Random Posts

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΣ ΧΙΟΥ


ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                               ΧΙΟΣ 16/05/2012                
                    ΧΙΟΥ                                                      Αριθ. Πρωτ.:908
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 42- ΧΙΟΣ 82100
ΤΗΛ. 2271023295                                                                                  
FAX 2271044540


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δήλωσε επισήμως αδυναμία πληρωμής των φαρμακείων. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν συσσωρεμένα χρέη προς τα φαρμακεία από το 2011 των νεοεισερχομένων ταμείων στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και κυρίως του ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ και ΟΠΑΔ, με αποτέλεσμα πολλοί φαρμακοποιοί να αγωνίζονται να επιβιώσουν έχοντας δανειστεί με πολύ υψηλά επιτόκια από τις Τράπεζες, οι οποίες μάλιστα τώρα ζητούν την άμεση εξόφλησή τους. Ειδικά για τη Χίο τα χρέη του Οίκου Ναύτου προς τους φαρμακοποιούς είναι υπέρογκα και δυσβάσταχτα.
Επί πλέον οι πολλές ελλείψεις σε βασικά φάρμακα, η αλλαγή πιστωτικής πολιτικής των εταιρειών, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των φαρμακείων.
Για το λόγο αυτό η Γεν. Συνέλευση του Φ.Σ.Χίου την Τρίτη 15/05/12 αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από την Παρασκευή 18/05/12. Επίσης αποφάσισε 48ωρη προειδοποιητική ΑΠΕΡΓΙΑ την Παρασκευή 18/05/12 και Σάββατο 19/05/12.
Η ενέργεια αυτή είναι αποτέλεσμα της οικονομικής εξαθλίωσης στην οποία έχουν περιέλθει τα φαρμακεία που αδυνατούν πλέον να πιστώνουν και σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπεί στην ταλαιπωρία  των ασφαλισμένων, των οποίων και ζητούμε την κατανόηση και συμπαράσταση,




                   Ο πρόεδρος                                           Ο γραμματέας
                 Θ. Νικολαϊδης                                             Β. Κόβας



sofia

About sofia

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :