Random Posts

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

To Συμπόσιο των Ευρωπαίων Φαρμακοποιών και οι πολιτικές κόντρες στο προσκήνιο

ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Ξεκινά το μεσημέρι, το 2ο Πανευρωπαϊκό Συμπόσιο που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στην Αθήνα. Οι ομιλητές, πρόεδροι Ευρωπαϊκών Φαρμακευτικών Συλλόγων  θα μεταφέρουν τις εμπειρίες από τις χώρες τους, προκειμένου να γίνει αντιληπτό τι συνέβη και τι θα συμβεί και στην Ελλάδα.
Στην διάρκειά του θα γίνει επίσης αναφορά στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην  Ευρώπη (προσφυγικό , διαφοροποίηση θρησκευτικών και κοινωνικών πεποιθήσεων) και στην ανάγκη προσαρμογής των λειτουργών υγείας  σε αυτές. Στις 4 θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κ. Λουράντος.
Μια ακόμη καινοτομία του Συμποσίου είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα υποβολής  ερωτήσεων διαδικτυακά μετά από την κάθε εισήγηση . Δείτε ζωντανά τις εργασίες του συμποσίου μέσα απο το www.pfs.gr και www.fsa.gr


ΣΚΛΗΡΗ ΚΟΝΤΡΑ Ν.ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ


Επεισόδιο μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και δύο δημοσιογράφων που εργάζονται για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha και Star σημειώθηκε περίπου στις δύο τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Νέας Υόρκης).

Οι δύο δημοσιογράφοι, ανταποκριτές του Alpha και του Star στις Ηνωμένες Πολιτείες, συνελήφθησαν από Αμερικανούς αστυνομικούς έξω από το ξενοδοχείο Westing Grand Central στη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μαζί με άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής εν αναμονή της άφιξης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Οι δύο δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για τους δημοσιογράφους Θάνο Δημάδη (Alpha) και Δημήτρη Σουλτογιάννη (Star), που εργάζονται ως ανταποκριτές των δύο τηλεοπτικών σταθμών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να πλαστογραφήσουν την υπογραφή συνεργάτη του κ. Παππά στο ξενοδοχείο Westing Grand Central και να χρεώσουν μικρογεύμα στο δωμάτιό του» αναφέρεται σε τηλεγράφημα του ΑΠΕ και προστίθεται: «Οι δυο δημοσιογράφοι δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Έλληνα πρωθυπουργού που αναμένεται στη Νέα Υόρκη».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο δημοσιογράφοι είχαν χρεώσει περίπου 20 δολάρια στον δημοσιογράφο Γιώργο Χριστοφορίδη που εργάζεται στο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και συμμετέχει στην αποστολή στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με την εκδοχή που διακινείται από το κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων οι δύο δημοσιογράφοι «κίνησαν υποψίες όταν εντοπίστηκαν να παρακολουθούν και να φωτογραφίζουν τα μέλη της ασφάλειας του πρωθυπουργού που είχαν φτάσει νωρίτερα».

«Και οι δύο αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, και σύμφωνα με πληροφορίες εναντίον τους πρόκειται να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία», καταλήγει το ρεπορτάζ του ΑΠΕ.

Οι δημοσιογράφοι λένε ότι απλώς έκαναν τη δουλειά τους και γι' αυτό βρίσκονταν έξω από το ξενοδοχείο του Αλέξη Τσίπρας..

Επισημαίνεται ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας μετά και την έκρηξη στην πολυσύχναστη συνοικία Τσέλσι στο Μανχάταν, καθώς από αύριο αναμένονται στην αμερικανική μεγαλούπολη ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο προκειμένου για να λάβουν μέρος στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.



Παππάς: «Τεράστια η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα»

«Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία. Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, για το περιστατικό με τους δύο δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη.



Δημήτρης Σουλτογιάννης: Αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεώς μου στο Μανχάταν

Ο Δημήτρης Σουλτογιάννης, ανταποκριτής του Star στις Ηνωμένες Πολιτείες, διαψεύδει τις πληροφορίες περί σύλληψής του έξω από το ξενοδοχείο Westing Grand Central στη Νέα Υόρκη και χλευάζει τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα ότι παρακολουθούσε τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά φορώντας περούκα.

Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση του Δημήτρη Σουλτογιάννη όπως δημοσιεύθηκε στο star.gr:
«Είναι τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεως μου στο Μανχάταν, απλά και μόνο επειδή έκανα αυτοβούλως το δημοσιογραφικό μου καθήκον. Στα πλαίσια της κάλυψης του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, οι ανταποκριτές ενημερωθήκαμε για την -κατά δύο ημέρες νωρίτερα- άφιξη του υπουργού Eπικρατείας Νίκου Παππά.

Πράγματι βρεθήκαμε με τον συνάδελφο Θάνο Δημάδη από τον Alpha στο ξενοδοχείο που διαμένει για να πληροφορηθούμε την ατζέντα των δραστηριοτήτων του στη Νέα Υόρκη. Αυτό όπως φαίνεται ενόχλησε την προσωπική του φρουρά η οποία και κάλεσε τις μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Έκαναν μια απλή εξακρίβωση στοιχείων. Φυσικά δεν υπήρξε καμία παρανομία και αφού εξακρίβωσαν ότι είμαι ένας νομοταγής Αμερικανός Πολίτης αποχώρησαν χωρίς να μας ενοχλήσουν. Δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω τα περί μεταμφιέσεων και πλαστοπροσωπίας.

Αν ένα καπέλο τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου θεωρούνται μεταμφίεση τότε και στις απόκριες έτσι θα κυκλοφορώ!! Είναι λυπηρό που βρέθηκαν συνάδελφοι να στείλουν τέτοια είδηση στην Ελλάδα εστιάζοντας στην δήθεν σύλληψη μου και όχι στο γεγονός ότι ο κ. Παππάς βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στο Μανχάταν με... ''λευκή ατζέντα''... προφανώς η φωτογραφική μου μηχανή ενόχλησε περισσότερο!»


Η ανάρτηση του Θάνου Δημάδη


Εδώ βλέπετε την άλλη εκδοχή μου χωρίς κουστούμι και γραβάτα εν ώρα δουλειάς!

Η ελληνική αποστολή βρέθηκε το ΣΚ στη Νέα Υόρκη περιμένοντας τον Πρωθυπουργό. Το Σάββατο το πρωί ήταν προγραμματισμένη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους από τον κ. Παππά, η οποία δεν έγινε ποτέ. Δύο ολόκληρα 24ωρα με τον Υπουργό Επικρατείας στο Μαχνάταν, κι εμείς οι δημοσιογράφοι χωρίς είδηση. Η είδηση όμως βγαίνει και στο πεζοδρόμιο και δεν έχει πολιτικές αποχρώσεις γιατί η εξουσία πάντα ελέγχεται. Αυτό έχω μάθει από τα τόσα ρεπορτάζ με κάμερα στα πιο άδυτα σημεία, από τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών ακινήτων μέχρι την ιστορία του Στρος Καν.

Έτσι κι άρχισε ένα οδοιπορικό για το ποιος, που και γιατΤι πιο φυσιολογικό αυτό για κάθε δημοσιογράφο; Αν και τα γέλια ήταν μέχρι δακρύων κάθε φορά που κοιταζόμασταν με τις περούκες, η καταγραφή της είδησης για έναν δημοσιογράφο πολιτικού ρεπορτάζ μάλιστα είναι το παν, αν σκεφτεί κανείς ότι ένα ολόκληρο ΣΚ κυβερνητικό κλιμάκιο μετακινείται στη Νέα Υόρκη με λευκό πρόγραμμα. Για μένα το ρεπορτάζ δεν είναι να μού δώσουν γραμμένη μία είδηση ή να την αντιγράψω από κάπου.

Το ρεπορτάζ έχει λίγες επιτυχίες και πολλές αποτυχίες... Και εχθές μάς καταλάβαν γιατί προφανώς τώρα που ξαναβλέπω τη φωτογραφία η περούκα ήταν ό,τι πιο αποτυχημένο μπορούσα να είχε επιλέξει από στυλ και χρώμα. Η διασταύρωση των στοιχείων μας έξω από το ξενοδοχείο του κ. Παππα έγινε χθες από τις αμερικανικές αρχές. Αλλά από χθες μέχρι σήμερα το ρεπορτάζ συνεχίζεται.


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΘ

Με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στις 13:00 στο «Ι. Βελλίδης» ολοκληρώνεται η τριήμερη επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη για την 81η ΔΕΘ.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίσθηκε ότι δεν πάει στις συνομιλίες με τους Θεσμούς ως επαίτης αλλά έχει τους τρόπους να τους πείσει για παράδειγμα να μειώσουν τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση την χαρακτήρισε επικίνδυνη λέγοντας πως μόνο ένας τρόπος υπάρχει να πέσει αυτή η κυβέρνηση και αυτός είναι οι εκλογές για τις οποίες όπως είπε το κόστος είναι πολύ μικρότερο από το κόστος της παραμονής της στην εξουσία.

 Εκλογές τώρα και μετά συνεργασίες

Για το αίτημά του για εκλογές ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι δεν βιάζεται ο ίδιος αλλά η κοινωνία τονίζοντας ότι θα ζητήσει μια ισχυρή εντολή από το εκλογικό σώμα. Για το ενδεχόμενο συνεργασιών είπε ότι και αυτοδύναμη να είναι η ΝΔ θα επιδιώξει την επίτευξη ευρύτερων συνεργασιών.

Στο σημείο αυτό επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για την καθυστέρηση όπως είπε στην αξιολόγηση λέγοντας ότι συνέπεια αυτής της καθυστέρησης είναι ο δημοσιονομικός κόφτης. «προειδοποιώ τον κ. Τσίπρα, δεν έχει την πολυτέλεια να ξαναμπεί η χώρα στην περιπέτεια της αέναης διαπραγμάτευσης. Οφείλει μια ώρα αργότερα να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση την οποία ο ίδιος συμφώνησε».

Για τον τηλεοπτικό διαγωνισμό για τις νέες άδειες επανέλαβε ότι ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός και αναρωτήθηκε γιατί δεν έγινε πόθεν έσχες των υπερθεματιστών. Παράλληλα επανέλαβε την πρόταση της ΝΔ να έρθουν οι 4 υπερθεματιστές στην επιτροπή της Βουλής λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Περάσαμε από το σανό στα βοσκοτόπια». Απαντώντας για το θέμα του διαγωνισμού για το ψηφιακό σήμα που έγινε επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είπε ότι η θέση του είναι πως όσο περισσότεροι συμμετέχουν σε κάθε διαγωνισμό τόσο καλύτερο. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η ΝΔ έχει θέσει θέμα αντισυνταγματικότητας για το νόμο Παππά βάσει του οποίου έγινε η δημοπρασία. «Προσέξτε εγώ δεν πρόκειται να πω όπως ο Τσίπρας ότι αυτά δεν γίνονται να ακυρωθεί ο νόμος στο ΣτΕ αλλα την άποψή μας θα την εκφράζουμε. Εγείρονται πολλά θέματα για το πόθεν έσχες των καναλαρχών» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Θα καταργήσουμε το νόμο Παππά, θα επιστρέψουμε τον έλεγχο στο ΕΣΡ. Επί των δικών μας ημερών δεν θα υπάρξει αριθμητικός περιορισμός στον αριθμό των καναλιών που θα εκπέμπουν στη χώρα. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ολιγοπώλιο που έχει μέσα του το σπέρμα της διαπλοκής».

Περάσαμε απο το σανό στα βοσκοτόπια


Σε επόμενη ερώτηση για το αν έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη για το θέμα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «πράγματι αυτά που ακούμε θα ήταν αστεία αν δεν ήταν τραγικά. Εμείς ζητήσαμε να καταθέσουν οι νέοι καναλάρχες τα πόθεν έσχες τους στη Βουλή. Περάσαμε απο το σανό στα βοσκοτόπια. Κάποιοι προφανως όχι μόνο δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αναλάβουν αυτή την υποχρέωση αλλά προσπαθούν να δείξουν οτι μπορούν με κινήσεις που κινούνται στα όρια της γελοιότητας. Δεν πρόκειται εμείς ως μεγάλη παράταξη να επιτρέψουμε τον ευτελισμό αυτής της διαδικασίας. Δεν χρειάζεται να επιστρέψουμε στην εποχή Κοσκωτά και της Τράπεζας Κρήτης».

Σε άλλη ερώτηση παρατήρησε, δε, ότι «δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν 246 εκατ. ευρώ από τις τηλεοπτικές άδειες εκτός κι αν αλλάξαμε τα ευρώ με... βοσκοτόπια».

Για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ είπε ότι είναι στη δικαιοσύνη και ο ίδιος δεν πρόκειται να κάνει κάποια άλλη δήλωση. Ωστόσο παραδέχθηκε ότι για το θέμα του ελλείμματος ευθύνης έχουν όλες οι κυβέρνησης αλλά υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή είχε ζητήσει εθνική συνεννόηση για το θέμα, αίτημα που έπεσε στο κενό. «Δεν θέλω μια Ελλάδα που θα είναι απέραντο δικαστήριο για το χθες αλλά εργοτάξιο για το μέλλον», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Μητσοτάκη.

 Δεν είναι υγιές για τη Δημοκρατία να αφήνει υπονοούμενα για την σύλληψή μου

Σχολιάζοντας την ομιλία Τσίπρα στη συνεδρίαση της ΚΕ σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας είναι προβληματισμένος από τα όσα είπε χθες ο ίδιος στη ΔΕΘ χωρίς να θελήσει να κάνει περαιτέρω σχόλια, κάλεσε όμως τους πολίτες να συγκρίνουν την ομιλία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ με τη δική του. «Δεν είναι πολύ υγιές για τη Δημοκρατία ο πρωθυπουργός να αφήνει υπονοούμενα για τη σύλληψη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Ο Τσίπρας φορά κοστούμι μεταρρυθμιστή αλλά διώχνει τις επενδύσεις

«Ο Κ. Τσίπρας φοράει το κοστούμι του μεταρρυθμιστή αλλά στην ουσία διώχνει τις επενδύσεις. Η Ελλάδα διαθέτει στελεχιακό δυναμικό και έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα για να προσελκύσει επενδύσεις».

Αναφερόμενος στη ΝΔ είπε ότι θα υπάρξουν πολλά νέα πρόσωπα -όχι κατ' ανάγκην από άλλα κόμματα- σε μια κυβέρνηση της ΝΔ. Το πρώτο κριτήριο, είπε, είναι η αποτελεσματικότητα με μένα πρώτο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των Εξαρχείων αναρωτήθηκε γιατί το θέμα του άβατου στην περιοχή θεωρείται δεξιά ατζέντα. «Η ασφάλεια», είπε, «είναι προϋπόθεση της Δημοκρατίας και της ανάπτυξης. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να συγκρουστεί με τους μπαχαλάκηδες. Ο νόμος και η τάξη θα αποκατασταθούν».

 Τι είπε για την υπόθεση Στουρνάρα

Για την υπόθεση του κ. Στουρνάρα έκανε λόγο για υπονοούμενα που προήλθαν από την κυβέρνηση τα οποία συνέδεσαν την εισαγγελική έρευνα στη σύζυγο του κ. Στουρνάρα με τις εξελίξεις στην Attica Bank. Παράλληλα παραδέχθηκε ότι πρέπει να υπάρχουν και μη συστημικές τράπεζες. Ωστόσο για την Attica Bank είπε ότι είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία  και ζήτησε ότι το πόρισμα της ΤτΕ για τη συγκεκριμένη τράπεζα πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα. «Δεν θα σχολιάσω τις παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης αλλά οποιαδήποτε παρέμβαση στην ΤτΕ είναι απαράδεκτη και θα στηλιτεύεται από τη ΝΔ».

Θα γίνει αξιολόγηση στο Δημόσιο

Σε ερώτηση για τους Δημοσίους Υπαλλήλους επανέλαβε ότι με κυβέρνηση ΝΔ δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις, αλλά υπεραμύνθηκε της αξιολόγησης στο Δημόσιο λέγοντας ότι είναι αντίθετος στις προσλήψεις. Για τους συνταξιούχους είπε ότι δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να δεσμευθεί ότι θα αποκαταστήσει τις αδικίες που υφίστανται.

Για τις τράπεζες είπε ότι το ζητούμενο είναι να υπάρχουν και να χρηματοδοτούν την ελληνική οικονομία, ώστε να υπάρξει και μια αναδιάταξη του επιχειρείν στην Ελλάδα. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν κεφάλαια που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα».

Σε ερώτηση για τους δύο αντιπροέδρου της ΝΔ απάντησε ότι δεν πρόκειται να προβεί σε δημόσια αξιολόγηση στελεχών του κόμματός του, ότι εμπιστεύεται απόλυτα την Κ.Ο του κόμματός και ότι οι πάντες αξιολογούνται.

«Ο δικός μας ρόλος είναι ένας: να δημιουργούμε ένα περιβάλλον επιχειρηματικής δράσης. Δεν είναι δουλειά των επιχειρηματιών να συναναστρέφονται με την πολιτική ηγεσία», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ερευνα από εξεταστική για τους χειρισμούς Τσίπρα-Βαρουφάκη για τις τράπεζες

Σε ερώτηση για τον αφελληνισμό των τραπεζών μίλησε για τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης προαναγγέλοντας ότι θα πρέπει να ζητηθούν απαντήσεις από εξεταστική επιτροπή για τους χειρισμούς Τσίπρα-Βαρουφάκη στο θέμα των τραπεζών.
Όσο για το θεμα των κόκκινων δανείων είπε ότι πρέπει να προχωρήσει η εκκαθάρισή τους προκειμένου οι τράπεζες να μπορέσουν να απελευθερώσουν κεφάλαια και να προχωρήσουν σε νέες χορηγήσεις.

Για την προσφυγική κρίση ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «δεν επιτρέπω φωνές ρατσισμού και ξενοφοβίας στη ΝΔ», αλλά συνέχισε λέγοντας ότι «η διαχείριση του προσφυγικού από την κυβέρνηση είναι εντελώς λανθασμένη». Απαντώντας σε ερώτηση της «Αυγής» για το θέμα του Ωραιόκαστρου είπε ότι διαφωνεί με τις δηλώσεις του Δημάρχου, «αδειάζοντας» και όσα στελέχη της ΝΔ έσπευσαν να συναντηθούν μαζί του.

Για την εργασιακή μεταρρύθμιση δήλωσε ότι την θεωρεί απαραίτητη, όχι όμως τη συζήτηση για τις ομαδικές απολύσεις. Για την κατάσταση στο ασφαλιστικό είπε ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε αδιέξοδο και ότι όταν η ΝΔ έχει στα χέρια της τα πραγματικά δεδομένα θα προχωρήσει σε μια ολοκληρωμένη πρόταση αν και όπως είπε το πρόβλημα δεν θα λυθεί αν δεν αυξηθούν οι θέσεις εργασίας. Επίσης τάχθηκε υπέρ των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων για τον κατώτατο μισθό.

Για τη Συνταγματική Αναθεώρηση είπε πως είναι θέμα της ελληνικής Βουλής ενώ για τον νέο εκλογικό νόμο επανέλαβε ότι αμέσως μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ θα καταθέσει στη Βουλή μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αλλαγή του αφού πρώτα διαβουλευθεί και με άλλα κόμματα.

Για τη διαπραγμάτευση ανέφερε και πάλι ότι χρειάζεται μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ότι ο ίδιος έχει απόλυτη αίσθηση του πόσο περίπλοκο είναι το ευρωπαϊκό σύστημα σήμερα.

Σε ερώτηση για περίπτωση συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή απάντησε με ένα «όχι».

«Δεν μπορώ να δεσμευθώ για τίποτε περισσότερο απ' όσα είπα χθες (στη ΔΕΘ)», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Η ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου

Κατά την ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου στο Βελλίδειο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση. Ο ίδιος παρουσίασε τον οδικό άξονα για την έξοδο από την κρίση αλλά τα περισσότερα μέτρα για τα οποία δεσμεύτηκε τελούν υπό την αίρεση της τρόικα, καθώς προϋποθέτει συμφωνία της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατέθεσε ένα, κατά τον ίδιο κοστολογημένο, πλαίσιο μέτρων που όμως έχει στον πυρήνα του, τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2% με παράλληλη ανάπτυξη 4%, ένα στόχο που πρέπει να δεχθούν οι θεσμοί που όμως έχουν αντίθετη άποψη και το έχουν διαμηνύσει σχετικά εδώ και καιρό και στην παρούσα κυβέρνηση.

Παρά το γεγονός ότι η αρχική σκέψη στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη ήταν το καλάθι του να είναι μικρό στη ΔΕΘ, τελικά τα…«δώρα» αυξήθηκαν σε μεγάλο βαθμό και πέρα από τον μικρό αριθμό μέτρων άμεσης εφαρμογής, αναπτύχθηκαν μέτρα και σε βάθος τετραετίας, όπως π.χ. για τη δημιουργία 120.000 θέσεων εργασίας το χρόνο, καθώς κατά τον πρόεδρο της Ν.Δ. οι ρυθμοί ανάπτυξης θα είναι της τάξης του 4% από το 2018 και μετά.

ΠΗΓΗ THE TOC


ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ν.Δ.


Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έβαλε μια φράση του Πρωθυπουργού με την οποία άφηνε υπονοούμενα ότι πρέπει να συλληφθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε άμεσα, ότι «δεν είναι και πολύ υγιές σε μια δημοκρατία ο πρωθυπουργός να αφήνει υπονοούμενα για την σύλληψη του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος έσπευσε να αποδώσει σε αστεϊσμό την φράση του κ. Τσίπρα κατηγορώντας τον Κυρ. Μητσοτάκη για έλλειψη χιούμορ. Ομως η ΝΔ απάντησε σοβαρά στην Ολγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι «με αυτά τα πράγματα δεν παίζουν».

Το «αστείο» Τσίπρα σε συνδικαλιστές αστυνομικούς

Ολα ξεκίνησαν από μία αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στα όσα είπε ο αρχηγός της ΝΔ στην ομιλία του στη ΔΕΘ, το βράδυ του Σαββάτου και χαμογελώντας, ουσιαστικά πρότεινε στους συνδικαλιστές αστυνομικούς να... συλλάβουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είπε ότι θα εξοικονομήσει 150 εκατ. ευρώ από τις προβλεπόμενες αυξήσεις για τους δημόσιους υπαλλήλους. Δεν μας είπε τι θα σημαίνει αυτό για δασκάλους, γιατρούς, νοσηλευτές, πυροσβέστες, αστυνομικούς, στρατιωτικούς, που έχουν δει τους μισθούς τους να περικόπτονται κατά 40% από το2010», είπε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει: «Ακουγα τους επικεφαλής συνδικαλιστές της αστυνομίας να απευθύνονται στον Χουλιαράκη που ψάχνει να βρει λύση και να λένε ότι θα τον συλλάβουν. Θα τους πρότεινα αυτές τις ημέρες να ανέβουν στη Θεσσαλονίκη για να συλλάβουν κάποιον, όχι τον Χουλιαράκη».


Η απάντηση Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της ΝΔ ερωτήθηκε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην ΔΕΘ.
«Είναι ενοχλημένος και προβληματισμένος από όσα είπα χθες» είπε για τον κ. Τσίπρα ο Κυρ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι ο ίδιος μίλησε στο σύνολο της κοινωνίας.

Ζήτησε από τους Ελληνες πολίτες να συγκρίνουν την παρουσία του στην ΔΕΘ με εκείνη του Πρωθυπουργού και πρόσθεσε: «Σίγουρα διαφωνούμε με τον κ. Τσίπρα Δεν θα μπω στο άγονο παιχνίδι να δηλητηριάσω την πολιτική ζωή. Αλλά δεν είναι και πολύ υγιές σε μια δημοκρατία ο πρωθυπουργός να αφήνει υπονοούμενα για την σύλληψη του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης» σχολίασε.

Γεροβασίλη: Περιπαικτική η αναφορά Τσίπρα

Μετά την έκταση που πήρε η αναφορά του Πρωθυπουργού περί σύλληψης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση τα μαζεύει.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν έχει αίσθηση του χιούμορ.«Για άλλη μία φορά έδειξε ότι δεν έχει αίσθηση του χιούμορ, αφού προσέλαβε την περιπαιχτική αναφορά του Πρωθυπουργού στις κινητοποιήσεις και τις σχετικές δηλώσεις των ένστολων συνδικαλιστών, ως προτροπή να τον συλλάβουν» δήλωσε η Ο. Γεροβασίλη προσθέτοντας: «Διαβεβαιώνουμε τον κύριο Μητσοτάκη ότι τέτοιο κίνδυνο δεν διατρέχει». Σημείωσε όμως ότι «απεναντίας, διατρέχει μεγάλο κίνδυνο, αν οι πολίτες καταλάβουν τι ακριβώς προτείνει, να μείνει στάσιμος για πάντα στο σημερινό του αξίωμα».

Επίσης, η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολιάζοντας το σκηνικό της συνέντευξης Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε: «Παρά το σινεφίλ σκηνικό με το ημίφως στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να κρύψει το αληθινό του πρόσωπο.

Μέσα σε τρεις ολόκληρες ώρες δεν βρήκε χρόνο να κάνει ούτε μία αναφορά στις λέξεις «εργαζόμενος», «άνεργος», «συνταξιούχος»».

Η ΝΔ απάντησε σοβαρά: Με αυτά δεν παίζουν

Με αυτά τα πράγματα δεν παίζουν» ήταν η απάντηση κύκλων της Νέας Δημοκρατίας στην κυβερνητική εκπρόσωπο η οποία επιχειρώντας να «μαζέψει» την φράση του Πρωθυπουργού περί σύλληψης του Κυριάκου Μητσοτάκη, μίλησε για αστεϊσμό.

«Είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε κατάσταση αμηχανίας που προκλήθηκε από την διήμερη παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη» τόνισαν κύκλοι της Πειραιώς και πρόσθεταν: «Ωστόσο με αυτά τα πράγματα δεν παίζουνε και καλό θα ήταν την επόμενη φορά ο κ. Τσίπρας να είναι πιο προσεχτικός».



Πηγή:www.iefimerida.gr

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :