Random Posts

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

O Πειραιάς στην COSCO και ο Τσίπρας στην Κίνα

ΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΠ ΣΤΗΝ COSCO

Με 223 ψήφους υπέρ -των βουλευτών των έξι εκ των οκτώ κομμάτων- που σηματοδοτούν μια ευρύτατη πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων, κυρώθηκε η συμφωνία για την μεταβίβαση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ στην Cosco.

Υπέρ επί της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων και καταψήφισαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ (25 ψήφοι).

Το ΚΚΕ υπερψήφισε, ωστόσο, την τροπολογία για το Κερατσίνι και τα άρθρα για το Λιμενικό Σώμα, πλην αυτού για την συμμετοχή του Λιμενικού στην FRONTEX.

Η ΧΑ έθεσε σε ονομαστική ψηφοφορία την αρχή του και άρθρα του νομοσχεδίου και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το άρθρο 10α, για τις εργασιακές σχέσεις

Νωρίτερα, πυρά ομαδόν κατά της κυβέρνησης, εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις κυβερνητικές παλινωδίες στην υπόθεση παραχώρησης του ΟΛΠ στην Cosco.

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, τάχθηκαν  πάντως υπέρ του κυρωτικού νομοσχεδίου της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ.

Η Νέα Δημοκρατία

«Θα θέλαμε σήμερα να χαιρόμαστε αλλά μας τη στερήσατε αυτή τη χαρά με τη δική σας ενοχική εισήγηση», είπε απευθυνόμενος στον υπουργό ναυτιλίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας.
Ο Νίκος Δένδιας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρθηκε ενοχικά απέναντι στη σύμβαση με την Cosco, επειδή είναι από την αρχή εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων και ότι υποχρέωσε το κοινοβούλιο να περιμένει την διαπραγμάτευση των νομοτεχνικών αλλαγών συναλλασσόμενο με μια εταιρεία.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε υπέρ της κύρωσης της συμφωνίας επί της αρχής, σημειώνοντας ότι απετέλεσε στρατηγική επιλογή των κυβερνήσεων της ΝΔ από το 2008 και τόνισε ότι, «η στρατηγική σχέση με την Κίνα είναι κάτι που συμμεριζόμαστε σχεδόν όλοι σε αυτήν την αίθουσα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από τους Yes Man των αποικιοκρατικών συμβάσεων και τους αρχιερείς των απολύσεων» ανέφερε στην τοποθέτησή της η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «ταυτίζεται με τους δικηγόρους της COSCO».
Η Φωτεινή Βάκη είπε επίσης ότι η διαδικασία της συγκεκριμένης ιδιωτικοποίησης έχει ξεκινήσει από το 2008, και η κυβέρνηση προσπάθησε μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις να αυξήσει την παραγωγικότητα της επένδυσης και να διασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και μέσω των μετατάξεων.
«Η ολοκλήρωση της σύμβασης παραχώρησης σηματοδοτεί την εκκίνηση μιας νέας προσπάθειας για την οικονομίας την τοπική και εθνική ανάπτυξη», κατέληξε η Φωτ. Βάκη.

Η Χρυσή Αυγή
Για «ξεπούλημα» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Λαγός και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απέτυχε να προστατεύσει τους εργαζόμενους.
Ο Ιωάννης Λαγός έθεσε επίσης το θέμα της Κυνόσουρας της Σαλαμίνας, όπου βρίσκονται τα οστά των Σαλαμινομάχων και επικαλέστηκε έγγραφο της δημοτικής αρχής της Σαλαμίνας, σύμφωνα με τα οποία τα εδάφη αυτά δεν ανήκουν στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη

«Να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να μη μας λέτε άλλα αντί άλλων» ζήτησε από την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος και εκτίμησε ότι, οι υποψήφιοι επενδυτές έχουν λάβει ένα αρνητικό μήνυμα.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να κατοχυρώσει τους εργαζόμενους δεν μπόρεσε, και προσπαθεί να κάνει προσλήψεις με μετατάξεις.
«Είστε ξένοι με αυτά. Αντιλαμβάνεστε την ανάπτυξη με τρόπο μεταφυσικό και νομίζετε ότι θα έρθει από μόνη της», κατέληξε.

Η Ένωση Κεντρώων

«Εάν υπήρχε σοβαρή διαπραγμάτευση να είχατε μεριμνήσει για τη σύνδεση της σύμβασης με ανταποδοτικά οφέλη ανάλογα με την εξέλιξη του κύκλου εργασιών» υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων.
Δεν μπορεί να παραβλέψει ότι τέτοιας μορφής σύμβασης θα συμβάλλουν στην επάνοδο της οικονομίας. Καλύτερες συμβάσεις και καλύτερες αποδώσεις. Θα την ψηφίσουμε κατ’ αρχήν τη σύμβαση.

Οι ΑΝΕΛ

«Δεν ήταν μείζον το θέμα που ανέκυψε χθες και εκδηλώθηκε με τρόπο που δεν έπρεπε», ανέφερε κατά την τοποθέτησή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος υπερασπίστηκε τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα τονίζοντας ότι «έκανε ότι μπορούσε να βελτιώσει έως την τελευταία στιγμή για τους εργαζόμενους, ανθρώπους που τους ξέρει και έχει μεγαλώσει με αυτούς».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, ζήτησε από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να πάρει μέτρα για την αναπλήρωση των απωλειών των συνταξιούχων που έχασαν το ΕΚΑΣ, έως ότου γίνει η αναπλήρωση.
«Απαιτούνται 120 εκατ. ευρώ για το πεντάμηνο έως ότου γίνει αναπροσαρμογή και πιστεύω ότι θα γίνει», κατέληξε ο Θαν. Παπαχριστόπουλος.

Το ΚΚΕ

«Εύκολη κριτική» χαρακτήρισε την επίθεση που δέχθηκε η κυβέρνηση από κόμματα της αντιπολίτευσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και εκτίμησε ότι έγινε για να «συγκαλυφθεί, ότι συμφωνούν με την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής».
Ανέφερε, ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση τόσο για το τίμημα της ιδιωτικοποίησης, όσο και για το ποιοι είναι οι αγοραστές. «Ούτε μας ενδιαφέρει, είπε, να παραμείνει η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά ως έχει τώρα. Δηλαδή στο δημόσιο έλεγχο και να το λυμαίνονται συγκεκριμένα επιχειρηματικά και εφοπλιστικά συμφέροντα» τόνισε.
Εκτίμησε, επίσης, ότι με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά η κυβέρνηση ικανοποιεί στρατηγικό στόχο της εγχώριας αστικής τάξης και ότι θα έχει επιπτώσεις στα λαϊκά στρώματα, αλλά και στα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων του ΟΛΠ.
Δρίτσας: «Η αξιοπιστία της χώρας υπηρετείται με τον καλύτερο τρόπο από την κυβέρνηση»
«Το περιεχόμενο, η ατζέντα, οι προοπτικές, οι δυνατότητες, το επίπεδο στρατηγικής κατεύθυνσης, θα αποτυπωθεί από το αυριανό ταξίδι του πρωθυπουργού» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, κλείνοντας τη συζήτηση στην Ολομέλεια για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ.
Ο Θοδωρής Δρίτσας, υπογράμμισε επίσης πως «η αξιοπιστία της χώρας υπηρετείται με τον καλύτερο τρόπο από την κυβέρνηση» καθώς -όπως είπε- έχει σχεδιασμούς προοπτικής και όχι σχεδιασμούς κατανάλωσης».
Επανερχόμενος δε στο ζήτημα της επιστολής της COSCO, έκανε λόγο για «νομική υπερβολή».
Τέλος, άσκησε κριτική στη Δημοκρατική Συμπαράταξη να καταθέτει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για το άρθρο που αφορά στις εργασιακές σχέσεις, που, όπως ανέφερε ο υπουργός, αποτυπώνει πολύμηνη προσπάθεια των εργαζομένων και της κυβέρνησης να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα. «Καταψηφίστε, αντί να βάλετε πλάτη, ώστε οι εργασιακές σχέσεις να είναι ασφαλείς και σταθερές», είπε.

Αυτή την ώρα διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορία κατόπιν του αιτήματος της ΧΑ επί της αρχής και άρθρων του νομοσχέδιου και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο άρθρο για τα εργασιακά.

Πηγή: www.iefimerida.gr



ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Στη… σκιά της έντασης που προκλήθηκε με την κύρωση της σύμβασης με την Cosco, αναχωρεί στις 5 το απόγευμα η κυβερνητική αποστολή για την Κίνα με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Πρόκειται για μία επίσκεψη-σταθμό, που έχει έντονο οικονομικό «χρώμα» και στόχο πέρα από την πολιτική, την ελληνοκινεζική συνεργασία στους τομείς της ναυτιλίας, των μεταφορών, των εξαγωγών και του τουρισμού.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο διόλου τυχαία, και για να μην επισκιάσει επικοινωνιακά ένα ταξίδι μεγάλων προσδοκιών, έσπευσαν να ρίξουν τους τόνους για το θέμα με την Cosco. Υποβαθμίζοντας λοιπόν το ζήτημα , κυβερνητικές πηγές διεμήνυαν ότι «το θέμα μl θεωρείται λήξαν».

Με το μισό υπουργικό στην Κίνα
Τον πρωθυπουργό, θα συνοδεύουν 40 επιχειρηματίες, αντιπροσωπεία κυβερνητικών παραγόντων, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, ο υποδιοικητής της ΤτΕ, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ο πρόεδρος της Enterprise Greece Χρήστος Στάικος και πολλοί υπουργοί: Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ο υφυπουργός εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου και ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα έρευνας και καινοτομίας Κώστας Φωτάκης.

Και η Δούρου στο Πεκίνο
Ξεχωριστό ρόλο θα διαδραματίσει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία θα βρεθεί στο Πεκίνο με βασικό αντικείμενο της «ατζέντας» την διαπεριφερειακή συνεργασία.

Όπως εξηγεί στο iefimerida.gr το περιβάλλον της κας Δούρου«στόχος μας είναι να οικοδομήσουμε πράγματα με αργά και σταθερά βήματα». Η ίδια άλλωστε σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ έστειλε το μήνυμα «να καταστεί η Αττική ο επικοινωνιακός, οικονομικός, τουριστικός κόμβος μεταξύ Κίνας και Ε.Ε».
Υπενθυμίζεται ότι από πέρυσι η Περιφερειάρχης είχε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον περιφεριάρχη της Επαρχίας Χουμπέι, την οποία και θα επισκεφθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Κοινή διακήρυξη και προσδοκίες
Το Μέγαρο Μαξίμου προσδοκά να γυρίσει με θετικές ειδήσεις και γεμάτες βαλίτσες  από το Πεκίνο.

Με δεδομένο το γεγονός ότι η Κίνα είναι η τρίτη δύναμη στην παγκόσμια οικονομία η κυβέρνηση θέλει να το εκμεταλλευτεί, ώστε η βεντάλια τον συζητήσεων να ανοίξει για όλα τα κομβικά ζητήματα της οικονομίας. Και στο πεδίο της πολιτικής όμως, η Κίνα είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και η Αθήνα επιθυμεί να διατηρεί ανοιχτό το δίαυλο του διαλόγου και των διμερών σχέσεων.
Πολύ σημαντική επομένως κρίνεται η υπογραφή της κοινής διακήρυξης ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Μνημόνια συνεργασίας
Κατά πληροφορίες, την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να υπογραφούν στο Πεκίνο πάνω από 10 μνημόνια συνεργασίας (μεταξύ της ΤτΕ και της China development Bank, του  Enterprise Greece με τον αντίστοιχο Κινεζικό φορέα, ενώ τα υπόλοιπα θα αφορούν συνεργασίες σε πολιτισμό, εκπαίδευση και τεχνολογία, εμπόριο, μεταφορές και υποδομές).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και το επιχειρηματικό forum και η ανταλλαγή απόψεων που θα γίνει για θέματα που αφορούν σε τουρισμό, real estate, ναυτιλία, υγεία και αγροτοδιατροφικά.



Πηγή: www.iefimerida.gr

ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ

Ακριβές κατοικίες και επαγγελματικά κτίρια είναι τα πρώτα στις λίστες των τραπεζών, ώστε οι κακοπληρωτές... να πάρουν το μάθημά τους και να σπεύσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους

Οι επονομαζόμενοι «πλειστηριασμοί παραδειγματισμού» και ουσιαστικά «συνέτισης» όσων δεν πληρώνουν αναμένεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, να προχωρήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για εκπλειστηριάσεις 1.000 ακινήτων μεγάλης αξίας σε πρώτη φάση, όπως αναφέρουν έγκυρες τραπεζικές πηγές, εκ των οποίων οι πρώτες θα αφορούν εμπορικά ακίνητα (αποθήκες, μαγαζιά και βιομηχανικές εγκαταστάσεις), αλλά και ακριβές κατοικίες στα καλύτερα προάστια της Αττικής και της περιφέρειας.

Πηγές του «ΘΕΜΑτος» αναφέρονται σε λίστα που έχει ήδη καταρτιστεί και η οποία περιλαμβάνει ακίνητα αξίας άνω των 400.000  ευρώ έκαστο, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των στρατηγικών μπαταχτσήδων -strategic defaulters- δανειοληπτών. Δηλαδή σε εκείνους που ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα, δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, πιστοί στο κίνημα που διαμορφώθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το «Δεν πληρώνω».

Οπως μας λέει ο γνωστός για τέτοιες υποθέσεις δικηγόρος Δημήτρης Αναστασόπουλος, «μετά τη λήξη της απεργίας των δικηγόρων ξεκινά μια δύσκολη περίοδος, η οποία σε πρώτη φάση αφορά περί τους 1.000 δανειολήπτες, όμως σε βάθος έτους θα ξεπεράσει τους 5.000». Μάλιστα, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η σχετική λίστα των πρώτων προς εκπλειστηριασμό ακινήτων έχει ως στόχευση την περιοχή της Ανατολικής Αττικής, τη Χαλκιδική, τη Σπάρτη, τον Λαγκαδά, τη Θεσσαλία κ.ά. Παράλληλα, μεγάλη κινητικότητα υπάρχει και για σειρά assets κυρίως στο Κολωνάκι. Η επιλογή των ακινήτων της περιφέρειας, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει να κάνει με το ότι στόχος είναι ο παραδειγματισμός και ο εξαναγκασμός οφειλετών να πάνε να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους... διά της σκληρής οδού. «Ουσιαστικά, η επιλογή της επαρχίας για να ξεκινήσει με μεγαλύτερη ένταση αυτό το πρόγραμμα έχει να κάνει με το ότι σε μια μικρή κοινωνία η απώλεια του ακινήτου αποτελεί θέμα και κατά κάποιον τρόπο ένα είδος στιγματισμού, άρα όσοι χρωστούν θα σκεφτούν σοβαρά αν θα πρέπει τελικά να έρθουν σε συνεννόηση με τις τράπεζες», αναφέρει ο κ. Αναστασόπουλος. Οι υποθέσεις που προωθούνται πλέον με ένταση είναι εκείνες που έχουν ωριμάσει νομικά και πλέον δεν υπάρχουν άλλα εμπόδια.

Βέβαια τα δάνεια των στρατηγικά κακοπληρωτών δεν είναι αμελητέα, καθώς τραπεζικές πηγές τα ανεβάζουν στο 15%-20% των συνολικών κόκκινων δανείων, με τον αριθμό τους να ξεπερνά τις 30.000. Μάλιστα πηγές από το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρονται σε εντατικοποίηση των ρυθμών ώστε να υπάρξει επιτάχυνση στις δικαστικές δομές για να προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί. Στόχος του υπουργείου είναι να γίνει κατορθωτό να εκδικάζονται πάνω από 4.000 με 5.000 υποθέσεις κατ’ έτος, ενδεχομένως να ξεπεράσουν και τις 7.000, λόγω και των απαιτήσεων που υπάρχουν από τους θεσμούς.

«Θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι τράπεζες κάθε άλλο παρά επιδιώκουν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς, καθώς δεν ενδιαφέρονται να μαζέψουν ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο. Αντιθέτως θέλουν να έρθουν σε συνεννόηση με όσους αδιαφορούν εδώ και καιρό ως προς την τήρηση των υποχρεώσεών τους ώστε να πληρώσουν. Γι’ αυτό τον λόγο θα ξεκινήσουν με ένταση οι πλειστηριασμοί μεγάλης αξίας ακινήτων ώστε να δοθεί ένα αυστηρό μήνυμα», αναφέρει ο κ. Αναστασόπουλος. Πάντως, ούτως ή άλλως το κοινωνικό πρόβλημα που θα προκύψει από αυτές τις εξελίξεις θα είναι μεγάλο.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο που έχει προκύψει μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση επιτρέπει τους πλειστηριασμούς σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, ενώ επιπλέον θα καθορίζονται ημέρες και ώρες επίσκεψης του ακινήτου από ενδιαφερόμενους πλειοδότες το αργότερο επτά ημέρες πριν από την ημέρα του πλειστηριασμού. Δηλαδή δίνεται το δικαίωμα, βάσει του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, στους ενδιαφερόμενους να μπαίνουν στα σπίτια και τα ακίνητα που τους ενδιαφέρουν για να κάνουν αυτοψία ακόμα κι αν εντός αυτών διαμένουν οι ιδιοκτήτες. Επίσης, ο δικαστικός επιμελητής θα είναι εκείνος που θα προσδιορίζει την τιμή αφού θα λαμβάνει υπόψη του την εκτίμηση του πιστοποιημένου εκτιμητή, δηλαδή την εμπορική αξία του ακινήτου, η οποία σήμερα είναι σαφώς πολύ χαμηλότερη από τις αντικειμενικές αξίες.

Η τιμή αυτή θα συνεχίσει να μειώνεται όσο θα προχωρά η μαζική εκποίηση των ακινήτων, αφού εάν δεν ευοδωθεί ο πλειστηριασμός, με δικαστική απόφαση το ακίνητο μπορεί να εκποιηθεί ελεύθερα σε τιμή χαμηλότερη της εμπορικής του αξίας. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι το θέμα των πλειστηριασμών περνάει σε μια εντελώς διαφορετική φάση, σε μια περίοδο μεγάλης κινητικότητας και εντάσεων με απρόβλεπτες συνέπειες.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



ΣΤΟΥΣ 4 Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ


Με γκολ του Κουαρέσμα στο τελευταίο πέναλτι η Πορτογαλία κέρδισε με 3-5 στην διαδικασία των πέναλτι την Πολωνία και πέρασε στα ημιτελικά του EURO 2016!

Σε ένα κακό ματς με λίγες φάσεις η Πορτογαλία κέρδισε το... θρίλερ στο «Βελοντρόμ» και συνεχίζει στους «4» του τουρνουά. Το ματς άρχισε όμως άσχημα για τους Πορτογάλους... Η Πολωνία προηγήθηκε στο 2' με τον Λεβαντόφσκι, αλλά στο 33' ο Ρενάτο Σάντσες ισοφάρισε σε 1-1. Μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα και της παράτασης το σκορ δεν άλλαξε. Στα πέναλτι ο Πατρίτσιο απέκρουσε το 4ο πέναλτι της Πολωνίας του Μπλατσικόφσκι και ο Κουαρέσμα στο τελευταίο έκανε το 3-5 και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος για τα ημιτελικά. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Ουαλία - Βέλγιο και ο δρόμος για τον τελικό είναι... ορθάνοιχτος για την παρέα του (μέτριου απόψε) Κριστιάνο Ρονάλντο.



Πηγή: www.iefimerida.gr

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :