Random Posts

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Καλημέρα ΦΠΑ μου !!!

ΣΤΟ 24% Ο ΦΠΑ


«Ταφόπλακα» στις οποίες ελπίδες για ελαφρύνσεις φόρων βάζει η πρόταση για αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ κατά μία μονάδα από το 23% στο 24%, ένας φόρος που πλήττει ανεξαιρέτως όλα τα νοικοκυριά.

Η πρόταση για αύξηση του ΦΠΑ ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση και κατά πληροφορίες έχει γίνει αποδεκτή από του κουαρτέτο.

Στόχος της πρότασης αυτής να κλείσει ένα μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού κενού ύψους 1% για το 2017-2018. Υπενθυμίζεται πως το κενό προκύπτει από την εξαίρεση των ιδιωτικών σχολείων από το ΦΠΑ και για να μην υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ.

Από την εν λόγω αύξηση η κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα έχει επιπλέον έσοδα της τάξης των 500 εκατ. ευρώ.

Το μέτρο αναμένται να τεθεί σε εφαρμογή από 1ης Ιουλίου και αναμένεται να προκαλέσει αυξήσεις σε σειρά προϊόντων και υπηρεσιών η οποία μπορεί σε κάθε είδος ξεχωριστά να περνά απαρατήρητη, σε δαπάνες, όμως, μιας εβδομάδας η διαφορά θα φανεί στο πορτοφόλι.

 Οι τιμές στο ράφι θα είναι αυξημένες για προϊόντα όπως:



Καφές - Τσάι - Κακάο
Ηλιέλαιο - Αραβοσιτέλαιο
 Αλλαντικά
Κονσέρβες
 Σάλτσες
Μαργαρίνες
Ζάχαρη
Τσίχλες-Καραμέλες
Αλεύρι–Φρυγανιές
Ψωμί τοστ-Ψωμί γεμιστό (ελιές, σταφίδες κ.λπ.)
Μπισκότα
Παγωτά
Αναψυκτικά -Χυμοί
Μέλι – Μαρμελάδες
Σοκολάτες-Γκοφρέτες
Τυρόπιτες - Πίτσες
Χυμοί φρούτων
Μπύρες-Οινοπνευματώδη
Επίσης, η αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ κατά μία μονάδα θα προκαλέσει άνοδο των τιμών και σε:

εισιτήρια μέσων μεταφοράς
εστίαση
ταξί
Επισκευή και συντήρηση κατοικιών
Ανθη - φυτά
Αποχέτευση
Ζωοτροφές για κατοικίδια
Αυξάνεται και η βενζίνη!

Η αύξηση του ΦΠΑ θα αφορά και στη βενζίνη, την τιμή της οποίας δεν θα επηρεάσει μόνο η αύξηση του εν λόγω φόρου αλλά και αυτή του Ειδικού Φόρου Κατανάλώσης κατά τουλάχιστον 5 λεπτά το λίτρο, με την τιμή της να εκτοξεύεται από τα 1,362 σήμερα στασ 1,435!

Στο τραπέζι και η αύξηση του χαμηλού συντελεστή

Εντωμεταξύ, από Δευτέρα όταν και θα επιστρέψουν οι δανειστές θα τεθεί ξανά επί τάπητος το ενδεχόμενο αύξησης και του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ ο οποίος εφαρμόζεται σε περιοδικά, βιβλία, εφημερίδες, σινεμά και θέατρα και σήμερα βρίσκεται στο 6%.

Σημειώνεται ότι πέραν της αύξησης του ΦΠΑ έρχεται και μια σειρά αύξησης των έμμεσων φόρων, με τα χαράτσια σε τσιγάρα, κινητή, συνδρομητικά και την επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, αλλά και τις αλλαγές που θα φέρουν άνοδο τιμών σε τέλη ταξινόμησης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.


Πηγή:www.iefimerida.gr



ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ




Μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον γάλλο πρόεδρο Φρανοσυά Ολάντ στα Ηλύσια Πεδία, χωρίς να ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις - κάτι που για πρώτη φορά γίνεται σε μια τέτοια συνάντηση στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο - αλλά και χωρίς να εκδοθεί ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ φέρεται ως η κοινή εκτίμηση Ολάντ- Τσίπρα, ότι η συμφωνία για την αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει την ερχόμενη εβδομάδα. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο Γάλλος Πρόεδρος έδειξε πλήρη κατανόηση για τις ελληνικές θέσεις, αποδέχθηκε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις της και ότι είναι πλέον θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι  στα τελευταία 15 λεπτά της συνάντησης που συνολικά δεν ξεπέρασε τη μία ώρα, οι δύο ηγέτες είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση, χωρίς κανένας άλλος αξιωματούχος να είναι παρών.

Ο έλληνας πρωθυπουργός προσπάθησε να κερδίσει την υποστήριξη του γάλλου προέδρου στο αίτημα είτε να πιεστεί το ΔΝΤ από τους ευρωπαίους προκειμένου να πάρει μέρος στο πρόγραμμα αναστέλλοντας όμως τις «παράλογες απαιτήσεις του ή να προχωρήσει μια συμφωνία μόνο με τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς.


Ο δύο ηγέτες συζήτησαν τόσο για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με τον έλληνα πρωθυπουργό να τονίζει ότι η διαδικασία έπρεπε ήδη να είχε ολοκληρωθεί, όσο και για τα δύο νομοσχέδια - για το ασφαλιστικό και το φορολογικό - που η κυβέρνηση προωθεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Θεσμών.


Tην Πέμπτη στις 12:00 ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, στο Στρασβούργο.

Με αυτά τα ταξίδια, ο έλληνας Πρωθυπουργός αναζητεί συμμάχους στο στρατόπεδο των ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών προκειμένου να πετύχει έναν διπλό στόχο. Από τη μία πλευρά να διαμορφώσει ένα μέτωπο κατά της λιτότητας – όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου –  και από την άλλη για να αποτρέψει την μη κάθοδο των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα.

Αν και εκφράζονται φόβοι ότι δεν θα πάρουν μέρος στην διαπραγμάτευσης της επόμενης εβδομάδας στελέχη του ΔΝΤ κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι αυτό δεν ειναι το χειρότερο σενάριο , αφού - όπως λένε -  το ΔΝΤ με βάση την συμφωνία του Ιουλίου του 2015 συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα ως τεχνικός σύμβουλος.

Το ΔΝΤ μιλάει για νέο πρόγραμμα

Το ΔΝΤ σε νέα έκθεση «Fiscal Monitor Report» που έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα θεωρεί πως ο εκλογικός κύκλος και το πολιτικό αδιέξοδο μπορεί να περιπλέξουν  ή να αποθαρρύνουν την εφαρμογή μέτρωνεντός του 2016 στην Ελλάδα.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι στην έκθεση γίνεται λόγος για την πιθανότητα να υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα προσαρμογής. Κάτι που ερμηνεύεται είτε ως τέταρτο μνημόνιο είτε ως ένα ενδιάμεσο μνημόνιο σε αντικατάσταση του ισχύοντος, το οποίο το ΔΝΤ θεωρεί ότι χρήζει αναπροσαρμογής.

Βερολίνο: Εφαρμογή της συμφωνίας του καλοκαιριού

Το Βερολίνο ξεκαθάρισε ότι «Υπάρχει μόνο μία λύση και είναι αυτή που συμφωνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι». Ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε κληθείς δε να σχολιάσει την κατάθεση των νομοσχεδίων χωρίς να προηγηθεί συμφωνία άφησε να εννοηθεί πως το Βερολίνο περίμενε τέτοιες κινήσεις. «Δεν βρισκόμαστε για πρώτη φορά σε αξιολόγηση προγράμματος με την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι η μία ή η άλλη κίνηση δεν έρχεται εντελώς ως έκπληξη -γνωριζόμαστε ήδη καιρό. Αλλά όλα αυτά δεν βοηθούν» είπε και σημείωσε  «Ο καθένας που συμμετέχει σε αυτές τις διαπραγματεύσεις πρέπει να ξέρει από μόνος του πώς προωθεί τα συμφέροντά του καλύτερα...»

Κληθείς να σχολιάσει το γεογνός ότι στο πρόγραμμα του έλληνα πρωθυπουργού δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη στο Βερολίνο, ο  εκπρόσωπος της Καγκελαρίου Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, σχολίασε:  «Μην ανησυχείτε. Υπάρχουν αρκετές επαφές με τον κ. Τσίπρα και συνολικά μεταξύ της γερμανικής και της ελληνικής κυβέρνησης και στο επίπεδο των υπουργών Οικονομικών. Κάθε συζήτηση είναι καλή».

Βρυξέλλες: Απαιτείται συμφωνία για τα νομοσχέδια

Με διπλωματικό τρόπο ο  αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλεξάντερ Βίντερστάιν απέφυγε άμεσο σχολιασμό της κίνησης της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάθεση δύο νομοσχεδίων, άφησε ωστόσο να εννοηθεί ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι προαπαιτούμενο για να  νομοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση. Και κατέληξε με φρασεολογία ΔΝΤ :«Η ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων είναι το κλειδί, καθώς και η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών».

ΠΗΓΗ HE TOC


ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ

Σε κατάσταση πτώχευσης κηρύχθηκε η Ηλεκτρονική Αθηνών, σύμφωνα με την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Από σήμερα τα 45 καταστήματα της αλυσίδας θα είναι κλειστά, ενώ οι περίπου 450 εργαζόμενοι της επιχείρησης θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ανεργία. Σύμφωνα με τη διοίκηση, αιτία του «λουκέτου» είναι η οικονομική κρίση και τα προβλήματα ρευστότητας που δημιουργήθηκαν με την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων.

Την ίδια στιγμή, η εταιρία αποδίδει στα όσα συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι την ακύρωση του πλάνου αναδιάρθρωσης που είχε εκπονηθεί σε συνεργασία με τις τράπεζες

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρονται τα εξής:

«Παρά τις διαρκείς προσπάθειες της εταιρείας, η πορεία της οικονομίας,  η περαιτέρω αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, τα capital controls που –εκτός των άλλων– ενίσχυσαν την καχυποψία των ξένων προμηθευτών προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με την στάση των δανειστριών τραπεζών καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας.

Το επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο συναποφασίστηκε από τις τράπεζες, τους προμηθευτές και τους μετόχους τον Απρίλιο του 2015  είχε δημιουργήσει βάσιμες προοπτικές για την ανάκαμψη της εταιρείας. Όσα συνέβησαν, από τον Ιούνιο του 2015 και μετά, υπονόμευσαν και στη συνέχεια ακύρωσαν στην πράξη οποιοδήποτε σχεδιασμό.

Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας, να χάνονται μερίδια αγοράς και να αυξάνονται οι ζημιές. Έτσι, η Ηλεκτρονική, αφού εξάντλησε κάθε δυνατή εναλλακτική λύση, οδηγήθηκε στη σημερινή οδυνηρή απόφαση.

Η σημερινή εξέλιξη αφανίζει τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία του κλάδου, τη μόνη που ανταγωνίστηκε ευθέως τις πολυεθνικές, οι οποίες θα είναι και οι μόνες ευνοημένες από αυτή την συγκυρία.

Τα καταστήματα της Ηλεκτρονικής από αύριο, 14-4-2016, θα παραμείνουν κλειστά».

ΠΗΓΗ ΤΗΕ TOC



ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ


«Η Ελλάδα, πάνω απ’ όλα, δικαιούται μια σοβαρή και ικανή κυβέρνηση», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΝΔ που επιμένει στο αίτημά του για άμεσες εκλογές

Στη διάλυση της κυβέρνησης που αργά ή γρήγορα θα επέλθει «επενδύουν» στη Νέα Δημοκρατία, καθώς θεωρούν ότι, ακόμη και αν κλείσει η αξιολόγηση, τα νέα βαθιά υφεσιακά μέτρα που προετοιμάζονται για να περάσουν από τη Βουλή θα εντείνουν τα οικονομικά αδιέξοδα και θα προκαλέσουν εξελίξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα «Washington Post», εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεν θα κρατήσει» ο σημερινός κυβερνητικός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. «Μπορεί να διαλυθούν ανά πάσα στιγμή», υπογράμμισε και επαναλαμβάνοντας το αίτημα για εκλογές, υποστήριξε ότι ο ίδιος και το κόμμα του είναι έτοιμοι για να σχηματίσουν μια «πολύ καλύτερη κυβέρνηση»

«Η Ελλάδα, πάνω απ’ όλα, δικαιούται μια σοβαρή και ικανή κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως  η παραμονή της σημερινής κυβέρνησης «κάνει μεγάλη ζημιά», καθώς «η οικονομία είναι πάλι σε ύφεση» εξαιτίας και των περιορισμών που έχουν που έχουν επιβληθεί στην κίνηση κεφαλαίων».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνει ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι μονόδρομος για την έξοδο της χώρας από την κρίση. «Αν υλοποιήσουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, η οικονομία θα βρεθεί ξανά στην ανάπτυξη, θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και θα σταματήσει η φυγή νέων ανθρώπων από την Ελλάδα, που σήμερα αναζητούν εργασία στο εξωτερικό», αναφέρει.

Στο μεταξύ φθηνή «προπαγάνδα για αφελείς» χαρακτηρίζουν από την αξιωματική αντιπολίτευση την εξαγγελία περί της κατάθεσης νομοσχεδίων για τα φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των εταίρων και δανειστών και τα ταξίδια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο εξωτερικό για την υποτιθέμενη «πολιτική διαπραγμάτευση».

Από την στιγμή που «οι ίδιοι παραδέχονται ότι τα νομοσχέδια "είναι ανοιχτά σε παρατηρήσεις και αλλαγές που θα προκύψουν τόσο από τη δημόσια διαβούλευση  όσο και από τις περαιτέρω συζητήσεις από τους θεσμούς, έως την ολοκλήρωση της αξιολόγησης"», αυτό αποτελεί ομολογία ότι πρόκειται για «άλλο ένα μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης Τσίπρα», ανέφερε το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντώντας σε «άτυπη ενημέρωση» του Μεγάρου Μαξίμου μέσω της οποίας καλούνταν η ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη θέση της απέναντι στην αξιολόγηση.

«Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Εκλογές τώρα, για να απαλλαγεί η χώρα από τη χειρότερη Κυβέρνηση που είχε ποτέ ο τόπος», αντέδρασε η Συγγρού στις κυβερνητικές επικρίσεις ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «παίζει κλεφτοπόλεμο εκ του ασφαλούς, επιδιώκοντας πολιτικό όφελος από κάθε εξέλιξη».

Σε ό,τι αφορά τα ερωτήματα του Μαξίμου για την αξιολόγηση και τα μέτρα, η ηγεσία της ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα όταν πάνε στη Βουλή, διαψεύδοντας έτσι σενάρια που θέλουν κάποιους στη Συγγρού να προτιμούν την υπερψήφιση των μέτρων.

ΠΗΓΗ  ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΠΙΡΙΝΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ


Οι άνθρωποι στα 50 ή στα 60 τους ωφελούνται αν παίρνουν μια ασπιρίνη καθημερινά, καθώς αυτή δρα προληπτικά για έμφραγμα, εγκεφαλικό ή καρκίνο του εντέρου, σύμφωνα με νέες συστάσεις μιας κυβερνητικής επιτροπής ειδικών των ΗΠΑ.

Το μεγαλύτερο όφελος έχουν όσοι ξεκινούν την ασπιρίνη μεταξύ 50 και 60 ετών. Το όφελος είναι μικρότερο για όσους την ξεκινούν μετά τα 60 τους, ενώ είναι μεγαλύτερο όσο νωρίτερα ξεκινά κανείς, όχι όμως πριν τα 40 (ούτε μετά τα 70).

Η νέα σύσταση αφορά άτομα 50 έως 69 ετών, άνδρες και γυναίκες, που δεν ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για πρόκληση αιμορραγίας λόγω της προληπτικής θεραπείας με ασπιρίνη.

Σύμφωνα με την επιτροπή (U.S. Preventive Services Task Force), με επκεφαλής την καθηγήτρια Κίρστεν Μπίμπινς-Ντομίνγκο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Φρανσίσκο, που έκανε τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό "Annals of Internal Medicine", η λήψη μιας χαμηλής δόσης ασπιρίνης (81 μιλιγκράμ) κάθε μέρα είναι ένας φθηνός και αποτελεσματικός τρόπος να μειωθεί ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, αλλά και ο κίνδυνος για ορισμένες μορφές καρκίνου.


Όμως όσο οι άνθρωποι γερνάνε, τόσο αυξάνουν οι πιθανές αρνητικές επιπτώσεις της ασπιρίνης, κυρίως η πιθανότητα γαστρεντερικής ή εγκεφαλικής αιμορραγίας, με συνέπεια στο ισοζύγιο οφέλους-κόστους η πλάστιγγα σταδιακά να γέρνει σε βάρος της.

Η Μπίμπινς-Ντομίνγκο δήλωσε ότι θα πρέπει κανείς να παίρνει ασπιρίνη καθημερινά για τουλάχιστον πέντε έως δέκα χρόνια (ανάλογα με τον άνθρωπο) για να δει οφέλη όσον αφορά την προστασία από καρκίνο του παχέος εντέρου. Για την καρδιαγγειακή προστασία (εμφράγματα και εγκεφαλικά), η δράση της ασπιρίνης είναι πιο άμεση, μέσα στην πρώτη πενταετία.

Η ασπιρίνη εμποδίζει τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα, κάτι επικίνδυνο ιδίως για όσους έχουν στένωση αρτηριών λόγω αθηροσκλήρωσης. Ο ρόλος της στον καρκίνο του εντέρου, από την άλλη, δεν έχει ακόμη κατανοηθεί καλά, αλλά φαίνεται πως μειώνει τη χρόνια φλεγμονή που μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τους ειδικούς, προτού αρχίσουν να παίρνουν ασπιρίνη καθημερινά, όλοι πρέπει προηγουμένως να συμβουλευθούν τον γιατρό τους.



ΠΗΓΗ  www.iefimerida.gr

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :