά της κυβερνητικής εκπροσώπου πως «το ΔΝΤ δεν μας έχει αποδείξει μέχρι αυτή τη στιγμή ότι είναι υποβοηθητικό στο γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης».
Η άμεση νομοθέτηση δυο σημαντικών κομματιών της συμφωνίας είναι και μια κίνηση που έρχεται να τονώσει το ηθικό και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη ισχυρή βούληση της κυβέρνησης να μην ξεπεράσει τα «όρια αντοχής» της κοινωνίας. Παράλληλα δρώντας πιο γρήγορα ακολουθεί μια διαφορετική τακτική σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι, που η χώρα είχε μπει στη «θηλιά» της πιστωτικής ασφυξίας.
Η Ευρωπαϊκή «περιοδεία» του Τσίπρα
Ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει να δει τον Γάλλο πρόεδρο με τον Φρανσουά Ολάντ να του διαμηνύει χθες να μεταβεί στο Παρίσι προκειμένου να έχουν μια αναλυτική συζήτηση για την πορεία της διαπραγμάτευσης.
Θεωρείται σίγουρο πως ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει σήμερα το βράδυ στις 7 τη στήριξη του Φρανσουά Ολάντ σε σχέση με το ΔΝΤ που συνεχίζει να βάζει «τρικλοποδιές» στο κλείσιμο του προγράμματος.
Στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθεί και το γεύμα εργασίας που θα έχει την Πέμπτη το πρωί στο Στρασβούργο με τον Μάρτιν Σουλτς.
Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει μια σειρά από επαφές προκειμένου να έχει την Ευρωπαϊκή πλευρά του κουαρτέτου με το μέρος του γνωρίζοντας καλά πως το «παζάρι» με το ΔΝΤ θα εξακολουθήσει να είναι σκληρό.
Όπως είχε δημοσιεύσει το NEWS 247 το Μαξίμου βάζει μπροστά την στρατηγική της πολιτικής λύσης, καθώς υπάρχει η αντίληψη πως «εκεί που οι αριθμοί δεν βγαίνουν» την λύση μπορεί να δώσει η πολιτική διαπραγμάτευση. Η εκτίμηση που υπήρξε είναι πως η πρωτοβουλία αυτή δεν πρέπει να αναληφθεί την τελευταία στιγμή και ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει με μια σειρά επαφών, που εγκαινιάζει σήμερα, να θέσει το ελληνικό πλαίσιο πριν την επιστροφή των θεσμών στις 18 Απριλίου.
Υπό το πρίσμα μια σειράς δηλώσεων Ευρωπαίων αξιωματούχων, πως το ΔΝΤ αποτελεί «προϋπόθεση για την συμφωνία», ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να έχει μια ξεκάθαρη εικόνα για τη στάση που θα κρατήσουν οι ηγέτες και οι αξιωματούχοι της Γηραιάς Ηπείρου στο νέο κύκλο των συζητήσεων που θα ξεκινήσει.
Το στίγμα των προθέσεων του πρωθυπουργού έδωσαν χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γ. Κατρούγκαλος σημειώνοντας ότι η κυρίαρχη κυβέρνηση είναι εκείνη που θα αποφασίσει τον τρόπο επίτευξης  των στόχων με βασικό γνώμονα την τήρηση της συμφωνίας.

ΠΗΓΗ NEWS 247


EΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


Αφγανοί και Σύροι ήρθαν στα χέρια το βράδυ -Ψάχνουν και βιομηχανικούς χώρους σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη για τους μετανάστες

Ηλεκτρισμένη παραμένει η ατμόσφαιρα στους δύο μεγάλους καταυλισμού προσφύγων στην Ειδομένη και στον Πειραιά, ενώ η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας εφαρμόζεται μετ εμποδίων και το κολλέγιο των Επιτρόπων στην έκθεσή του διαπιστώνει ελλείψεις στην φύλαξη των ελληνικών συνόρων.

Λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά, σημειώθηκαν επεισόδια όταν στην πύλη Ε2 συνεπλάκησαν για άγνωστο λόγο Σύροι και Αφγανοί. Ενώ πρόσφυγες και μετανάστες διασκέδαζαν άλλοι παίζοντας κρουστά και άλλοι χορεύοντας, ξαφνικά κάποιοι εξ αυτών πιάστηκαν στα χέρια.
Οι συμπλοκές διήρκεσαν περί τα δέκα λεπτά της ώρας. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι συμπλεκόμενοι έπεφταν πάνω σε σκηνές τις οποίες αναποδογύρισαν, ενώ κάποιοι μέσα σε αυτή την αναταραχή μετέφεραν τις σκηνές τους σε άλλο σημείο υπό το φόβο γενίκευσης της συμπλοκής.

Χθες η ελληνική αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη 15 αλληλέγγυων στην Ειδομένη στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποτρέψει νέο γύρο επεισοδίων στα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Η ελληνική αστυνομία θεωρεί ότι τα επεισόδια της περασμένης Κυριακής υποδαύλισαν ξένοι υπήκοοι που διαμένουν στα Σκόπια και μπαινοβγαίνουν στα σύνορα. Πάντως το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων ανταπέδωσε τα διαβήματα της ελληνικής πλευράς υποστηρίζοντας στην σχετική ανακοίνωση ότι οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας «ενήργησαν με τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό για την αντιμετώπιση των βίαιων διαμαρτυριών και της επιθετικής απόπειρας μεγάλης ομάδας μεταναστών να διασχίσουν τα ελληνικο-'μακεδονικά' σύνορα, μέσω παραβίασης του προστατευτικού φράχτη».

Την ίδια ώρα εικόνες ντροπής, εικόνες που προκαλούν σοκ έρχονται από το Ελληνικό, εκεί όπου 6.000 άνθρωποι στοιβάζονται σε συνθήκες που η λέξη «άθλιες» δεν αρκεί για να τις περιγράψει.

Μια προσφυγούπολη που θυμίζει... φαβέλα και παραπέμπει σε εικόνες οι οποίες μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν άγνωστες στους περισσότερους, μόλις λίγα μέτρα από την λεωφόρο Ποσειδώνος.

Το Κολέγιο των Επιτρόπων στην συνεδρίασή του την περασμένη Δευτέρα εκτίμησε ότι αν και η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, απαιτούνται περαιτέρω βελτιώσεις στο Σχέδιο Δράσης που κατέθεσε για τη διόρθωση των σοβαρών ελλείψεων στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, καθώς και στην υλοποίησή του.

Τον τον περασμένο Νοέμβριο μετά από έλεγχο που είχαν κάνει εμπειρογνώμονες της ΕΕ είχαν εντοπιστεί σοβαρές ελλείψεις που είχε επισύρει και την απειλή προσωρινής εξόδου της χώρας από την Σένγκεν.

Στις Βρυξέλλες θεωρούν πλέον ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει ορισμένα από τα κριτήρια ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις που είχαν διαπιστωθεί. Εντός του Απριλίου θα πραγματοποιηθεί νέα επίσκεψη εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα. Εκτιμάται πάντως ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Το Συντονιστικό συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στους δύο πρόχειρους καταυλισμούς ώστε να δεχθούν οικειοθελώς να μεταφερθούν σε οργναμωμένες δομές. Στον Πειραιά η προσπάθεια αποδίδει καθώς περι τους 1.000 πρόσφυγες εκτιμάται ότι δέχθηκαν να μετακινηθούν στο νέο κέντρο του Σκαραμαγκά, ενώ υπήρξαν αποχωρήσεις και από τον καταυλισμό της Ειδομένης.

Επειδή, όμως ο Σκαραμαγκάς έχει γεμίσει, αρμόδιοι παράγοντες βρίσκονται σε αναζήτηση χώρων και κυρίως άδειων βιομηχανικών κτιρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Προϋπόθεση για την καταλληλότητα των κτιρίων, μάλιστα, είναι να μην βρίσκονται μακριά από τον κοινωνικό ιστό καθώς οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν θέλουν να νιώθουν απομονωμένοι και η κυβέρνηση φαίνεται να σέβεται τις επιθυμίες τους.

Τα κτίρια αυτά θα στεγάσουν σχεδόν 20.000 άτομα, τα οποία μέχρι τώρα αρνούνται να μετακινηθούν από την Ειδομένη, το Ελληνικό και τον Πειραιά. Οι αρχές ασφαλείας, πάντως, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των κατοίκων, λόγω του έκρυθμου κλίματος που επικρατεί μεταξύ των μεταναστών.

Εν τω μεταξύ η διαδικασία επιστροφών μεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο στην Τουρκία δεν προχωρά, ενώ σημαντικά προβλήματα παρουσιάζονται και στην διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου καθώς ο μηχανισμός ακόμη δεν έχει στελεχωθεί παρά την υπόσχεση των ευρωπαίων ότι θα έστελναν 2.300 ειδικούς για να ενισχύσουν την ελληνική πλευρά.

Με προβλήματα όμως προχωρά και η μετεγκατάσταση προσφύγων στις χώρες της ΕΕ. Σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν από τον στόχο των 6.000 προσφύγων που είχε τεθεί  στις 16 Μαρτίου τελικά μέχρι την Δευτέρα μόλις 208 άτομα μετεγκαταστάθηκαν, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό προσφύγων σε 1.145.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η Κομισιόν 35.000-40.000 πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα έχουν το δικαίωμα μετεγκατάστασης. Στην έκθεση η Κομισιόν καλεί τις χώρες-μέλη να εντείνουν δραστικά τις προσπάθειές τους σε αυτό τον τομέα, προκειμένου να ελαφρυνθεί η επείγουσα ανθρωπιστική κατάσταση στην Ελλάδα και να αποτραπεί η επιδείνωση της κατάστασης στην Ιταλία, όπου αυξάνονται οι προσφυγικές ροές.

Το θετικό είναι ότι έχουν μειωθεί σημαντικά οι αφίξεις νέων μεταναστών στα ελληνικά νησιά -μόλις 80 νέες αφίξεις καταγράφηκαν χθες σε Λέσβο και Χίο. Έλληνας αρμόδιος εκτιμά ότι αυτό είναι και το νόημα της Συμφωνίας, να ελέγξει και τελικά να σταματήσει τις μεγάλες προσφυγικές ροές η Τουρκία παίρνοντας τα σχετικά ανταλλάγματα. Στην κυβέρνηση πάντως είναι επιφυλακτικοί για το αν η Τουρκία θα συνεχίσει να ελέγχει τις ροές όσο και για το εάν τα κράτη της ΕΕ τηρήσουν τις δεμεύσεις τους.

Στο πολιτικό πεδίο η κυβέρνηση ποντάρει πολλά στην επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Λέσβο που αποτελεί παγκόσμιο γεγονός. Ελπίζει η κυβέρνηση ότι θα μειωθεί η πίεση στην Ελλάδα καθώς το μήνυμα του Πάπα θα είναι σε δύο κατευθύνσεις: προς τους πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών να είναι πιο ανεκτικοί στους πρόσφυγες και προς τα κράτη να δεχθούν μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων κάτι που θα αποσυμφορήσει την χώρα μας. Φυσικά η κυβέρνηση θεωρεί ότι από την επίσκεψη και το μήνυμα του Πάπα θα βγει πολιτικά κερδισμένη καθώς θα “δικαιωθεί η στάση της έναντι των προσφύγων”. Γι αυτό άλλωστε και τον Πάπα θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο της Λέσβου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όπου και θα έχει σύντομη συνάντηση το Σάββατο το πρωί.


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :