Random Posts

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑΣ ΔΡΑΣΗΣ

Αθήνα, 9/4/2013

Εβδομάδα από  1 μέχρι  5 Απριλίου


Δευτέρα 1/4/2013
Για τρίτη φορά έγινε κλήτευση του προέδρου του Π.Φ.Σ κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου στον εισαγγελέα, για το θέμα των ελλείψεων που παρουσιάστηκαν στο παρελθόν και συνεχίζουν να παρατηρούνται σε φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα . Η τοποθέτηση του προέδρου ήταν σαφής τονίζοντας ότι δεν πρέπει να βλέπουμε το δένδρο και να χάνουμε το δάσος.
Διενεργήθηκε παρέμβαση στον ΕΟΠΥΥ για το θέμα των συγκεντρωτικών καταστάσεων των αναλωσίμων. Τονίστηκε πώς σε καμία περίπτωση οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν και δεν θα γίνουν οι φτωχοί συγγενείς της γραφειοκρατίας και της Ελληνικής κακοδαιμονίας που συνοδεύει κάθε προσπάθεια για βελτίωση των ηλεκτρονικά παρεχόμενων υπηρεσιών του κράτους προς τους παρόχους Υγείας.



Τρίτη 2/4/2013
Διεξήχθη, στα πλαίσια καθημερινής ενημερωτικής εκπομπής της ΝΕΤ, τηλεοπτική συνάντηση μεταξύ του προέδρου του Π.Φ.Σ. και του   Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά . Ο κ. Αμπατζόγλου κατέστησε σαφές ότι πρέπει να εξοφληθεί άμεσα ο Δεκέμβριος, να προχωρήσει ο Ιανουάριος και βέβαια τα χρέη των υπολοίπων ταμείων. Τονίστηκε ότι η πολιτεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφαρμόζει εμπορική πολιτική στις πλάτες των φαρμακοποιών και μάλιστα ανακόλουθη, αλλά πολιτική Υγείας με βάση το υπέρτατο αυτό κοινωνικό αγαθό.

Τετάρτη 3/4/2013
Παρέμβαση στον ΕΟΠΥΥ για το θέμα της συνταγογράφησης των αναστολέων αντλίας πρωτονίων ( πραζόλες ) και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την τόσο κακοδιατυπωμένη εγκύκλιο όσο και με την ουσία αυτής τονίζοντας πως έτσι μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού στερείται πραγματικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση Δ.Σ του Π.Φ.Σ. και συζητήθηκε για μια ακόμη φορά το θέμα των ΜΥΣΥΦΑ και πως μπορεί να αναδειχθεί η σημαντικότητά του .
Συζητήθηκε η πρόταση της επιτροπής που συστάθηκε για την αναμόρφωση του Κώδικα Δεοντολογίας με βασικό θέμα τις πωλήσεις φαρμακευτικών προϊόντων  μέσω διαδικτύου.
Επίσης συζητήθηκαν φορολογικά θέματα, το επαγγελματικό ταμείο και η δημιουργία DATA BANK φαρμακείων με βασική προϋπόθεση την διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με τις αυστηρές προϋποθέσεις της Ε.Ε.
Την ίδια ημέρα συνεχίσθηκαν οι επαφές με τις εταιρείες καλλυντικών . Συναντήσεις έγιναν με εκπροσώπους των εταιρειών ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ, TARGET και ΑLES GROUP.
Το σημαντικότερο ίσως γεγονός ήταν η διοργάνωση ημερίδας για τα ΜΥΣΥΦΑ που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και είχε ως αποτέλεσμα την υπογραφή με τον ΕΦΕΧ Αμοιβαίας Συμφωνίας Αρχών.

Πέμπτη 4/4/2013
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου ΠΦΣ με τον επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ. Αντικείμενό της η προώθηση του API (πρωτόκολλο επικοινωνίας του e-syntagografisi με τα προγράμματα φαρμακείων). Τονίστηκε η αναγκαιότητα της εύρυθμης λειτουργίας του με σκοπό την ομαλοποίηση και διευκόλυνση της καθημερινότητας των φαρμακοποιών μέσα από την αξιοπιστία και ασφάλεια του συστήματος.

Παρασκευή 5/4/2013
Παρέμβαση του προέδρου Π.Φ.Σ. στον ΕΟΠΥΥ για την επίσπευση και εξόφληση των πληρωμών Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου.
Διενεργήθηκε εισήγηση της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΠΦΣ στην Ε.Ε. για την θέσπιση υψηλών και αυστηρών προϋποθέσεων - προδιαγραφών στο e - commerce (ηλεκτρονικό εμπόριο) σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα που συμπεριλαμβάνονται και στο νέο Κώδικα Δεοντολογίας.

sofia

About sofia

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :