Random Posts

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Ληστείες, πραξικοπήματα και στο βάθος βασανιστήρια στην Τουρκία

ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΓΙΑ 100 ΕΥΡΩ

Σε σοκ η σύζυγος του θύματος - Ήταν εκείνη που τον βρήκε νεκρό στο σπίτι τους - Το πρόσωπο του 83χρονου ήταν μελανιασμένο από τα χτυπήματα, λένε στο protothema.gr γείτονες του άτυχου άντρα

Φρικτό θάνατο στα χέρια των αδίστακτων ληστών του βρήκε ο 83χρονος άνδρας στο Πικέρμι, οι οποίοι του αφαίρεσαν τη ζωή για 100 ευρώ.

Μια ιστορία που δεν τη χωράει ο ανθρώπινος νους διαδραματίστηκε χθες, Σάββατο, στην περιοχή των Ανατολικών Προαστίων της Αττικής. Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν περίπου δέκα το βράδυ. Ο ηλικιωμένος άνδρας εκείνη την ώρα έμεινε μόνος του σπίτι του καθώς η γυναίκα του έλειπε. Στο ίδιο οικόπεδο όπου διέμενε ο άτυχος ηλικιωμένος, υπάρχουν και άλλες δυο κατοικίες στις οποίες μένουν τα παιδιά του.

Οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι του 83χρονου από την πλαϊνή πλευρά του οικοπέδου, αφού πρώτα έριξαν το συρματένιο φράχτη. Κινήθηκαν με γρήγορα βήματα και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ήρθαν τετ α τετ με τον άτυχο άνδρα. Τον ακινητοποίησαν και, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, τον χτύπησαν βάναυσα. Μάλιστα όπως αναφέρουν στοprotothema.gr κάποιοι από τους κατοίκους της περιοχής, που έφτασαν στο σημείο όταν γνωστοποιήθηκε το περιστατικό, το πρόσωπο του 83χρονου ήταν μελανιασμένο από τα χτυπήματα που είχε δεχθεί.



«Tον είδα λίγο πριν χθες το βράδυ την ώρα που το θύμα είχε επιστρέψει από το σούπερ μάρκετ με τα ψώνια. Είχαμε κανονίσει την επόμενη ημέρα να πάω στο σπίτι του προκειμένου να καθαρίσω το κοτέτσι. Μου είπε να πάω» λέει στο protothema.gr ο κ. Χρήστος γείτονας του θύματος και συνεχίζοντας προσθέτει: «Έφυγα να κάνω κάποιες δουλειές κι έντεκα το βράδυ γύρισα. Οι συγγενείς τότε μου είπε ότι σκότωσαν τον κύριο Παναγιώτη. Πιστεύω ότι οι δράστες παρακολουθούσαν το σπίτι του θύματος και μπήκαν σε αυτό από την πίσω πλευρά, όταν είχαν φύγει όλα τα μέλη της οικογένειας του. Τον βρήκαν πεθαμένο στο σπίτι για εκατό ευρώ. Οι συγγενείς του μου είπαν ότι του πήραν εκατό ευρώ».

Το θύμα βρήκε στο σπίτι η σύζυγός του, η οποία ακομα προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ, ενώ όπως τονίζουν οι κάτοικοι της περιοχής συχνά πέφτουν θύματα εγκληματικών ενεργειών από σπείρες που δρουν στην περιοχή.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ




ΝΕΟ ΣΟΚ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Απανωτά είναι τα σοκ στη Γερμανία, όπου πριν καλά καλά συνέλθουν από το σοκ της δολοφονικής επίθεσης στο Μόναχο με τους 9 νεκρούς αλλά και την επίθεση με ματσέτα ενός Σύρου πρόσφυγα που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια έγκυος γυναίκα χθες, λίγο αργότερα στις 10 το βράδυ ένας επίσης Σύρος πρόσφυγας ανατινάχτηκε τραυματίζοντας 12 άτομα.

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη στην πόλη Ανσχμπαχ κοντά στη Νυρεμβέργη.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο 27χρονος Σύρος πρόσφυγας επιδίωξε να μπει σε υπαίθριο χώρο όπου δινόταν συναυλία και στην οποία υπήρχαν 2.500 άτομα. Ωστόσο, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν του επετράπη η είσοδος καθώς κουβαλούσε ένα σακίδιο.

Εν τέλει ο 27χρονος Σύρος αυτοανατινάχτηκε έξω από ένα wine bar, το οποίο ήταν γεμάτο με κόσμο, τραυματίζοντας 12 άτομα, εκ των οποίων οι 3 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ο χώρος του φεστιβάλ εκκενώθηκε από τα 2.500 άτομα που έδιναν το παρόν στη συναυλία.

Κατά πληροφορίες το σακίδιο του δράστη, ο οποίος έπεσε νεκρός, ήταν γεμάτο με υλικά, που ήταν ικανά να προκαλέσουν το θάνατο πολλών ανθρώπων.

Οι αρχές πιστεύουν ότι η υπαίθρια εκδήλωση με τα 2.500 άτομα ίσως ήταν ο επιδιωκόμενος στόχος του δράστη.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν μιλώντας στον ιστότοπο Nordbayern.de είπε ότι προφανώς στον 27χρονο δεν είχε επιτραπεί η είσοδος στο φεστιβάλ της Άνσμπαχ λίγο πριν την έκρηξη, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί εάν είχε σκοπό να αυτοκτονήσει ή  «να παρασύρει και άλλους στο θάνατο».

Ο Χέρμαν ανέφερε ακόμη ότι  ο νεαρός άντρας είχε κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας προηγουμένως, επειδή η αίτηση ασύλου στη Γερμανία είχε απορριφθεί πριν από ένα χρόνο.

Αυτό είναι το τέταρτο επεισόδιο βίας στη Γερμανία σε μια εβδομάδα και ξετυλίχθηκε ενώ η χώρα βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ μετά από το φόνο 9 ατόμων από έναν 18χρονο Ιρανο-Γερμανό οπλοφόρο στο Μόναχο την Παρασκευή.

Νωρίτερα χθες, ένας 21χρονος Σύρος πρόσφυγας συνελήφθη αφού σκότωσε μια έγκυο με μασέτα στο Ρόιτλινγκεν, κοντά στη Στουτγάρδη.

Την περασμένη Δευτέρα (18/7), ένας πρόσφυγας από το Πακιστάν χρησιμοποίησε τσεκούρι για να τραυματίσει πέντε άτομα κοντά στο Βίρτσμπουργκ, στη νότια Γερμανία επίσης, προτού σκοτωθεί από τα πυρά αστυνομικών.



Πηγή: www.iefimerida.gr


Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


Με αφορμή την επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγες ημέρες μετά το φιάσκο του εκλογικού νόμου όπου ψηφίστηκε από την ελληνική βουλή για τις μεθεπόμενες εκλογές, άνοιξε το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης σημειώνοντας ότι ήρθε η ώρα να γίνουν σημαντικές θεσμικές αλλαγές. Την Δευτέρα ο Πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει τις θέσεις της κυβέρνησης για την Συνταγματική Αναθεώρηση και μάλιστα από τον προαύλιο χώρο της Βουλής. Γιατί όμως αυτή η επιμονή του Μ/ Μαξίμου στην Συνταγματική Αναθεώρηση την στιγμή που είναι γνωστό ότι η σημερινή σύνθεση της βουλής- εάν δεν γίνουν άμεσα εκλογές- το μοναδικό που μπορεί να πραγματοποιήσει εντός του 2017 για την αναθεώρηση του Συντάγματος είναι να οριοθετήσει τα άρθρα τα οποία θα τεθούν υπό αναθεώρηση καθώς οι αλλαγές θα αποφασιστούν από το επόμενο κοινοβούλιο που αναμένεται να αναδειχτεί στις εκλογές του 2019;

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη είναι προφανές ότι το πεδίο των θεσμικών αλλαγών είναι το γήπεδο που η κυβέρνηση μπορεί να παίξει μπάλα και να φέρει θετικό αποτέλεσμα. Παρά το γεγονός ότι ο αρχηγός της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης στην συζήτηση για τον εκλογικό νόμο ήταν φανερά βελτιωμένος σε σχέση με το παρελθόν, στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι ο συναισθηματισμός του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση και η επίκληση του αριστερού φρονήματος δεν μπορούν να ξελασπώνουν την κυβερνητική πλειοψηφία σε κάθε δύσκολη στιγμή.

Tι κρύβει το Μαξίμου

Το Μαξίμου θέτει ως πολιτική προτεραιότητα την Συνταγματική Αναθεώρηση που λειτουργεί ως προπέτασμα καπνού κρύβοντας την σκληρή πραγματικότητα που θα διαμορφώσει η δεύτερη αξιολόγηση. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει κυβερνητικό στέλεχος στο TheTOC.gr, η εξάμηνη συζήτηση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό ή την διεύρυνση των δημοψηφισμάτων, θα περιορίσει τις αντιδράσεις για αλλαγές που αφορούν το δημόσιο, τις εργασιακές σχέσεις ή τις τράπεζες. «Παρά το γεγονός ότι πιστεύουμε πως η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει με θετικό τρόπο για την ελληνική κυβέρνηση, η προώθηση των θεσμικών αλλαγών έρχονται να τονίσουν την διαφορά μας με την Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη και να καταγράψουν την διαφορετική φιλοσοφία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων», σημειώνει η ίδια κυβερνητική πηγή στο TheTOC.gr.


Πίσω από την ατζέντα την Συνταγματικής αναθεώρησης κρύβονται ουσιαστικά οι…μεταρρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί από την κυβέρνηση στο τρίτο Μνημόνιο και αφορούν:

Την αλλαγή στο πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων. Οι δανειστές έχουν επιβάλει νέο πλαίσιο εργασιακών σχέσεων στην Γαλλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου κυριαρχούν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις και μειώνονται δραστικά οι αποζημιώσεις απόλυσης. Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να πετύχει την ενδυνάμωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων σε εθνικό και κλαδικό επίπεδο.
 Ανατροπή στις αμοιβές 250.000 υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια. Τα ειδικά μισθολόγια από 25 θα γίνουν 10 και τα επιδόματα θα ενσωματωθούν με τους μισθούς με αποτέλεσμα να επιφέρουν μειώσεις στις αποδοχές ή στην καλύτερη περίπτωση πάγωμα για 2 χρόνια. Στόχος είναι πλεόνασμα 2,5% του ΑΕΠ
Μειώσεις των συντάξεων από τον Αύγουστο με τις περικοπές των επικουρικών για συντάξιμες αποδοχές πάνω από 1300 ευρώ μικτά που θα εμφανιστούν τους επόμενους δύο μήνες.
Οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών και τα πρώτα αποτελέσματα από τις πωλήσεις των κόκκινων δανείων
 H πορεία των εσόδων μετά την επιβολή του τσουνάμι των φόρων που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και αφορούν τον φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ κ.α


ΠΗΓΗ ΤΗΕ ΤΟC


BAΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Ορισμένοι κρατούμενοι δεν έχουν πρόσβαση σε δικηγόρο ούτε μπορούν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους

Η διεθνής οργάνωση για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει συγκεντρώσει αξιόπιστα στοιχεία» για περιπτώσεις βασανιστηρίων κατά κρατουμένων στα κέντρα κράτησης στην Τουρκία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

«Η Διεθνής Αμνηστία διαθέτει αξιόπιστες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η τουρκική αστυνομία στην Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη κρατεί ανθρώπους σε επώδυνες στάσεις για χρονικές περιόδους που μπορεί να φτάσουν και στις 48 ώρες», αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση σε ανακοίνωση, στην οποία καταγγέλλει στέρηση τροφής και νερού, καθώς και φαρμάκων, εξύβριση και απειλές και στις σοβαρότερες περιπτώσεις ξυλοδαρμούς, βασανιστήρια και βιασμούς κατά των κρατουμένων.

«Οι πληροφορίες για ξυλοδαρμούς και βιασμούς κατά την κράτηση είναι εξαιρετικά ανησυχητικές, ιδιαίτερα δεδομένου του μεγάλου αριθμού των κρατουμένων» μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, δηλώνει ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη Τζον Νταλχούιζεν.

Η οργάνωση καταγγέλλει ότι ορισμένοι κρατούμενοι δεν έχουν πρόσβαση σε δικηγόρο ούτε μπορούν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους και δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τις κατηγορίες που τους αφορούν.

Δύο δικηγόροι της Άγκυρας έχουν καταγγείλει στην Διεθνή Αμνηστία ότι αξιωματικοί του στρατού έχουν «βιαστεί με γκλομπς» από την αστυνομία.

Η Διεθνής Αμνηστία ζητεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων να επισκεφθεί «επειγόντως» την Τουρκία για «να εποπτεύσει τις συνθήκες κράτησης».

Οι καταγγελίες της οργάνωσης διαψεύσθηκαν από ανώτατο Τούρκο αξιωματούχο. «Η ιδέα σύμφωνα με την οποία η Τουρκία, χώρα που επιδιώκει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν σέβεται τον νόμο είναι παράλογη (...)», είπε.

«Αρνούμαστε κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς και ενθαρρύνουμε τις οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να δώσουν αντικειμενικές αναφορές», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :