Random Posts

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΤΑΓΟΙ ΚΑΙ ΟΥΡΑΓΟΙ


Επειδή τα επώνυμα γραπτά μένουν και δεν δημιουργούν ασάφειες και παρεξηγήσεις, ένοιωσα την ανάγκη με συνέπεια και υπευθυνότητα  μετά τα τελευταία γεγονότα να δημοσιοποιήσω τις παρακάτω σκέψεις.

Η ιστορία δεν ξεκινάει από μια οποιαδήποτε ημέρα.Ξεκινάει από μια πολύ συγκεκριμένη ημέρα  που δεν είναι άλλη απ' αυτήν της συζήτησης και ψήφισης του Ν.4052, ημέρα Τετάρτη 29/2/2012.
 Εκείνη λοιπόν την ημέρα,
βρεθήκαμε από το πρωί στην βουλή πάνω από δέκα θεσμικοί εκπρόσωποι του κλάδου μας.
Μεταξύ αυτών οι κ.Αμπατζόγλου, Βαλτάς, Βαγιωνάς, Καραγεωργίου,
Μακρυγιάννης, Λουράντος, Κούβαρης, Γαλανόπουλος, Χαρός, Mαρκάκη, Μπελώνης, Δαγρές,  και άλλοι των οποίων και  επικαλούμαι την μαρτυρία.
Εκεί λοιπόν όλοι μας σε πηγαδάκια με τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου,προσπαθούσαμε να τους πείσουμε για τις θέσεις μας.
Το κλίμα βάρυνε πολύ όταν πήραμε στα χέρια μας τις υπουργικές αποφάσεις και τις προς ψήφιση διατάξεις. 
Η αγωνία και ο αγώνας μας να επηρεάσουμε  τους βουλευτές συνεχιζόταν όταν ακούσαμε τον Υπουργό Λοβέρδου στην ομιλία του να μιλάει για ... στοχοποίηση (!) Το ποτήρι λοιπόν ξεχείλισε και σε μια άτυπη σύσκεψη που ακολούθησε αποφασίσαμε να πάμε σε σύγκλιση των οργάνων για κινητοποιήσεις.
Οι προτάσεις συγκλίνανε σε απεργιακές κινητοποιήσεις 48ωρες κυλιόμενες συμβατές με την ομόφωνη απόφαση ( πλην τεσσάρων Εκλεκτόρων) που είχε εξουσιοδοτηθεί το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ στη Γενική
 Συνέλευση στις 18/2/12 με την σύμφωνη γνώμη και των παρευρισκομένων προέδρων των Συλλόγων της χώρας.
Ο κ. Λουράντος απευθυνόμενος σε κυρίες δημοσιογράφους τους έλεγε:    « θα τρίβετε τα μάτια σας , τέτοιες  κινητοποιήσεις δεν έχετε ξαναδεί από τους φαρμακοποιούς». Ο κ.Λουράντος και ο κ.Κούβαρης έψαχναν να βρούν ημερομηνία και ώρα για κοινή Γ.Συνέλευση που θα γινόταν μετά από το Δ.Συμβούλιο του Π.Φ.Σ.  Τότε ήταν που αποφασίσαμε να γίνει Δ.Σ. του Π.Φ.Σ την Δευτέρα 5 Μαρτίου στη μία το μεσημέρι με την παρουσία και των Προέδρων των μεγάλων συλλόγων ώστε το απόγευμα της ίδιας ημέρας να πραγματοποιηθούν και οι Γ.Συνελεύσεις των συλλόγων όλης της χώρας προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να αποφασίσουν γνωρίζοντας την απόφαση του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.  
 Μετά από αυτή την συμφωνία ο κ.Λουράντος σε συνεννόηση με τον κ.Κούβαρη έκλεισε για το απόγευμα της Δευτέρας 5 Μαρτίου          στις 5 το απόγευμα αίθουσα στο  ξενοδοχείο Ιntercontinental   για κοινή Γενική συνέλευση του Φ.Σ.Αττικής και Φ.Σ.Πειραιά. 
Αξίζει να σημειώσω ότι ο κ. Λουράντος από τα μέσα του Φλεβάρη απειλεί στα κανάλια ότι από 1/3/12 θα έκοβε την πίστωση σε όλα τα ταμεία μαζί και στον ΕΟΠΥΥ.
 Βεβαίως την απειλή ως προς τον ΕΟΠΥΥ  την « ξέχασε» μετά  από τις απειλές του Υπουργού για καταγγελία της συλλογικής σύμβασης και υπογραφής  ατομικών συμβάσεων.
Και  πάμε στην Δευτέρα 5/3/12. Στο Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. που ο κ.Λουράντος έλαμψε με την απουσία του, παρότι είχε προαποφασίσει τη συμμετοχή του όπως προανέφερα , αποφασίστηκε ομόφωνα  48ωρη απεργία για Πέμπτη 8 και Παρασκευή 9  Μαρτίου με την διαφοροποίηση του κ.Κούβαρη που πρότεινε δύο 48ωρες κυλιόμενες με παράλληλες καταλήψεις.
Στην συνέχεια μετά το πέρας του Δ.Σ.αφού ετοιμάσαμε Δελτίο Τύπου και άλλο υλικό για τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους μαζί με τον κ.Αμπατζόγλου, τον κ.Βαλτά και κ.Καραγεωργίου πήγαμε στην κοινή Γ.Συνέλευση του Φ.Σ.Αττικής και Φ.Σ.Πειραιά. Εκεί με μεγάλη μου
 έκπληξη  διαπίστωσα ότι ο κ.Λουράντος διαφοροποιήθηκε εντελώς από όσα είχε συμφωνήσει μαζί  μας.Τότε κατάλαβα γιατί δεν εμφανίστηκε στο Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.  Διαφοροποίηση που ισοδυναμούσε με  απόπειρα διχασμού του κλάδου. Στην ψηφοφορία επικράτησε η εξής  πρόταση του κ.Λουράντου που συνοψίζεται στο ότι :  « με άσφαιρα πυρά θα πετύχουμε τους στόχους μας».   
 Δηλαδή συνεχίζουμε την αναστολή  της πίστωσης στα ασφαλιστικά ταμεία, που έτσι και αλλιώς είχε ξεκινήσει από 1/3/12 προσθέτοντας  από 8/3/12 και κάποια άλλα ταμεία που καθυστερούν τις οφειλές τους και φυσικά  «ξεχνώντας» πάλι  την απειλή για αναστολή στον ΕΟΠΥΥ,  λέγοντας ότι άν δεν πληρωθεί μέχρι τις 15/3 , από τις 17/3 θα προχωρήσει σε αναστολή.

Του θυμίζω πως είναι υποχρέωση και καθήκον του να γνωρίζει ότι η συμβατική υποχρέωση του ΕΟΠΥΥ ως προς τις πληρωμές στα φαρμακεία  είναι 45 ημέρες από την κατάθεση των συνταγών που γίνεται  την 5η εργάσιμη ημέρα και που συνήθως είναι η 7η  ημερολογιακή ημέρα του μήνα.

 Επομένως η καταληκτική  ημερομηνία  πληρωμής του ΕΟΠΥΥ σύμφωνα  με την συμβατική του υποχρέωση και για να έχει δικάιωμα παρακράτησης rebate  δεν είναι η 15η  ημέρα του επόμενου μήνα αλλά η 22η .

Βεβαίως ο κ.Λουράντος δεν μας εκπλήσει για πρώτη φορά με τους συνδικαλιστικούς ακροβατισμούς του. Βλέπε: ωράριο, δραστική ουσία, δοσολογικό σχήμα συνταγών, ΦΥΚ, καφέ κουπόνια,συνέχιση αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης σ΄ όλα τα ταμεία μετά την 3/1 έως 11/1 χωρίς κανένα αίτημα και παρότι ο Π.Φ.Σ. είχε αναστείλει τις κινητοποιήσεις . 
Θα δεχόμουνα την αλλαγή στην θέση του κ.Λουράντου για κινητοποιήσεις αν με την φυσική του παρουσία και με παρρησία το δήλωνε και το συζητούσε όπως είχε δεσμευτεί  στο Δ.Σ.του Π.Φ.Σ  την Δευτέρα 5/3/12. Αφού δεν το έκανε έπρεπε να ήταν συνεπής με τις δεσμεύσεις του προτείνοντας απεργία στην Γ.Συνέλευσή τους και άς έπαιρνε η Γ.Συνέλευση οποιαδήποτε απόφαση.
Ως Πρόεδρος του Φ.Σ.Θήβας και ως ταμίας του Π.Φ.Σ.σέβομαι την ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση των πρωτοβάθμιων οργάνων.
Σέβομαι τις αποφάσεις των Γ.Συνελεύσεων των συλλόγων. 
Διερωτάται όμως κανείς πόσο τυχαίο μπορεί να είναι το γεγονός ότι κάποιοι συνάδελφοι μέλη του Φ.Σ.Αττικής που δεν ήθελαν να κάνουν απεργία μου δήλωναν σε πηγαδάκια κατά την διάρκεια της Συνέλευσης, ότι ευτυχώς που ο Π.Φ.Σ.πρότεινε απεργία, για να μη γίνει, προεξοφλώντας την αντίθετη προς την απεργία πρόταση του κ.Λουράντου. 
Είναι επίσης τυχαίο πως ο πολυγραφότατος κ.Λουράντος που για κάθε συνδικαλιστικό συμβάν στέλνει και μία ενημερωτική επιστολή τώρα στο κορυφαίο αυτό γεγονός να τηρεί σιγή ιχθύος;
Λυπάμαι και ανησυχώ που κάποιοι συνάδελφοι σ' αυτήν την μάχη δεν ήταν μαζί μας. Εμείς δώσαμε την μάχη και γι αυτούς. 
Με προβλημάτισε λοιπόν  έντονα η διαφοροποίηση του κ.Λουράντου που στην συγκεκριμένη συγκυρία , αποπροσανατόλισε και δημιούργησε υπόστρωμα διχαστικών επιπτώσεων στον κλάδο μας.
Η συνέπεια και η ευθύνη είναι θεμελιώδη στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους ηγέτες.
Οι μεγάλοι Σύλλογοι ( σε αριθμό μελών)  πρέπει στην πράξη να αποδεικνύουν το μέγεθος  τους με την  ποιότητα των αποφάσεων τους, που πρέπει να λειτουργούν καταλυτικά στην προάσπιση  της ενότητας και όχι να σφυρίζουν αδιάφορα όταν μάλιστα μικροί Σύλλογοι την ίδια ώρα δίνουν τα πάντα για την ενότητα.
Με πίστη ότι η δημοσιοποίηση των σκέψεων μου συμβάλλει  στην προαγωγή της ενότητας του κλάδου,καλώ και προκαλώ όποιον διαφωνεί ή μπορεί να αποδείξει ότι είναι ανακριβείς , να τοποθετηθεί δημοσίως με τεκμηριωμένη κατάθεση των απόψεων του.  
 Σε διαφορετική περίπτωση εάν διαβάζοντας αυτές τις σκέψεις νοιώσει έστω και λίγες ενοχές ,να ζητήσει δημοσίως συγνώμη.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συναδέλφους που στήριξαν αυτή την κρίσιμη απόφαση του Π.Φ.Σ. και ιδιαιτέρως το Δ.Σ.και τα μέλη του Φ.Σ.Θήβας που στην Γ.Συνέλευσή μας με την ομόφωνη αποφασή τους στήριξαν την απεργιακή κινητοποίηση δινοντάς μου την συνδικαλιστική δυνατότητα να διατυπώσω αυτές τις σκέψεις.


Σεραφείμ  Ζήκας



Ταμίας Π.Φ.Σ
Πρόεδρος Φ.Σ.Θήβας




Υ.Γ: Λαμβάνω υπ΄οψιν μου και  απαντώ μόνο σε επώνυμες τοποθετήσεις γιατί οι ανώνυμες , θεωρώ πως είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα λειτουργούν προβοκατόρικα.

sofia

About sofia

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :