Random Posts

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Βασική επιδίωξη του Π.Φ.Σ. από την έναρξη των κινητοπoιήσεων, ήταν το θέμα των πληρωμών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να μπεί στην ατζέντα των θεμάτων των κομμάτων έτσι ώστε η οποιαδήποτε εξέλιξη να αποτελέσει πολιτική δέσμευση και πρόκριμα μιας οριστικής λύσης.
Στα πλαίσια αυτά και με αφορμή των έλλειψη φαρμάκων για καρκινοπαθείς, το θέμα απασχόλησε τα ΜΜΕ και τα περισσότερα κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί , έκαναν δηλώσεις , που τις παραθέτουμε:
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι αλήθεια ότι το Δημόσιο χρωστά πολλά στους φαρμακοποιούς, στους γιατρούς, στα εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές, στους εργαζομένους, στο νοσηλευτικό προσωπικό, στους προμηθευτές των νοσοκομείων και στον ΕΟΠΥΥ. Όμως, οι άρρωστοι, οι ηλικιωμένοι δεν επιτρέπεται να ταλαιπωρούνται άλλο. Οφείλουμε να βάλουμε πάνω από όλα την υγεία των Ελλήνων πολιτών και ιδίως εκείνων που στερούνται οικονομικής δυνατότητας. Ήρθα σε επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό και τον παρότρυνα να βρεθούν με οποιοδήποτε τρόπο χρήματα, ώστε να εξασφαλιστεί η χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα στους βαριά και χρόνια πάσχοντες. Καλώ τους φαρμακοποιούς και τους προμηθευτές υγείας να δείξουν ευαισθησία και κατανόηση και να μην στερήσουν από τους πολίτες, που δεν φταίνε σε τίποτα, την παροχή φαρμάκων και υπηρεσιών Υγείας στον κρίσιμο χρόνο που διανύουμε. Η χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, γιατί η Υγεία αποτελεί το υπέρτατο αγαθό για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα.
Η Νέα Δημοκρατία θα το προασπίσει».
Έντονη κριτική για το θέμα των φαρμάκων που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες, κάνει το Τμήμα Υγείας- Πρόνοιας του Συνασπισμού στον Ανδρέα Λοβέρδο, με αφορμή και την παρέμβαση του πρώην υπουργού για το θέμα των φαρμάκων των καρκινοπαθών. 
«Ο πιο πρόθυμος στην υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών και των συνταγών της τρόικα, ο εξολοθρευτής του δημόσιου συστήματος υγείας και δημιουργός του καταδικασμένου σε κατάρρευση ΕΟΠΥΥ, πρώην υπουργός Υγείας, κ. Λοβέρδος, προσπαθώντας να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες του για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, εν προκειμένω της φαρμακευτικής περίθαλψης, την αποδίδει σε ακυβερνησία», σχολιάζει το Τμήμα Υγείας- Πρόνοιας που υπόκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνεται παράλληλα στην ανακοίνωση «εκρηκτικό πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές οφείλεται στη δραματική υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ».

Το συγκεκριμένο Τμήμα Υγείας- Πρόνοιας ζητεί τέλος από την υπηρεσιακή κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας να πάρουν μέτρα για την άμεση κάλυψη με φάρμακα των ασθενών που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, καθώς και για την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων σε φάρμακα

O βουλευτής Ευβοίας και Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Κώστας Μαρκόπουλος δήλωσε:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

«Η αθλιότητα με την πολιτική για το φάρμακο συνεχίζεται, όπως και η απάθεια και η ανεπάρκεια των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών.
Οι Έλληνες ασθενείς είναι όμηροι της κατάρρευσης του ταμείου του κράτους ελέω μνημονίου.
Τώρα ο μεν κ. Βενιζέλος σιωπά κάτω από το βάρος της ενοχής του για την κατάντια και ο κ Λοβέρδος είναι άφαντος. Ο δε κ. Σαμαράς δίνει εντολές στον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό να βρει πόρους, λες και αυτός είναι υπεύθυνος και ρίχνει ευθύνες στους φαρμακοποιούς επειδή αδυνατούν πλέον να δανείζουν το κράτος.
Είναι και οι τρεις τους αναίσθητοι, απαράδεκτοι και κατώτεροι των περιστάσεων.
Ήταν  ανήμποροι να αντιδράσουν στην μονομερή ενεργεία των δανειστών να στερήσουν 1 δις από την τελευταία δόση.  Άλλο τόσο υποτελείς υπήρξαν όταν έπρεπε να φροντίσουν να μην πληρωθεί το ομόλογο των 435 εκατ. € πριν 15 μέρες αν ήξεραν την αληθινή κατάσταση στην οικονομία. 
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα αναζητήσουν ευθύνες για την έκθεση σε κίνδυνο χιλιάδων βαριά ασθενών.
Αυτή η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά αυτούς που οδηγούν την χώρα στον διασυρμό, δηλαδή Σαμαρά και Βενιζέλο που επιμένουν πεισματικά στην τήρηση των μνημονιακών υπογραφών τους».
       Διάβημα στον πρωθυπουργό Π. Πικραμένο πραγματοποίησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα για το τεράστιο πρόβλημα των φαρμάκων προς τους καρκινοπαθείς. Σε τηλεφωνική επικοινωνία ζήτησε να αντιμετωπιστεί άμεσα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες η προμήθεια των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς και αυτά να διατεθούν μέσω του ΕΟΠΥΥ.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση
Οι εθνοκτόνες πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ έχουν οδηγήσει εκατομμύρια ασφαλισμένων στο να πληρώνουν μόνοι τους τα φάρμακά τους. Η Δημόσια Υγεία οδεύει προς τη διάλυση λόγω της κακοδιαχείρισης των μνημονιακών κυβερνήσεων αλλά και των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών που νοσηλεύονται δωρεάν έχοντας διαλύσει στην κυριολεξία τα ασφαλιστικά ταμεία.
Η Χρυσή Αυγή θα αγωνιστεί με σθένος για να παραμείνει η Υγεία δημόσια, με υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, για όλους τους Έλληνες!
Και η    ΔΗΜΑΡ:
Οι «οριζόντιες» περικοπές στο χώρο της υγείας, ο ανορθολογισμός και η προχειρότητα στην δημιουργία του ΕΟΠΥΥ, που είχε σαν αποτέλεσμα την οικονομική του κατάρρευση, οδήγησαν στην απαράδεκτη κατάσταση να στερούνται οι ασφαλισμένοι βασικά φάρμακα. Αποκορύφωμα είναι η τεράστια έλλειψη φαρμάκων για άτομα με καρκίνο και άλλες χρόνιες παθήσεις για τις οποίες η θεραπεία είναι ύψιστη ανάγκη που δεν επιδέχεται αναβολή. Ενώ παράλληλα πολλά νοσοκομεία στερούνται βασικών υλικών με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε δραματική αδυναμία για την κάλυψη άμεσων και επειγόντων προβλημάτων.      Η ΔΗΜΑΡ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι το σύστημα υγείας σε αυτή την οικονομική κρίση καλείται να σταθεί  ανάχωµα απέναντι στον κίνδυνο της αρρώστιας και την απειλή της προσωπικής ή οικογενειακής κατάρρευσης που µπορεί να προκληθεί από τη σοβαρή ασθένεια. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή οφείλουν όλοι οι φορείς, επιστήμονες και επαγγελματίες που εμπλέκονται στο χώρο της υγείας, να σταθούν με ευθύνη στο ύψος των περιστάσεων. Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση με τη συμβολή όλων των κομμάτων να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.




Από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ του Υπουργείου Υγείας εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση :

Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012
Είναι γνωστές σε όλους οι κρίσιμες ώρες που περνάμε. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση καταβάλει σκληρές προσπάθειες για την αντιμετώπιση επειγόντων προβλημάτων, ώστε να παραδώσει την ευθύνη για την διακυβέρνηση της χώρας σε αυτήν που θα προκύψει από τις εκλογές, στις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Από το Υπουργείο Υγείας γίνονται όλες οι δυνατές ενέργειες, ώστε σε ασφυκτικό χρονικό και νομικό πλαίσιο, να δοθούν λύσεις σε μείζονα τρέχοντα προβλήματα. Πρώτιστο μέλημά μας είναι η προστασία του ύψιστου αγαθού της υγείας. Να μην τεθεί σε κίνδυνο, λόγω των συσσωρευμένων προβλημάτων, η ζωή πολιτών. Αυτό προσπαθούμε να διασφαλίσουμε. Η κυβέρνηση κατανοεί απολύτως τα αιτήματα φορέων και εργαζομένων στο χώρο της υγείας. Γνωρίζουν και οι ίδιοι τις προσπάθειες που έγιναν σε λίγες μέρες και σε εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία.

Ήδη έγινε η καταβολή 110 εκ. ευρώ για την πληρωμή οφειλών προς τους προμηθευτές των Δημοσίων Νοσοκομείων και 200 εκ. ευρώ στους φαρμακοποιούς, για την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των οφειλομένων του Μαρτίου 2012.  Υπάρχει, δε, μέριμνα για την ολοκλήρωση της πρότασης που έχουμε συζητήσει μαζί τους.
Παράλληλα έχουν γίνει ενέργειες και για την κάλυψη πιεστικών αναγκών συμβεβλημένων ιατρών, διαγνωστικών κέντρων, ιδιωτικών κλινικών, φυσικοθεραπευτών και άλλων. Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα.
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πρέπει να δείξουμε τη μέγιστη υπευθυνότητα και ευαισθησία. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους στο χώρο της υγείας να κάνουν ό, τι είναι απαραίτητο ώστε να προστατέψουμε την αξιοπρέπεια των πασχόντων και πάνω από όλα την ανθρώπινη ζωή.

Τέλος ο πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε : Αν υπήρχε Κυβέρνηση θα είχε δώσει λύση αμέσως στο θέμα των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς. Η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση. Απαιτείται να συγκληθεί σύσκεψη εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων με τον Υπηρεσιακό Υπουργό Υγείας, κ. Κίττα, ώστε να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις εδώ και τώρα. Το πρόβλημα λύνεται!


VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :