Random Posts

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Πανικός στο Λονδίνο και ήττες ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και ΠΑΟΚ

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ 19ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ


Μία γυναίκα σκοτώθηκε και πέντε άλλα άτομα τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο του Λονδίνου, και ένας ύποπτος συνελήφθη, είπε η μητροπολιτική αστυνομία της πόλης σήμερα.
Η αστυνομία δηλώνει ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη, ήταν σημαντικός παράγοντας στην επίθεση με μαχαίρι που έγινε στο κεντρικό Λονδίνο, με συνέπεια το θάνατο μιας γυναίκας και τον τραυματισμό άλλων πέντε ανθρώπων.

Οι αστυνομικές αρχές στη βρετανική πρωτεύουσα δεν αποκλείουν την τρομοκρατία ως πιθανό κίνητρο.

Ένοπλοι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 19χρονο στην πλατεία Ράσελ, μετά την επίθεση που έκανε εναντίον 60χρονης γυναίκας, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της, στο σημείο της επίθεσης.
“Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη είναι σημαντικός παράγοντας στην υπόθεση αυτή και πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος. Φυσικά, στο στάδιο αυτό όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας ως κινήτρου, πρέπει επίσης να ερευνηθεί,” δήλωσε ο Μαρκ Ρόλεϊ, αξιωματούχος της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου.  Γι' αυτό και την υπόθεση ερευνούν από κοινού το τμήμα ανθρωποκτονιών αλλά και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

«Άκουσα μια κραυγή και όταν έφτασα στην πλατεία είδα ένα κορίτσι να βρίσκεται στο έδαφος με αίμα να τρέχει από την πλάτη της» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Άλλοι μάρτυρες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε και συνεργούς καθώς υποστηρίζουν ότι λίγο μετά την επίθεση είδαν ένα ή δύο άτομα να αποχωρούν από το σημείο «βιαστικά».

Όπως αναφέρει το Skynews, η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το κίνητρο της επίθεσης να είναι η τρομοκρατία. Όπως επισημαίνει η DailyMail η επίθεση έγινε στην ίδια περιοχή στην οποία το 2005 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βομβιστική επίθεση στο μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας.

«Άκουσα μια κραυγή και όταν έφτασα στην πλατεία είδα ένα κορίτσι να βρίσκεται στο έδαφος με αίμα να τρέχει από την πλάτη της» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Άλλοι μάρτυρες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε και συνεργούς καθώς υποστηρίζουν ότι λίγο μετά την επίθεση είδαν ένα ή δύο άτομα να αποχωρούν από το σημείο «βιαστικά».

Πηγή: www.iefimerida.gr


ΣΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ


Από θαύμα γλίτωσαν 300 επιβαίνοντες - Νεκρός ένας πυροσβέστης από την έκρηξη του φλεγόμενου jet - Πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης ή φωτιά στον κινητήρα ενώ το Boeing ήταν στον αέρα;

Συγκλονίζουν τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας από τις δραματικές στιγμές που έζησαν 300 επιβαίνοντες αεροσκάφους της Emirates που εκτελούσε την πτήση EK521 από το Τιρουβανταπουράμ, πρωτεύουσα της ινδικής επαρχίας Κεράλα, προς Ντουμπάι το πρωί της Τετάρτης.

Το αεροπλάνο παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση με κομμάτι του όμως να παίρνει φωτιά. Οι 300 επιβαίνοντες εξήλθαν του αεροσκάφους με ασφάλεια μέσα σε 45 δευτερόλεπτα, κάτι που τους έσωσε τη ζωή. Κατά πληροφορίες, πριν την αναγκαστική προσγείωση ο πιλότος είχε ενημερώσει τους υπευθύνους του αεροδρομίου ότι αντιμετωπίζει κάποια βλάβη.

Τα σενάρια που ακούγονται για το τι μπορεί να συνέβη και το αεροσκάφος να τυλίχθηκε στις φλόγες είναι δύο:

-Πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης

-Φωτιά στον κινητήρα ενώ το Boeing ήταν στον αέρα

Αυτόπτης μάρτυρας υποστήριξε ότι το αεροσκάφος φάνηκε σαν να «εξερράγη» τη στιγμή που άγγιξε το έδαφος χωρίς το μηχανισμό προσγείωσης.

Σκηνές αλλοφροσύνης εκτυλίχθηκαν στο εσωτερικό του αεροσκάφους, δευτερόλεπτα προτού το φλεγόμενο jet εκραγεί μετά την αναγκαστική προσγείωσή του σε αεροδρόμιο του Ντουμπάι.

Βίντεο από το εσωτερικό της καμπίνας που δημοσίευσε η ηλεκτρονική έκδοση της Daily Mail καταγράφει τις σκηνές αλλοφροσύνης που εκτυλίχθηκαν δευτερόλεπτα προτού το φλεγόμενο jet εκραγεί. Διακρίνονται οι κραυγές των επιβατών καθώς σπεύδουν να μαζέψουν τα πράγματά τους για να εγκαταλείψουν το φλεγόμενο αεροσκάφος, ενώ με φρενιασμένες κινήσεις, το προσωπικό του αερομεταφορέα προσπαθεί να ανοίξει τις εξόδους κινδύνου, ώστε οι σχεδόν 300 επιβάτες να μεταφερθούν έγκαιρα σε ασφαλές μέρος. Η καμπίνα είναι γεμάτη καπνούς, πράγμα που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο των αεροσυνοδών και επιτείνει το αίσθημα πανικού των επιβατών.

 Καθώς μια μητέρα οδηγεί τα παιδιά της στην έξοδο κινδύνου, όπου οι επιβάτες εξέρχονται μέσω της ειδικής «τσουλήθρας», μια φωνή ακούγεται να της φωνάζει να «πηδήξει». Εκείνη συνεχίζει να καταγράφει την δραματική της απόδραση και καθώς βγαίνει από το αεροσκάφος η κάμερα του κινητού της συλλαμβάνει για μια στιγμή τη φλεγόμενη μηχανή.

Σε άλλο βίντεο φαίνονται οι επιβάτες να τρέχουν στον διάδρομο αποπροσγείωσης πανικόβλητοι για να απομακρυνθούν όσο το δυνατό περισσότερο από το αεροσκάφος.



Την ίδια ώρα, όπως δείχνει συγκλονιστικό βίντεο, καθώς το αεροσκάφος βρίσκεται στον αεροδιάδρομο, μια πύρινη μπάλα εκτινάσσεται με ορμή από το μπροστινό του μέρος.



Νεκρός ένας πυροσβέστης


Τη στιγμή της μεγάλης έκρηξης στην άτρακτο, ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο. Ο άτυχος άνδρας ταυτοποιήθηκε ως ο Τζασίμ Ισά Μοχάμεντ Χασάν, από το εμιράτο Ραζ αλ Κάιμα.

Εκπρόσωπος από την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας σε δήλωση, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς το Θεό, που όλοι οι επιβάτες βγήκαν σώοι, συμπληρώνοντας: «Είμαστε, ωστόσο, πολύ λυπημένοι να ανακοινώσουμε ότι ένας από τους πυροσβέστες έχασε τη ζωή του, σώζοντας τις ζωές των άλλων».

«Εκ μέρους της Γενικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Χαιρετίζω την υπέρτατη θυσία του, που έσωσε πολλά άτομα από το να πάθουν κακό. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένειά του».

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Τρία ζητήματα έχει προς διευθέτηση για το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός και από το κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει η αίσθηση ότι «δεν πρέπει να επικρατήσουν συνθήκες χαλάρωσης».

Το πρωθυπουργικό περιβάλλον, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το iefimerida.gr αυτό τον καιρό στρέφει την προσοχή του στις εκκρεμότητες για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης, στη δεύτερη αξιολόγηση και σε θέματα που άπτονται του οικονομικού και τραπεζικού ενδιαφέροντος. Στο ε σωκομματικό πεδίο, το 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έχει δρομολογηθεί για τις 13-16 Οκτωβρίου, ενώ ο πρωθυπουργός διατηρεί ανά πάσα το προσόν του αιφνιδιασμού για τον ανασχηματισμό.

Με πρώτο «σταθμό» το βήμα της ΔΕΘ  πρόκειται να εκπέμψει το στίγμα, κάνοντας πολιτικό "ταμείο" και ξετυλίγοντας παράλληλα τους νέους στόχους της κυβέρνησης.

Προαπαιτούμενα, πλεονάσματα, χρέος
Με το ενδεχόμενο της μείωσης του Πρωτογενούς πλεονάσματος για τη διετία 2019-2020 - ακόμα και μονομερώς- να αποτελεί σκέψη του πρωθυπουργού και το θέμα της συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα να μένει ανοιχτό, η Αθήνα μελετάει τις επόμενες κινήσεις της.

Μέχρι στιγμής αναμένει πρωτοβουλίες και από τη μεριά των εταίρων, με φόντο τον υπόγειο «πόλεμο» μεταξύ Ουάσινγκτον και Ευρωπαίων σε ό,τι αφορά στο χρέος. Ο ορίζοντας για λύση επ’ αυτού είναι τα Χριστούγεννα, ενώ από το οικονομικό επιτελείο βλέπουν να κλείνει η δεύτερη αξιολόγηση τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοέμβρη.

Σε θέση «μάχης» το κόμμα
Η προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ στις νέες συνθήκες και η συνεργασία της κυβέρνησης με τους δανειστές, η οποία προκαλεί αντιδράσεις σε ένα μεγάλο μέρος της οργανωμένης δύναμης του κόμματος, αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο των συνεδριακών διαδικασιών τον Οκτώβριο.

Οι τάσεις θα επιδοθούν σε «μάχη εξουσίας» τόσο για τον  έλεγχο των οργανώσεων αλλά και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που καλοβλέπουν μία θέση για τον ανασχηματισμό, όποτε κι αν αυτός γίνει.

Το χαρτί του ανασχηματισμού
Εκτός μεγάλου απροόπτου ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται διατεθειμένος να τραβήξει το χαρτί του ανασχηματισμού και να προχωρήσει στις όποιες διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα πριν το Συνέδριο.

Κι αυτό, γιατί μετά την ολοκλήρωση των εσωκομματικών διαδικασιών του Οκτωβρίου «θα έχει τη δυνατότητα για μεγαλύτερο πάγκο» και ταυτόχρονα να έχει ολοκληρώσει τη δεύτερη αξιολόγηση –χωρίς αναταράξεις- με το ΔΝΤ να έχει ανοίξει τα χαρτιά του για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.


Πηγή: www.iefimerida.gr




Η ΝΥΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ

Βαριά τραυματισμένη από πολλαπλές μαχαιριές μεταφέρθηκε μία 35χρονη Ελληνίδα το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο υγείας του Κορωπίου.
Οι γιατροί έκαναν ότι μπορούσαν για να την κρατήσουν στη ζωή αλλά λίγη ώρα μετά η 35χρονη άφησε την τελευταία της πνοή υποκύπτοντας στα βαριά τραύματά της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το μαχαίρι είχε πλήξει ζωτικά όργανα.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές της περιοχής οι οποίες μετά από έρευνες ανακάλυψαν οτι δράστης του εγκλήματος ήταν μια άλλη γυναίκα. Συμφωνα με αστυνομικές  πηγές δράστης είναι η νυν σύντροφος και θύμα η πρώην σύζυγος  50χρονου, ο οποίος έχει από δύο παιδιά με την κάθε γυναίκα.

Οι άντρες της ΕΛΑΣ συνέλαβαν τη φερόμενη ως δολοφόνο, ενώ οδήγησαν στο τμήμα Κορωπίου τον 50χρονο άνδρα.

 ΠΗΓΗ THE TOC


ΗΤΤΑ ΜΕ 1-0 ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ


Ο αποκλεισμός από τη Χάποελ Μπερ Σεβά στερεί από τον Ολυμπιακό την προοπτική στους ομίλους του Champions League και περιορίζει κατά πολύ τα προσδοκώμενα έσοδα

Πλήγμα όχι μόνο για το πρεστίζ του συλλόγου, αλλά και για τα ταμεία του ήταν για τον Ολυμπιακό ο αποκλεισμός από τη Χάποελ Μπερ Σεβά. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» χάνουν την προοπτική συμμετοχής στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League και προσδοκούν πως θα τα καταφέρουν καλύτερα στα playoffs του Europa League, όπου όμως τα προσδοκώμενα έσοδα των ομίλων είναι πάρα πολύ πιο λίγα.

Συγκεκριμένα, μετά τον αποκλεισμό του ο Ολυμπιακός θα εισπράξει ως παρηγοριά 400.000 ευρώ και επιπλέον 250.000 ευρώ επειδή είναι πρωταθλητής Ελλάδας, ενώ θα συνεχίσει στα playoffs του Europa League. Η πρόκριση στους ομίλους αποφέρει 2,4 εκατ. ευρώ (συν τα έσοδα από το market pool, που διαιρούνται δια του αριθμού των ομάδων που θα είναι στους ομίλους), συν 360.000 για κάθε νίκη και 120.000 για κάθε ισοπαλία. Ο πρώτος του ομίλου εισπράττει 500.000 και ο δεύτερος 250.000 ευρώ, ενώ οι συμμετέχουσες ομάδες στους «32» παίρνουν από 500.000, στους «16» από 750.000, στα προημιτελικά 1 εκατ., στα ημιτελικά 1,5 εκατ., ο χαμένος του τελικού 3,5 εκατ. και ο νικητής 6,5 εκατ. ευρώ.

Η σύγκριση με τα χρήματα που θα έπαιρνε ο Ολυμπιακός παίζοντας στους ομίλους του Champions League είναι άνιση. Εφόσον ο Ολυμπιακός περνούσε τη Χάποελ και αποκλειόταν στον επόμενο γύρο, θα έπαιρνε 3 εκατ. ευρώ και θα συνέχιζε στους ομίλους του Europa League.

Παίζοντας, δε, στα playoffs του Champions League θα εισέπραττε αυτόματα 2 εκατ. ευρώ απλά με τη συμμετοχή, ενώ εφόσον έμπαινε στους ομίλους θα έβαζε στα ταμεία του επιπλέον 12 εκατ. ευρώ, τα χρήματα από το market pool (πάγιο ποσό ανά χώρα, βάσει εμπορικών κριτηρίων), ενώ προβλέπονται τεράστια μπόνους για νίκη (1,5 εκατ.) και ισοπαλία (500.000 ευρώ), αλλά και για τις προκρίσεις σε κάθε γύρο (5,5 εκατ. ευρώ για τους «16», 6 εκατ. για τους «8», 7 εκατ. για τα ημιτελικά, ενώ ο νικητής του τίτλου παίρνει 15 εκατ. και ο ηττημένος 10,5 εκατ.).


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



ΕΞΩ ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΜΕ ΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ

O ΠΑΟΚ έχασε τη ρεβάνς και την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League μέσα από τα χέρια του. Ένα ματς που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε θρίαμβο, εξελίχθηκε σε φριχτό εφιάλτη με δύο γκολ του Κλάασεν που έδωσαν τη νίκη στον Άγιαξ  με 1-2 σε ματς που ο Αίαντας δεν είχε ευκαιρίες.

Ένα ματς που άρχισε ιδανικά με γκολ του Κλάους στο 4’  και ο Δικέφαλος θα μπορούσε να είχε κάνει το 2-0 και το 3-0 σε ανεπανάληπτα τετ-α-τετ του αρχηγού του, εξελίχθηκε σε εφιάλτη.

Πρώτα με το ανόητο μαρκάρισμα του Λέοβατς στον Φίργκεφερ στο 45’ που έδωσε την ευκαιρία στον Κλάασεν να ισοφαρίσει με πέναλτι στο φινάλε του πρώτου μέρους και στη συνέχεια με ένα κρύο γκολ και πάλι του αρχηγού του Άγιαξ στο 87’  όταν πήρε το ριμπάουντ από κεφαλιά απομάκρυνση του Λέοβατς και με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνιά του ανήμπορου να αντιδράσει Γλύκου.

Το όνειρο για συμμετοχή στα σαλόνια του Champions League πάγωσε και ο ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένος να ανασυνταχθεί για να εξασφαλίσει την παρουσία του στους ομίλους του Europa League (σ.σ. η κλήρωση την Παρασκευή 5/8 στις 2.00μ.μ.) μέσα από τα πλέι οφ.

ΠΗΓΗ THE TOC\

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :