Random Posts

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                          Αθήνα, 26/3/2012
ΝΠΔΔ
Αριθμ. Πρωτ. 872



ΠΡΟΣ

Γενικό Γραμματέα 
Υπουργείου Υγείας                                                                                                                        και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κύριο Αντώνη Δημόπουλο

Δ/νση Φαρμάκων και Φαρμακείου
Υπόψη Προϊσταμένου
Κυρίου Νίκου Καραπάνου


Σας κοινοποιούμε δύο έγγραφα.
Το α΄ είναι γνωμοδότηση και σύσταση προς τους Οικονομικούς Δ/ντές των Φαρμακευτικών Εταιριών με το οποίο παροτρύνει τις Εταιρίες να μην παρέχουν έκπτωση προς φαρμακεία και αποθήκες και επικαλείται επικοινωνία με την Διεύθυνσή σας!

Το β΄ είναι γνωμοδότηση του Νομικού μας Συμβούλου όπου αποδεικνύεται πως κακώς οι Εταιρείες επικαλούνται κατάργηση της Υ.Α. ΔΥΓα/οικ.3222/2012 έχει την γνώμη που και εμείς έχουμε (με βάση το β΄ σχετικό) και επειδή από πουθενά δεν προκύπτει ότι η προαναφερόμενη Υ.Α. καταργήθηκε,
Ζητούμε

Άμεση παρέμβασή σας γιατί το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και επείγον,
Επειδή δεν μπορούμε να δεχτούμε παρόμοιες μεθοδεύσεις και
Επειδή καθημερινά γίνονται χιλιάδες συναλλαγές, απαιτείται η άμεση οδηγία σας.

Είμαστε στην διάθεσή για κάθε διευκρίνιση.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ                                                                         ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ




ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΦΣ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                          Αθήνα, 26/3/2012
ΝΠΔΔ


Αριθμ. Πρωτ. 870

Θέμα : «Εκπτώσεις προς τα φαρμακεία»

Σύμφωνα με το άρθρο 2 της υπ’ αριθμόν ΔΥΓ3(α)/οικ.3222/2012 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ Β 34/19.01.2012), δυνάμει της οποίας τροποποιήθηκε το άρθρο 3 της υπ’ αριθμόν ΔΥΓ3(α)/οικ.128948/2011 υπουργικής αποφάσεως (ΦΕΚ Β 2785/2011), ορίζεται ότι «Οι παρασκευαστές, συσκευαστές και εισαγωγείς μπορούν να παρέχουν πρόσθετη έκπτωση επί της χονδρικής τιμής μέχρι 5% για τα ΜΗΣΥΦΑ και μέχρι 3% για όλα τα υπόλοιπα φάρμακα προς τους φαρμακέμπορους, τα φαρμακεία και τους συνεταιρισμούς, καθώς και στις ιδιωτικές κλινικές άνω των 60 κλινών στις οποίες λειτουργεί φαρμακείο, με την προϋπόθεση αναγραφής στο τιμολόγιο πώλησης. Την ίδια έκπτωση μπορούν να παρέχουν προς τα φαρμακεία και οι φαρμακέμποροι και οι συνεταιρισμοί, με την προϋπόθεση αναγραφής στο τιμολόγιο πώλησης».
Καθώς σε κανένα σημείο της υπ’ αριθμόν ΔΥΓ3(α)/οικ.ΓΥ/151/2012 υπουργικής αποφάσεως ουδεμία μνεία γίνεται, είτε περί καταργήσεως είτε περί τροποποιήσεως της ως άνω διατάξεως, καθίσταται απολύτως σαφές ότι το άρθρο 2 της υπ’ αριθμόν ΔΥΓ3(α)/οικ.3222/2012 υπουργικής αποφάσεως παραμένει εν πλήρη ισχύ.
Άλλωστε μόνο με ρητή και κατηγορηματική αναφορά σε υπουργική απόφαση δύναται να τροποποιηθεί ή καταργηθεί διάταξη που προβλέπεται με προηγούμενη υπουργική απόφαση. Διασταλτική, συμπερασματική ή κατ’ εκτίμηση κατάργηση ή τροποποίηση διατάξεως που έχει περιληφθεί σε υπουργική απόφαση, επουδενί δεν νοείται.
Κατόπιν τούτου, φρονούμε ότι η διάταξη του άρθρου 2 της υπ’ αριθμόν ΔΥΓ3(α)/οικ.3222/2012 υπουργικής απόφασης περί πρόσθετης εκπτώσεως από παρασκευαστές, συσκευαστές και εισαγωγείς, καθώς και από φαρμακέμπορους και συνεταιρισμούς προς τα φαρμακεία είναι εν ισχύ και δεν έχει μέχρι σήμερα καταργηθεί.

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2012

Ηλίας Δημητρέλλος
Νομικός Σύμβουλος
Π.Φ.Σ.





sofia

About sofia

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :