Random Posts

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΟΥΡΑΓΩΝ... ΣΥΝΕΧΕΙΑ



         Είχα αρχίσει να ανησυχώ που ο κ.Λουράντος καθυστερούσε να μου απαντήσει σκεπτόμενος ότι, ή απώλεσε τα αντανακλαστικά του ή τον προβλημάτισε πολύ η επιστολή μου.

       Το γεγονός βέβαια ότι η «αυτόφωτη» απάντηση του  στην επιστολή μου
αναρτήθηκε και στο Farmakopoioi. blogspot.com  ήταν για μένα μεγάλη έκπληξη και εξηγούμαι. Αφού επί δύο ημέρες και σε emails που αποστείλαμε ως Φ.Σ.Θήβας στην εν λόγω ιστοσελίδα, επιδιώκαμε την ανάρτηση της επιστολής μου «Ταγοί και Ουραγοί»  γράφοντάς τους «Παρακαλώ πολύ μπορείτε να το αναρτήσετε??» και μετά  « το είχα στείλει πάλι δεν το λάβατε??» η απάντηση από τον υπεύθυνο διαχειριστή της ιστοσελίδας ήταν «φυσικά και το είδα και νομίζω ότι είναι προφανές ότι δεν μπορώ να το αναρτήσω». Τα emails  είναι στη διάθεσή σας. Μετά απ΄αυτά είναι προδήλως προφανές ότι ο κ.Λουράντος απολαμβάνει μία ιδιότυπη συνδικαλιστική ασυλία από το συγκεκριμένο «μέσο» .
 Απάντηση σε μη δημοσιευμένη επιστολή δεν συμβαίνει ούτε στα πιο «κίτρινα» μέσα. Ποιόν όμως εξυπηρετεί αυτή η συγκάλυψη και με τι ανταλλάγματα;  Όπως όλα δείχνουν βρισκόμαστε σε νέα μορφή με νέες μεθόδους, άσκηση εξουσίας στο χώρο μας.
Φυσικά και το Farmakopoioi. blogspot. com  φιλοξενεί όλες τις απόψεις και πολλές έγκυρες ειδήσεις και κάνει πολύ καλή δουλειά.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, είσαι σίγουρο πως έπρεπε να βάλει και την επιστολή που στείλαμε ως ΦΣ Θηβών. Αλλιώς να μην δημοσίευε καμία.
Αυτός είναι ο κανόνας της ίσης και αντικειμενικής ενημέρωσης.
        Πάμε λοιπόν στην απαντητική επιστολή.Βλέποντας αρχικά τον τίτλο της, χάρηκα, διαβάζοντάς της όμως απογοητεύτηκα. Πίστευα και πιστεύω πως η ανταλλαγή απόψεων μέσα από επιστολές που δημοσιεύονται, πρέπει να βρίσκονται σε κάποιο επίπεδο, διαψεύστηκα όμως. Βεβαίως αυτό δεν σημαίνει ότι από την πλευρά μου θα αλλάξει κάτι ως προς το ύφος και ήθος των δικών μου επιστολών.
       Προτιμήσατε κ.Λουράντο με τον όρο « διαστρέβλωση των πάντων» να μην απαντήσετε επί της ουσίας στα πρόσφατα γεγονότα , αλλά με εκτιμήσεις σας να δώσετε το «χρώμα» που εσείς θέλατε σε γεγονότα που συνέβησαν πριν από 2-3 χρόνια, που αναδύουν οσμή μούχλας και που είναι άλλοι περισσότερο αρμόδιοι να σας απαντήσουν. Ώς προς την απόφαση της κοινής Γ.Συνέλευσης του Φ.Σ.Αττικής και Φ.Σ.Πειραιά εγώ την σεβάστηκα όπως θα σεβόμουν  οποιαδήποτε απόφαση Γ.Συνέλευσης, την δική σας ανακολουθία έκρινα. Όσο για το «περίσσιο θράσος»  σας επιστρέφω τον χαρακτηρισμό ως νοοτροπία υποτέλειας και ραγιαδισμού.
           Ως προς την διαβλητότητα των εκλογών για το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. που υπονοείτε , αν έχετε να καταγγείλετε κάτι να το κάνετε ευθέως και με παρρησία γιατί σε διαφορετική περίπτωση, θα υποθέσω –αν και δεν μου αρέσει να το κάνω- ότι κρίνετε εξ΄ιδίων, βγάζοντας μία πικρία για αποτυχημένη «εργολαβία» που είχατε αναλάβει, στις εν λόγω εκλογές και αυτό σας βγαίνει ως απωθημένο.Πάντως ότι και αν κάνατε, αν το κάνατε ,δεν μπορεί κανένας να σας κατηγορήσει, γιατί ο στόχος σας θα ήταν προφανώς η «περιφρούρηση» της ενότητας του κλάδου.
         Ως προς την απεργία ως μέσον πάλης, θα προτιμούσα να μου εκφράσετε την δική σας άποψη και όχι του κ.Λοβέρδου που άλλωστε την γνωρίζουμε. Θα είχε ξέρετε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μάθει ολόκληρος ο Φαρμακευτικός κόσμος και ιδιαίτερα τα μέλη του Φ.Σ.Αττικής γιατί ο Πρόεδρος τους δεν θέλει να ακούσει για απεργία (απορίας άξιον το πώς διαπραγματεύεται ),ανακαλύπτοντας εσχάτως την αναστολή και για τα ταμεία που πληρώνουν ως μία ανώδυνη μέθοδο λιποταξίας και συνδικαλιστικής απραξίας. Όλα τα υπόλοιπα κ.Λουράντο είναι πυροτεχνήματα εντυπώσεων που να είστε σίγουρος  έχετε την………………κατανοησήν μας.
            Η αποφασή σας περί αναστολής στον ΕΟΠΥΥ είχε καθαρά προσχηματικό χαρακτήρα το δε χρονοδιάγραμμα που θέσατε για την υλοποίησή της σας έβαλε σε μπελάδες εξ΄ου και η σφοδρή κριτική που δεχόσαστε από τα μέλη σας. Επί πλέον μάθετε ότι ο Φ.Σ.Θήβας από θέση αρχής πάντα στηρίζει στο maximum  τις αποφάσεις του Π.Φ.Σ..
         Ως προς τις μεμονωμένες αποφάσεις που παίρνει ο Σύλλογός σας για ιδιαιτερότητες που σας αφορούν, κατά ποίαν έννοια θα αποτελούν αυτοδικαίως και αποφάσεις των όμορων Συλλόγων με διαφορετικά προβλήματα; Ωραία αντίληψη έχετε για την ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση των πρωτοβάθμιων οργάνων, θα τολμούσα να  χαρακτηρίσω «Transsexual»  την προσέγγισή σας. Άλλωστε εμείς ώς Φ.Σ.Θήβας ποτέ δεν παραπονεθήκαμε και δεν ειρωνευτήκαμε συναδέλφους μας μέλη του Φ.Σ.Αττικής που είναι κοντά στην περιοχή μας π.χ ( Ερυθρές,Χαλκούτσι,
Ωρωπός, Αυλώνας) που εκτελούν συνταγές ταμείων που εμείς εδώ και χρόνια έχουμε αναστείλλει την πίστωσηπ.χ. (Δικηγόρους, Συμβολαιογράφους,Μηχανικούς) και περίπου εδώ και ένα χρόνο ΔΕΗ και ΤΣΑΥ. Είναι αποφάσεις πού έχουμε πάρει, τις υποστηρίζουμε με συνέπεια και αναλαμβάνουμε πλήρως το κόστος τους.Εσείς βεβαίως αβασάνιστα για δικές σας αποφάσεις μοιράζετε απλόχερα το κόστος τους δεξιά και αριστερά. Είναι βέβαια και αυτή μία άλλη αντίληψη στο «πώς να αγαπάμε την ευθύνη».
       ‘Ως προς το σχολιό σας για την τελευταία απεργία μην κουράζεστε, φροντίσατε εσείς για την επιτυχία της.
       Υπάρχει και ένα μεγάλο ζήτημα ως προς την εμμονή σας για τον ΟΓΑ της επαρχίας, σε αντιδιαστολή με τον ΟΠΑΔ των Αστικών Κέντρων. Όταν μέσα στο  μυαλό σας βάζετε τέτοιες διακρίσεις, που υπάρχουν και βιώνουν ερήμην των φαρμακοποιών, των πρωτοβάθμιων οργάνων τους και τουΠ.Φ.Σ. , τότε με αυτές τις αντιλήψεις λυπάμαι ειλικρινά δεν έχετε να προσφέρετε ούτε ουσιατικά αλλά ούτε και τυπικά στην ενότητα αυτού του κλάδου.
          Τέλος ως προς τα γεμισμένα όπλα και την χρήση τους κ.Λουράντο αφήστε το. Τα ακούσαμε και από άλλους.Οι πρόσφατες ανάλογες τακτικές πολύ δυσάρεστα γεγονότα μας φέρνουν στη μνήμη.
         Κλείνοντας ταπεινά θα σας πρότεινα όταν γράφετε επιστολές περί ενότητας να είστε μακριά από καθρέφτη γιατί ως προς την ενότητα το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι αρνητικό.


Σεραφείμ Ζήκας
       
Ταμίας  Π.Φ.Σ.
                                                    Πρόεδρος Φ.Σ.Θήβας


 ΠΕΡΙ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

sofia

About sofia

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :