Random Posts

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Εβδομαδιαίες δράσεις και παρεμβάσεις του ΠΦΣ


Δευτέρα 15.4.2013
Ο ΠΦΣ για ακόμα μια φορά απαίτησε επιτακτικά από το Υπουργείο Οικονομικών το δίκαιο και λογικό αίτημα :
τον συμψηφισμό των μηνιαίων υποχρεώσεων των φαρμακοποιών προς την πολιτεία με τα
λιμνάζοντα οφειλόμενα των παλαιών ταμείων αλλά και του ΕΟΠΥΥ καθώς και
την αναθεώρηση  του θέματος της υπεραξίας την οποία καλούνται να πληρώνουν οι φαρμακοποιοί την ίδια στιγμή που το κράτος έχει υπέρογκες οφειλές προς τα φαρμακεία , συμπιέζοντας έτσι οικονομικά τις επιχειρήσεις μας.
Τρίτη 16.4.2013
Για πολλοστή φορά πραγματοποιήθηκε παράσταση στον ΕΟΠΥΥ για τις πληρωμές Ιανουαρίου ( κατάθεση Φεβρουαρίου ) καθώς και για τα παλιά χρέη. "Είναι αδιανόητο να υπάρχουν τα χρήματα για τα παλιά χρέη και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες να υπερισχύουν των εντολών και του ίδιου του πρωθυπουργού" τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κος Αμπατζόγλου.
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ συμφώνησε και δικαιολόγησε την αργοπορία που διαπιστώνεται στο θέμα αυτό, λόγω αδυναμίας των κρατικών υπαλλήλων να διαχειριστούν τα αυτονόητα. Ενδεικτικό της πίεσης είναι οι δηλώσεις που έκανε στα Κυριακάτικα έντυπα . Οι πιέσεις είναι συνεχείς και για το θέμα αυτό και αναμένονται εντός ημερών πληρωμές χρηματικών ποσών με πρώτες αυτές της ΔΕΗ και του Οίκου Ναύτου.
Τετάρτη 17.4.2013
Πραγματοποιήθηκαν εκ νέου συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών για τα θέματα που έχουν τελματώσει. " Η υπομονή άλλα και οι δυνατότητες των φαρμακοποιών έχουν σχεδόν εξαντληθεί " τονίστηκε από τον κο Αμπατζόγλου.
Και αυτήν την εβδομάδα συνεχίστηκαν οι καθορισμένες συναντήσεις αντιπροσωπείας του Π.Φ.Σ. με εκπροσώπους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του φαρμακείου. Σειρά είχε η εταιρεία L’ OREAL. Μεταφέρθηκε το μήνυμα του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. ότι το μοναδικό σημείο πώλησης που αυξάνει την προστιθέμενη αξία του προϊόντος όσον αφορά την επιστημονική του υπόσταση  είναι το φαρμακείο. Οποιοδήποτε άλλο μέρος τείνει να την απαξιώνει.

Πέμπτη 18.4.2013
Παρέμβαση στο υπουργείο Υγείας για την σύσταση της επιτροπής για την αναμόρφωση του Π.Δ. 121 όσον αφορά τις ποινές σε ότι έχει να κάνει με την άσκηση του Φαρμακευτικού επαγγέλματος.
Παρασκευή 19.4.2013
Νέες παρεμβάσεις στον ΕΟΠΥΥ για την εξόφληση του Ιανουαρίου.  Ήδη προχωρά η πληρωμή του μεγαλύτερου μέρους του ποσού του Ιανουαρίου . Αναμένουμε την προώθηση του υπολοίπου την άλλη εβδομάδα 

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :