Random Posts

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ


                                                                                                    Βόλος   21 Μαΐου 2012

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η  σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση  του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας  αποφάσισε το κλείσιμο των φαρμακείων στον Βόλο και στην Μαγνησία την Τετάρτη 23 Μάιου 2012 καθώς επίσης και στην επ΄ αόριστον διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φάρμακων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από την 23η Μάιου   συμμετέχοντας στην απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου,  διεκδικώντας την άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.  

Θεωρούμε ως μείζον θέμα την επαρκή χρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ και ζητάμε από όλα τα κόμματα να πάρουν συγκεκριμένη θέση.

Αναγκαζόμαστε να προβούμε σε αυτήν την ακραία απόφαση γιατί  ο ΕΟΠΥΥ, το ασφαλιστικό ταμείο που προέκυψε από την συνένωση του ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ, ΤΥΔΚΥ και ΤΑΥΤΕΚΩ, αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στα φαρμακεία, και δεν εξόφλησε, ως όφειλε βάσει της συλλογικής σύμβασης, τις συνταγές Μαρτίου 2012.

 Ο ΕΟΠΥΥ , ο τόσο πολυδιαφημισμένος οργανισμός, κατέρρευσε και παρέσυρε μαζί του όλη τη δημόσια φαρμακευτική περίθαλψη. 
Σήμερα λοιπόν βρισκόμαστε μπροστά σε στάση πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ, με συνέπεια 9.500.000 ασφαλισμένοι να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ζητούμε από την πολιτεία έγγραφες δεσμεύσεις για συγκεκριμένες ημερομηνίες πληρωμών μιας και οι φαρμακοποιοί δεν αντέχουν πλέον να καλύπτουν οι ίδιοι το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης.

Ζητάμε την κατανόηση των ασφαλισμένων.

 Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την πολιτεία και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, τους οποίους καλούμε για ακόμα μια φορά να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

             Για το Διοικητικό Συμβούλιο

      Ο   Πρόεδρος                                         Ο  Γραμματέας

         Ματσιόλης Κων/νος                                Τσιατσιάνης Θεόδωρος

sofia

About sofia

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :