Random Posts

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Νεκρά βρέφη απο μηνιγγιτιδόκοκκο και νέο φοροσαφάρι στην καθημερινή επικαρότητα

ΝΕΚΡΑ ΒΡΕΦΗ ΑΠΟ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΟΚΟΚΚΟ

Διέμεναν στην περιοχή του Ζεφυρίου - Κατέληξαν μετά από νοσηλεία στα Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγία Σοφία» - Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ ζήτησε  άμεση χορήγηση χημειοπροφύλαξης σε όλες τις επαφές των κρουσμάτων

Το Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ενημερώθηκε την Τετάρτη σχετικά με 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου σε βρέφη Ρομά, εκ των οποίων τα δύο κατέληξαν, που διέμεναν στη περιοχή του Ζεφυρίου Αττικής και νοσηλεύτηκαν στα νοσοκομεία Γ.Ν.Π. «Π. & Α. Κυριακού» και Γ.Ν.Π. «Αγ. Σοφία».

Η μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος είναι σοβαρή λοίμωξη που οφείλεται στο βακτήριο Neisseria meningitides, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα ή και σηψαιμία, σοβαρές επιπλοκές ακόμα και θάνατο.

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. από την πρώτη στιγμή ενημέρωσε τις αρμόδιες Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ανατολικής και Δυτικής Αττικής,  προκειμένου να μεριμνήσουν για την άμεση χορήγηση χημειοπροφύλαξης σε όλες τις επαφές των κρουσμάτων.

Την Πέμπτη, κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. μετέβη στο τόπο κατοικίας των κρουσμάτων και προέβη σε επιδημιολογική επιτήρηση, αναζήτηση επαφών των κρουσμάτων και χορήγηση χημειοπροφύλαξης σε άμεσα εκτεθειμένους.





ΝΕΟ ΦΟΡΟ-ΣΑΦΑΡΙ


Το… μενού των ελέγχων και των στόχων για το 2016 δημοσίευσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μέσω του Επιχειρησιακού προγράμματος για τη φετινή χρονιά. Από το κείμενο, προκύπτει ότι έχει τεθεί ως στόχος η διενέργεια τουλάχιστον 100.000 ελέγχων αλλά και η αξιοποίηση ευρημάτων ακόμη και από το ξεσκόνισμα των τραπεζικών λογαριασμών. Πολλά από τα φιλόδοξα σχέδια όμως πηγαίνουν πιο πίσω στον χρόνο με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο το οποίο δεν αναμένεται να λειτουργήσει πριν από το 2017.

Μεταξύ των στόχων που τίθενται με το επιχειρησιακό σχέδιο είναι:

-η διενέργεια 400 ελέγχων σε μεγάλες επιχειρήσεις από το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΠ).
-600 έλεγχοι από το Κέντρο Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ)
-3.400 πλήρεις έλεγχοι από τις εφορίες.
-300 πλήρεις έλεγχοι από τις εφορίες ανωνύμων εταιρειών (ΦΑΕΕ)
-15.700 μερικοί έλεγχοι από τις εφορίες

-1.600 μερικοί έλεγχοι από τις εφορίες ανωνύμων εταιρειών (ΦΑΕΕ)
-2.000 έλεγχοι υποθέσεων Κεφαλαίου
-25.000 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι από τις εφορίες (πχ έκδοση αποδείξεων κλπ)
-τουλάχιστον 3.000 στοχευμένοι έλεγχοι από τις υπηρεσίες είσπραξης και διασφάλισης δημοσίων εσόδων (ΥΕΔΔΕ)
-200 έρευνες φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου και ΦΠΑ

Έλεγχοι κατά του λαθρεμπορίου

Το επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει και τη διενέργεια 51.180 τελωνειακών ελέγχων που αφορούν:

-6.000 εκ των υστέρων ελέγχους παραστατικών εισαγωγών και εξαγωγών
-5.000 εκ των υστέρων τελωνειακούς ελέγχους
-35.000 τελωνειακούς ελέγχους δίωξης
-5.000 ελέγχους από τις κινητές ομάδες ελέγχου για την παράνομη διακίνηση αγαθών
-180 ελέγχους από τα αντιλαθρεμπορικά σκάφη των τελωνείων

Νέες δράσεις κατά της φοροδιαφυγής

Προβλέπεται:

-η σταδιακή ανάπτυξη και υλοποίηση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου
-η προώθηση των ηλεκτρονικών πληρωμών
-η ενίσχυση των ελεγκτικών υπηρεσιών με ειδικό λογισμικό για την καταπολέμηση της απάτης στο ΦΠΑ
-η δημιουργία μητρώου καταγραφής και παρακολούθησης φορολογουμένων σε περιπτώσεις που παραβιάζουν τη φορολογική νομοθεσία
-ο εντοπισμός με ηλεκτρονικό τρόπο όσων επιτηδευματιών πληρώνονται με πλαστικό χρήμα χωρίς να εκδίδουν αποδείξεις λιανικών πωλήσεων ή παροχής υπηρεσιών
-εμπλουτισμός του μητρώου off-shore εταιρειών
-εντοπισμός φορολογούμενων οι οποίοι χωρίς να έχουν κάνει έναρξη δραστηριότητας, δραστηριοποιούνται οικονομικά, κυρίως μέσω διαδικτύου
-εντοπισμός φορολογούμενων που δεν έχουν υποβάλει δήλωση Ε9 (δήλωση ακινήτων)

ΠΗΓΗ THE TOC


ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ


Στην «κόντρα» οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας -Xριστοδουλοπούλου: Όχι στη συμφωνία ΕΕ με Τουρκία-  Κατριβάνου: Να μην διώχνουμε κανέναν

Εφιάλτες από το παρελθόν «ξυπνά» για το Μέγαρο Μαξίμου η συζήτηση του νομοσχεδίου για το προσφυγικό στην Βουλή με την ομάδα των «53» να εκφράζει ανοικτά την διαφωνία της με το περιεχόμενο της πρόσφατης συμφωνίας ΕΕ και Τουρκίας.

Στην πράξη οι βουλευτές της συγκεκριμένης πτέρυγας προβάλλουν «κόκκινες γραμμές» σε ζητήματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων αμφισβητώντας, όμως, με τον τρόπο αυτό το προφίλ που έχει καλλιεργήσει όλο το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση αναφορικά με την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Ηδη, κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή οι κυρίες Βασιλική Κατριβάνου και Τασία Χριστοδουλοπούλου εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους από τις επιπτώσεις που θα έχει η εφαρμογή της σχετικής συμφωνίας.

Αντίστοιχες, τοποθετήσεις θα πραγματοποιηθούν πιθανότατα και κατά την σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια (σ.σ. 10 το πρωί) ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η θέση που θα κρατήσουν κατά την ονομαστική ψηφοφορία που θα ζητήσει το ΚΚΕ.

Υπέρ της πολιτικής των ανοικτών συνόρων η Β. Κατριβάνου

Ειδικότερα, η κυρία Κατριβάνου αναπτύσσοντας τις θέσεις της στην επιτροπή τάχθηκε υπερ της πολιτικής των ανοικτών συνόρων που όπως είπα ακολουθήθηκε εως σήμερα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος αμφισβήτησε ευθέως πέντε βασικά σημεία του νομοσχεδίου υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι καταστρατηγείται η συνθήκη της Γενεύης και καταπατώνται ανθρώπινα δικαιώματα. Η ίδια στην ουσία ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα να αποσύρει τις επίμαχες ρυθμίσεις - «παραφωνίες» -  προκειμένου να μην επαναπροωθείται κανείς στην Τουρκία ακόμα και αν είναι παράτυπος μετανάστης. «Θα ανακόπτουμε πρόσφυγες και θα επαναπροωθούμε πρόσφυγες στην Τουρκία. Πρέπει να αντισταθούμε με όπλα μας την Συνταγματική και διεθνή νομιμότητα. Πρέπει να τους υποδεχθούμε όλους όπως ήδη έχουμε κάνει εως τώρα και γι αυτό είμαστε υπερήφανοι ως ΣΥΡΙΖΑ». Σε άλλο σημείο δε, κατήγγειλε την ρύθμιση που προβλέπει ότι τα κέντρα – κλειστού και ανοικτού τύπου – κράτησης θα φυλάσσονται από ιδιωτικές εταιρίες λέγοντας ότι «γνωρίζουμε ότι οι σεκιουριτάδες είναι ως επι το πλείστον χρυσαυγίτες».
Εξήγησε ότι «το νομοσχέδιο προβλέπει ότι σε έκτακτες περιπτώσεις μεγάλων ροών και άρα μεγαλύτερου αριθμού αιτημάτων ασύλου η εξέταση θα γίνεται ταχύρυθμα εντός 14 ημερών.

Δεν θα λειτουργήσει. Τα άσυλα θα εξετάζονται επιφανειακά και θα επιστρέφεται αυτός ο κόσμος στην Τουρκία και αυτό δεν πρέπει να συμβεί» για να προτείνει « Όταν έχουμε μεγάλες ροές δεν πρέπει να μειώνουμε το χρόνο αλλά να τον αυξάνουμε. Παρακαλώ λοιπόν τον υπουργό να αντιμετωπίσει το πρόβλημα».

Πρόσθεσε ότι «η Τουρκία δεν πληροί κανένα όρο για να θεωρηθεί ασφαλής χώρα. Η Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα και δεν πρέπει να θεωρηθεί τέτοια. Δεν πρέπει να αφήσουμε να επιστρέψουν εκεί πρόσφυγες αιτούντες διεθνούς προστασίας». Προχώρησε λέγοντας ότι «για να λειτουργήσει το νομοσχέδιο θέλουμε εξειδικευμένο προσωπικό σε ικανοποιητικό αριθμό. Κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, νομικούς κλπ Στα χοτ σποτς πρέπει να υπάρχει πρόσβαση κοινωνίας και φορέων».  Τόνισε τέλος πως «για τη συμφωνία ΕΕ Τουρκίας οι διεθνείς οργανισμοί λένε ότι είναι μέγιστο πισωγύρισμα γιατί ανατρέπεται η συνθήκη της Γενεύης…».

Νωρίτερα η κυρία Χριστοδουλοπούλου εξήγησε ότι η πλειοψηφία των διατάξεων του συζητούμενου νομοσχεδίου αφορούν σε ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας και μόλις «3-4 διατάξεις έρχονται για την υλοποίηση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας». Πρόσθεσε ωστόσο ότι «Μας ανησυχεί αν πράγματι θα μπορέσουμε εως την 4η Απριλίου να εφαρμόσουμε αυτή τη συμφωνία. Είχαμε πει ότι η η συμφωνία θα έχει δυσκολίες στην εφαρμογή της. Φοβάμαι μήπως στο στάδιο προσαρμογής καταπατηθούν δικαιώματα. Αυτή την ανησυχία εκφράζω». Σημείωσε τέλος ότι « Κατά τα άλλα η οδηγία αξίζει να ψηφιστεί από όλους. Σε ζητήματα που ορισμένοι έχουν διαφωνίες για τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας μπορούν αν γίνουν διαφοροποιήσεις».

Επίσης, κριτική σε σειρά ζητημάτων έθεσε η κυρία Νίνα Κασιμάτη απο διαφορετική βέβαια σκοπιά από εκείνη της ομάδας των «53» μιας και προέρχεται απο το σοσιαλιστικό, πατριωτικό χώρο. Η βουλευτής πρότεινε να αναδιοργανωθεί αντί να καταργηθεί και επανασυσταθεί η υπάρχουσα υπηρεσία πρώτης υποδοχής προκειμένου η διαδικασία να ολοκληρωθεί συντομότερα. Εξήγησε ότι με βάση τις προωθούμενες διατάξεις για τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης προβλέπεται υβριδικό σχήμα διοίκησης με πολιτικό και αστυνομικό διοικητή με αποτέλεσμα να περιπλέκονται οι αρμοδιότητες και εν τέλει να υπάρχει κίνδυνος «ακυβερνησίας».

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, το υπουργείο μελετά την διόρθωση της πρόβλεψης ώστε αντί συνεργασίας μεταξύ των δύο προσώπων να προβλέπεται με σαφήνεια πως η διοίκηση ανήκει στον πολιτικό υπάλληλο. Τέλος, η κυρία Κασιμάτη αναρωτήθηκε αν οι δημοσιονομικοί περιορισμοί αφορούν και την στελέχωση των νέων δομών καθώς υπάρχει ο κίνδυνος από τις εκατοντάδες θέσεις που προβλέπονται να στελεχωθούν οι ελάχιστες.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ







AΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ


Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εθνικής υπηρεσίας απογραφής των Η.Π.Α, ο πλανήτης πρόκειται να βρεθεί μπροστά σε ένα πρωτοφανές φαινόμενο, πριν ακόμα μπούμε στο 2020.

Οι Αμερικανοί ερευνητές, μετά από έρευνα, κατέληξαν πως μέσα στα επόμενα χρόνια, για πρώτη φορά στην νεώτερη ανθρώπινη ιστορία, οι ηλικιωμένοι θα ξεπεράσουν σε αριθμό τα νεαρά παιδιά. Εδώ και αρκετά χρόνια, τα ποσοστά των πρώτων αυξάνονται συνεχώς, ενώ των δεύτερων ακολουθούν αντίθετη πορεία. Φαίνεται πως το σημείο... τομής θα βρεθεί πριν αλλάξουμε δεκαετία.



Οπως αποκάλυψε η έρευνα της εθνικής υπηρεσίας απογραφής των Η.Π.Α, οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 65 ετών μέσα στα επόμενα χρόνια θα ξεπεράσουν τα παιδιά ηλικίας 5 και κάτω. Αυτό είναι ένα φαινόμενο που δεν έχει παρατηρηθεί ξανά στην ιστορία. Ομως η έρευνα δεν σταματάει εκεί. Σύμφωνα με το γράφημα, οι δύο ηλικιακές ομάδες θα ακολουθήσουν αντίστοιχη πορεία και για τις επόμενες δεκαετίες, με τους ηλικιωμένους να ξεπερνούν πλέον κατά πολύ τους μικρούς.

Πιο συγκεκριμένα, το 2050 αναμένεται οι άνθρωποι άνω των 65 να αποτελούν το 15.6% του παγκόσμιου πληθυσμού, ποσοστό υπερδιπλάσιο των παιδιών κάτω των 5 που θα φτάσει στο 7.2%. «Αυτό το μοναδικό δημογραφικό φαινόμενο είναι άνευ προηγουμένου» αναφέρει η έρευνα.

Φυσικά, υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις ηπείρους του πλανήτη. Η Ευρώπη δικαιολογεί τον τίτλο της... γηραιάς ηπείρου, αφού το 2050 υπολογίζεται πως ένας στους τέσσερις Ευρωπαίους θα είναι άνω των 65. Στον αντίποδα, περιοχές όπως η Κεντρική Ασία και η Μέση Ανατολή θα είναι οι νεώτερες του πλανήτη.



Πηγή: www.iefimerida.gr

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :