Random Posts

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ : NA ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ


ΑΘΗΝΑ 2/4/2013

Στους πραγματικούς λόγους των ελλείψεων  στις υπερβολικές καθυστερήσεις πληρωμών των τρεχουσών υποχρεώσεων και στη μη εξόφληση των παλαιών οφειλών , αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου , στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ « Συμβαίνει τώρα». 
Πατείστε ΕΔΩ για να δείτε ολόκληρο το video
Στην ίδια εκπομπή ήταν προσκεκλημένος και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς, ο οποίος εξήγγειλε την θέσπιση από τις 15 Απρίλιου, αυτόματης διαδικασίας ακύρωσης των κουπονιών με σκοπό τον έλεγχο της διακίνησης.
Ο κ. Αμπατζόγλου τόνισε πως τα φαρμακεία αναμένουν την αποπληρωμή των συνταγών του Δεκεμβρίου που έπρεπε να πληρωθούν εδώ και 1 – 1,5 μήνα. «Εάν δεν πληρωθούν τα
φαρμακεία θα υπάρξει πρόβλημα με το Υπουργείο» προειδοποίησε χαρακτηριστικά.
Ακόμη υπενθύμισε ότι οφείλονται τα χρήματα των προηγουμένων ετών των υπολοίπων ταμείων (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ κλπ)
Αναφερόμενος στο θέμα των ελλείψεων είπε πως το πρόβλημα οφείλεται στην ανεπαρκή τροφοδοσία της αγοράς από τις πολυεθνικές ,στις εξαγωγές από το φαρμακεμπόριο λόγω της διαφοράς τιμών και στο πρόβλημα της ρευστότητας των εμπλεκομένων στην διακίνηση.
Για την θετική λίστα , ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. ανέφερε ότι είναι ένα μέτρο που εφαρμόζεται σε ολόκληρη της Ευρώπη. Συμπλήρωσε πως υπάρχουν κάποια βασικά σημεία που πρέπει να συζητηθούν με διορθωτικές παρεμβάσεις .
ΠΛΗΡΩΜΗ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Όπως ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Οικονομικών υπάρχουν τα χρήματα και είναι έτοιμα προς διάθεση στον ΕΟΠΥΥ και τα ταμεία ( ΔΕΗ, ΟΤΕ , ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ κλπ)
Λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών τα χρήματα δεν έχουν  εκταμιευτεί παρά το γεγονός ότι αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση. Δείτε τα σχετικά δημοσιεύματα.
Παρακολουθούμε το θέμα , πιέζουμε και πιστεύουμε ότι στις αμέσως  επόμενο χρονικό διάστημα   θα έχουμε θετική κατάληξη και σε αυτή την εκκρεμότητα.

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :