Random Posts

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Κλείδωσαν οι δύο πρώτες τηλεοπτικές άδειες .Συνεχίζεται η νοσηλεία του διοικητή της Τροχαίας

"ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ" ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΑΔΕΙΕΣ


Ολα μέχρι τώρα έχουν κυλήσει ομαλά και το ύψος των προσφορών κινείται σε αρκετά υψηλά επίπεδα

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα “κλείδωσε” και η δεύτερη τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, στην μακρά και επίπονη διαδικασία που ξεκίνησε χθες στις εννιά το πρωί στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κι αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το απόγευμα.

Αν και οι λεπτομέρειες των δύο πρώτων γύρων παραμένουν ακόμη μυστικές, λόγω της απαγόρευσης κάθε επικοινωνίας όλων των εμπλεκομένων με “τον έξω κόσμο”, απόλυτα έγκυρες πηγές, υπογράμμιζαν χθες την νύχτα, ότι όλα μέχρι τώρα έχουν κυλήσει ομαλά και το ύψος των προσφορών κινείται μέχρι στιγμής σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

Παραμένει όμως άγνωστο ποιοι είναι μέχρι τώρα οι δύο νικητές που έχουν ήδη απαλλαγεί από το άγχος του διαγωνισμού, καθώς και το ύψος του τιμήματος που πρόσφεραν για να αποκτήσουν τηλεοπτική άδεια. Μάλιστα επειδή χθες το βράδυ υπήρξε έντονη φημολογία για τον νικητή του πρώτου γύρου, κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι η διαδικασία είναι κλειστή και ότι όποια ονόματα αναφέρονται στις φήμες και στις διαδόσεις, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα για τον απλούστατο λόγο, ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει.

Η δημοπρασία της πρώτης τηλεοπτικής άδειας ξεκίνησε λίγο μετά τις εννιά χθες το πρωί και ολοκληρώθηκε περίπου οκτώ ώρες αργότερα, χωρίς να διαρρεύσει το παραμικρό για την ταυτότητα του πρώτου νικητή ή για το τελικό ύψος του τιμήματος. Παρά την σωματική κόπωση των εκπροσώπων των υποψηφίων, αλλά και των μελών της ειδικής επιτροπής που εποπτεύει την διαδικασία, αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί μακρύ διάλειμμα για την ανάπαυσή τους όπως αρχικώς προβλεπόταν, αλλά να ξεκινήσει αμέσως η δημοπράτηση της δεύτερης άδειας και να ακολουθήσει στην συνέχεια ένα μεγαλύτερο χρονικά διάλειμμα για φαγητό και ύπνο.

Σύμφωνα με τον σημερινό προγραμματισμό, η δημοπράτηση της τρίτης άδειας πρόκειται να ξεκινήσει λίγο μετά τις επτά το πρωί και αφού ολοκληρωθεί θα ξεκινήσει αμέσως η δημοπράτηση και της τέταρτης άδειας που θα σημάνει το τέλος της διαδικασίας και την απελευθέρωση των αντιπροσωπειών των οκτώ υποψηφίων εταιρειών με άρση των περιορισμών μετακίνησης και επικοινωνίας που τους είχε τεθεί.

Αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο ή δημοπρασία-μαμούθ στην δημοπράτηση της τέταρτης και τελευταίας τηλεοπτικής άδειας, εκτιμάται ότι ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί απόψε, τις πρώτες απογευματινές ώρες, ή το αργότερο ως το βράδυ.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την άρση της υποχρέωσης εμπιστευτικότητας που δεσμεύει όλους τους εμπλεκομένους στον διαγωνισμό, θα εκδοθεί λεπτομερής κυβερνητική ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρονται οι νικητές και το τελικό τίμημα κατακύρωσης της κάθε τηλεοπτικής άδειας, ή το σύνολο του τιμήματος και για τις τέσσερις άδειες συνολικά.

Η εξέλιξη της δημοπρασίας κατά την διάρκεια κατακύρωσης της πρώτης άδειας ήταν αργή, επειδή ορισμένοι εκ των υποψηφίων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό καθυστέρησαν να εξοικειωθούν με το ειδικό λογισμικό, με το οποίο υποβάλλονται οι ηλεκτρονικές προσφορές, ενώ κατά την έναρξή της υπήρξαν και πάλι ενστάσεις και παράπονα για τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί.

Η δημοπράτηση της δεύτερης άδειας κινήθηκε πιο γοργά, αφού έτσι κι αλλιώς ο νικητής του πρώτου γύρου παρακολουθούσε την διαδικασία ως απλός θεατής και οι συμμετέχοντες εξοικειώθηκαν με την διαδικασία.

Από τους οκτώ υποψηφίους, οι τέσσερις εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους (Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤΕΝΝΑ, Βαγγέλης Μαρινάκης για την ALTER EGO, Ιβάν Σαββίδης για την DIMERA και Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία) ενώ στους άλλους το βάρος της απόφασης των προσφορών έχουν αναλάβει οι Γενικοί Διευθυντές τους (Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Τηλεοπτικό Πάροχο, Κάρολος Αλκαλάι για το STAR, Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΪ και Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον ALPHA).


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


MAXH ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Ν.Δ.


«O διαγωνισμός είναι ο ορισμός της διαπλοκής», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση - Ότι επιχειρεί να επηρεάσει το ύψος των προσφορών για τις τηλεοπτικές άδειες, καταγγέλλει την ΝΔ η Όλγα Γεροβασίλη

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ βρίσκεται σε εξέλιξη παράλληλα με την διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.

Η ΝΔ επιμένει ότι η κυβέρνηση με την χορήγηση τεσσάρων μόνο αδειών, ενώ οι τεχνολογικές δυνατότητες επιτρέπουν περισσότερες, αποσκοπεί στον έλεγχο των Μέσων Ενημέρωσης και εν τέλει στην φίμωση της κοινωνίας. Σε tweet που είχε και φωτογραφία που έδειχνε μπάρες, σύμβολο φίμωσης των καναλιών, ο εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε ότι “ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είναι ο ορισμός της διαπλοκής”.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι βάζοντας τάξη στο άναρχο τηλεοπτικό τοπίο, και κλείνοντας παρεμπιπτόντως κανάλια που είχαν συνδεθεί με την παλιά διαπλοκή, τηρεί συγκεκριμένη υπόσχεσή της και κερδίζει πολιτικούς πόντους ενώ διαμορφώνει και ένα πιο φιλικό τηλεοπτικό τοπίο.

Η ΝΔ από την πλευρά της εστιάζει στον αυταρχικό χαρακτήρα της διαδικασίας,  που ενέχει και στοιχεία αντισυνταγματικότητας και στον στόχο της κυβέρνησης που είναι η χειραγώγηση της κοινής γνώμης και η διαμόρφωση ενός ανελεύθερου τοπίου στην ενημέρωση.

Η μάχη των ανακοινώσεων άρχισε από νωρίς χθες το πρωί με τον εκπρόσωπο της ΝΔ να καταγγέλλει από τον ΣΚΑΙ ότι «υπάρχει έντονη η οσμή της χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης...υπήρχαν προβλήματα στο υφιστάμενο καθεστώς της τηλεοπτικής αγοράς αλλά η θεραπεία που επιβάλλεται είναι πολύ χειρότερη”.

Η απάντηση ήλθε από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη η οποία κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως “επιχειρεί να επηρεάσει το ύψος των προσφορών για τις τηλεοπτικές άδειες”. Βέβαια από την στιγμή που οι υποψήφιοι είναι αποκλεισμένοι στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας, είναι ερώτημα πώς μπορεί οποιοσδήποτε να επηρεάσει τις προσφορές.

Πάντως η ΝΔ εγκατέλειψε την αρχική της θέση ότι “δεν αναγνωρίζει δε νομιμοποιεί και δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα του διαγωνισμού”, κάτι που θα την έφερνε σε αδιέξοδο και ενδεχομένως και αντιμέτωπη με τους τέσσερις νέους ιδιοκτήτες καναλιών που θα προκύψουν από την διαδικασία.

Στο πλαίσιο αυτό το απόγευμα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατήγγειλε την κυβέρνηση για  “γκεμπελικές μεθόδους στην προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης” και εξηγεί: “Μόνον ανελεύθερα καθεστώτα χειραγώγησης και ελέγχου της ενημέρωσης αποφασίζουν και διατάζουν πόσοι ακριβώς θα είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί σε μια χώρα, ενώ η τεχνολογία δεν βάζει κανέναν τέτοιο περιορισμό. Ένα τέτοιο “γκρίζο” καθεστώς προσπαθεί να χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Ακολούθως περιγράφει τις επόμενες κινήσεις της. Κατ αρχή θεωρεί ότι η όλη διαδικασία της δημοπρασίας είναι “ξεκρέμαστη” διότι το ΣτΕ δεν έχει αποφανθεί ακόμη για τη συνταγματικότητα του “νόμου Παππά”. Εάν το ΣτΕ κρίνει το νόμο αντισυνταγματικό, ο διαγωνισμός θα καταπέσει, λέει η ΝΔ και όλα ξεκινούν από το σημείο μηδέν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η ΝΔ, δεν θα καταργήσει τα αποτελέσματα του παρόντος διαγωνισμού αλλά θα ανοίξει την αδειοδότηση των καναλιών στην ελεύθερη αγορά, θα προκηρυχθεί νέα διαδικασία αδειοδότησης για πρόσθετες άδειες, αφού  καταργηθεί ο νόμος Παππά και αποκατασταθεί ο ρόλος του ΕΣΡ.

Η απάντηση ήλθε ξανά από την κυβερνητική εκπρόσωπο η οποία σε tweet ρώτησε:  “Τι εννοείτε; Τι ακριβώς τάζετε και σε ποιον;”. Επιπροσθέτως η κα Γεροβασίλη εξήγησε ότι εντός 90 ημέρων θα εκπέμπουν τα νέα καναλιά που θα πάρουν άδεια. Στη νέα απάντηση η ΝΔ επισημαίνει ότι  «Η κυρία Γεροβασίλη, για λογαριασμό της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου – Παππά, ομολόγησε, ότι σε 90 ημέρες θα ρίξει “μαύρο” σε όσους σταθμούς δεν πάρουν άδεια. Παραδέχθηκε, επομένως, ότι ο στόχος αυτής της Κυβέρνησης είναι να φιμώσει κάθε αντίθετη φωνή στα Μ.Μ.Ε. και στην κοινωνία. Ομολογεί ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος είναι στην κυριολεξία στον αέρα, είναι ο ορισμός της διαπλοκής, γιατί στηρίζεται στην λογική της πλειοδοσίας. Οι πολίτες αναρωτιούνται ποιο είναι το αντάλλαγμα που θα πάρουν όσοι αποκτήσουν την τηλεοπτική άδεια για να καλύψουν τα εκατομμύρια που θα προσφέρουν γι’ αυτήν”.


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ


Μία ημέρα μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε έξω στην Πανεπιστημίου και ο Διοικητής της Τροχαίας παραμένει σοκαρισμένος.

Ο Διοικητής Γιώργος Διαμαντόπουλος παραμένει στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο και το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να πάρει εξιτήριο. Ωστόσο, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ψυχολογικά δεν είναι σε καλή κατάσταση μετά την επίθεση των αγνώστων με γροθιές και καδρόνια και είναι θαύμα το γεγονός ότι έχει μόνο διάσειση, εκδορές και μώλωπες. Πάντως, κατά την διάρκεια της ημέρας του έγιναν όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κάτι σοβαρό.

Η Ομοσπονδία των αστυνομικών κατά της κυβέρνησης

Ωστόσο, τα βέλη τους στην κυβέρνηση για το καθεστώς ανομίας στην περιοχή των Εξαρχείων στρέφουν και οι αστυνομικοί. Σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς, για άλλη μια φορά αναγκαζόμαστε να επισημάνουμε -σε πείσμα των όσων  κατά καιρούς  διακηρύσσονται  στερεοτύπως  από διάφορους  κυβερνητικούς αξιωματούχους- την αδυναμία της πολιτείας να απομονώσει τους θύλακες βίας και ανομίας  που  δρουν στη  συγκεκριμένη  περιοχή,  οργανώνοντας και  εξαπολύοντας επιθέσεις είτε κατά αστυνομικών δυνάμεων, οχημάτων και εγκαταστάσεων είτε κατά πολιτικών στόχων (προσώπων, κτιρίων, δημοσίων οχημάτων κλπ)».
Προς αυτή την κατεύθυνση η ΠΟΑΣΥ προσθέτει:
«Καλούμε την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα:

α)  να καταδικάσουν απερίφραστα την άνανδρη εγκληματική ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα τον επικίνδυνο τραυματισμό του συναδέλφου μας και β)  να  συμβάλουν  χωρίς  τις  ανέξοδες αντιπαραθέσεις  στην  ενίσχυση  των λειτουργιών της Ελληνικής Αστυνομίας και στη θωράκιση των δημοσίων λειτουργών της ώστε  να είναι σε  θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις που δέχεται τόσο η ίδια όσο και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της από κάθε επίδοξο υπονομευτή της κοινωνικής ειρήνης.

Αν η απαξίωση των θεσμών, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Αστυνομίας είναι  ο  στόχος τους,  δικό  μας μέλημα  είναι  και  πρέπει  να  είναι  η περαιτέρω ενδυνάμωση και θωράκισή τους».

Επίσκεψη Τόσκα στο νοσοκομείο

Τον διοικητή της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, Γιώργο Διαμαντόπουλο, ο οποίος νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, μετά από την επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας από κουκουλοφόρους στο κέντρο της Αθήνας, επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Ερωτηθείς για την επίθεση στον κ. Διαμαντόπουλο, ο κ. Τόσκας τόνισε: «Είναι ένα καταδικαστέο γεγονός. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».



Πηγή: www.iefimerida.gr

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :