Random Posts

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Η επικαιρότητα εν συντομία

SOS των φαρμακοβιομηχάνων στο Νταβός!!

Προφανώς δεν ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, το μεγάλο θέμα στο Νταβός. Ένα από τα πιο σημαντικά αφορούσε την υγεία, αλλά στα ελληνικά ΜΜΕ πέρασε στα ψιλά. Πάνω από 80 μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες απεύθυναν έκκληση προς τις κυβερνήσεις για οικονομική ενίσχυση στην έρευνα για την ανάπτυξη νέων αντιβιοτικών. Ξέρετε ποια χώρα είναι πρωταθλήτρια στα ανθεκτικά μικρόβια; Η Ελλάδα…

Ανάμεσα στις εταιρείες είναι κολοσσοί όπως GSK, Merck, Pfizer και Johnson & Johnson. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα ανθεκτικά μικρόβια θα σκοτώνουν 10 εκατ. ανθρώπους το χρόνο μέσα στα επόμενα 30 χρόνια. Δηλαδή, σε ετήσια βάση θα «χάνεται» άδικα μία χώρα σαν την Ελλάδα!

Παρά το γεγονός ότι στο εξωτερικό έχει δοθεί έμφαση στο πρόβλημα και παρά τις επενδύσεις, που έχουν γίνει από μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, τα αποτελέσματα είναι πενιχρά. Είναι ενδεικτικό ότι δεν έχουμε καμία ανάπτυξη αντιβιοτικού έναντι στα ανθεκτικά Gram αρνητικά βακτήρια εδώ και 4 δεκαετίες!

Στην έκκληση που απεύθυναν οι φαρμακοβιομηχανίες (Νταβός: Διακήρυξη Καταπολέμησης της Μικροβιακής Αντοχής) επισημαίνουν ότι «χρειάζεται να αλλάξει το μοντέλο χρηματοδότησης στην ανάπτυξη νέων αντιβιοτικών», ώστε να δημιουργηθούν κίνητρα για τις εταιρείες. Να μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία 20 χρόνια, πολλές μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες σταμάτησαν τελείως τις έρευνες…

Τι υποστηρίζουν με απλά λόγια οι εταιρείες: ότι το ισχύον μοντέλο, στο οποίο οι εταιρείες αμείβονται μόνο για τα σκευάσματα, που πουλάνε, δεν μπορεί να λειτουργήσει στην περίπτωση αυτή. Άλλωστε, όποιο αντιβιοτικό ανακαλυφθεί θα χρησιμοποιείται μόνο ως τελευταία γραμμή άμυνας. Έτσι, αν μία φαρμακοβιομηχανία αμείβεται μόνο όταν αυτό καταναλωθεί, τότε η επένδυση είναι ασύμφορη…

ΠΗΓΗ VIRUS.COM.GR





ΣΤΑ "ΜΠΛΟΚΑ" ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Κινητοποιήσεων συνέχεια και σήμερα για τους αγρότες όλης της χώρας, που αντιδρούν στις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού.


Μετά την άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, οι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους και προετοιμάζονται να στήσουν μπλόκα στους δρόμους και να κλείσουν τελωνεία και εθνικές οδούς.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κατρούγκαλος άκουσε τις θέσεις της επιτροπής σχετικά με τις διατάξεις που προωθούνται στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τους αγρότες και είχε την ευκαιρία να διευκρινίσει κρίσιμα σημεία του νομοσχεδίου.
«Υπάρχει σχέδιο καταστροφής μας και η απάντηση θα δοθεί στα μπλόκα. Δεν σκοτώνουμε την αγελάδα που μας τρέφει», δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής μετά τη συνάντηση.

Περισσότερα από είκοσι μπλόκα με τρακτέρ βρίσκονται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, ενώ τον αποκλεισμό των τελωνείων των Κήπων και των Καστανέων, έχουν προγραμματίσει από τις 12:00 έως και τις 14:00, οι αγρότες του Έβρου, διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες αλλαγές σε φορολογικό και ασφαλιστικό.
Στον κόμβο της Νίκαιας στη Θεσσαλία, πάνω από 1500 τρακτέρ βρίσκονται παραταγμένα σε διπλή σειρά δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος την ώρα που οι αγρότες οργανώνουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Αχαΐας και της Ηλείας, οι οποίοι έχουν παρατάξει τρακτέρ σε τρία σημεία της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους της Κάτω Αχαΐας, του Κουρτεσίου και της Μαραθιάς.
Χθες, στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν από το μεσημέρι και αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι παρέταξαν τρακτέρ στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου της Ερμίτσας

 πηγηNEWS 247


"ΠΥΡΕΤΟΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


«Καυτά» προβλήματα αποτελούν για την κυβέρνηση το ασφαλιστικό και η φορολόγηση αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών.

Οι επόμενες μέρες προμηνύονται καθοριστικές για την πορεία των κινητοποιήσεων, με το κλίμα να βαραίνει για την κυβέρνηση.

Με φόντο τη χιονοστιβάδα αντιδράσεων, το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει περιθώρια για ελιγμούς. Οι πιέσεις που δέχεται από το μέτωπο των δανειστών είναι σκληρές και οι εναλλακτικές λύςεις φαντάζουν ανύπαρκτες. Με στόχο, όμως, την καλύτερη επικοινωνιακά διαχείριση, μετά και το μπαράζ διαμαρτυριών, αποφασίστηκε να δώσουν σήμερα συνέντευξη για το φορολογικό των αγροτών ο Γ. Κατρούγκαλος και ο Β. Αποστόλου παρουσία και της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.

Οι υποχρεώσεις, πάντως, που πρέπει να υλοποιήσει η χώρα - με βάσει το τρίτο μνημόνιο- είναι πολύ συγκεκριμένες και πρέπει να δρομολογηθούν το ταχύτερο δυνατό. Η προειδοποίηση του Β. Σόιμπλε άλλωστε ήταν σαφής: «Αν θέλετε να κάνετε ισχυρότερη την Ελλάδα, τότε πρέπει να εφαρμόσετε ό, τι έχουμε συμφωνήσει».

Πιέζουν οι θεσμοί
Αμείωτη επίσης είναι και η πίεση από την πλευρά των δανειστών.
Άριστα ενημερωμένες πηγές, επιβεβαιώνουν στο iefimerida.gr πως κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του υπουργού εργασίας με τους θεσμούς, έπεσε.. "ξύλο"!
Ωστόσο, δεν φαίνεται να σχετίζεται τόσο με την περικοπή των κύριων συντάξεων, όσο με τις γνωστές αντιρρήσεις των θεσμών για τα ποσοστά αναπλήρωσης.

«Κρας-τεστ» στο Νταβος
Ο πρωθυπουργός κλείνει σήμερα τον κύκλο των επαφών του στο χιονισμένο δημοφιλές θέρετρο του Νταβός όπου και κατέβαλε προσπάθειες να… ξεπαγώσει τις συζητήσεις για την αξιολόγηση, το χρέος και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Τα μηνύματα του ΔΝΤ αναμενόμενα. Επιμένει σταθερά στις μεταρρυθμίσεις από την Αθήνα, όπως βέβαια και στην αναδιάρθρωση του Χρέους. Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν πως συμφωνήθηκε «να μην είναι πολιτική μας οι καθυστερήσεις και να μην γίνονται διαρροές», πράγμα για το οποίο η ελληνική πλευρά είχε ενοχληθεί σφοδρά. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές λένε  με νόημα ότι «βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη φάση τις διαπραγμάτευσης, υπάρχουν αντιθέσεις στου θεσμούς και πρέπει να βρεθεί φόρμουλα».

Κρίσιμο τετ α τετ Τσίπρα-Ντράγκι
Με ενδιαφέρον, τέλος, αναμένεται το σημερινό τετ α τετ του κ. Τσίπρα,  με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Η Αθήνα, αναμένεται να πιέσει εκ νέου για την ανάγκη να ενταχθεί σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και για την επαναφορά της ειδικής εξαίρεσης που επιτρέπει τον απευθείας δανεισμό της Ελλάδας από το φθηνό χρήμα της ΕΚΤ.  Ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρώπης, είναι γνωστό ότι ανήκει στους υπέρμαχους της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης σε σύντομο χρονικο διάςτημα. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν ευθυγραμμίζεται πλήρως και με την επωδό των δανειστών, περί αναγκαίας ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων.



Πηγή:iefimerida.gr

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :