Random Posts

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Καλογρίτσας φεύγει ο ... ΙΒΑΝ έρχεται

ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο που δίνει προίκα ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κ.α. στους δανείστές

Αν και μέχρι πριν ένα χρόνο έμοιαζε για πολλούς σαν «όνειρο» (και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ακόμα που είχε την ιδέα) το Ταμείο Αξιοποιήσεως υπό ξένη διοίκηση, στο οποίο θα μεταφερθούν οι μεγάλες ΔΕΚΟ και το σύνολο της κρατικής περιουσίας λαμβάνει πλέον σάρκα και οστά, με το νομοσχέδιο που μπαίνει σήμερα στην τελική ευθεία για ψήφιση.

Μετά και την «μετά Βαΐων και κλάδων» ψήφιση της συμφωνίας πώλησης την περασμένη εβδομάδα, σειρά παίρνουν για αξιοποίηση και ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Αττικό Μετρό, ΕΛΒΟ, Κτιριακές Υποδομές.

Όπως προκύπτει από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, οι κυβερνητικοί βουλευτές θα υπερψηφίσουν και πάλι τις προωθούμενες αποκρατικοποιήσεις σε νερό και ρεύμα, με το βασικό επιχείρημα «η Αριστερά δεν θα ξεπουλήσει όπως θα έκαναν οι προηγούμενοι, αλλά θα αξιοποιήσει για το γενικό συμφέρον» τις ΔΕΚΟ (Αραχωβίτης, ΣΥΡΙΖΑ). «Κάθε εμπόδιο για καλό» είπε και ο καθ’ύλην αρμόδιος υπουργός, κύριος Τσακαλώτος, υποστηρίζοντας ότι οι ΔΕΚΟ που θα μεταβιβαστούν στο Ταμείο, δεν θα ιδιωτικοποιηθούν όσο ο ίδιος παραμένει υπουργός, αλλά θα μπουν υπό καλύτερο έλεγχο και θα εξυγιανθούν, μακριά από την παρέμβαση των υπουργείων που, κατά τα λοιπά, θα διατηρήσουν την πολιτική εποπτεία τους.

Το Ταμείο μένει στην Ελλάδα φυσικά, αλλά και εκτός από τους δύο ξένους στη διοίκησή του (τον Γάλλο Ζακ Λε Παπ που ήταν «δεξί χέρι» της Κριστίν Λαγκάρντ ως υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας και τον Ισπανό Ντέιβιντ Βεγκάρα από τον ESM) τα πρώτα έσοδα από την αξιοποίηση θα πηγαίνουν για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας προς τους δανειστές της. Στην κυβέρνηση λένε πως η συμφωνία προβλέπει και διάθεση ενός μέρους των εσόδων για επενδύσεις και ανάπτυξη της χώρας στην πράξη, όπως οι πράξεις έχουν ήδη αποδείξει, ενώ στο παρελθόν η Αθήνα έκανε λιγότερα από όσα είχε συμφωνήσει, η σημερινή κυβέρνηση κάνει περισσότερα και από όσα ζητάει το Μνημόνιο που η ίδια υπέγραψε πέρυσι (πχ κατάργηση ΕΚΑΣ για κατωτατοσυνταξιούχους αντί για το ανώτερο 20% των δικαιούχων, οριστική διακοπή και όχι αναστολή μερίσματος σε χήρες και ορφανά κλπ).

«Γραμμή Τσακαλώτου»

Οι συναρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης επέμειναν ιδιαίτερα πάντως, μιλώντας χθες στη Βουλή, ότι πρόκειται περί αξιοποιήσεως και όχι ιδιωτικοποιήσεως.
Τον «τόνο» έδωσε ο κύριος Τσακαλώτος:

-«Το υπερταμείο δεν προβλέπει πουθενά ιδιωτικοποιήσεις. Όσο είμαι εγώ υπουργός, δεν θα γίνει ιδιωτικοποίηση. Όταν γίνετε εσείς, μπορείτε να τις κάνετε. Θέλει σύμφωνη γνώμη κυβέρνησης και τέτοια γνώμη δεν θα πάρει».

-«Λέτε ότι η ελληνική περιουσία υποθηκεύτηκε για 99 χρόνια. Η Εταιρεία δεν έχει στόχο την αποκρατικοποίση, αλλά την αξιοποίηση και απομείωση του δημόσιου χρέους».

-«Είναι ευκαιρία. Είναι προφανώς ένας συμβιβασμός, αλλά λέμε κάθε εμπόδιο για καλό και μέσα από αυτή την διαδικασία θα επιχειρήσουμε την αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ».

-«Για  παράδειγμα,έχουμε τα Ολυμπιακά ακίνητα. Στο μπιτς βόλεϊ, μπορούμε να καλέσουμε ιδιωτική εταιρεία να το ξαναφτιάξει και να γίνει το κέντρο διεξαγωγής διεθνών πρωταθλημάτων»!

Στη «γραμμή» Τσακαλώτου και οι άλλοι υπουργοί, πρόβαλλαν διάφορα επιχειρήματα για να υποστηρίξουν πως δύσκολα θα ιδιωτικοποιηθούν οι εταιρίες που θα μεταβιβαστούν:

- ο υπουργός Υποδομών, κύριος Χρήστος Σπίρτζης: «Με τους κανόνες της αγοράς που επικαλείται η νεοφιλελεύθερη πτέρυγα της Βουλής κι όσες την αβαντάρουν, δεν μπορεί να υπάρξει ιδιώτης να αγοράσει εταιρεία που έχει 800 εκατ. ευρώ δάνεια και δεν έχει περιουσία αλλά πολλά εκατομμύρια διεκδικήσεις, εκτός αν κατέβει ο Ιησούς Χριστός να την αγοράσει (...) Ποιο είναι το χρέος των Κτιριακών Υποδομών και οι υποχρεώσεις από τα προηγούμενα χρόνια; Δεν μπορεί ένας φορέας με μεγάλο χρέος να πάει για ιδιωτικοποίηση. Το ίδιο ισχύει και για την Αττικό Μετρό. Δεν υπάρχει θέμα διασφάλισης εργαζομένων. Θα σας απαντήσει και ο αρμόδιος υπουργός ο κ. Βερναρδάκης που ετοιμάζει σχετικό νομοσχέδιο».

-ο υπουργός Ενέργειας, κύριος Πάνος Σκουρλέτης: «Να διευκρινίσω κάτι: Μην θεωρείτε δεδομένο αυτό που προπαγανδιστικά ακούγεται από την αντιπολίτευση ότι η μεταφορά στο υπερταμείο σημαίνει ιδιωτικοποίηση. Για τις ιδιωτικοποιήσεις υπάρχει το ΤΑΙΠΕΔ που στην σύστασή του έχει ιδιωτικοποιήσεις» είπε ο κ. Σκουρλέτης.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ


Μήνυμα συμπόρευσης, ενώπιον Κουβέλη, Ξενογιαννακοπούλου, Ρεπούση και Τζουμάκα από τον πρωθυπουργό

Ανοιχτή πρόσκληση στις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Δευτέρας, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα συμπόρευσης, προκειμένου, όπως είπε, «να ξαναφτιάξουμε τη χώρα με την κοινωνία όρθια».

Ο πρωθυπουργός, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη για τα δύο χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο, υπογράμμισε ότι από αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς.

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας σε μια γεμάτη αίθουσα, στην οποία βρέθηκαν... υποψήφιοι υπουργοί (σ.σ. σε περίπτωση ανασχηματισμού και διεύρυνσης της κυβέρνησης) όπως ο Φώτης Κουβέλης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Μαρία Ρεπούση, αλλά και ο Στέφανος Τζουμάκας, δήλωσε επίσης ότι «οι προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις πρέπει να δουλέψουμε από κοινού για μια αλλαγή στην Ευρώπη», γιατί, όπως εξήγησε, αν δεν αλλάξει η Ευρώπη, θα αντιμετωπίσει σοβαρά υπαρξιακά προβλήματα.

«Κίνδυνος για την Ευρώπη δεν είναι όσοι θέλουν να την αλλάξουν, αλλά οι λαϊκιστές της δεξιάς και η ακροδεξιά που θέλουν να τη διαλύσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για το μέλλον της Ευρώπης καθώς εξελίσσεται μια καθοριστική αναμέτρηση σε όλα τα επίπεδα, με καθαρό πολιτικό πρόσημο, ο προοδευτικός πόλος από τη μια, ο συντηρητικός και υπερσυνητηρικός από την άλλη».

«Γι' αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι όσοι κατατάσσουμε τους εαυτούς μας στις πολιτικές δυνάμεις της προόδου ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να λειτουργούμε τόσο κατακερματισμένα όσο κατακερματισμένη είναι και η ΕΕ».

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί σημείο αναφοράς πανευρωπαϊκά στην προσπάθεια αυτή να μην είναι οι δυνάμεις αυτές κατακερματισμένες, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί ένα γόνιμο μπόλι.

«Η Ρώμη, το Μάρτη του 2017, πρέπει να οριοθετήσει μια νέα συμφωνία για την Ευρώπη, πολιτικά ισοδύναμη της Συνθήκης της Ρώμης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ζήτησε την εφαρμογή της συμφωνίας με την Τουρκία για το προσφυγικό, χαρακτηρίζοντας σημαντικό σταθμό τη Σύνοδο των μεσογειακών λαών.

Μιλώντας για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η Ελλάδα, αναφερόμενος στη σύνοδο των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ στην Αθήνα, υπογράμμισε ότι "η Ελλάδα παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει όλα αυτά τα χρόνια και τη συσσώρευση βαρών μετατρέπεται από μέρος του προβλήματος και μαύρο πρόβατο σε πρωταγωνιστή ευρωπαϊκών θετικών διεργασιών και σε μέρος της λύσης".

Επισήμανε ότι η τοποθέτηση Γιούνκερ την προηγούμενη εβδομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο είχε λίγο από το χρώμα των διεργασιών της Αθήνας, αλλά και στη Μπρατισλάβα και εκεί ενσωματώθηκαν κάποιες έννοιες που δεν θα μπορούσε κανείς ούτε καν να συζητήσει έναν χρόνο μετά. Η ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης και η έξυπνη ευελιξία.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα μας παρά τα βάρη που αντιμετωπίζει μετατρέπεται σε μέρος της λύσης . Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως χρειάζεται νομικός πυλώνας στην Ευρώπη για αξιοπρεπείς μισθούς, συλλογικές συμβάσεις αλλά και στους ηλικιωμένους αξιοπρεπή σύνταξη.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για αναγκαίο διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης που πρέπει να τον διεξάγουμε και στην Ελλάδα. Έχουμε μπροστά μας ένα κρίσιμο Συνέδριο, το πιο κρίσιμο του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσει αυτός ο διάλογος. Ξέρω ότι δεν θέλουν να συμμετάσχουν οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας αφού έχουν κάνει την επιλογή στροφής προς τη νεοφιλελεύθερη δεξιά του κ Μητσοτάκη.

«Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση θα πρέπει επιτέλους να δοθεί μια διέξοδος» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Είπε συγκεκριμένα: «Αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα αποτελεί ίσως το τελευταίο εμπόδιο για να δοθεί η αίσθηση της διεξόδου συνολικά στην Ευρώπη, αλλά νομίζω ότι επιτέλους στην Ελλάδα πρέπει να δοθεί το συντομότερο δυνατό και σημειολογικά ως ένδειξη ότι ξεπερνάμε μια 7ετη κρίση, ό,τι ακριβώς η ίδια η συμφωνία προβλέπει και ό,τι η χώρα μας δικαιούται. Δηλαδή συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για την ελάφρυνση χρέους χωρίς νέες παρατάσεις και αναστολές».

Απευθύνω ανοιχτή πρόταση σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για να ξαναφτιάξουμε τη χώρα με την κοινωνία όρθια, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε ότι από αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

O KAΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΕΦΥΓΕ Ο ΙΒΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πεδίο των τηλεοπτικών αδειών μετά την αποχώρηση του Γιάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, ο οποίος δεν κατέβαλε την πρώτη δόση και έχασε τη μία από τις τέσσερις θέσεις των υπερθεματιστών.

Η εξέλιξη αυτή αλλάζει εκ νέου το σκηνικό στο τηλεοπτικό τοπίο, αφού πλέον τη θέση Καλογρίτσα θα διεκδικήσει ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος ήταν στη θέση του πρώτου επιλαχόντα μετά το διαγωνισμό. Παράλληλα η έξοδος Καλογρίτσα και η είσοδος Σαββίδη καθυστερούν τα κυβερνητικά σχέδια για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και τη μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο. Ο νέος προσωρινός υπερθεματισμής Ιβάν Σαββίδης έχει 15 ημέρες προθεσμία, όπως προβλέπει ο νόμος, προκειμένου να καταβάλει την πρώτη δόση συν πέντε ημέρες που είναι η προθεσμία για τον έλεγχο του πόθεν έσχες. Επομένως η μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίου που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση θα καθυστερήσει τουλάχιστον 20 ημέρες από τον αρχικό προγραμματισμό του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

Το χρονικό της αποχώρησης Καλογρίτσα
Σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε ότι ο ΑΝΤ1 κατέβαλλε το ποσό της πρώτης δόσης, μετά τον ΣΚΑΙ και το ALTER EGO που είχαν ήδη πληρώσει από την Παρασκευή, και πλέον έμενε μόνο ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας. Ωστόσο λίγο πριν από το μεσημέρι της Δευτέρας ανακοινώθηκε από την γενική γραμματεία ενημέρωσης ότι η εταιρεία Καλογρίτσα ζητούσε να της δοθεί παράταση 48 ωρών για να συγκεντρωθεί το ποσό αλλά το αίτημα αυτό απορρίφθηκε και ο Καλογρίτσας κατέπεσε.

Η ανακοίνωση της ΓΓΕ
Εστάλη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σήμερα το πρωί αίτημα από την εταιρεία «Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ», με το οποίο ζητεί να χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης επειδή, λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές, εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτή εντός της σήμερον.

Οχι από την ΓΓΕ στον Καλογρίτσα
«Σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί». Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Η απάντηση Καλογρίτσα
Την απάντηση της γενικής γραμματείας ακολούθησε μακροσκελής επιστολή από τον Ιωάννη Βλαδίμηρο Καλογρίτσα με την οποία ανέφερε ότι αποχωρεί από την προσπάθεια οριστικής απόκτησης τηλεοπτικής άδειας «για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται». Ο μέχρι σήμερα υπερθεματιστής προσθέτει ότι θα προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του «παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει».

Ολόκληρη η ανακοίνωσή
Μετά από 44 χρόνια κοινής ζωής με τον πατέρα μου Χρήστο Καλογρίτσα, ανακάλυψα πως η διαπλοκή βρίσκεται μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Επί ένα περίπου μήνα, κανιβαλίστηκα μαζί με την οικογένειά μου, έμαθα πως είμαι ανήθικος, πως χρωστάω στο Δημόσιο, πως φοροδιαφεύγω και αν δεν είχα την τύχη να έχω γεννηθεί μετά το 1962, ίσως να μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κέννεντυ.
Από όλα τα εγκλήματα που μου αποδόθηκαν, το μοναδικό πραγματικό έγκλημά μου ήταν πως αποφάσισα ως νέος επιχειρηματίας να διεκδικήσω τηλεοπτική άδεια. Δηλαδή να μπω σφήνα, μέσα σε ένα κλειστό κύκλο συμφερόντων, που θέλουν να εξουσιάζουν όχι μόνο τα κανάλια αλλά και τη χώρα.
Έτσι, προκειμένου να εξοντωθώ ανακάλυψαν στο πρόσωπό μου όσα έχουν διαπράξει οι ίδιοι. Η φοροδιαφυγή για την οποία ελέγχεται ο κύριος Αλαφούζος ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ και η φοροδιαφυγή για την οποία κατηγορείται ο κύριος Κοντομηνάς, ύψους 41 εκατομμυρίων, αποδόθηκαν σε μένα που δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ και δεν έχω καμία καταδίκη.
Όπως έκαναν σε όλη τους την πορεία αντέστρεψαν την πραγματικότητα. Η διαπλοκή ανακάλυψε διαπλοκή σε μένα που ούτε εργολάβος είμαι, ούτε δημόσια έργα παίρνω. Αυτοί που έπαιρναν θαλασσοδάνεια με (κατ’ ομολογία τους) «αέρα» και έφτιαξαν ζημιογόνες επιχειρήσεις, οι οποίες αφήνουν εργαζόμενους στο δρόμο, απέδωσαν σε εμένα - έναν άγνωστο αλλά σίγουρα όχι διαπλεκόμενο που ταλάνισε τη δημόσια ζωή επί χρόνια - όλα τα κακά. Αμφισβήτησαν ακόμη και την περιουσία μου, που οι δικές τους Τράπεζες είχαν αποτιμήσει. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με την ανθρωποφαγία τους επιχείρησαν να κομματιάσουν την τιμή μας και την αξιοπρέπειά μας.
Δεν σταμάτησαν όμως εκεί, αφού στην πραγματικότητα όλη αυτή η συμπεριφορά στόχευε και δυστυχώς πέτυχε, να με αποκόψει από τις πηγές και τις διαδικασίες χρηματοδότησής μου. Οι τράπεζες προενοχοποιημένες από τα ψευδή δημοσιεύματα, αρνήθηκαν να λειτουργήσουν νόμιμα απέναντί μου. Διαρροές ακόμη και από την Τράπεζα της Ελλάδος άφηναν να εννοηθεί πως είμαι ελεγχόμενος για δάνεια, που ουδέποτε έλαβα. Διαμόρφωσαν, όπως ήθελαν, τις εντυπώσεις και τελικώς παραπλάνησαν την κοινή γνώμη. Τέτοια κανάλια θέλουν και γι’ αυτό τα θέλουν.
Αν και γι’ αυτό το τελευταίο το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, για τα υπόλοιπα το λόγο θα έχει η ζωή και οι πολίτες αυτής της χώρας, που γνωρίζουν πλέον τι συμβαίνει.
Αποχωρώ, λοιπόν, για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται. Θα προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει.
Η παρεμπόδισή μου αυτή είναι πρόσκαιρη. Θα είμαι εδώ και στα Μέσα Ενημέρωσης και φυσικά όλοι θα κριθούμε στη ζωή. Αν και νομίζω πως πολλοί απ’ αυτούς θα κριθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Αμέσως δήλωσε παρών ο Ιβάν Σαββίδης
Λίγη ώρα μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα ο Ιβάν Σαββίδης με επίσημη δήλωσή του επιβεβαίωσε πως αν -ως πρώτος επιλαχών- λάβει τηλεοπτική άδεια, μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα, θα πληρώσει σε 2-3 ημέρες την πρώτη δόση.

«Μόλις τώρα καθόμουν με την ομάδα μου μπροστά στην τηλεόραση αντιλαμβανόμενος ότι ο χρόνος λήγει. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να καταλάβουμε τι θα γίνει τώρα. Ακούσαμε ότι ο κ. Καλογρίτσας έχει κάποια προβλήματα και δεν θα αποκτήσει τελικά την άδεια. Εγώ δηλώνω ότι ο πρώτος επιλαχών είμαι εγώ και είμαι έτοιμος μέσα στις επόμενες μέρες να πληρώσω την πρώτη δόση από τα 61,5 εκατομμύρια ευρώ και να αποκτήσω την άδεια. Αυτή η δήλωσή μου είναι επίσημη. Ταυτόχρονα, θέλω να επαναλάβω το αίτημα προς τα κανάλια που δεν έχουν πάρει άδεια ότι είμαι διατεθειμένος να αποκτήσω τα κανάλια τους για να καλυφθούν οι θέσεις εργασίας»», είπε αρχικά ο Ιβάν Σαββίδης.

Και συνέχισε: «Αν μας ειδοποιήσουν ότι έχουμε το δικαίωμα να αποκτήσουμε τηλεοπτική άδεια, τότε εντός 2-3 ημερών πληρώνω την 1η δόση»

O ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε πάντως πως τις προηγούμενες ημέρες δεν είχε συζητήσεις με κάποιους από τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών για την αγορά τους. «Συζητήσεις δεν υπάρχουν. Δεν θα ήταν ορθό αυτό. Αφού δεν έχεις άδεια, πώς να κάνεις διαπραγματεύσεις; Εγώ έκανα μια προκαταρκτική πρόταση. Σήμερα υποθέτω ότι έχω περισσότερες πιθανότητες να γίνω κάτοχος της τηλεοπτικής άδειας και σε αυτά τα πλαίσια επαναλαμβάνω την πρότασή μου, ότι είμαι διατεθειμένος να διαπραγματευτώ με Alpha και Star. Σίγουρα αν λάβω αρνητικές απαντήσεις και από τους δύο, τότε αυτοί θα πρέπει να κάνουν περικοπές στις θέσεις των εργαζομένων και εμείς να κάνουμε από την αρχή ένα νέο κανάλι. Νομίζω ότι εντός των 90 ημερών, όπως έχει οριστεί από το κράτος, θα λύσουμε αυτό το θέμα. Θεωρώ ότι θα ήταν πιο σωστό να διατηρήσουμε τους εργαζομένους που δουλεύουν», είπε χαρακτηριστικά.

Για τα χαρακτηριστικά του καναλιού που επιθυμεί: «Ό,τι κάνουμε είναι παράγωγο του χαρακτήρα μας. Αυτό το κανάλι δεν θα είναι η εξαίρεση».

Παππάς: Προσωρινός υπερθεματιστής ο Σαββίδης και θα ελεγχθεί
Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στη διαδικασία μετά την εξέλιξη Καλογρίτσα, έδωσε το πρωί της Δευτέρας 26/9 ο Νίκος Παππάς.

Ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι «ο επιλαχών επειδή έχει καταρτιστεί ο πίνακας των επιλαχόντων οι οποίοι κατατάσσονται με τη σειρά των προσφορών τις οποίες έχουν καταθέσει σε οποιαδήποτε φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας, μπαίνει ο πρώτος επιλαχών και ανακηρύσσεται προσωρινός υπερθεματιστής. Γίνεται ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος ορίζεται ως οριστικός υπερθεματιστής και καλείται να καταβάλει το τίμημα».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων από τα "Παραπολιτικά FM" για το αν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους υπόλοιπους τρεις που κατέβαλαν την πρώτη δόση  απάντησε: «Υπάρχει η εκκρεμότητα των προδικαστικών προσφυγών. Θα κρίνει η επιτροπή μέσα στα προβλεπόμενα και μόλις ολοκληρωθεί αυτό θα προχωρήσουμε στην έκδοση των αδειών».

Στην αντεπίθεση ο Alpha θέτει θέμα ακυρότητας του διαγωνισμού
Ο νομικός εκπρόσωπος του τηλεοπτικού σταθμού Alpha Πάνος Λαζαράτος μετά τις εξελίξεις στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών με την αποχώρηση της πλευράς Καλογρίτσα, έθεσε δύο ζητήματα που προκύπτουν.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Λαζαράτος, αναφερόμενος συγκεκριμένα στο θέμα με τις κάμερες μέσα στην αίθουσα της δημοπρασίας, είπε:

«Είδα την πρώτη μισή ώρα (σ.σ. από τα όσα έχουν καταγράψει οι κάμερες), υπάρχει ένα εύρημα υπάρχει μια μεγάλη ανισότητα ως προς τον τρόπο που καταγραφόταν ο κάθε υποψήφιος. Στο δωμάτιο καθενός υπήρχε κάμερα στην πόρτα εισόδου εξόδου. Στο δωμάτιο του κ. Καλογρίτσα, μόνο με μεγάλη δυσκολία μπορούσε να δει κανείς κάτι. Η ανισότητα είναι δεδομένη, το είδα με τα μάτια μου».
Ερωτώμενος για το αν θα προσφύγουν για το θέμα αυτό, ο συνήγορος του Αlpha είπε ότι δεν θα χρειαστεί «ο διαγωνισμός έχει τόσα προβλήματα που αυτό είναι απλά ένα ακόμη». Και πρόσθεσε: «Ολόκληρος ο διαγωνισμός πέφτει, ο συμμετέχων στο διαγωνισμό δεν είχε τα χρήματα να συμμετέχει. Συνεπώς συμμετείχε σε ένα διαγωνισμό ποντάροντας χωρίς να έχει τα χρήματα. Ενας τέτοιος διαγωνισμός δεν μπορεί να σταθεί σε καμία πολιτισμένη χώρα. Αν προχωρήσει θα προχωρήσουν όλα τα ένδικα μέσα σε διοικητικό και ποινικό επίπεδο».

Υπουργικό: Τι αποφάσισαν μετά την έξοδο Καλογρίτσα από τις άδειες
Η αποχώρηση Καλογρίτσα από τη διεκδίκηση των τηλεοπτικών αδειών συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, κυβερνητικές πηγές εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα και την «είσοδο» του Ιβάν Σαββίδη στο τηλεοπτικό τοπίο το τίμημα ανεβαίνει κι άλλο. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή, όπου και είχε δηλώσει πως όποιος δεν μπορέσει να καταβάλει το τίμημα θα εκπέσει το επόμενο δευτερόλεπτο.

Η κυβέρνηση τώρα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την υπόθεση Καλογρίτσα προκειμένου να ανακτήσει το ηθικό πλεονέκτημα. Μάλιστα, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός στη Βουλή «δεν θα μιλάει για βοσκοτόπια, αλλά για το ότι πλέον ανέβηκε το τίμημα».

Ενδεικτικό της προσπάθειας της κυβέρνησης να ανακτήσει έδαφος μετά το σκάνδαλο με τα βοσκοτόπια Καλογρίτσα και τον καυτό φάκελλο της Attica Bank είναι ότι ο Πάνος Καμμένος έγραψε στο τουίτερ: «Η κυβέρνηση απέδειξε ότι η μεταπολίτευση τελείωσε. Οι δήθεν "κολλητοί" κόβονται και οι μη κολλητοί με το σπαθί τους περνάν 255 εκατ. ευρώ ταμείο».Πηγή: www.iefimerida.grΗ ΠΡΩΤΗ ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ ΧΙΛΑΡΙ-ΤΡΑΜΠ

Πυρά και κατηγορίες αντάλλαξαν οι δύο διεκδικητές της αμερικανικής προεδρίας στο πρώτο debate της μάχης για τον Λευκό Οίκο που διεξήχθη στο στο πανεπιστήμιο Χόφστρα στο Λονγκ Αϊλαντ της Νέας Υόρκης. Την πρώτη τηλεμαχία ανάμεσα στη Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ που έσπασε όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης παρακολούθησαν  τουλάχιστον 100 εκατομμύρια άνθρωποι. Στα κόκκινα... η Χίλαρι Κλίντον και σε καλή κατάσταση παρά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας της αντάλλαξε μια χειραψία με τον Ντόναλντ Τραμπ που από την αρχή φάνηκε ότι ήταν έτοιμος... για όλα πριν λάβουν θέση.


Στην πρώτη, κρίσιμη αναμέτρησή τους που διήρκεσε 90 λεπτά – θα ακολουθήσουν άλλες δύο – η Κλίντον και ο Τραμπ παρουσίασαν τις θέσεις τους για ζητήματα όπως η ασφάλεια, η οικονομία και η διακυβέρνηση της χώρας. O ίδιος δήλωσε πάντως ότι εάν κερδίσει η Κλίντον θα την υποστηρίξει.


Νίκη της Χίλαρι

Oι αναλυτές στα αμερικανικά δίκτυα κάνουν λόγο για ένα debate όπου o Τραμπ έπεισε σε θέματα της οικονομίας και  εμπορίου και την Χίλαρι στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.  Συνολικά όμως η Κλίντον φαίνεται να κέρδισε τις εντυπώσεις και ήταν καλά προετοιμασμένη. Ο Τραμπ έπεσε στην παγίδα να αρνείται παλαιότερες δηλώσεις του, με την πραγματικότητα όμως να τον διαψεύδει.  «Σχεδόν ολόκληρο το βράδυ απολογούνταν, για το ταμπεραμέντο του» αναφέρει η Washington Post. Το CNN έθεσε στους αναγνώστες της ιστοσελίδας του το ερώτημα για το ποιος κέρδισε το debate, με το 62% να επιλέγει την Κλίντον. Ο Guardian επιλέγει νικητή την Κλίντον, το ίδιο και οι ανταποκριτές του BBC στις ΗΠΑ.

Aπό την χειραψία... στην επίθεση

Αφού αντάλλαξαν χειραψία χαμογελώντας, οι δύο υποψήφιοι δεν άργησαν να περάσουν στην επίθεση, με την Κλίντον να αποκαλεί τις λύσεις που προτείνει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την οικονομία υπεραπλουστευτικές και τον Τραμπ να κατηγορεί την υποψήφια των Δημοκρατικών ότι το σχέδιό της για την οικονομία είναι «όλο λόγια» και δεν έχει καμιά πιθανότητα να επιτύχει.

Αντάλλαξαν κατηγορίες περί ψευδών και διαστρεβλώσεων και κάλεσαν τους τηλεθεατές να πάνε στους ιστοτόπους τους για να μάθουν τα γεγονότα. Η Κλίντον του απευθυνόταν με το μικρό του όνομα· ο Τραμπ την προσφωνούσε υπουργό Εξωτερικών Κλίντον.

«Έχω μια αίσθηση ότι θα κατηγορηθώ για τα πάντα», είπε η Χίλαρι Κλίντον, η πρώτη γυναίκα που κέρδισε το χρίσμα ενός από τα δύο μεγάλα κόμματα των ΗΠΑ. «Γιατί όχι;», ήταν η αντίδραση του μεγιστάνα των ακινήτων και αστέρα των ριάλιτι που διεκδικεί για πρώτη φορά αιρετό αξίωμα.

Ο Τραμπ ρωτήθηκε για τη δήλωσή του «η Κλίντον δεν έχει εμφάνιση για πρόεδρος».
Απάντησε ότι αυτό που είπε είναι ότι δεν έχει την αντοχή να γίνει πρόεδρος της χώρας.  «Αν ταξιδέψει σε 112 χώρες και διαπραγματευτεί... μπορεί να μου μιλήσει για αντοχή», του απάντησε.  «Η Χίλαρι έχει την εμπειρία, αλλά είναι κακή εμπειρία», σχολίασε ο Τραμπ.

Θέσεις εργασίας και συμφωνία ελεύθερου εμπορίου

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου της βόρειας Αμερικής, η NAFTA, έχει πολλά και σοβαρά ελαττώματα και πρόσθεσε πως η Κλίντον θα όφειλε να τα είχε αντιμετωπίσει η ίδια εδώ και χρόνια. Το κάνεις αυτό επί 30 χρόνια, γιατί μόλις άρχισες να σκέφτεσαι λύσεις τώρα; είπε, απευθυνόμενος στην υποψήφια των Δημοκρατικών ο μεγιστάνας των ακινήτων.


Η ανταλλαγή φραστικών πυρών συνεχίστηκε σε πρώτη φάση για την οικονομία, με τον Τραμπ να λέει ότι «θα ανακτήσω τις θέσεις εργασίας μας, εσύ δεν μπορείς να το κάνεις». Το οικονομικό σχέδιο της Κλίντον είναι «όλο λόγια, καθόλου ουσία, ακούγεται ωραίο αλλά δεν πρόκειται να φέρει αποτέλεσμα ποτέ». Ανταποδίδοντας την επίθεση επί προσωπικού, η Κλίντον είπε ότι «ο Ντόναλντ ζει στον δικό του κόσμο».


Ισλαμικό Κράτος

Ο Τραμπ χλεύασε το γεγονός ότι στον ιστότοπο της εκστρατείας της Κλίντον περιγράφεται το πώς θα αντιμετωπίσει την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Τουλάχιστον εγώ έχω ένα σχέδιο, ανταπάντησε η υποψήφια των Δημοκρατικών. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων κατηγόρησε την Κλίντον ότι η ίδια και η ηγεσία των Δημοκρατικών είναι υπεύθυνοι για την δημιουργία του ΙSIS αφήνοντας χώρο για να αναπτυχθεί και να γιγαντωθεί η τρομοκρατική οργάνωση.  Η Χίλαρι Κλίντον είπε ότι έχει σχέδιο για να ηττηθεί ο ISIS, που περιλαμβάνει «μάχη» στο διαδίκτυο επισημαίνοντας: «πρέπει να εντατικοποιήσουμε τα αεροπορικά χτυπήματα στο Ισλαμικό Κράτος και να υποστηρίξουμε τους Αραβες και Κούρδους εταίρους μας, ελπίζουμε σε έναν χρόνο να μπορέσουμε να διώξουμε το ISIS από το Ιράκ».

Τραμπ: Οι ΗΠΑ έπρεπε να είχαν πάρει το ιρακινό πετρέλαιο, ότι θα είχαν σταματήσει την δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους.  Η Κλίντον με τη σειρά της υποστήριξε ότι ο Τραμπ στήριζε απόλυτα τον πόλεμο στο Ιράκ, ακόμη και την απομάκρυνση του Καντάφι στη Λιβύη «παρότι είχε κάνει δουλειές μαζί του κάποια στιγμή».«Λάθος» απάντησε ο Τραμπ.

Τα emails και η φορολογική δήλωση

Ο Τραμπ είπε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για την περιουσιακή του κατάσταση όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος στον οποίο υποβάλλεται. Τόνισε ότι τελεί υπό φορολογικό έλεγχο επί σχεδόν 15 χρόνια και του έχει γίνει «τρόπος ζωής σχεδόν». Πρόσθεσε ότι θα αποκαλύψει το πόσους φόρους πλήρωσε μόλις η Κλίντον δώσει στη δημοσιότητα πάνω από 30.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επανερχόμενος στο ζήτημα του πώς χειριζόταν τις επικοινωνίες της όταν ήταν ΥΠΕΞ. Η ίδια πάντως εμφανίστηκε να απολογείται σε ό,τι αφορά της emails.

Η Κλίντον επιτέθηκε στον Τραμπ όσον αφορά τα φορολογικά του, λέγοντας ότι για άλλη μια φορά παλινωδεί. Υπάρχουν δημοσιεύματα περί του ότι ο μεγιστάνας οφείλει εκατομμύρια στη Γουόλ Στριτ και σε ξένες τράπεζες και μάλλον ο Τραμπ δεν θέλει οι Αμερικανοί να γνωρίζουν πόσα λίγα κατέβαλε σε φόρους, σημείωσε.

«Πρέπει να υπάρχει κάτι αληθινά σημαντικό, αν όχι τρομερό, που προσπαθεί να κρύψει», υποστήριξε η υποψήφια των Δημοκρατικών αναφερόμενη στη φορολογική δήλωση του Τραμπ και συμπλήρωσε πως δεν πιστεύει ότι θα τη δώσει ποτέ στη δημοσιότητα.

Η «μάχη» για την ψήφο των Αφροαμερικανών

Χίλαρι: «Πρέπει να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη ανάμεσα στις κοινότητες και την αστυνομία. Πρέπει να εργαστούμε για να βεβαιωθούμε ότι η αστυνομία έχει την καλύτερη εκπαίδευση και ότι είναι καλά προετοιμασμένοι για να χρησιμοποιήσουν βία. Ο καθένας πρέπει να σέβεται τον νόμο και ο νόμος πρέπει να σέβεται τον καθένα». «Πρέπει να πάρουμε τα όπλα από τα χέρια των ανθρώπων που δεν θα έπρεπε να τα έχουν».

Τραμπ: «Χρειαζόμαστε νόμο και τάξη. Αφροαμερικανοί και ισπανόφωνοι ζουν μια κόλαση γιατί είναι τόσο επικίνδυνα. Περπατάς στον δρόμο και σε πυροβολούν».

Η Κλίντον κατηγόρησε τον Τραμπ ότι βάσισε την προεκλογική του εκστρατεία σε ένα ψέμα που αμφισβητούσε την καταγωγή του πρώτου μαύρου Αμερικανού προέδρου. Ο Τραμπ ανταπέδωσε τα πυρά υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι κάτι που πρώτη έκανε η Κλίντον στην προεκλογική καμπάνια του 2008.

Για τα πυρηνικά η Χίλαρι Κλίντον κατηγόρησε τον Τραμπ ότι είναι επικίνδυνος λέγοντας μάλιστα ότι είναι ένας άνθρωπος που δεν πρέπει να έχει πρόσβαση στο «κόκκινο κουμπί» για τα πυρηνικά.

Ο συντονιστής της συζήτησης Λέστερ Χολτ δυσκολεύτηκε πολύ να τιθασεύσει τους υποψήφιους, οι οποίοι περνούσαν συνεχώς από το ένα θέμα στο άλλο—από την οικονομία στο Ισλαμικό Κράτος και το «χάος τη Μέση Ανατολή» τις αλληλοκατηγορίες για την έλλειψη διαφάνειας.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι εάν κερδίσει η Κλίντον τις προεδρικές εκλογές θα την υποστηρίξει.

Αυτή είναι η πρώτη τηλεμαχία της 68χρονης Κλίντον με τον 70χρονο Τραμπ. Θα ακολουθήσουν και άλλεςΟι αγορές φαίνεται πάντως να δίνουν την νίκη... στην Κλίντον.Οι αγορές της Ασίας ανέκτησαν μέρος των απωλειών τους, σε μια ένδειξη πως αρκετοί επενδυτές θεωρούν ότι η Κλίντον κερδίζει την αναμέτρηση με τον Τραμπ. Οι αγορές τείνουν να θεωρούν την Κλίντον την υποψήφια του status quo, ενώ ελάχιστοι έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι θα σήμαινε η νίκη του Τραμπ για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, το εμπόριο ή την αμερικάνικη οικονομία. Ο MSCI δείκτης στις ασιατικές αγορές ανέβηκε 0,2%, το ίδιο και οι δείκτες στα χρηματιστήριας της Νότιας Κορέας και της Σαγκάης.

Ρεκόρ τηλεθέασης

Οι τηλεθεατές του debate εκτιμάται ότι άγγιξαν τα 100 εκατομμύρια σπάζοντας το το ρεκόρ των 80 εκατομμυρίων που είχαν παρακολουθήσει την αναμέτρηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζίμι Κάρτερ με τον Ρεπουμπλικάνο Ρόναλντ Ρίγκαν το 1980.

«Ραντεβού» στο Ιλινόις

Η τηλεμαχία αυτή χαρακτηριζόταν εξαιρετικά κρίσιμη καθώς σύμφωνα με δημοσκοπήσεις το σταθερό προβάδισμα που διατηρούσε η Κλίντον τους τελευταίους μήνες έναντι του Τραμπ έχει εξανεμιστεί. Θα  γίνουν άλλες δύο τηλεμαχίες των δύο υποψήφιων, την 9η και τη 19η Οκτωβρίου. Η πρώτη θα γίνει στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις.

ΠΗΓΗ THE TOC

vxnews

About vxnews

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :