Random Posts

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει την φαρμακοβιομηχανία λίγο πριν τον ΕΝΦΙΑ

ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΕΟΠΥΥ: Πληρώνει ληξιπρόθεσμα στη φαρμακοβιομηχανία. «Μυστήριο» τα σχέδια για το claw back

Στην εκταμίευση της πρώτης δόσης για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, έχει ήδη εκταμιευθεί το ποσό των 270 εκατ. ευρώ και το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει η επόμενη δόση.

Ωστόσο, δεν αναφέρεται τι ποσό θα καταβληθεί το φθινόπωρο στις φαρμακευτικές εταιρίες. Πληροφορίες του Virus θέλουν το ποσό που θα εκταμιευθεί για τον κλάδο να ανέρχεται σε 230 εκατ. ευρώ, αλλά αναμένεται να επιβεβαιωθεί επίσημα.

Βέβαια, εκ των βασικών οικονομικών «αγκαθιών» στη σχέση του φορέα με τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις είναι το claw back, η μείωση του οποίου συνιστά και μνημονιακή υποχρέωση. Το συμπληρωματικό μνημόνιο του Ιουνίου απαιτεί περιορισμό της υπέρβασης κατά τουλάχιστον 30%, για τα έτη 2017 και 2018.

Όπως είχε γράψει το Virus, οι εκτιμήσεις θέλουν το claw back για το πρώτο 6μηνο του έτους να κυμαίνεται μεταξύ 210 και 220 εκατ. ευρώ (εδώ).

Στην πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εκπροσώπων των φαρμακευτικών επιχειρήσεων του Υπουργού Υγείας και του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Ξανθός είχε μιλήσει για αντισταθμιστικά μέτρα.

Πληροφορίες του Virus αναφέρουν πως ο κ. Μπερσίμης έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο 7 σημείων για τη μείωση της υπέρβασης, το οποίο και φέρεται να έχει παραδώσει στον Ανδρέα Ξανθό. Άγνωστο, όμως, παραμένει αν θα υλοποιηθεί στο σύνολο του αλλά και σε ποια φάση υλοποίησης βρίσκεται.

Οι εταιρίες, βέβαια, μιλούν πρωτίστως για την ανάγκη ελέγχου της δαπάνης, ειδικά μέσω της συνταγογράφησης.

Επιστρέφοντας στο θέμα των πληρωμών, ο ΕΟΠΥΥ εκτιμά πως το Σεπτέμβρη θα προχωρήσει η εξόφληση ληξιπροθέσμων και σε άλλους παρόχους, μειώνοντας ισόποσα τις οφειλές του Οργανισμού.

Έως τώρα, αναφορικά με τα Δημόσια Νοσοκομεία και τα νοσοκομεία Ειδικού Καθεστώτος, ο ΕΟΠΥΥ έχει προχωρήσει ή προγραμματίσει πληρωμές ύψους 166,5 εκατομμυρίων ευρώ για τον Αύγουστο 2016.

Παράλληλα, συνεχίζεται η εκκαθάριση υποβολών των παρόχων υγείας του ΕΟΠΥΥ. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, Συγκεκριμένα, έως και σήμερα έχουν ενταλματοποιηθεί προς πληρωμή υποβολές δαπανών Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου – Μαρτίου διαφόρων κατηγοριών παρόχων.

Ενδεικτικά:

Από 95,6% (Ψυχιατρικές Κλινικές, Κλινικές κλειστής νοσηλείας) έως και 100% (Πολυϊατρεία, Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης – Μονάδες Τεχνητού Νεφρού) κυμαίνεται το ποσοστό του συνόλου των υποβολών που έχουν ήδη αποζημιωθεί ή έχουν εκδοθεί εντάλματα πληρωμών για τον Ιανουάριο 2016.
Από 85,4% (Κέντρα Αποθεραπείας Αποκατάστασης, κλειστής νοσηλείας) έως και 100%(Ιατρικές Επισκέψεις, Φυσικοθεραπευτές) κυμαίνεται το ποσοστό του συνόλου των υποβολών που έχουν ήδη αποζημιωθεί ή έχουν εκδοθεί εντάλματα πληρωμών για τον Φεβρουάριο 2016.
Επιπλέον, για το Μάρτιο 2016 εξελίσσεται η διαδικασία έκδοσης ενταλμάτων και πληρωμών για όλες τις κατηγορίες των παρόχων του ΕΟΠΥΥ και ειδικότερα, έχουν αποζημιωθεί ή εκδοθεί εντάλματα πληρωμών σε ποσοστά από 50,7% έως και 86,8% ανά κατηγορία παρόχων. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσουν και ενταλματοποίησεις και πληρωμές για τον Απρίλιο 2016.

«Με την ανάληψη της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, είχαμε θέσει ως κύριο στόχο τον εξορθολογισμό των πληρωμών προς τους παρόχους μας. Δουλεύουμε μεθοδικά προς αυτό το σκοπό και όπως διαφαίνεται από την εξέλιξη του προγράμματος πληρωμών με συνέπεια. Το γεγονός αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την προσφορά ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας προς τους συμπολίτες μας καθώς και την ενδυνάμωση της πραγματικής οικονομίας της κοινωνίας μας», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του Οργανισμού Σωτ. Μπερσίμης


Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ


Στους 368 ανέρχονται οι τραυματίες, δεκάδες οι αγνοούμενοι - Θύματα του Εγκέλαδου μικρά παιδιά - Δεκάδες άνθρωποι παραμένουν κάτω από τα ερείπια, φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί - Ρέντσι: Δεν θα μείνει κανένας αβοήθητος

Ολο και ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που χτύπησε στις 3:36 το πρωί της Τετάρτης 24 Αυγούστου (τοπική ώρα) την Ιταλία και ισοπέδωσε τρία χωριά.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας οι νεκροί πλέον ανέρχονται σε 247 και οι τραυματίες είναι μέχρι στιγμής 368.

Οι εκπρόσωποι της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας προσθέτουν ότι υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι και άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια, κάτι που σημαίνει ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι ακόμη βαρύτερος.

Θύματα του Εγκέλαδου μικρά παιδιά

Όπως αναφέρει η η ιταλική εφημερίδα, Corriere della Sera, μεταξύ των θυμάτων του σεισμού βρίσκονται πολλά παιδιά. Μικρότερο θύμα του καταστροφικού σεισμού στο Αματρίτσε, ένα κοριτσάκι μόλις 8 μηνών, το παιχνίδι του οποίου βρέθηκε στα συντρίμμια.

Στους διασωθέντες περιλαμβάνονται δύο αδελφάκια 4 και 6 ετών ο Σαμουέλε και ο Λεόνε, που κατάφεραν να σωθούν χάρη στη γιαγιά τους που τα έβαλε κάτω από το κρεβάτι μόλις η γη άρχισε να τρέμει.

Μετά από δεκαεπτά ώρες απεγκλωβίστηκε ζωντανό ένα κοριτσάκι δέκα ετών στην Πεσκάρα Ντελ Τρόντο στην περιφέρεια Μάρκε, η οποία επλήγη από τον φονικό σεισμό.

Στο χωριό Αματρίτσε, όμως, σχεδόν την ίδια ώρα ένα αγοράκι έντεκα ετών, το οποίο νωρίτερα είχε καλέσει σε βοήθεια τους άνδρες της Πολιτικής Προστασίας, ανασύρθηκε νεκρό.

«Δεκάδες άνθρωποι παραμένουν κάτω από τα ερείπια και ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί»

Ο σεισμός έχει ισοπεδώσει πολλά κτήρια σε χωριά της επαρχίας Ριέτι, στα κεντρικά της χώρας.

Σε δηλώσεις του στην δημόσια τηλεόραση της Rai, o δήμαρχος του χωριού Αματρίτσε, βόρεια του Ριέτι, υπογράμμισε ότι μέρος των κτιρίων έχει καταρρεύσει και ζήτησε να αποσταλούν ειδικά οχήματα για να μπορέσουν να ανοίξουν οι δρόμοι που οδηγούν στον δήμο του ώστε να διευκολυνθεί η παροχή πρώτων βοηθειών.Ο Σέρτζιο Πιρότσι, δήμαρχος του χωριού Αματρίτσε (την περιφέρεια της πόλης Ριέτι, δήλωσε ότι οι ζημιές είναι σοβαρές και χρησιμοποίησε την λέξη «δράμα» για να περιγράψει την κατάσταση, προσθέτοντας ότι «μεγάλος μέρος του χωριού δεν υπάρχει πια». Στο μεταξύ οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί οι κοινότητες Ακούμολι, Αρκουάτα ντελ Τρόντο και Αματρίτσε, σε απόσταση λίγων χλμ. από το επίκεντρο. Με την πάροδο του χρόνου, πολίτες, συνεργεία και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, ανέσυραν κι άλλες σορούς, ενώ άγνωστος είναι ακόμη ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται παγιδευμένοι στα χαλάσματα.

Στην πόλη Αματρίτσε έχουν σημειωθεί οι σημαντικότερες ζημιές, καθώς η κύρια οδός της πόλης έχει ισοπεδωθεί κυρίως. Εντατικές προσπάθειες καταβάλλονται για να διασωθούν άνθρωποι εγκλωβισμένοι κάτω από ερείπια ύψους τουλάχιστον 10 μ., σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA και τα άλλα μέσα ενημέρωσης. Με σπασμένη τη φωνή, ο δήμαρχος της πόλης Σέρτζο Πιρότσι τονίζει: "είναι ένα δράμα. Το μισό χωριό εξαφανίσθηκε, οι δίοδοι πρόσβασης σ' αυτό είναι αποκλεισμένες".

Στο νοσοκομείο της πόλης επικρατεί το αδιαχώρητο, οι τραυματίες στοιβάζονται σε φορεία στους διαδρόμους, ακόμη κι έξω από το κτήριο.

'Αλλοι τραυματίες μεταφέρονται στην πρωτεύουσα της επαρχίας, το Ριέτι, ενώ οι ήδη νοσηλευόμενοι ασθενείς διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία.

Η πρόσβαση στην πόλη είναι δύσκολη, η γέφυρα πάνω από τον χείμαρρο Καστελάνο έχει καταστεί επικίνδυνη, ενώ και στα άλλα χωριά της περιοχής, όπου οι ζημιές είναι μικρότερες, οι κάτοικοι παραμένουν έξω από τα σπίτια τους.

Συνεχείς προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον απεγκλωβισμό των θυμάτων του σεισμού

Οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των θυμάτων του σεισμού που έπληξε την κεντρική Ιταλία, είναι αδιάκοπες.

Στο χωριό Αρκουάτα, πολίτες έσκαβαν με γυμνά χέρια, στην προσπάθεια να βοηθήσουν τα μέλη των σωστικών συνεργείων να απεγκλωβίσουν έναν κάτοικο από τα συντρίμμια.

Στις περισσότερες τοποθεσίες που χτύπησε ο Εγκέλαδος, και ιδίως στην Αματρίτσε και στο Ακούμουλι, οι διασώστες συνέχιζαν τις προσπάθειες εντοπισμού επιζώντων όλη τη νύχτα, παρά το σκοτάδι, με την βοήθεια μεγάλων φακών και γεννητριών ηλεκτρικού ρεύματος.

Μόνον σε ότι αφορά το σώμα της Πυροσβεστικής, πάνω από 800 μέλη της βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές.

Στο μεταξύ, είναι ακόμη πιο δύσκολο να μπορέσει να γίνει μια συνολική εκτίμηση των καταστρεπτικών επιπτώσεων του σεισμού, λόγω του ότι έχει σημειωθεί σειρά κατολισθήσεων, με αποτέλεσμα να έχουν απομονωθεί πολλές αγροτικές περιοχές.

Σήμερα Πέμπτη αναμένονται τα πρώτα ουσιαστικά μέτρα στήριξης των σεισμοπαθών, που θα υιοθετηθούν κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Ρέντσι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero, υπάρχει φόβος ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πιθανότατα πολύ βαρύτερος.

Ρέντσι: Δεν πρόκειται να μείνει κανένας μόνος του και αβοήθητος

"Δεν πρόκειται να μείνει κανένας μόνος του και αβοήθητος", δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε τηλεοπτικό μήνυμά του, με το οποίο εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων και τους άστεγους που προκάλεσε ο σεισμός.

"Σε στιγμές μεγάλης δυσκολίας η Ιταλία δείχνει το καλύτερό της πρόσωπό", πρόσθεσε ο Ρέντσι ο οποίος ευχαρίστησε για τη γενναιόδωρη συμβολή της την υπηρεσία πολιτικής προστασίας, αλλά και το σύνολο των εθελοντών.

"Πρέπει να προετοιμαστούμε για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης των επόμενων ημερών, αλλά τώρα η απόλυτη προτεραιότητα είναι να σωθούν ζωές σκάβοντας στα συντρίμμια", δήλωσε ακόμη ο ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι αργά σήμερα το απόγευμα θα επισκεφθεί τις περιοχές που επλήγησαν από τον Εγκέλαδο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με συλλυπητήριο μήνυμά του προς τον Πρόεδρο της Ιταλική Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα εξέφρασε τη βαθιά του συγκίνηση από την τραγική είδηση του σεισμού που έπληξε την Κεντρική Ιταλία στις περιφέρειες της Λάτσιο και της Ούμπρια, με αποτέλεσμα την απώλεια πολλών ανθρώπινων ζωών.

«Εκ μέρους του Ελληνικού Λαού και εμού προσωπικώς, (εκφράζω) τα θερμά μου συλλυπητήρια και τα ειλικρινή μου αισθήματα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς επίσης και τις ευχές μου για την διάσωση των επιζώντων» ανέφερε στο μήνυμά του ο κ. Παυλόπουλος.

Γ. Χουλιάρας: Είναι νωρίς να πούμε αν ο σεισμός στην Ιταλία ήταν ο κύριος

Στα πολλά παλιά μεσαιωνικά κτίρια εκκλησίες και μνημεία απέδωσαν τις μεγάλες καταστροφές από τον σεισμό στην κεντρική Ιταλία ο καθηγητής σεισμολογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας και ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Χουλιάρας μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου μεγάλου σεισμού. "Είναι νωρίς ακόμη να πούμε ότι ήταν ο κύριος σεισμός . Η Ιταλία συνηθίζει να δίνει τέτοιους ισχυρούς προσεισμούς", είπε. Επεσήμανε ακόμα ότι τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ ακολούθησαν μία ώρα αργότερα δυο ισχυροί μετασεισμοί 5,5 και 5,1 Ρίχτερ.

Και οι δυο επεσήμαναν ότι ο σεισμός ήταν αρκετά επιφανειακός, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων γεγονός που συνέβαλε στις καταστροφές.

Όπως είπε ο κ. Χουλιάρας ο σεισμός προήλθε από την "ρηγματογενή ζώνη των Απενίνων" η οποία είναι γνωστή και έχει δώσει πάρα πολλούς τέτοιους σεισμούς με τελευταίο καταστροφικό αυτόν της πόλης Λ΄Ακουίλα την 'Ανοιξη του 2009.

Ο κ. Λέκκας είπε ότι ακόμη δεν έχει ζητηθεί βοήθεια από τις ιταλικές αρχές, αλλά ο ΟΑΣΠ και το Πανεπιστήμιο Αθηνών προετοιμάζονται να στείλουν τεχνική βοήθεια.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑΚαινούργιο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ θα παραλάβουν 7,4 εκατομμύρια Έλληνες τη Δευτέρα ή την Τρίτη, οπότε και θα ολοκληρωθεί η ανάρτηση των σχετικών ειδοποιητηρίων στο Taxisnet. To εκκαθαριστικό που αποκαλύπτεται μέσω της σχετικής απόφασης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, περιέχει ακόμη περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό. Η δημοσίευση του «τύπου και του περιεχομένου» του σχετικού εντύπου, αποτελούσε την τελευταία εκκρεμότητα για την έναρξη της διαδικασίας εκκαθάρισης του φόρου η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 4-5 ημέρες.


Τι προστίθεται στο νέο εκκαθαριστικό;

1.       Στον πίνακα 2 όπου δηλώνονται τα αγροτεμάχια, αναγράφεται για πρώτη φορά η «αρχική βασική αξία» και η «ειδική βασική αξία» στοιχεία απαραίτητα για τον προσδιορισμό της τελικής αξίας του αγροτεμαχίου. Με αυτή την πληροφορία, θα μπορέσουν να αντιληφθούν εύκολα και ποιοι κινδυνεύουν από ενδεχόμενη επαναφορά του συμπληρωματικού φόρου στα αγροτεμάχια από την επόμ ενη χρονιά

2.       Έχει ενσωματωθεί στο εκκαθαριστικό η «ταυτότητα οφειλής» κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον ο ιδιοκτήτης να ανατρέχει και σε άλλο σημείο του Taxis για να βρει την πληροφορία που του είναι απαραίτητη προκειμένου να πληρώσει.

3.       Αναγράφονται αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των δόσεων

4.       Έχει ενσωματωθεί πίνακας που συγκεντρώνει την πληροφορία για την αξία της περιουσίας τόσο των κτισμάτων όσο και των αγροτεμαχίων.

5.       Γίνεται διακρικό αν κάποιος δικαιούται έκπτωση φόρου επειδή πληροί συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση «Στις περιπτώσεις, στις οποίες υπάρχουν ουσιώδεις ελλείψεις στα περιγραφικά στοιχεία ακινήτων, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατός ο υπολογισμός του ΕΝ.Φ.Ι.Α. και να θεωρούνται μη δηλωθέντα, επί της δήλωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α. - πράξης διοικητικού προσδιορισμού φόρου υπάρχει ειδική επισήμανση».

ΠΗΓΗ THE TOC


ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ


Η χώρα μας είναι πρώτη στη μείωση των πραγματικών μισθών και στην αύξηση της ανεργίας - Μεγάλη κερδισμένη η Γερμανία - Εκρηκτική ανάπτυξη για την Πολωνία

Η παγκόσμια οικονομική κρίση που ξέσπασε το 2007 είχε αντίκτυπο σε πολλές ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες, οι οποίες βυθίστηκαν στην ύφεση, λαμβάνοντας σκληρά μέτρα για την ανάκαμψή τους. Η Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, είναι η χώρα που υπέστη τις μεγαλύτερες μειώσεις μισθών παγκοσμίως, καθώς και τη μεγαλύτερη αύξηση στα ποσοστά ανεργίας.

Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά της κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Σύμφωνα με τους πίνακες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 10,4%, ενώ η ανεργία αυξήθηκε κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες. Είναι η πρωταθλήτρια χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο και στις δύο κατηγορίες, αναδεικνύοντας όλες εκείνες τις στρεβλώσεις της ελληνικής οικονομίας και την παντελή έλλειψη σχεδίου αντιμετώπισης κρίσεων, κάτι που, όπως αποδεικνύεται, δεν έχει αντιμετωπιστεί ούτε σήμερα, μετά από εφτά χρόνια ύφεσης.

Ανάλογη μείωση μισθών, δηλαδή 10,4%, όσο παράξενο και αν φαίνεται, υπέστησαν και οι Βρετανοί. Με δύο ποιοτικές διαφορές. Πρώτον, οι μισθοί στην Αγγλία ήταν και παραμένουν κατά πολύ υψηλότεροι σε σχέση με την Ελλάδα και ιδιαίτερα σε σχέση με το κόστος ζωής και απολαβών. Δεύτερον, ότι στο ίδιο διάστημα, τα ποσοστά ανεργίας στη Βρετανία μειώθηκαν κατά 0,6%, γεγονός που αναδεικνύει ότι τα μέτρα που ελήφθησαν απέδωσαν τουλάχιστον μία ισορροπία στην αγορά, ενώ υπήρχαν ήδη δομές για την αντιμετώπιση του φαινομένου της μαύρης εργασίας και των «μαϊμού» εναλλακτικών μορφών απασχόλησης.

Τρίτη στη λίστα με τη μείωση των μισθών είναι η Πορτογαλία, με μόλις 3,7% και αύξηση της ανεργίας κατά 5,4 μονάδες. Αντιθέτως, σε χώρες που ακολούθησαν μνημονιακά προγράμματα, όπως η Ελλάδα, ή αποφάσισαν υφεσιακά μέτρα, παρουσιάστηκε αύξηση των πραγματικών μισθών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η Ιταλία (0,9%), η Ιρλανδία (1,6%), η Ισπανία (2,8%), παρ΄ ότι αυξήθηκε προσωρινά η ανεργία, ιδιαίτερα δε σε Ισπανία και Ιρλανδία.

Ο πίνακας με τις χώρες που υπέστησαν τις μεγαλύτερες συνέπειες της κρίσης είναι ενδεικτικός...
Μία οικονομική κρίση και χαμένους και κερδισμένους. Αν η Ελλάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στους... χαμένους, στον αντίστοιχο πίνακα των «κερδισμένων» τον «τίτλο» κατέκτησε η Πολωνία, η οποία ωστόσο, προερχόταν από μία πτώχευση και είχε ολοκληρώσει τον κύκλο της. Ως εκ τούτου, πραγματική κερδισμένη ήταν η Γερμανία, η οποία αύξησε τους πραγματικούς μισθούς της κατά 13,9% και παράλληλα μείωσε κατά 5,1% τα ποσοστά ανεργίας, τα οποία είχαν ανέβει μετά την ένωση του Δυτικού και του Ανατολικού κομματιού.

Ακολουθεί ο πίνακας με τις χώρες που αύξησαν τους πραγματικούς μισθούς κατά την 7ετία της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης...

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

vxnews

About vxnews

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :