Random Posts

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


Αθήνα, 11/6/2012

Αντιπροσωπεία του ΠΦΣ και του ΦΣΑ συναντήθηκε  με τον Πρόεδρο της ΝΔ κύριο Αντώνη Σαμαρά και συζήτηση και ενημέρωση των θεμάτων του κλάδου, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς,συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του Κόμματος με το Προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Περίθαλψη και η Υγεία των Ελλήνων είναι υψίστη προτεραιότητα.
Σήμερα, το σύστημα είναι υπό κατάρρευση, λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης και πολλαπλών προβλημάτων, που δημιούργησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αλλά και της ακυβερνησίας που προέκυψε με συγκεκριμένες ευθύνες πολιτικών δυνάμεων.
Εμείς θα στηρίξουμε τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., τα ταμεία και τα νοσοκομεία, με τη χρηματοδότηση και τον έλεγχο των δαπανών. Αρνούμαστε τη δημαγωγία τύπου ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες και όχι τις ανάγκες των πολιτών και της δημόσιας υγείας.
Το κράτος σε συνάρτηση και με τα χρηματικά διαθέσιμα της δανειακής σύμβασης, οφείλει να εξοφλήσει τα παλαιά χρέη προς τους φαρμακοποιούς και όλους τους παρόχους υγείας.
Επίσης, τονίζω, ότι είναι βασική θέση της Νέας Δημοκρατίας ο συμψηφισμός των οφειλών με το Δημόσιο.
Αυτά τα μέτρα είναι προτεραιότητά μας, γιατί με τη Δημόσια Υγεία δεν παίζουμε. Ούτε με την αγωνία και τον πόνο όσων την έχουν ανάγκη.
Ζήτησα από τους φαρμακοποιούς να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και να δείξουν την απαιτούμενη κατανόηση».

                                                                                                                                                                

Δεύτερη αντιπροσωπεία, επίσης του ΠΦΣ και του ΦΣΑ είχε συνάντηση με κλιμάκιο του τομέα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ακολουθεί η δήλωση από το Γραφείο Τύπου του κόμματος.



ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ


Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ
με εκπροσώπους Φαρμακευτικών Συλλόγων

Αντιπροσωπία του  ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ αποτελούμενη από τους Σόφη Παπαδόγιαννη μέλος της ΠΓ ΣΥΝ υπεύθυνης για θέματα Υγείας και Γιάννη Μπασκόζο μέλος της ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ συντονιστή του Τμήματος Υγείας του ΣΥΝ, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής με επικεφαλής τους προέδρους τους Θεόδωρο Αμπατζόγλου και Κωνσταντίνο Λουράντο αντίστοιχα.

Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ επεσήμανε τα έξης:

Για τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ η απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στη φαρμακευτική περίθαλψη αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα. Το δικαίωμα αυτό σήμερα καταστρατηγείται καθώς οι ασφαλισμένοι πληρώνουν τη φαρμακευτική δαπάνη από την τσέπη τους.

Την ίδια στιγμή οι φαρμακοποιοί, λόγω των συσσωρευμένων χρεών των ασφαλιστικών ταμείων, της υποχρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και της πιστωτικής ασφυξίας που τους ασκούν οι φαρμακευτικές εταιρείες οδηγούνται σε οικονομική καταστροφή. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών που ακολουθήθηκε στον χώρο της υγείας.

Ως μέτρο άμεσης ανακούφισης ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στηρίζει το αίτημα των φαρμακοποιών για συμψηφισμό των οφειλών προς το δημόσιο. Ταυτόχρονα θεωρούμε αναγκαία την άσκηση πολιτικής πίεσης προς της φαρμακευτικές εταιρείες για αλλαγή της ασφυκτικής πιστωτικής πολιτική τους προς τα φαρμακεία.

Τέλος η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ τόνισε ότι η οικονομική στήριξη του ΕΟΠΥΥ, με εξοικονόμηση και αναπροσανατολισμό πόρων, προκειμένου να υπάρξει η αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αποτελεί πολιτική του προτεραιότητα.

           11/06/2012                
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ   
                                                                                                                                                  

Θυμίζουμε τις  δηλώσεις  των  πολιτικών κομμάτων στην Εκδήλωση του ΠΦΣ
"Ώρα μηδέν για το κοινωνικό κράτος - Τα ασφαλιστικά Ταμεία μετά τον ΕΟΠΥΥ"
η οποία πραγματοποιήθηκε στις 24/5/2012 

Πρόεδρος ΔΗΜΑΡ, κ. Φώτης Κουβέλης

«Η κατάσταση των φαρμακείων είναι τραγική οδηγούνται στην κυριολεξία στο λουκέτο πάρα πολλά φαρμακεία, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους ίδιους τους φαρμακοποιούς , για τις οικογένειες τους αλλά και για τις υποχρεώσεις που έχουν έναντι των τρίτων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ ο ασφαλιστικός φορέας που εκφράζει 9 και πλέον εκατομμύρια του ελληνικού λαού σχεδιάστηκε και οργανώθηκε με απαράδεκτο ερασιτεχνισμό, χωρίς την αναγκαία και προβλεπόμενη χρηματοδότηση αυτό έχει άμεση αντανάκλαση στην ελληνική κοινωνία, έχει άμεση αντανάκλαση στα 10 εκατομμύρια των ελλήνων πολιτών που είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ , που σήμερα ταλαιπωρούνται , δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ακόμη και το φάρμακό τους.
Υπάρχουν λύσεις και υπάρχουν λύσεις και ρεαλιστικές. Μπορεί να γίνει και ο συμψηφισμός των απαιτήσεων που έχουν τα φαρμακεία από το ελληνικό δημόσιο, από τον ΕΟΠΥΥ με εκείνα τα οποία οφείλουν στη εφορία να υπάρξει ένας συμψηφισμός και βεβαίως να υπάρξει η χρηματοδότηση εκείνη που τουλάχιστον θα ανακουφίσει τα πράγματα με το δεδομένο ότι οι φαρμακοβιομηχανίες κρατάνε μια σκληρή, ανελαστική στάση και θέλουν χρήματα αμέσως για να δώσουν φάρμακα στα φαρμακεία.
Η ΔΗΜΑΡ συμπαρίσταται στον έλληνα φαρμακοποιό και η συμπαράσταση αυτή είναι και συμπαράσταση προς στα 10 εκατομμύρια των ελλήνων ασφαλισμένων που σήμερα δεν μπορούν να εξασφαλίσουν και δεν θα εξασφαλίζουν και το άμεσο μέλλον τα φάρμακά τους γιατί δεν θα έχουν να καταβάλουν εκείνα τα οποία χρειάζονται για να αποκτήσουν την αναγκαία φαρμακευτική τους αγωγή.»
                                                                                                                                                            


Ανεξάρτητοι Έλληνες

Ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Παναγιώτης Μελάς, ανέφερε ότι η Υγεία είναι πολύ κρίσιμη για τους πολίτες και είναι υποχρέωση του κράτους να τη διασφαλίσει.
Δυστυχώς - είπε - δεν έγινε τίποτε και υποβαθμίστηκαν οι παρεχόμενες υπηρεσίες.
Σύμφωνα με τον κ. Μελά η μη πληρωμή των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ, οδηγεί σε οικονομικό αφανισμό τον κλάδο.
                                                                                                                                                                 

ΚΚΕ
 
Η εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Λέττα Μεθωνιού επεσήμανε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε επί σειρά ετών και πριν εφαρμοστούν τα μνημόνια ή εμφανιστεί η κρίση.
Τα προβλήματα - σημείωσε - έρχονται με μεγαλύτερη ένταση και πίεση, λόγω της κρίσης. Για τη μείωση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, είπε ότι το κριτήριο δεν ήταν οι ανάγκες του λαού, αλλά το πώς θα προσφέρουν το ελάχιστο 'πακέτο' υπηρεσιών.



sofia

About sofia

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :