Random Posts

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΣ ΔΡΑΜΑΣ


Ανακοίνωση προς τους ασφαλισμένους

Ο πολυδιαφημισμένος Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) που δημιουργήθηκε πρόσφατα από τη συγχώνευση των τεσσάρων μεγαλύτερων ασφαλιστικών φορέων (ΙΚΑ,ΟΓΑ,ΟΑΕΕ,ΟΠΑΔ) και στον οποίο σταδιακά εντάσσονταν και άλλα μικρότερα ταμεία,δυστυχώς κατέρρευσε οικονομικά λίγους μόλις μήνες μετά την ίδρυσή του.
Η άκρως αρνητική αυτή εξέλιξη συνέβη διότι δεν προνοήθηκε η οικονομική αυτονομία του και άφησε πανελληνίως ανεξόφλητους τους λογαριασμούς των φαρμακοποιών, με αποτέλεσμα ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ προς φαρμακαποθήκες,φαρμακευτικές εταιρείες και τράπεζες.

Μπροστά στο ασφυκτικό οικονομικό αδιέξοδο που οδηγηθήκαμε και με ορατό τον κίνδυνο χρεωκοπίας των φαρμακείων και ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ βρισκόμαστε στην άκρως δυσάρεστη θέση να ενημερώσουμε τους ασφαλισμένους ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε τη διακοπή της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ,ΟΓΑ,ΟΑΕΕ,ΟΠΑΔ,ΟΤΕ,ΔΕΗ κλπ) και την αναστολή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση προς τους ασφαλισμένους του από 23/5/2012 επʼ αόριστον και μέχρι την πλήρη εξόφληση των χρεών του.

Καλούμε τους τοπικούς φορείς των ασφαλισμένων να στηρίξουν και να συνεργαστούν με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Δράμας,για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε κοινούς αγώνες ώστε να ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ αυτή η απαράδεκτη και αδικαιολόγητη ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.

Παράλληλα σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο να αναθέσουμε σε ομάδα νομικών τη διερεύνηση των Αστικών και Ποινικών Ευθυνών που ενδεχομένως προκύπτουν για το Διοικητή και Υποδιοικητή του ΕΟΠΥΥ, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και όλους τους εμπλεκόμενους στην αιφνίδια και αδικαιολόγητη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φαρμακευτικής Περίθαλψης ΕΝΝΕΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,η οποία αν δεν αναταχθεί αμέσως θα οδηγήσει εκτός των άλλων και σε μόνιμη αύξηση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας μεγάλου μέρους του πληθυσμού.

ΕΚ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

sofia

About sofia

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :