Random Posts

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Σκύλοι απο ... ράτσα θα ψάχνουν για μετρητά και στο βάθος ΕΝΦΙΑ

ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΕΤΡΗΤΑ ΜΕ ... ΣΚΥΛΟΥΣ


Με σκύλους θα ψάχνει το υπουργείο Οικονομικών μετρητά που ετοιμάζονται να «φύγουν» από τη χώρα μέσω αεροδρομίων και λιμανιών, εξαιτίας των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

Σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΟΙΚ, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, ορίζεται τριμελής επιτροπή, η οποία θα αναζητήσει σκυλιά, νεαρά σε ηλικία και χωρίς νευρά!

«Εργο της επιτροπής είναι η αξιολόγηση τόσο των προσφορών όσο και της καταλληλότητας των σκύλων για εκπαίδευση και χρήση τους στην ανίχνευση ρευστών διαθέσιμων καθώς και η έγκαιρη υποβολή εις τριπλούν στην αρμόδια Διεύθυνση των σχετικών πρακτικών αξιολόγησης. Η αξιολόγηση θα γίνει βάσει των κριτηρίων που καταγράφονται αναλυτικά στο παράρτημα της παρούσης απόφασης ενώ η επιτροπή αξιολόγησης θα αποφασίσει για την ημέρα και ώρα που θα λάβει χώρα η αξιολόγηση», σημειώνει η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.
Οι προϋποθέσεις όπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ είναι:
Να προέρχονται κατά προτίμηση από τις φυλές Γερμανικός Ποιμενικός, Λαμπραντόρ ή Μαλινουά.
Να είναι κατά προτίμηση ηλικίας δώδεκα (12) έως είκοσι τεσσάρων (24) μηνών.
Να φέρουν σήμανση με ηλεκτρονική ταυτοποίηση (μικροτσίπ).
Να είναι εφοδιασμένοι α) με βιβλιάριο υγείας για τους σκύλους που προέρχονται από το εσωτερικό και
β) διαβατήρια ΕΕ για αυτούς που προέρχονται από το εξωτερικό, στα οποία θα περιέχονται οι εμβολιασμοί και οι αποπαρασιτώσεις υπογεγραμμένα από κτηνίατρο καθώς και ο αριθμός του ηλεκτρονικού εμφυτεύματος (μικροτσίπ).
Να έχουν εμφανές και ανεπτυγμένο το ένστικτο της ανίχνευσης - ανεύρεσης (ένστικτο καταδίωξης – pray drive) και επαναφοράς (retrieve) σε όλους τους χώρους όπου θα δοκιμάζονται με διάφορα παιχνίδια η άλλα αντικείμενα (μπαλάκια, σωλήνες, κλπ).
Να είναι κοινωνικοποιημένοι, ισορροπημένοι και χωρίς φοβίες σε ανοικτούς ή κλειστούς χώρους, με ικανότητα να προσαρμόζονται εύκολα σε οποιοδήποτε περιβάλλον και με ένδειξη φυσιολογικής συμπεριφοράς απέναντι στους ανθρώπους.
Να είναι ψυχολογικά υγιείς και να μην παρουσιάζουν νεύρα ή νευρωτικό χαρακτήρα.
Να έχουν χαμηλή παρόρμηση εκδήλωσης του ενστίκτου προστασίας (defense drive).
Να είναι απόλυτα υγιείς, όπως αυτό θα διαπιστώνεται: α) με κλινική εξέταση (επισκόπηση, ψηλάφηση, ακρόαση) που θα πραγματοποιείται είτε στο Κτηνιατρικό Νοσοκομείο του Κέντρου Εκπαίδευσης Φρουρών Σκύλων της Πολεμικής Αεροπορίας είτε στο Γ’ Κτηνιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (Γ’ ΚΝΟ) του Ελληνικού Στρατού είτε και στη Κτηνιατρική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η δαπάνη της εξέτασης θα βαρύνει τον προμηθευτή.
Να είναι αποπαρασιτωμένα. Απαιτείται διενέργεια αποπαρασιτισμού δέκα (10) ημέρες πριν την παραλαβή. Ο έλεγχος θα γίνεται από το βιβλιάριο υγείας ή το διαβατήριο.
Να μην πάσχουν από Δεμοδήκωση και Πανώδη Κερατίτιδα

Πηγή: www.iefimerida.gr


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ SIEMENS


Μετά από την έκταση που πήρε η υπόθεση της επ' αόριστον αναβολής της δίκης Siemens, ο πρωθυπουργός έκανε παρέμβαση, επικοινωνώντας με τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε από τον Νίκο Παρασκευόπουλο αναλυτικά για τις εξελίξεις στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Μετά από αυτό, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα μεταβεί αύριο, Πέμπτη, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Παρασκευόπουλος θα ζητήσει από την Εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου να παραγγείλει την εκδίκαση των δύο υποθέσεων της Siemens που βρίσκονται στο ακροατήριο (ψηφιοποίηση παροχών του ΟΤΕ και δωροδοκία τέως κυβερνητικών στελεχών), κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, όπως προβλέπει το άρθρο 30 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για υποθέσεις εξαιρετικής φύσης.



Πηγή: IEFHMERIDA.GR


NEA ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Η ΤΕΡΕΖΑ ΜΕΙ


Οι βασικοί συνεργάτες της προέρχονται από τις ακραιφνώς συντηρητικές, δεξιές τάσεις των Συντηρητικών - Η πιο χαρακτηριστική αλλά και αναπάντεχη επιλογή ήταν ο «BoJo» Μπόρις Τζόνσον που διορίστηκε στο ΥΠΕΞ

Σε έντονα συμφιλιωτικό και πατριωτικά ενωτικό τόνο εκφώνησε την πρώτη της ομιλία προς τον λαό της η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων της. Ωστόσο, τα πρώτα και βασικά μέλη της κυβέρνησής της μαρτυρούν μια σαφή στροφή προς τη δεξιά πτέρυγα του Συντηρητικού κόμματος και ιδιαίτερα στην ανάδειξη στελεχών που πρωτοστάτησαν στην προεκλογική εκστρατεία υπέρ του Brexit. Η κίνηση αυτή εντείνει ακόμη περισσότερο το κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας που επικρατεί στη Βρετανία ύστερα από το δημοψήφισμα και την απόφαση εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πιο χαρακτηριστική αλλά και αναπάντεχη επιλογή της Μέι προς την δεξιά, ξενοφοβική κατεύθυνση ήταν ο «BoJo» Μπόρις Τζόνσον, ο ιδιόρρυθμος πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, ο οποίος υποστήριξε φανατικά το Brexit και φερόταν ως βέβαιος αντικαταστάτης του απελθόντος πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον. Μετά από την εντελώς αιφνίδια παραίτησή του από την διεκδίκηση της ηγεσίας των Τόρις, ο Τζόνσον επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς η Τερέζα Μέι του ανέθεσε το κρίσιμο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο BoJo έχει γεννηθεί στην Αμερική, αλλά είχε καταφέρει να προκαλέσει μια άβολη και δυσάρεστη κατάσταση στις σχέσεις της Βρετανίας με τις ΗΠΑ, με κάποιες οξύτατες και βαριά προσβλητικές εκφράσεις εις βάρος του Μπαράκ Ομπάμα προσωπικά. Τώρα όμως που το Brexit είναι μια πραγματικότητα εν τω γίγνεσθαι, ο Τζόνσον καλείται να επανορθώσει ατυχείς δηλώσεις όπως «ο Ομπάμα μισεί τη Βρετανία επειδή είναι Κενυάτης» κ.λπ, εφόσον η Βρετανία τίθεται πλέον σε τροχιά σύγκλισης κυρίως με τις ΗΠΑ. Το διαζύγιο με την ΕΕ αναγκάζει την νέα βρετανική κυβέρνηση να συσφίξει τις σχέσεις της με τους Αμερικανούς. Ο BoJo, ο άνθρωπος που συναγωνίζεται σε πρωτοτυπία κόμμωσης (στυλ «τσακώθηκα με περιστέρια στο πάρκο») μόνο με τον ενδεχόμενο αντικαταστάτη του Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, τον Ντόναλντ Τραμπ, μετά από τους φιλιππικούς υπέρ του Brexit, ενάντια στις ΗΠΑ κ.λπ, κρίθηκε από τη Μέι σαν ο ιδανικός για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Το βασικό πολιτικό σύνθημα της Τερέζα Μέι είναι το «Brexit σημαίνει Brexit», είναι δύσκολο όμως να προσδιορίσει κανείς ακριβώς πώς το εννοεί η ίδια, εφόσον ήδη από την πρώτη ανταλλαγή μηνυμάτων με τους ισχυρούς της ΕΕ, την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, ζήτησε πίστωση χρόνου για την έναρξη των διαδικασιών αποχώρησης της Βρετανίας από την Ενωμένη Ευρώπη. Βεβαίως, επανέλαβε ότι ο στόχος παραμένει να ικανοποιηθεί η βούληση της πλειοψηφίας και να πραγματοποιηθεί η έξοδος, για την οποίαν πιέζουν πολύ περισσότερο οι πρώην Ευρωπαίοι εταίροι, παρά οι ίδιοι οι Βρετανοί.

Ταυτόχρονα, η Μέι απευθύνθηκε προς τον βρετανικό λαό διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνησή της είναι προσανατολισμένη στην ανακούφιση των μεσαίων και κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων που αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. Η νέα πρωθυπουργός υποσχέθηκε να κάνει το παν ώστε να εξαλείψει την «φλέγουσα αδικία» εις βάρος των ασθενέστερων πολιτών και να δημιουργήσει συνθήκες ομοψυχίας, συνενώνοντας το άπαν του βρετανικού έθνους στην μετά-Brexit εποχή. Αφού, φυσικά, θα έχει καταφέρει πρώτα από όλα να συσπειρώσει ξανά το κόμμα της, τους Συντηρητικούς, στις τάξεις των οποίων υπάρχουν διασπαστικές τάσεις κατόπιν της λαϊκής ετυμηγορίας υπέρ του Brexit.

Εκτός του BoJo, οι βασικοί συνεργάτες της Μέι προέρχονται και αυτοί από τις ακραιφνώς συντηρητικές, δεξιές τάσεις των Συντηρητικών. Υπουργός Οικονομικών στην νέα κυβέρνηση είναι ο Φίλιπ Χάμοντ, ο οποίος όμως ήταν υπέρ του Bremain. Ο Χάμοντ αντικαθιστά το δεξί χέρι του Κάμερον, τον Τζορτζ Όσμπορν. Παλαίμαχοι πολιτικοί που παραδοσιακά εξέφραζαν έντονα πατριωτικές, έως και αντι-ΕΕ απόψεις είναι ο Ντέιβιντ Ντέιβις και ο πρώην υπουργός Άμυνας, Λίαμ Φοξ. Ο πρώτος αναλαμβάνει το νεοσύστατο υπουργείο που θα συντονίσει την όλη επιχείρηση εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο δεύτερος φέρει τον, επίσης νέο, τίτλο του υπουργού Διεθνούς Εμπορίου.

Από μια άλλη, αντίθετη πλευρά, έκπληξη προκάλεσε η επιλογή της Άμπερ Ραντ για το υπουργείο Εσωτερικών, μιας νεαρής και σχετικά άπειρης γυναίκας, η οποία εισήλθε για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο μόλις το 2010. Η Ραντ ήταν υπουργός Ενέργειας στην προηγούμενη κυβέρνηση και διαδέχεται την νυν πρωθυπουργό στο υπουργείο Εσωτερικών, μια διαδοχή με συγκεκριμένο συμβολικό βάρος. Στο πρόσωπο της Ραντ η Μέι φαίνεται να υλοποιεί τη δέσμευσή της για ευρεία συμμετοχή γυναικών στην κυβέρνησή της, αλλά και να επιβραβεύει την δυναμική παρουσία της συνεργάτιδάς της σε πλείστα προεκλογικά τηλεοπτικά πάνελ. Η Άμπερ Ραντ ήταν από τις πιο μαχητικές υπερασπίστριες του Bremain, ενώ δεν εφείσθη υποτιμητικών σχολίων για τον Μπόρις Τζόνσον, δίπλα στον οποίον θα κάθεται πλέον στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Δεν θα ανακοινωθεί άλλη παράταση» λένε στο ΥΠΟΙΚ -  Αγώνας δόμου για να ανοίξει το Ε9 και να εκδοθεί ο ΕΝΦΙΑ μέσα στον Ιούλιο

«Στόχος επετεύχθη» λένε ήδη στο υπουργείο Οικονομικών, που υπολογίζουν ότι στις επόμενες ώρες μέχρι τη λήξη της διορίας, την Παρασκευή 15 Ιουλίου, θα έχουν υποβληθεί οι περισσότερες -αν όχι σχεδόν όλες- από τις περίπου 300.000 φορολογικές δηλώσεις που απέμεναν ως τα ξημερώματα σήμερα για να κλείσει η διαδικασία.

Οι δύο εργάσιμες μέρες που έμειναν, σήμερα και αύριο, θεωρείται πως επαρκούν για να υποβληθούν οι δηλώσεις Ε1 χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα υπερφόρτωσης το σύστημα Taxisnet, αφού έχει αντέξει ήδη και περισσότερες από 150.000 υποβολές σε μια ημέρα.

Ανακουφισμένοι πλέον από το άγχος μήπως «φρακάρουν» οι δηλώσεις, κάτι που θα δημιουργούσε «ντόμινο» προβλημάτων στην εκκαθάριση και τον υπολογισμό των δόσεων του ΕΝΦΙΑ τις αμέσως προσεχείς ημέρες και εβδομάδες, στο υπουργείο Οικονομικών κάνουν και πιο «γενναιόδωρες» σκέψεις.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, παρότι έχουν προειδοποιήσει για τα πρόστιμα των 100-500 ευρώ, στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχουν σκέψεις να μην κλείσει απότομα αμέσως μετά τη λήξη της διορίας το σύστημα υποβολής των δηλώσεων Ε1. Σε μία τέτοια περίπτωση, και ενώ και το υπουργείο Οικονομικών θα έχει φανεί συνεπές στην δέσμευση πως δεν θα ανακοινωθεί άλλη παράταση πέραν αυτής που ήδη δόθηκε,  εξετάζεται να μπορεί για λίγες ώρες ακόμα μέσα στο σαββατοκύριακο και δηλώσεις της τελευταία στιγμής, χωρίς να επιβληθούν πρόστιμα –που ούτως ή άλλως θα αφορούν ελάχιστους σε σχέση με τις σχεδόν 6 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις που θα έχουν υποβληθεί εγκαίρως.

Σε κάθε περίπτωση όμως, είτε δοθεί σιωπηρά ένα μικρό περιθώριο για υποβολή δηλώσεων χωρίς πρόστιμα είτε όχι, μέσα στο Σαββατοκύριακο θα «τρέξει» η τελική εκκαθάριση φόρων, ώστε να συμπληρωθούν τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση των εκπτώσεων του ΕΝΦΙΑ και, από Δευτέρα ή Τρίτη ενδεχομένως, να είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει αμέσως μετά η υποβολή διορθωτικών δηλώσεων Ε9 (με έκπτωση 50% στα πρόστιμα) ώστε να περιοριστούν τα λάθη στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ 2016.

Και ευελπιστούν πως έτσι θα μπορούσε να κλείσει μέσα σε μία-δύο εβδομάδες και αυτή η διαδικασία, προκειμένου τα εκκαθαριστικά να αναγράφουν σαν μήνα έκδοσης τον Ιούλιο, για να ξεκινήσει η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ από τον Αύγουστο και σε 5 μηνιαίες δόσεις ως τον Δεκέμβριο, αντί από Σεπτέμβριο και σε τέσσερις δόσεις.

Παγίδα με τα Ε1 για τον ΕΝΦΙΑ


Ήδη όμως στο υπουργείο Οικονομικών κάνουν δοκιμές και αντλούν στοιχεία, με βάση το 95% των δηλώσεων που έχουν ήδη εισαχθεί στο σύστημα Taxisnet.

Για το λόγο αυτό, βλέποντας και τις ποσά τόκων έχουν δηλώσει οι ιδιοκτήτες ακινήτων, το υπουργείο Οικονομικών προέβη χθες σε αλλαγή της τελευταίας στιγμής στα περιουσιακά κριτήρια του ΕΝΦΙΑ.

Με διάταξη που έφερε στο φορολογικό πολυνομοσχέδιο για τα καπνικά προϊόντα, θα χάσουν την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ όσοι δήλωσαν τόκους 300 ή 600 ευρώ και πάνω. Με τόκους 300 ευρώ χάνουν την έκπτωση 50% οι πλέον χαμηλόμισθοι, ενώ με τόκους 600 ευρώ χάνουν την πλήρη απαλλαγή που είχαν οι βαριά ανάπηροι και οι πολύτεκνοι.

Αν δεν αλλάξει δραματικά η εικόνα την οποία είχαν αποκομίσει στο υπουργείο Οικονομικών
(πχ. αν δεν μπουν μαζικά από χθες και  μέχρι αύριο στο Taxisnet οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να «μειώσουν» τους τόκους που είχαν δηλώσει με την αρχική τους δήλωση Ε1) από την κίνηση αυτή οι καταθέτες θα πληρώσουν συνολικά 1,5 εκατ. ευρώ περισσότερο ΕΝΦΙΑ σε σχέση με πέρυσι που πλήρωναν τα μισά ή απαλλάσσονταν πλήρως από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας.


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :