Random Posts

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Νέες συναντήσεις με τους θεσμούς και απειλές ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ


Σε μια πρώτη επισκόπηση του προγράμματος θα προχωρήσουν σήμερα η ελληνική πλευρά και οι εκπρόσωποι των θεσμών.

Η συνάντηση ορίστηκε για τις 10.00 και από την κυβέρνηση θα συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Θα ακολουθήσει (11.30) η συνάντηση των εκπροσώπων των πιστωτών με τον υπουργό Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη.

Χθες το απόγευμα, η συνάντηση του κ. Τσακαλώτου με τα κλιμάκια των θεσμών αφορούσε στο νέο υπερταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις και όπως δήλωσε αμέσως μετά κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, «δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, αλλά είμαστε κοντά». Παράλληλα, πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι η συζήτηση για τη στελέχωση του εποπτικού συμβουλίου του νέου Ταμείου, βάσει των προτάσεων που έχουν ανταλλάξει οι δύο πλευρές, προβλέπεται να ολοκληρωθεί κατά τις επόμενες ημέρες.

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει συμφωνία με τους θεσμούς αλλά είμαστε κοντά

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του ευρωπαϊκού σκέλους των θεσμών είχε τη Δευτέρα ο υπ. Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, η οποία είχε ως αντικείμενο τη συγκρότηση του εποπτικού συμβουλίου του υπερταμείου, αλλά και τα άλλα θέματα των αποκρατικοποιήσεων, όπως π.χ. την ψήφιση από την Βουλή της σύμβασης για το «Ελληνικό», το πακέτο των ΔΕΚΟ που θα ενταχθούν στο υπερταμείο, την Εγνατία Οδό κ.ά.

Η συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου 2 ώρες, ήταν στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των ορόσημων της πρώτης αξιολόγησης και κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε αμέσως μετά, ότι «δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, αλλά είμαστε κοντά». Παράλληλα, κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι οι δύο πλευρές «είναι κοντά» και όσον αφορά στη διάθεση του 5% των μετοχών του ΟΤΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


O "ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ" ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

«Έχουμε σκοπό σε μία από τις επόμενες δράσεις μας να… ρωτήσουμε κάτι τον Πρωθυπουργό. Το αφήνουμε ως έκπληξη»! Αυτό ανέφερε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ηγετικό μέλος της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» που έχει προχωρήσει σε δεκάδες καταλήψεις πολιτικών γραφείων, σε επιθέσεις εναντίον δημοσίων φορέων, πρεσβειών κ.λπ.
Η αναφορά αυτή προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ. για τον σχεδιασμό «συνάντησης» των μελών της οργάνωσης με τον Πρωθυπουργό και αν αυτό αφορά «επίθεση» στο Μέγαρο Μαξίμου ή κάτι άλλο. Παράλληλα πέρα από τη… συνομιλία με τον Πρωθυπουργό ο ίδιος αντιεξουσιαστής προαναγγέλλει «καμπάνια» για προώθηση των ιδεών του «Ρουβίκωνα» στο πλατύ κοινό.
Στη συνέντευξή του αυτή που αναλύεται από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., το μέλος του «Ρουβίκωνα» επικαλείται «απόρρητες εντολές» της Αστυνομίας για φύλαξη στόχων όπου υπήρξαν επιθέσεις και αναφέρεται σε… επίθεση «χάκερ» στη δικογραφία για την επίθεση στην τουρκική πρεσβεία. Ακόμη μιλά για την πρόταξη όπλων σε εκδηλώσεις ως «ανάγκη για να υπερασπισθεί η δομή του μαζικού κινήματος».

Η συνέντευξη δόθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στην εκπομπή «Με χωρίς πατρίδα» του σταθμού «Ertopen», από εργαζόμενους της παλιάς ΕΡΤ που δεν έχουν ενταχθεί στο νέο ραδιοτηλεοπτικό σχήμα.

ΠΗΓΗ PARAPOLITIKA.GR


NEA ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΛΑΚΗ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ


Στο στόχαστρο του αναπληρωτή υπουργού μπήκε ο Παύλος Τσίμας με αφορμή κριτική που του άσκησε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ

Νέα επίθεση, με το γνωστό πλέον προκλητικό ύψος, εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης σε δημοσιογράφο.

Στο στόχαστρο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας αυτή την φορά  μπήκε ο Παύλος Τσίμας με αφορμή κριτική που του άσκησε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Μετά το τέλος του δελτίου ο αναπληρωτής υπουργός επιτέθηκε στον δημοσιογράφο με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Συγκεκριμένα έγραψε:
«Ο ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ σχολιαστής πλέον στο ΣΚΑΕΙ (το κανάλι που μίλησε για συμμετοχή της «σοβαρής «Χρυσής Αυγής στην κυβέρνηση ) παρομοιάζει εμένα με Χρυσαυγιτη!!!!!!!!
ΤΕΛΟΣ:
Η αγάπη για το ΧΡΗΜΑ ,σε κάνει Παύλο Τσίμα
Η αλλιώς μέχρι να πληρώσουν θα πάθουν ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ»


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΕΘ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ


«Η εποχή της κατάρρευσης Τσίπρα άρχισε» είναι το μήνυμα που μεταδίδει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας μετά την εμφάνιση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ και κυρίως μετά τα όσα συνέβησαν στην συνέντευξη.

Η πρώτη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα ως Πρωθυπουργού θα είναι και η τελευταία του λένε από τη Ν.Δ. και ελπίζουν ότι η πρώτη όμως του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προέδρου του κόμματος και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι η απαρχή για την πολιτική κυριαρχία του ιδίου. «Από την κατάρρευση του Αλέξη στην άνοδο του Κυριάκου» τονίζουν από την ηγετική ομάδα και σημειώνουν με έμφαση ότι ο Πρωθυπουργός είναι σε φάση εξόδου.

Η ηγεσία της Ν.Δ. θα κινηθεί στη ΔΕΘ στη λογική «Δεν έχουμε ΘΑ» και «Δεν επιλέγουμε θεατρινισμούς», αλλά στην ομιλία και στη συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη θα υπάρχει ουσία και μόνο ουσία. «Ήρθε η ώρα να ακούσουν οι πολίτες μόνο αλήθειες. Τέλος η εποχή των ψεμάτων» έλεγε σε συνομιλητές του ο πρόεδρος της Ν.Δ. μετά την συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα.

Η στρατηγική του Κυριάκου στη ΔΕΘ

Για τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη αποτελεί προσωπικό στοίχημα η καλή εμφάνιση στη ΔΕΘ, αφού θέλει να πείσει με την παρέμβασή του και τους πιο δύσπιστους ψηφοφόρους, καθώς ένας στους τρεις πολίτες παραμένει στη γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων και της αποχής.

Σύμφωνα με όσα συζητούνται στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ. η τριήμερη παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ εκλαμβάνεται ως εφαλτήριο για την φθινοπωρινή πολιτική αντεπίθεση της Ν.Δ. με κεντρικό σύνθημα την επανεκκίνηση της χώρας.

Η προετοιμασία για την παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη είναι εντατική, ενώ οι συσκέψεις είναι πάρα πολλές. Από την Τετάρτη το μεγάλο τμήμα του επιτελείου του προέδρου της Ν.Δ. θα μεταφερθεί στη συμπρωτεύουσα, όπου και θα είναι το επίκεντρο των πολιτικών κινήσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ιδιαίτερη σημασία για τη Ν.Δ. έχει το γεγονός ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης κλείνει κάθε εσωκομματικό μέτωπο
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν θα μείνει μόνο στην εξαγγελία για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε βάθος διετίας, αλλά θα δεσμευτεί και για αποκλιμάκωση και άλλων φορολογικών επιβαρύνσεων, με πρώτο τον ΦΠΑ (π.χ. στην εστίαση, κ.α.). Επειδή, αναμένεται να ερωτηθεί σχετικά με τα χρήματα που πρέπει να εξευρεθούν από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, ο ίδιος θα μιλήσει για την περικοπή στις δαπάνες και την εξοικονόμηση, ποσού της τάξης των 700 και 800 εκατ. ευρώ.

Ιδιαίτερη σημασία για τη Ν.Δ. έχει το γεγονός ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης κλείνει κάθε εσωκομματικό μέτωπο, ενώ την ίδια στιγμή στέλνει μήνυμα ενότητας με τους καραμανλικούς μέσω και της συνάντησης που είχε με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή την περασμένη Παρασκευή.

Η απόφασή του για στήριξη στον Κ. Καραμανλή για την γνωστή υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ ήταν μονόδρομος για τον ίδιο, καθώς δεν ήθελε μια σύγκρουση με τους καραμανλικούς που μόνο επιζήμια θα ήταν για τη σημερινή ηγεσία.

Στη ΔΕΘ όμως αναμένεται να τεθούν επί της ουσίας και οι βάσεις για τη διεύρυνση της ΝΔ, για την οποία σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν οι Κυρ. Μητσοτάκης και Κ. Καραμανλής την προηγούμενη Παρασκευή, με τον πρώην Πρωθυπουργό να θεωρεί επιβεβλημένο το άνοιγμα του κόμματος προς το πολιτικό κέντρο, μια απόφαση που είναι δεδομένη από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


ΤΗΕ ΤΟC

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :